ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:4 ,大小:21.26KB ,
资源ID:3810877      下载积分:5 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3810877.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2021成都市高考英语阅读理解专题选练及答案12.docx)为本站上传会员【a199****6536】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2021成都市高考英语阅读理解专题选练及答案12.docx

1、 阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 体裁:记叙文 话题:学校生活 时间:6分钟 Would you want a doctor who got high marks in medical school just for trying hard? Apparently many college students would have no problem with that.They believe students are owed a good grade simply because they put a lot of effort into

2、a class. The researchers asked over 800 undergraduates if they agreed or disagreed with some statements.For example:“If I have completed most of the reading for a class,I deserve a B in that course.”“A professor should not be annoyed with me if I receive an important call during class.” Just 16% t

3、hought it was OK to take that phone call.But 66% agreed that a professor should consider effort and not just the quality of a student's work when deciding grades.And 40% thought they should get a B,the second highest mark,just because they did most of the reading for class. Some experts aren't surp

4、rised that students often see no difference between effort and results.Social critics like to say that in children's activities these days,everyone gets an award just for trying,so no one will feel rejected. Yet competition to get into the best colleges is fiercer than ever.Students may worry that

5、low grades will keep them out of graduate school or a good job. And there may be another explanation: pressure from parents to get a good return on the family's investment.These days, college can cost more than a house. A former teaching assistant recently wrote to The New York Times about his exp

6、erience with grade expectations.He would try to explain it this way when students asked for a top grade just for studying hard in chemistry class. What if a baseball player came to spring training and worked harder than all the others,but still could not play well? Would the team accept him anyway,

7、just because he tried so hard? The students would say no.But most of them would still ask for an A. 【语篇导读】 很多高校生认为只要他们努力学习,就应当得到高的分数,但是专家认为,努力和结果不能等同。 1.What does the passage mainly discuss? A.Whether students deserve high marks just for trying hard. B.Whether students are allowed to answer cal

8、ls in class. C.How students can get a good grade in the course. D.Why students put a lot of efforts in their studies. 解析 主旨大意题。依据全文内容尤其是第一段中的“They believe students are owed a good grade simply because they put a lot of effort into a class.”可知,文章主要争辩的是“付出努力是否应当得到高分”。 答案 A 2.According to the rese

9、arch,most of the students ______. A.thought it was all right to answer the call during class B.objected to deciding grades only by the quality of a student's work C.thought they did most of the work for class and should get a B D.agreed that they should be given top grades because of their hard

10、work 解析 细节理解题。依据第三段的其次句“But 66% agreed that a professor should consider effort and not just the quality of a student's work when deciding grades.”可知,大多数的同学不同意教授只依据功课的质量来打算分数。 答案 B 3.From the sixth paragraph we can learn that ______. A.it costs much more to build a college than to buy a house B.

11、the costs of studying at college are much more than staying at home C.the costs of sending a child to college are much more than buying a house D.it is difficult for parents to send a child to college 解析 细节理解题。依据第六段中的“These days,college can cost more than a house.”可知,如今供孩子上高校的费用比买房的费用还高。 答案 C 4

12、.What does the former assistant want to tell students with the example of the baseball player? A.Effort can lead to good results. B.Effort is very necessary. C.Effort and results are quite different. D.No good results,effort is unnecessary. 解析 推理推断题。依据倒数其次段中的“Would the team accept him anyway,ju

13、st because he tried so hard?”的反问来看,他想让同学知道“努力不等于好结果”。 答案 C 阅读理解 。 Recreational tree climbing is taking root in the ecotourism industry, and it's sending guys like Tim Kovar to far off reaches of the globe. Kovar, a tree-climbing instructor, recently returned to the U.S. from Brazil, where he

14、spent time developing a tree-climbing operation thanks to the "slow travel" movement. Slow travel, is like the slow food movement, the practice of giving fast food in favor of homegrown cooking—the kind that takes hours to prepare and enjoy. Likewise, slow travel urges visitors to experience a p

15、lace's natural surroundings and learn about the ecology in a way not afforded by extreme games. "Tree climbing is a slow activity," says Kovar. "It's not something you do quickly and then you're on to the next thing or event." There is no such thing as a quick climb, especially for beginners. T

16、his wasn't a race against the clock or the fellow climbers. In fact, tree climbing is unlikely to ever become a feature of the extreme games. Many climbers refuse competition. There has already been so much competition in the world. "When you stand below the tree, it can be amazing," Rusel DeMaria

17、says, looking affectionately up at Michael's Triumph, a 150-foot-tall tree. But reaching the treetop, he adds, is an entirely different feeling. Likewise, his wife, Viola Brumbaugh, kneels on the ground and asks Michael's Triumph for permission to climb. "It goes a lot smoother that way, "She says.

