1、2021年江西省吉安市泰和中学高一英语联考试题含解析 一、 选择题 1. Food supplies in the flood--strucken area ______. We must take measures immediately before there is none left. A. are running out B. are running out of C. have run out of D. have run out 参考答案: A 【详解】考查动词时态语态。句意:洪水灾区的粮食供应正在耗尽。我们必须立即采取措施,否则就会一无所有。由 “before t
2、here is none left” 可知,还有食物,只是正在一点点被消耗完,且 run out 无被动语态,应使用现在进行时,意为“即将”,故选A。 2. Who do you think will _______ since the president has resigned? A. take over B. take up C. take in D. take off 参考答案: A 3. Leave the cellphone as it is. It belongs to________. A.Tom's B.its
3、owner C.its owner's D.mine 参考答案: B 解析 考查名词或代词。句意:把手机放到它原来在的地方,它属于它的主人。belong to后面只能接名词或代词的宾格,故B项合适。 4. We decided to ______ a chance on the weather and have the party outdoors. A. make B. take C. have D. pick 参考答案: B 略 5. The most interesting thing
4、 we should pay attention to is the first thing ___________ I have said. A. which; that B. that; which C. which; which D. that; that 参考答案: D 6. I wonder if this is the computer you want______ . A.to have repaired B.to have it repaired C.it to be repaired D.to
5、repair it 参考答案: A 7. What the doctors really doubt is ____________ my mother will recover from the serious disease soon. A. when B. why C. whether D. that 参考答案: C 8. you’ve got a chance, you might as well make full use of it. A. Now that
6、 B. As if C. Even if D. As soon as 参考答案: A 略 9. -----You can take a walk daily if you want to keep healthy. ----- . A. Yes, that’s enough. B. Thanks for your advice. C. I like surfing the Internet. D. That’s ok. 参考
7、答案: B 10. We all enjoyed ourselves at the concert. The wonderful performances of the artists have made a deep ______ on us. A. opinion B. relation C. feeling D. impression 参考答案: D 11. Many people are standing before a
8、 notice, which that there will be a party this weekend. A. is written B. writes C. says D. read 参考答案: C 12. With real estate (房地产)______ in economy, a lot of rich farmland had to ______ new houses and offices in t
9、he county. A. leading the way; make way for B. led the way; made the way C. to lead the way; be made the way for D. leading way; be made the way for 参考答案: A 略 13. --- Jessica ought to stop working. --- Yes, she has a headache because she ______ too
10、long. A. is reading B. read C. will read D. has been reading 参考答案: D 略 14. There are so many types of dictionaries ______ in this bookshop that I can’t decide which to buy. A. to choose from B. choosing from C. for choosing D. to be chosen 参考答案: A 15. No one kn
11、ows how the accident came _______. A. to B. about C. across D. into 参考答案: B 略 16. Some insects_____ the colour of their surroundings (环境) to protect themselves. A. take up B. take off C. take on D. take out 参考答案: C 17. Please ______ your sist
12、er to bring the ticket for the concert. A. remind B. remember C warn D. let 参考答案: A 略 18. Sometimes some young people call themselves “DiaoSi” to _______ themselves from the “tall, rich and handsome” and “white, rich and pretty” groups. A. allocate B. distinguish C. preserve D. present
13、 参考答案: B 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词作斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Mr. Green is a London taxi driver who love going to the theate
14、r. Last week his mother gave him two tickets for play. The tickets were for Sunday evening. Then Mr. Green read some reviews of the play, that said it was a terribly one! He wouldn’t go to see the play that no one liked. So two hours after the beginning of the play, he left the tickets on the back s
15、eat of his taxi. He thought perhaps someone wants to see the play would take it. However, when Mr. Green went back to home, the tickets were still there. On fact, there were four tickets on the seat. Someone had placed another pair of ticket on the seat! 参考答案: Mr. Green is a London taxi driver who
16、 love going to the theater. Last week his loves mother gave him two tickets for∧ play. The tickets were for Sunday evening. Then a Mr. Green read some reviews of the play, that said it was a terribly one! He wouldn’t
17、 which terrible go to see the play that no one liked. So two hours after the beginning of the play, he left the before tickets on the back seat of his taxi. He thought perhaps someone wants to see the play would
18、 wanting take it. However, when Mr. Green went back to home, the tickets were still there. On fact, there them 去掉 In were four tickets on the seat. Someone had placed another pair of ticket on the seat! tickets 20. 短文改错
19、10分) One evening, Rob was driving along the road and looking for a hotel while he saw an old man at the roadside. He 11._______ stopped his car and asking him if he knew where the Sun 12._______ Hotel was. “Certain,” answered the old man, “I’ll show
20、 13. _______ you the way.” Then they get into the car. They drove for 14._______ about twenty miles and reached at a small house. The old 15. _______ man said, “OK. Now stop here.” Rob
21、looked at the home in surprise. 16. _______ “But it doesn’t like a hotel.” He said to 17. _______ the old man. “No,” replied the old man. “This is my house.” 18. _______ And now let me sho
22、w you the way for the Sun Hotel. Turn 19. _______ round and go back nine miles, and you’ll see on your left. 20. ______ 参考答案: 略 三、 阅读理解 21. 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 In the mid 1990’s, people started doing business on the Internet. At that tim
23、e, there were two kinds of companies. First, there were traditional companies. They sold things in stores. Then there were Internet companies. They didn’t have a store, and they only sold things on the Net. Traditional companies didn’t want to lose any business. Quickly they made their own websi
24、tes and began selling things on the Internet. These are the so-called “brick and click” companies. Many stores are made of brick. And you click on your mouse to buy things with your computer. That’s where the name “brick and click” comes from. By the late 1990’s, e-business like , and were in
25、trouble. Their profits were not very high. Competition was great. Many of these businesses were losing lots of money. In 2000, many e-businesses went out of business. Why are “brick and click” companies, like Barnes and Noble, Toys RVs and Walmart so successful? First, many customers know and tr
26、ust their names. Their websites like are easy to remember. These companies also have lots of experience. They know how to run a successful business. In the world of e-commerce, companies are fighting for every dollar and every customer. Will “brick and click” companies win the war? Only time wi
27、ll tell. 60. Which of the following would be a “brick and click” company? A. A restaurant. B. A clothing company with no website. C. A bookseller with five stores and a website. D. A video seller with a big website but no stores. 61. What did many traditional companies do in the mid 1990’s?
