ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:11 ,大小:34.01KB ,
资源ID:3295067      下载积分:8 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3295067.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2022年湖北省荆州市松滋南海镇南海中学高三英语模拟试卷含解析.docx)为本站上传会员【丰****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2022年湖北省荆州市松滋南海镇南海中学高三英语模拟试卷含解析.docx

1、2022年湖北省荆州市松滋南海镇南海中学高三英语模拟试卷含解析 一、 选择题 1. . In terms of the knowledge of science, few students in our class can really ________ Christopher. A. suit          B. compare          C. win              D. match 参考答案: D 略 2. I did not go with him; he went there        himself.   A. by          B.

2、 for          C. with       D. of 参考答案: A 略 3. She     her position as principal by giving jobs to her friends. A.misunderstood B.abused C.abolished D.matched 参考答案: B 4. Free subway newspapers, which appeared at the beginning of the 21st century in China,       at the subway stations in th

3、e rush hour. A. are usually handed out B. usually hand out C. were usually handed out D. had usually been handed out 参考答案: A 5. —Miss Wang,I feel very nervous with the competition approaching. —________. As long as you can finish it,it is a victory. A. Take your time B. Take it

4、 easy C. No problem D. It’s hard to say 参考答案: B 6. Once or twice my next-door neighbour has had difficulty making decisions on his own, but ______ he is an independent man. A. in all B. in other words C. or rather D. all in all 参考答案: D 7. I forget where I learned the saying, or I _____

5、it to you now. A. will show                B. would show        C. am going to show         D. am showing 参考答案: B 句意:我忘了我在那里学会的那句名言了,否则我现在都展示给你看了。Or否则,既然说话人表明已经忘记了,所以现在展示就是假设的情况,表示与现在事实相反的情况,主句用would + 动词原形。 故选B。 8. Spring Festival is the most important festival in China and an occasion ____ al

6、l family members get together, just like Christmas in the West.   A. where                  B. when                 C. that                     D. which 参考答案: B 9. Due to the widespread ________ of this medical technology,more diseases can be discovered and treated at an early stage. A.presenta

7、tion  B.application     C.qualification  D.appreciation 参考答案: B 略 10. ---Have you received any phone calls from your sister? ---Not yet, but we _____ to get in touch with her ever since she left us. A. have tried          B. tried           C. are trying      D. have been trying 参考答案: D

8、 11. 【2018·海淀二模】Dream of the Red Chamber is believed to be semi-autobiographical, _______the fortunes of Cao’s own family. A. mirrored    B. to mirror C. mirroring    D. mirror 参考答案: C 考查非谓语动词。句意:红楼梦被认为是一部半自传性质的小说,它反映了曹雪芹自己家族的命运。Dream of the Red Chamber is believed to be semi-autobiographical是

9、主句,_______the fortunes of Cao’s own family是定语,修饰Dream of the Red Chamber,Dream of the Red Chamber和mirror之间是主动关系,故用现在分词做定语,C选项正确。 12. ---Which of the two articles do you prefer? ---________ longer one. It describes ________most beautiful love story. A. The; a B. The; the C. A; a D. A; the

10、参考答案: 13.          was most important to her, she told me, was her family.        A.It                       B.This                    C.What                  D.As 参考答案: C 14. You will know how much potential you have ______ you make efforts to do it. A. only if B. if only C. as though D

11、 even though 参考答案: A 【命题立意】考查短语辨析。 句意:只有努力你才能知道你有多少潜力。A. only if 只有...才...;B.if only 如果;只是...;C.as though 好像;D.even though即使。根据语意故选A。 【举一反三】①only of与if only的区别:在only if中,only是中心词,if用来引导从句,它表示“只有……才…….,只有在…….时候,唯一的条件是”。例如:我告诉他只有努力才能成功。I told him he would succeed only if he tried hard。②在if only中