18、 And climbing has been included into many educational programs. New Tribe offers guided climbs through its school, Tree Climbing Northwest, where "we teach enough tree biology and forest ecology to raise awareness in our students," says New Tribe present Sophis Sparks. "We know that the tree climbin

19、g experience deepens personal appreciation for trees. After climbing, people value trees more and are motivated to support preservation. This is not just to preserve their playground." Perhaps that is why he struggles with the term "recreational tree climbing," saying, "I prefer to call it inspi

20、rational tree climbing." 16. What do slow travel and the slow food movement have in common? A. They take people a long time. B. They are related to the eco-tourism industry. C. They advocate protecting nature. D. They cost people little money 17 hat do we know about tree climbing from the pas

21、sage? A. People compete to see who can climb to the top first. B. It favors the experience of enjoying nature. C. It is a kind of extreme sport and needs a lot of effort. D. People view it as a challenge to climb the tallest tree in a forest. 18 rumbaugh kneels on the ground before climbing tre

22、es to ___________________. A. beg for the safety of climbing B. Expect to climb faster than her husband C. Show respect for the tree D. ask for permission of her husband 19 Sophia Sparks prefers the term "inspirational tree climbing" because it ____________. A. provide people with mor

23、e chances to play outside B. bring a lot of pleasure to life C. Deepens personal love between each other D. Makes people realize they should protect trees 20 What's the best title for the passage? A. Tree-climbing travelling B. Slow travel movements C. Dangers of climbing D. Res

24、pect for nature D篇【解析】 爬树已经成为生态旅游的一种形式,它不但给人们带来了乐趣,而且还提高了人们保 护树木的意识。 A。细节理解题。依据其次段 … the kind that takes hours to prepare and enjoy可知,答案为A。 B。推理推断题。依据其次段Likewise, slow travel urges visitors to … not afforded by extreme games可推断,答案为B。 C。细节理解题。依据第四段 … Michael’s Triumph, a 150-foot tree和Viola Bru

25、mbaugh kneels on the ground and asks Michael’s Triumph for permission to climb可知,答案为C。 D。推理推断题。依据第五段After climbing, people value trees more and are motivated to support preservation可推断,答案为D。 A。主旨大意题。本文的主要内容为:爬树已经成为生态旅游的一种形式,它不但给人们带来了乐趣而且还提高了人们疼惜树木的意识,故答案为A。 阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答

26、题卡上将该项涂黑。 A Language learning begins with listening. Children are greatly different in the amount of listening they do before they start speaking, and later starters are often long listeners. Most children will “obey” spoken instructions some time before they can speak, though the word “obey” is h

27、ardly accurate as a description of the eager and delighted cooperation usually shown by the child. Before they can speak, many children will also ask questions by gesture and by making questioning noises. Any attempt to study the development from the noises babies make to their first spoken words le

28、ads to considerable difficulties. It is agreed that they enjoy making noises, and that during the first few months one or two noises sort themselves as particularly expressive as delight, pain, friendliness, and so on. But since these can’t be said to show the baby’s intention to communicate,

29、they can hardly be regarded as early forms of language. It is agreed, too, that from about three months they play with sounds for enjoyment, and that by six months they are able to add new words to their store. This self-imitation(仿照)leads on to deliberate(有意的)imitation of sounds made or words spoke

30、n to them by other people. The problem then arises as to the point at which one can say that these imitations can be considered as speech. It is a problem we need to get out. The meaning of a word depends on what a particular person means by it in a particular situation and it is clear that what a c

31、hild means by a word will change as he gains more experience of the world .Thus the use at seven months of “mama” as a greeting for his mother cannot be dismissed as a meaningless sound simply because he also uses it at other times for his father, his dog, or anything else he likes. Playful and mean

32、ingless imitation of what other people say continues after the child has begun to speak for himself, I doubt, however whether anything is gained when parents take advantage of this ability in an attempt to teach new sounds. 1. Before children start speaking________. A. they need equal amount of li

33、stening B. they need different amounts of listening C. they are all eager to cooperate with the adults by obeying spoken instructions D. they can’t understand and obey the adult’s oral instructions 2. Children who start speaking late ________. A. may have problems with their listening B. p

34、robably do not hear enough language spoken around them C. usually pay close attention to what they hear D. often take a long time in learning to listen properly 3. A baby’s first noises are ________. A. an expression of his moods and feelings   B. an early form of language C. a sign that he

35、means to tell you something  D. an imitation of the speech of adults 4. The problem of deciding at what point a baby’s imitations can be considered as speech________. A. is important because words have different meanings for different people B. is one that should be properly understood because

