ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:7 ,大小:726.87KB ,
资源ID:3810848      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3810848.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(【创新设计】2021高考英语(广东专用)大二轮总复习测试:仿真模拟卷二.docx)为本站上传会员【天****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

【创新设计】2021高考英语(广东专用)大二轮总复习测试:仿真模拟卷二.docx

1、仿真模拟卷二 时间:120分钟 满分:135分 Ⅰ 语言学问及应用(共两节,满分45分) 第一节 完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面短文,把握其大意,然后从1~15各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。                     Rebuilding a broken friendship can be difficult.The __1__ may not be easy to get over,but you should try.Be the first to talk to your friend.If it wasn't

2、your fault,then it should be easy to __2__ your friend.Tell her that her friendship is more __3__ to you than any silly misunderstanding.Be generous,and she will accept your apology.Never return to this painful __4__ unless she brings it up. If the fault was yours,tell her so and __5__ that you

3、 should never have said what you said or done what you did.Don't send her an email or __6__ her.You have to be brave and apologize to her in person.If you're lucky,she might __7__ it at once; otherwise,you will have to give her __8__ to recover.Get your shared friends to help if your first attempt

4、has been __9__.But don't give up.Prove to your friend that she's worth fighting for and that you're __10__ to show how sorry you are by being mature and __11__ until she's ready to forgive you. A friendship can be broken in a minute due to a(n) __12__ talk or jealousy.A true friendship however is w

5、orth mending but take it __13__,step by step.Talk to her about the good time you had and the bad time you went through by helping each other.Tell her how __14__ it would be for you to lose someone you value and respect so much.Show her that your broken friendship must be mended because you cannot

6、15__ to keep it broken forever. 【语篇导读】 本文主要就该怎样挽回裂开的友情提出了一些建议。 1.A.contribution B.feeling C.hurt D.talk 解析 尽管损害(hurt)不简洁恢复,但你应当去尝试。 答案 C 2.A.forgive B.encourage C.ignore D.blame 解析 假如不是你的错,那么很简洁就可做到原谅(forgive)你的伴侣。 答案 A 3.A.dependable B.valuable C.changeable D.considerable 解析 告知她

7、对于你来说她的友情比任何愚蠢的误会都要更加贵重(valuable)。 答案 B 4.A.conversation B.friendship C.idea D.topic 解析 绝不要再谈这个令人苦痛的话题(topic)除非她提起。 答案 D 5.A.analyze B.explain C.demonstrate D.conclude 解析 假如是你的错,就向她认错并解释(explain)说你本不应当说那样的话、做那样的事。 答案 B 6.A.call B.meet C.avoid D.join 解析 不要给她发电子邮件或打电话(call)。 答案 A 7

8、.A.confirm B.welcome C.face D.accept 解析 假如你幸运,她或许会马上接受(accept)你的赔礼。 答案 D 8.A.courage B.time C.reason D.strength 解析 不然的话,你要给她时间(time)去恢复。 答案 B 9.A.offensive B.surprising C.unsuccessful D.considerate 解析 假如初次的尝试不成功(unsuccessful),那就找你们共同的伴侣来帮忙。 答案 C 10.A.willing B.delighted C.scared

9、 D.upset 解析 向你的伴侣证明她值得你去挽回,而且你情愿(willing)通过成熟和急躁的(patient)表现向她表达你有多愧疚。 答案 A 11.A.polite B.faithful C.patient D.eager 解析 参见上题解析。 答案 C 12.A.unprepared B.informal C.meaningless D.careless 解析 友情可能瞬间毁于谈话不慎或嫉妒。careless“不当心的,马虎的”,符合语境。 答案 D 13.A.slowly B.seriously C.softly D.kindly 解析 不管

10、怎样,真正的友情值得我们去修补,但是要渐渐地(slowly)、一步一步地来。 答案 A 14.A.strange B.difficult C.impractical D.pointless 解析 告知她对于你来说失去一个你如此珍视和敬重的伴侣会有多难(difficult)。 答案 B 15.A.wait B.live C.hope D.afford 解析 向她表明你们被破坏的友情必需要挽回,由于你担当不起永久这样下去的后果。afford“担当得起(后果)”,符合语境。 答案 D 其次节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,依据句子结构

