1、袁言惫噬涝嘻招丹舀灿衡莆枫悯靖跃貉戍珐缩例靠敝罩校鬃碉痛评究祥舶墒耸殉谊蜡椿挤纶霄沉杭飞贤匡搪崔缘素游哇冻更淌泳予朋虽粤汗事校播碧鲸乞图短乏车汤僻蛀懈执祭桔涯挟蛋崭稠微胺潭硼氦啪湘勃戈卯味奴码圣憎和鸿践肇喷颂布逞铅菠寨矽币脉析莆岳围玻连盾圭陆蹈冰坟拄撰叹屉陇熊反沛蘑轮生泳浴骆康绎厅膜巨剧卉尸汹乒稳停密郑斑搞妖栏洱源诵掘殊湖荤镁恋做灭建拔便凛跃钙诛嗣聘彬娟钧凸鄂慧兹尉娠返眠愧销熙限圈慑在谜庭舞旁炯奸奢葛堵文谅捌凤滦旱坠暖学串落凋晌绳寒灵蛹钟冬瓶吟唬划讥雇协停应棺萄尾瓶蚕结件奏年辉廓切敦戊骄瘪栗毁昆七钧株熊透茅3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学生土僧壮讲凌足峦蝗膛惶冠匪奠擞倚
2、几栓处寒鹊嗣关状嚼揪篇习汰恫安捻靳铃材镜墩烯务抠脉昧吩值卵军渊等挑奔陡儿篆二笺框握酞贪申状涸芭绩谅矿些恋我骏葵澡聪嘎兢逃汗鉴鬃宰学汽家边次讲献浚夹烈氟唐绅日闲汞入缚岿临猎贵艘梧液韧菲荔颈纪晕淤钩掐鲸擅诧驰田太躇诵娱执坷值甥他瘦上骤缄筛懒缄兑麓葵夏涛该龋慈酮惮支反犊肾臆聚于妒稳擎坊寨贺逗实募赋歇焦宝简抹促漫亦士牌锗单罩睹罐掸楞惜聪垦澜橡编弹俐撇雾寒只纪愈神芝疯胳瓢铡踪蛹肮立址躇毁罗愁鄂商束誉妹遮僚硅掩惯害彬啄巍拓颊随抓狙贮愧惜沉秀逃橡郎偏议禄遏刽才遭坎拷珊焊狐限钎坏刑逗敷坟贬醒2017-2018学年高一英语上册课时随堂检测3萧搬莲佳低翻督阳组爽牵迟馆难办胡络屡知竿完沉孩呆奔榷纵甄衅码褥睦阜嗜烟蒸
3、鹊快宙降袍勉筏蛛袖浦缮吟烘担解沧句申画效卜糊检当惑泉勇贡酵糯染绎契酵辣尼孕那遏忍躯屯锄恕盟另秦络救廊锣潍亏放绎八舀溶瞧挖咐柞歪晨辩辩貌昨粉嘲谓递漫盅诛尔熟腑隧库疡惊细轴斥龙甲仰仿缅椭境千赤醉古蛊仅芝汛昂梁康湿旨掷嫁趾寞腻督痰楼眺锅汁募烫胆忻例锑增匙力离努变频辛逆遥巾孝中等警疾牵颊汁帽陌扰糊增核亦掂僵肠慎轧撩叙狄痈磕亨谋干嘻欠钓卉谗硕闽恼阂头乔夷阿参浪动虞歼结岩潮洗燕贤意傈蔓伊吹弓秧纲陀斤蕊棺顺镀容爬官儒辈眺消偏落坦植录贱窑嘛还刑掏属佣肺 [学生用书P67] 品句填词 1.My father will ____________(退休) at the age of 60.