36、 the meaning of words changes with age C. is not especially important because the changeover takes place gradually D. is one that should be completely ignored because children’s use of words is often meaningless 5. The author implies________. A. parents can never hope to teach their children n

37、ew sounds B. even after they have learnt to speak, children still enjoy imitating C. children no longer imitate people after they begin to speak D. children who are good at imitating learn new words more quickly (A) 本文讲语言学习从听开头,听得越多,讲得越好。婴孩儿起初的声音不算语言,而是一种情感的表达。但从何时开头算语言并不重要,由于这个转变是个渐变过程。 孩子即使开头

38、讲话,他们始终还是宠爱仿照。 B 细节题。由文章开头其次句可知。 D 细节题。由文章其次句中and later starters are often long listeners可知,开头讲话越晚,学听的时间就越长。 A 细节题。由第六句可知,作者认为这些noises不属于语言,是孩子情感的表达形式。 C 细节题。依据文章It is a problem we need to get out可知,作者认犯难以界定,没有特殊界线,属于自然过渡,是渐变过程。 B 推想推断题。由最终一句的前半句可以推断出,孩子始终宠爱仿照。 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选

39、项,并在答题卡上将该项涂黑。 Taxi, the underground, driving…in London these means of transport are expensive. As a student on a budget, I couldn't afford the 30 pounds (around 300 yuan) fare for a taxi. Even a bus was one pound and 20 pence (about 12 yuan) for a single ticket. I didn't need to travel this w

40、ay anyway. I had Mabel-- my London bike. When I moved to Beijing, like every foreigner, I was delighted to discover I could take a cab for cheaper than a single journey on the subway. But something was wrong. I missed Mabel. That was when I met Mandarin Mabel also known as Mandy, my Beijing bi

41、ke. In many ways, Beijing is made for: It is a flat, easy land compared with hilly London. The cycling city's north/south/east/west square structure is also easier to travel than London's unplanned, twisting streets. However, Beijing comes completely with its own dangers. The rules of

42、 the road are flexible. Bikes, cars, passers-by all float up and down ways in both directions. Compared with London's terrible cycle paths, in Beijing, every road has huge, wide cycle ways. But cars, taxis and motorbikes see no reason why they shouldn't use the cycle ways as a shortcut, and w

43、hy they shouldn't announce you to get out of their way when they do. Beijing traffic is more good-natured. In London, the road is an active war. People shout, quarrel and beat on each other's windows. In Beijing zone, drivers never get actively angry. In fact, often they ignore cyclists. Obvi

44、ously that means it's up to the cyclists to see them. Mandy is a tree Beijing bike. It is nearly broken, it makes loud noises every time you ride on it, and I have had to make several emergency repair stops for it. But cycling round Beijing on a sunny day is a joy. It is just me, Mandy a

45、nd the city. 41. What can we conclude from the first paragraph? A. Bicycles are the most popular means of transport in London. B. To save money, the author used travel around by bus in London. C. The expense of public transport makes some people want to buy a bike. D. The author didn't travel a

46、round London because of lacking a bike. 【答案】C 【解析】推理推断题。依据Taxi, the underground, driving…in London these means of transport are expensive.乘坐其他的公共交通费用是高的,所以一些人想要买自行车,故选C。 42. What does the author think of cycling around Beijing? A. The city's twisting streets make it hard for the rider to find th

47、e way. B. Cars, taxis and motorbikes on the cycle lane pose a threat to cyclists. C. With the flat land and wide cycle lanes, it's safer to cycle in Beijing than in London. D. Cycling in Bejing is safe because of its flexible rules. 【答案】B 【解析】细节理解题。依据However, Beijing comes completely with its

48、 own dangers. But cars, taxis and motorbikes see no reason why they shouldn't use the cycle ways as a shortcut汽车、出租车和摩托车占用自行车的车道对骑自行车的人造成了危急,故选B。 43. What can we infer from the article? A. In the author's view, Beijing drivers drive more safely. B. In London, cars, taxis and motorbikes are allowe

49、d to use the cycle paths. C. People in London follow the traffic rules more closely than those in Beijing. D. Mandy breaks down so easily that it makes the author miss her London bike Mabel. 【答案】C 【解析】推理推断题。依据In London, the road is an active war. People shout, quarrel and beat on each other's wi

50、ndows. In Beijing zone, drivers never get actively angry. In fact, often they ignore cyclists. Obviously that means it's up to the cyclists to see them.可推出在伦敦的人比北京人更加遵守交通规章,故选C。 44. The reason why drivers in Beijing seldom get angry is that______. A. the cycle ways are fiat B. they care little ab

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服