11、的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 Once, in a lovely garden, lived the most beautiful butterfly in the world.She was so pretty,and had won so many beauty contests __16__ she had become very proud.One day,the naughty cockroach(蟑螂) got fed up with her showing off,and decided __17__(teach)

12、 her a lesson. She went to see the butterfly,and in front of everyone she said that the butterfly wasn't really that beautiful,and that the butterfly only won the competitions __18__ the judges had been paid.In __19__(real), the cockroach was the most beautiful. The butterfly was angry and said to

13、 the cockroach,“I __20__(beat) you in a beauty contest,with whichever judges you yourself choose.” “OK,I accept.See you on Saturday,” answered the cockroach,and left __21__ waiting for a reply. That Saturday everyone went to __22__ beauty contest.The butterfly arrived completely confident of

14、victory until she saw __23__ the judges were: cockroaches,worms,beetles.All of __24__ preferred the ugliness and bad smell of the cockroach. The butterfly was left __25__ (sob) and disappointed,wanting never to enter another beauty contest in her life.Fortunately,the cockroach forgave the butterfly

15、 for her pride and they became friends. 【语篇导读】 一只秀丽的蝴蝶由于赢得了很多选美大赛而变得越来越傲慢,蟑螂组织了一次并不公正的选美竞赛,好好训练了一下自负的蝴蝶。 16.解析 此处是so...that...句型,故该空填that。 答案 that 17.解析 decide to do sth“打算做某事”,为固定用法。 答案 to teach 18.解析 此处为because引导的缘由状语从句。 答案 because 19.解析 in reality表示“事实上”。 答案 reality 20.解析 结合上下文可以看出此处应当用

16、一般将来时。 答案 will beat 21.解析 此处表示蟑螂没有等候一个答复就离开了,故填without。 答案 without 22.解析 特指这次蝴蝶和蟑螂参与的选美大赛要用定冠词the。 答案 the 23.解析 此处表示“评委们都是谁”,故填疑问代词who。 答案 who 24.解析 分析句子成分可知,此处缺少主语,故填them,指代那些评委们。 答案 them 25.解析 The butterfly和sob之间是规律上的主谓关系,故用sob的现在分词形式。 答案 sobbing Ⅱ 阅读(共两节,满分50分) 第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满

17、分40分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。 A When Luca first heard of the story of the Island of Inventions,he was still very young.But its wonders sounded so incredible that they were forever burned in his memory.From that moment,he never stopped searching for clues which might lead him to the is

18、land.He read hundreds of adventure books,histories,volumes of physics and chemistry,and even music. Over time,he pieced together his idea of what the Island of Inventions was like.It was a secret place,where all the great wise men of the world would meet to learn and invent things or ideas together

19、Access to the island was totally restricted.To join, you had to have created some great inventions for humanity.Only then could you receive the special invitation,which came with directions to the island. So Luca spent his youth studying and inventing things or ideas.Every time he got a new idea,h

20、e made it into an invention,and if there were something he didn't understand,he'd seek help from others.Soon he met other young inventors and he told them about the Island of Inventions.They dreamed of one day receiving an invitation letter too. As years passed,the disappointment of not receiving t

21、he invitation made Luca and his friends work harder and co-operate more.They would meet in Luca's house,share their ideas and build new machines.Their inventions became known throughout the world,and improved the lives of millions. But still,no invitation came. They didn't lose heart.They

22、continued learning and inventing things or ideas every day,trying to come up with more and better ones.Fresh young talent joined their group,as many inventors dreamed of getting to the island. One day,many years later,Luca,already very old,was speaking with a brilliant young man named Roberts,who h

23、ad written to him,asking him to join the group.Luca started telling the man of the wonderful Island of Inventions,and of how he was sure that some day they would receive an invitation.Surprised,the young inventor interrupted: “You mean this place isn't the Island of Inventions? Isn't the letter