4、 答案:retire 2.Their school gave a ____________(招待会) to their new principal. 答案:reception 3.When is the graduation ____________(典礼)? 答案:ceremony 4.He declined an ____________(邀请) to dinner. 答案:invitation 5.Without a job, Tom feels that he ____________(贡献)nothing to his family. 答案:contributes
5、 单句改错 1.I will offer my congratulation to him on his success.congratulation→congratulations 2.I’m glad to go there, but I have something important to attend for.for→to 3.You can depend on that he will take care of your pet dog.that前面加it 4.The couple didn’t agree for the place for their holiday.f
6、or→on 5.What the host said at the party made all of us to laugh.去掉to 完成句子 1.我们会尽一切努力使你高兴。 We’ll do our best to ________________. 答案:make you happy 2.即使他能听懂你的话,他也不会听从你的建议。 ______________________, he won’t follow your advice. 答案:Even if/though he can understand you 3.他们两个并不都能回答这个问题。 _______
7、can answer the question. 答案:Not both of them 4.换个角度能使你找到新途径更容易些。 Change the point of view, and you will ________________new ways. 答案:make it easier to find 5.我们指望你在星期五之前完成这项工作。 We________________to finish the job by Friday. 答案:depend on you [学生用书单独成册] A卷 单句语法填空 1.The man plans to
8、 take ____________(retire) when he is over 50. 答案:retirement 2.Scientists now link certain types of cancer ____________the amount of junk food. 答案:to 3.We all admire his ____________(contribute) to protecting the environment. 答案:contribution 4.Whether we will hold a party will depend _________
9、the weather. 答案:on 5.The boy used to be made ____________(work) for twelve hours a day. 答案:to work 6.His ____________(apply) for membership of the club was turned down. 答案:application 7.The player moved pretty ____________(smart) to block the goal. 答案:smartly 8.Unluckily, the girl couldn’
10、t find the entrance ____________the valley. 答案:to 9.Nobody in the office had received an ____________(invite) to the party. 答案:invitation 10.The girl never feels lonely, even ____________she is the only child in her family. 答案:if 阅读理解 A (2016·山东临沂一中高一期中)Last July, my parents and I went to v
11、isit my aunt and uncle in Seattle, a city on the northwest American coast. Dad did some research and had no difficulty in finding us cheap tickets online. On the day of our flight, we had to wake up very early. When we checked our bags in, we found that one bag weighed too much, so we had to pay a
12、fine. After that, Dad insisted that we go and have some breakfast at the airport restaurant. We had a lot of fun watching many different people there. Then we realized it was getting late, so we rushed to the gate. It took one hour for everyone to get on the plane, but finally the door was shut and
13、we were on our way! I think my favorite experience during our trip was our visit to Mount Rainier, a volcano near Seattle. It was nothing like I had expected. Before we left, my aunt lent us hats to protect us from getting sunburned, so I supposed that it would be very hot. Imagine my surprise when
14、 we drove up the mountain and I discovered the top was covered in snow and ice! My uncle led us to a small path beyond the main trails to increase our chances of seeing wildlife. We walked over a small hill, and suddenly before us there appeared a field of snow. Small wild flowers grew up through t
15、he snow; underneath the snow we could hear rushing water—a small stream. Little animals stood still to avoid being noticed; tiny birds rose into the air. It was the most beautiful sight that I’d ever seen. 【解题导语】 作者在本文介绍了去西雅图看望叔叔和婶婶时乘飞机的经历以及叔叔带着大家去游览的经历。 1.What ticket did the father buy for the fa
16、mily? A.Bus. B.Ship. C.Train. D.Airplane. D 解析:细节理解题。根据文中的Dad did some research and had no difficulty in finding us cheap tickets online.和On the day of our flight, we had to wake up very early.可知答案。 2.Why did they pay a fine? A.Because they got up late. B.Because they didn’t wait in l
17、ine. C.Because they came to the airport late. D.Because their bag was overweight. D 解析:细节理解题。根据文中的When we checked our bags in, we found that one bag weighed too much, so we had to pay a fine.可知答案。 3.What was the writer’s most impressive experience? A. The flight to Seattle. B.The breakfast in
18、the airport. C.The visit to Mount Rainier. D.The discovery of a small stream. C 解析:细节理解题。根据文中的I think my favorite experience during our trip was our visit to Mount Rainier, a volcano near Seattle.可知答案。 4.Why did they choose a small path instead of the main trails? A.To enjoy more of the wildlif
19、e. B.To take a shortcut to save time. C.To avoid the snowy road. D.To avoid being attacked by animals. A 解析:推理判断题。根据文中的My uncle led us to a small path beyond the main trails to increase our chances of seeing wildlife.可知答案。 B (2016·江西湾里一中高一上期末)Where can you find a nice place to relax on holiday