28、 A .They went out of business. B. They made their websites. C. They bought Internet companies. D. They sold their companies. 62. Which of the following is NOT the reason why “Brick and click” companies are successful? A. People trust them B. Their names
29、are easy to remember C. They are experienced D. Their profits were very high 63. Which of the following is TRUE according to the passage? A. All the “brick and click” companies run a successful business. B. “Brick and click” companies are certain to win the business competiti
30、on. C. It is uncertain whether “brick and click” companies will win the competition. D. Both “brick and click” companies and Internet companies will be successful in the future 参考答案: CBDC 22. No matter where you travel in Asia,you'll find yourself faced with a new culture.You can start your Asi
31、an exploration by visiting some of these attractive cities first. Beijing,China Beijing is the second largest city in China and serves as the capital.The city is so old,in fact,that almost every building has some sort of cultural or historic features﹣no matter how small.Getting around the city,you
32、'll find yourself faced with amazing temples,the largest palace in the world,and many works of art that leave you breathless. Siem Reap,Cambodia(柬埔寨) Siem Reap is the capital city of Siem Reap Province in northwestern Cambodia.Siem Reap has a lot of French and Chinese﹣style architecture.In the cit
33、y,there are traditional dance performances,silk near the Tonle Sap Lake.Siem Reap today,being a popular tourist attraction,has a large number of hotels and restaurants. Kathmandu,Nepal(尼泊尔) Situated in the heart of the Himalayas,Kathmandu,the largest city and capital of Nepal,is considered to be o
34、ne of the most outstanding cities in the world today.The shopping districts are world﹣famous and the hotels in Kathmandu are among the most comfortable hotels in the world. Kyoto,Japan The city of Kyoto served as the capital of Japan from 794to 1868.No longer the capital,it is known for being the
35、seventh largest city in Japan.Kyoto was destroyed throughout history by fires and war.But now the city is home to more than 1.4million people,and it presents a modern face to the rest of the world. Every city throughout Asia has a story of its own.It's up to you to explore them all and find out exa
36、ctly what each one has to offer.Enjoy! 21.If you want to visit the biggest palace where ancient emperors lived in the world,you can go to. A.Kyoto B.Siem Reap C.Kathmandu D.Beijing 22.In Siem Reap you can see the following EXCEPT. A.silk near the Tonle Sap Lake B.excellent art wor
37、ks C.traditional dance performances D.Chinese﹣style buildings 23.We can learn from the passage that. A.the cities are all capital cities now B.all the cities have their own stories C.one can't find a good hotel in Kathmandu D.Beijing is the largest city in China 24.The writer's purpose in
38、writing the passage is. A.to tell readers not to visit European cities B.to compare some tourist cities in Asia C.to introduce several attractive cities in Asia D.to write an advertisement about a travel company. 参考答案: 21.D 22.B23.B 24.C 本文属于广告类阅读,作者通过这篇文章主要向我们介绍了亚洲的四个城市,中国,柬埔寨,尼泊尔和日本,对这四个城
39、市做了详细的介绍,而所有的城市都有他们自己的故事. 21.D 细节理解题,在对北京的介绍中的"the largest palace in the world"可知,在北京你可以看 到世界上最大的皇宫.故选D. 22.B 推理判断题.阅读文章可知,A、C、D 三项在对 Siem Reap,Cambodia 的介 绍中均被提及;B项在对Beijing,China的 介绍中的最后一句被提及,而并非在Siem Reap,Cambodia 中.故选 B. 23.B 细节理解题.由文章最后一段 首句"Every city throughout Asia has a story of its own."可知所有的城市都有他们自己的故事,故选B. 24.C 文章意图题.分析文章可知,本 文对亚洲的四个城市作了详细的介绍,故选C.