24、 you sent me the real invitation?” It was only then that Luca realised that his dream had become true in his very own house.No island could exist which would be better than where he was now.No place of inventions would be better than what he and his friends had created.Luca felt happy to know that

25、he had always been on the island,and that his life of invention and study had been a truly happy one. 【语篇导读】 Luca儿时受创造岛这一故事的影响立志投身科研创造事业,期望靠自己的努力收到邀请,登上创造家云集的创造岛。多年以后,他虽然没有收到朝思暮想的请柬,但是他和他的科研团队已经建筑了真正的创造岛。 26.Luca's picture of the Island of Inventions was mainly based on ________. A.scientific res

26、earch B.his imagination C.reports of others D.history books 解析 细节理解题。由其次段的第一句“Over time,he pieced together his idea of what the Island of Inventions was like.”可以看出Luca是依据自己的想象勾画动身明岛的景象,因此选B项。 答案 B 27.Why did Luca and his colleagues probably never receive an invitation to the island? A.Their i

27、deas were not considered worthy enough. B.They were too concerned with acquiring fame. C.The organization had already broken up. D.The island was not a real place. 解析 推理推断题。由最终一段的其次句“No island could exist which would be better than where he was now.”可推知,创造岛事实上并不存在,而Luca所制造的争辩机构已经成为科研人员心目中的“创造岛”了

28、故答案为D项。 答案 D 28.What was Roberts' reaction to Luca's story of the island? A.He thought he had already arrived at the island. B.He was disappointed to discover the island didn't exist. C.He was excited about receiving an invitation. D.He expressed surprise that Luca believed in such a fairy ta

29、le. 解析 细节理解题。由倒数其次段“You mean this place isn't the Island of Inventions? Isn't the letter you sent me the real invitation?”可知答案为A项。 答案 A 29.What did Luca learn at the end of the story? A.The Island of Inventions did not exist. B.He had wasted most of his life. C.He had unknowingly built his own

30、 dreamland. D.He finally would receive his invitation. 解析 细节理解题。由最终一段的第一句“It was only then that Luca realised that his dream had become true in his very own house.”可知,这时Luca才意识到自己儿时的幻想已经实现,自己制造出了故事中所描绘的创造岛。 答案 C 30.Which of the following best describes Luca? A.Aggressive. B.Trusting. C.Creati

31、ve. D.Easy-going. 解析 推理推断题。依据文章内容可知,Luca宠爱创造并带领自己的团队建筑了科研人员梦寐以求的创造岛,因此他富有制造力。 答案 C B You and your friends are settling into your seats.The new Spider-Man movie is about to start and you've got the snacks:soda and popcorn.Food is part of what makes the movies fun. Just as the lights go out,you

32、catch a slight smell of...tuna fish!You turn your head,searching for the source.Then you spot him:A guy is enjoying a tuna fish sandwich.How'd he get that in here?You wonder.Then you remember how much you paid for your snacks. What invites the unwelcome outside food is probably the price.Why pay $5

33、 for a bag of M&MS when you can get them for a dollar at the corner store? Earlier this year,a Michigan man decided to fight for his right to snack.Joshua Thompson is suing(起诉)his local theater after it banned outside food.He argues the ban breaks a Michigan law that prevents businesses from chargi

34、ng extremely high prices.However,most legal experts believe Thompson has little chance of winning his case,though he does have a point:85 cents out of every dollar of treats a movie theatre sells is pure profit. The truth is that movie theaters are more in the snack business than the movie business

35、A huge part of the ticket income goes to the Hollywood studio.This makes sense,since the studios have to pay the costs of movie production and advertising.But that often doesn't leave much cash for the theater,which also has its own running costs.If customers stopped buying food,owners would have t

36、o raise ticket prices even higher. Of course,there's another reason to think twice before bringing food into the movies:It's against the rules.Breaking those rules can have unpleasant consequences too.Some theaters will kick you out if they catch you.Even without the threat of punishment,we should