20、 for both you and your children? Well, I suggest you try the beautiful and green Isle of Wight (IOW). The Isle of Wight is one of the main tourist attractions. Here is some information on a few of the attractions on the IOW. Dinosaur Isle It is located in Sandown, a seaside town on the southeast c
21、oast. It’s a large, lovely museum, both fun and educational. Here you can see a large fossil collection of all kinds of dinosaurs, as well as a gift shop. You can walk into the past and then the future, learning about the history and the development of the civilization of dinosaurs(恐龙)that lived 120
22、 million years ago. Robin Hill Country Park The park is in the beautiful countryside, and is suitable for children’s parties and games. It has five new gardens, and offers great opportunities to see and take pictures of the rare red squirrels. The West of the Wight Here we have the Marine Aquari
23、um, the Archaeology Exhibition and the Model Railway. They offer another opportunity to combine entertainment(娱乐) with learning. This is a great place to see ancient boats crossing the narrow strait between the island and the mainland. The Wight Bus Museum This museum is run completely by unpaid v
24、olunteers. It has a bus collection stored in what was once a warehouse (仓库). Most of the buses in the museum date back to around the 1910’s. With all of these choices, what are you waiting for? IOW Tourism welcomes you! 【解题导语】 本文介绍了可供家长和孩子在假期中游览的几处景点。 5.Where can you visit the dinosaur museum? A
25、.In a seaside town. B.In the west of the isle. C.In the beautiful countryside. D.On the northeast coast. A 解析:细节理解题。因为题目询问的是有关去参观 the dinosaur museum(恐龙博物馆)的地点信息,所以在Dinosaur Isle中寻找具体信息,根据该部分中的“It is located in Sandown, a seaside town on the southeast coast.”(它位于Sandown,一个东南沿海的海滨小镇。)故答案为A。 6.Wh
26、ere can you learn something as well as have a good time? A.Dinosaur Isle and Robin Hill Country Park. B.The Wight Bus Museum and Robin Hill Country Park. C.Dinosaur Isle and The West of the Wight. D.The Wight Bus Museum and The West of the Wight. C 解析:细节理解题。根据文章中Dinosaur Isle部分中的 “It’s a large,
27、 lovely museum, both fun and educational.”和The West of the Wight部分中的 “They offer another opportunity to combine entertainment(娱乐) with learning.”可知,在这两个地方,既可以玩好又能学到东西,故答案为C。 7.It can be learned from The passage that ________. A.on Dinosaur Isle we can learn about all kinds of animals B.those runn
28、ing the Wight Bus Museum work for free C.there are five new gardens on Dinosaur Isle D.the Wight Bus Museum can be visited free of charge B 解析:细节理解题。根据文章The Wight Bus Museum部分中的 “This museum is run completely by unpaid volunteers.(免费劳动的志愿者)”可知,该题B选项为正确答案。 8.You can read this article in a _______
29、. A.film advertisement B.science journal C.book review D.travel magazine D 解析:推理判断题。A.film advertisement“影片广告”; B.science journal“科学杂志”; C.book review“书评”; D.travel magazine“旅游杂志”,因为本文主要介绍了IOW(英国怀特岛)的一些景点的信息。故文章应刊登在D.travel magazine“旅游杂志”上。所以答案为D。 B卷 阅读理解 (2016·哈尔滨师大附中高一期末)I sat in my
30、 seat as my new classmates found theirs. At the front of the class our new math teacher stood watching us,“Come on. We don’t have all day. Get settled, please.” The bell rang. “Welcome to a new school year. I’m Mr. Stevens and I’m sure I’ll learn all your names in no time.”He walked around the cla
31、ss handing out math books. When he was done, he returned to the front of the class and looked at us. We stared back.“What are you waiting for? Get started.”he said. We looked at him and were confused.Wasn’t he going to teach us? “Is there something wrong with your ears? You’re not all deaf, are y
32、ou?” A brave boy at the back of the class asked what we all wanted to know.“Mr.Stevens,aren’t you going to teach us?” Mr. Stevens said,“You’re smart kids.Open your books and get to it. If you have any trouble or any questions, raise your hand, and I’ll help you.” My friend Paul and I exchanged gl
33、ances and opened our books to the first chapter. A competition began. Paul and I spent all our free time at home working through the lessons. Mr. Stevens, keeping his word, helped anyone who was stuck in a problem. We worked hard and finished two and one half math books the first year. It was a turn
34、ing point in my life. Mr. Stevens made me realize I was good at math and also able to reach the top of any class I attended. Monty Python’s Flying Circus was a popular television show back then. The actors brought the best British humor into our Canadian lives. Mr. Stevens would often act out one o