37、follow rules all the time—out of respect. Here's a good idea:Eat before the movie. 【语篇导读】 本文围绕是否该禁止往电影院带食物进行争辩,让人深思,作者提出自己的观点。 31.What is the topic of the text? A.The pleasure of enjoying snacks. B.A Michigan man's fight for his right. C.Movie theaters' ban on outside food. D.Bad manners in m

38、ovie theaters. 解析 文章标题题。通读全文可以了解,文章主要围绕是否该禁止往电影院带食物进行争辩,故选C项。 答案 C 32.What can we infer about the guy mentioned in Paragraph 2? A.He prefers eating things in the dark. B.He brought the sandwich from outside. C.He showed little interest in the new movie. D.He dislikes the food provided by the

39、cinema. 解析 推理推断题。由其次段可知电影院里是买不到tuna fish sandwich的。故推出答案为B项。A、C、D三项文章没有提到。 答案 B 33.What do we know about Joshua Thompson? A.He broke a Michigan law. B.He is likely to lose the case. C.He thinks cinema tickets are too expensive. D.He was forbidden to have snacks at the theater. 解析 推理推断题。由文章第四

40、段最终一句可知,大部分法律专家认为他几乎没有机会赢这场官司。故选B项。 答案 B 34.In Paragraph 5 the author mainly explains________. A.how movie studios work with movie theaters B.how movie theaters reduce their operating costs C.why Hollywood studios must pay high costs D.why snack sales are important to movie theaters 解析 段落大意题。

41、分析第五段首句及尾句可知snack sales对movie theaters的重要性,故选D项。 答案 D 35.How does the author feel about bringing outside food into the cinema? A.It is unacceptable. B.It is convenient. C.It is great fun. D.It is lawful. 解析 作者态度题。由倒数其次段最终一句可知,作者认为往电影院带食物是不行接受的。 答案 A C (2022·湖北七市月考)Leadership is the most

42、significant word in today's competitive business environment because it directs the manager of a business to focus inward on his personal ability and style.Experts on leadership will quickly point out that “how things get done” influences the success of the outcomes and indicates a right way and a

43、 wrong way to do things.When a noted leader on the art of management,Peter Drucker,coined the phrase “Management is doing things right;leadership is doing the right things,” he was seeking to clarify the distinctions he associates with the terms. When Stephen Covey,founder and director of the Le

44、adership Institute,explored leadership styles in the past decade,he focused on the habits of a great number of highly effective individuals.His Seven Habits of Highly Effective People became a popular bestseller very quickly.His ideas forced a reexamination of the early leadership example,which cent

45、ered on the feature that was found in the character ethic(道德)and the personality ethic.The former ethic suggested success was founded on modesty,loyalty,courage,patience,and so on.The personality ethic suggested it was one's attitude,not behavior,that inspired success,and this ethic was founded on a

46、 belief of positive mental attitude.In contrast to each of these ideas,Covey advocates that leaders need to understand universal principles of effectiveness,and he highlights how vital it is for leaders to first personally manage themselves if they are to enjoy any hope of outstanding success in the

47、ir work environments.To achieve a desired vision for your business,it is essential that you have a personal vision of where you are headed and what you value.Business leadership means that managers need to“put first things first,” which implies that before leading others,you need to be clear on your

48、 own values,abilities,and strengths and be seen as trustworthy. 【语篇导读】 作者论述了领导力量就是“做正确的事情”。 36.What does Peter Drucker's phrase infer? A.Leaders should be good at making right decisions. B.Leaders should be good at doing things right. C.Leaders should be good at ignoring the distinctions he ass

49、ociates with the terms. D.Leaders should be skilled in predicting future. 解析 细节理解题。由第一段最终一句话可知只有A项与“doing the right things”意思相近。 答案 A 37.Under what condition are people likely to succeed,in terms of what the personality ethic suggests? A.When people have little determination,they will be succes

50、sful. B.When people have good behaviour,they will gain success. C.If people have positive mental attitude,they are likely to succeed. D.If people have negative mental attitude,they are certain to succeed. 解析 细节理解题。该题题干是问从人格魅力(personality ethic)的角度看,一个人更简洁成功的条件是什么?用personality ethic可定位至其次段,人格理论认为

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服