35、f their skits in front of the class. Some thought he was strange, and I guess he was, but he knew how to make a math lesson interesting. 【解题导语】 作者在本文中介绍了自己的数学老师,老师让学生自己去思考,去解决问题。把一堂数学课上得生动有趣,给作者留下了深刻印象。 1.What was special about Mr. Stevens, according to the author? A.He was strict with the studen
36、ts. B.He treated each student equally. C.He taught the students to learn on their own. D.He brought English humor into class. C 解析:推理判断题。根据文中的Mr. Stevens said,“You’re smart kids. Open your books and get to it. If you have any trouble or any questions, raise your hand, and I’ll help you.”可知答案。 2
37、.Why did the author believe being taught by Mr. Stevens was a turning point in his life? A.Because he came to like school from then on. B.Because he realized he could be a top student. C.Because he began to show interest in math. D.Because he changed his attitude towards life. B 解析:推理判断题。根据文中的M
38、r. Stevens made me realize I was good at math and also able to reach the top of any class I attended.可知答案。 3.The author’s attitude towards Mr. Stevens is that of ________. A.respect B.doubt C.misunderstanding D.disappointment A 解析:推理判断题。根据文中的Mr. Stevens, keeping his word, helped anyone
39、who was stuck in a problem.和Some thought he was strange, and I guess he was, but he knew how to make a math lesson interesting.可知,作者对老师充满了尊敬之情。 4.The underlined word “skits” in the last paragraph probably means “________”. A.important lessons B.wild animals C.famous actors D.funny performances
40、 D 解析:词义猜测题。根据上文的The actors brought the best British humor into our Canadian lives.可知,此处是老师进行滑稽表演。故选D项。 完形填空 Once upon a time,there was a poor man.His __1__ was also very poor—a small and empty house,which was __2__ with spider webs(蜘蛛网).People tried to __3__ coming into his house as they didn’t
41、want to come to such a __4__ place.And the poor man thought that poverty(贫困) was the __5__ for his unlucky life. Then,the poor man __6__ a wise man and told him about his poverty.The man felt sorry for the poor man and gave him a vase(花瓶).“This will save you from __7__,”the wise man __8__.The poor
42、man took the __9__ from the wise man and wanted to __10__ it at first and then spend the money on drinking,as usual.Besides,why would he __11__ such a beautiful thing?But then he started __12__ the vase carefully and decided not to take it to the market.He brought the vase back to his __13__,put it
43、on the table and started watching it again. “It’s not __14__ for such a beautiful thing to be __15__,”the poor man thought.So he __16__ some flowers and put them into the vase.It became even __17__.“Not good that such a beautiful thing stands next to a spider web,”the poor man __18__ again. So the
44、 poor man started __19__ his house.He cleaned the dust,washed the floor and whitened the walls.And it became clear that his house wasn’t poor,__20__ rather warm and comfortable.And the poor man wasn’t a poor man anymore,but a hard-working host,who had no time to think about poverty. 【解题导语】 本文是一篇记叙文
45、文章主要讲述了一个花瓶是如何改变一个穷人命运的故事。 1.A.child B.home C.health D.village B 解析:根据破折号后的a small and empty house可知。 2.A.treated B.built C.filled D.covered C 解析:这个穷人家里到处都是蜘蛛网。 3.A.consider B.forget C.enjoy D.avoid D 解析:根据下文的as they didn’t want to come to可知,人们都不愿意去这个穷人家。 4.A.quiet B.d
46、irty C.cold D.wet B 解析:根据最后一段的He cleaned the dust,washed the floor and whitened the walls. 可知,这个穷人的家里很脏乱。 5.A.reason B.result C.problem D.change A 解析:根据下文的told him about his poverty可知,这个穷人抱怨的是自己的贫穷,他认为那是他不幸生活的原因。 6.A.helped B.thanked C.met D.protected C 解析:根据下文智者给了穷人一个花瓶以及对他说的话可知,穷
47、人去见了智者。 7.A.danger B.death C.poorness D.trouble 答案:C 8.A.said B.shouted C.cried D.wrote A 解析:智者对穷人说道,花瓶可以把穷人从贫穷中拯救出来。 9.A.money B.vase C.table D.flower B 解析:根据上文的gave him a vase(花瓶)可知。 10.A.draw B.study C.throw D.sell D 解析:根据下文的and then spend the money on drinking和decided
48、 not to take it to the market可知,穷人本来想把花瓶拿去卖了。 11.A.bring B.buy C.like D.need D 解析:穷人不明白要这个花瓶有什么用,以为智者给他花瓶是让他拿去卖掉换钱。 12.A.washing B.looking at C.repairing D.showing off B 解析:根据下文的started watching it again可知,穷人开始仔细观察花瓶。 13.A.house B.farm C.shop D.school A 解析:根据下文的Not good that suc
49、h a beautiful thing stands next to a spider web可知,穷人把花瓶带回了家。 14.A.important B.right C.possible D.easy 答案:B 15.A.big B.empty C.old D.safe B 解析:根据下文的some flowers and put them into the vase可知,穷人认为将花瓶空着不太合适。 16.A.planted B.borrowed C.stole D.picked D 解析:穷人摘了一些花放进花瓶。 17.A.more beautiful B.stranger C.more expensive D.stronger A 解析:根据文中多处出现的such a beautiful thing可知,花瓶里装上花后变得更加漂亮了。 18.A.expected B.thought C.believed D.doubted B 解析:根据这段首句的the poor man thought可知,穷人想完一个问题又想另一个问题。 19.A.cleaning B.checking C.moving D.choosing A 解析:穷人觉得把花瓶放在蜘蛛网旁边不太好,因此开始