12、if 是中心词,only是用来加强if 的语气,它可以引导条件状语从句。例如:如果他们现在在这里,我们就能为他们庆祝啦。If only they were here now,we would be able to celebrate for them。 15. We _______ the difficulty together, but why didn’t you tell me? A. should face               B. might face C. could have faced          D. may have faced 参考答案: C

13、试题分析:从but why didn’t you tell me?可知,说话人不知道对方遇到困难,表示本来可以与对方一道共同面对。could have done:表示与过去事实相反,本来能做某事但是没有做。原句可还原为:If you had told me, we could have faced the difficulty together. A,B两项是对现在或将来的推断,而D项表示对过去的推断。故C项正确。 16. —________ two months enough for the project to be finished? —I am afraid not. The pr

14、ofessor is ill and only after he recovers ______ go on with it. A. Is; he can        B. Are; he can      C. Are; can he          D. Is; can he 参考答案: D 17.  He ran as fast as he could _____ to catch the bus.  A. hope    B. to hope     C. hoped     D.hoping 参考答案: D 18. One learns a language b

15、y making mistakes and ______ them. A. corrects              B. correct              C.to correct              D. correcting 参考答案: D 略 二、 短文改错 19. 下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处

16、多者(从第11处起)不计分。 Dear Tom, I am delighted that you have passed the exam successful. What you have gained are the result of your hard work. How time flies! It’s two years before you came to study Chinese in Beijing. In the past two years, you had helped us a lot, without that we couldn’t have made s

17、uch a great progress in English. Before you leave, many classmates and I intend to hold a farewell party for you, hope that you can remember the wonderful time we spent together. In the way, the party will be held this Saturday evening in my house. We can take the No.1 bus at the hotel gate and get

18、 off bus at the Booking Building. I will be there meeting you. We’re looking forward to your coming. Li Hua 参考答案: Dear Tom, I am delighted that you have passed the exam successful. What you have gained                                                   successfully are the result of your hard

19、 work. How time flies! It’s two years before you came is                                                                since to study Chinese in Beijing. In the past two years, you had helped us a lot, without                                                       have that we couldn’t have ma

20、de such a great progress in English. which                             去掉 Before you leave, many classmates and I intend to hold a farewell party for you, hope that you can remember the wonderful time we spent together. In the way, the party hoping                                                

21、        By will be held this Saturday evening in my house. We can take the No.1 bus at the hotel                                               You gate and get off ∧bus at the Booking Building. I will be there meeting you.              the We’re looking forward to your coming. Li Hua 1.用副词修饰

22、动词。故把successful---successfully。 2.从句作主语,谓语动词用单数。故把are---is。 3.句意:自从你来北京学习汉语,已经有两年时间了。所以before---- since。 4.表示在过去的两年,你帮了我们很多。所以句子用现在完成时态,故把had---have。 5.这里含有一个介词+关系代词引导的定语从句,指物,只能用which。所以that---which。 6.句中progress进步,是不可数名词,故把a去掉。 7.“许多同学和我”与“希望”之间是主动关系,此处是现在分词做伴随状态,故把hope---hoping。 8.固定词组:by

23、the way顺便说一下,故把In---By。 9.句意:你可以在宾馆门口乘一路汽车。所以we----you。 10.特指这辆汽车。所以bus前面加the。 【名师点睛】 20. 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。       增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词。       删除:把多余的词用斜线(\)划掉。       修改:在错的词下面划一横线,并在该词下面写上修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均限一词; 2.只允许修改10处,多者(从11处起)不

24、计分。 Upon our arrival, we gave a warm welcome to the American students, among them a boy named Tim was to stay with my family for the weekend. I recognized Tim compared him with photo he had sent to me. Tim greeted me and expressed that how excited he felt. When school was over, we took the subway h

25、ome. My parents prepared a rich family dinner that night and we had enjoyed ourselves so much, eating and chatting. The next day, I act as a guide, showing Tim along the most famous scenic spots in Beijing. Wherever he went, he had some photos take to help him memorize this unforgettable trip to Chi

26、na. The time to say goodbye came when we realized it, I gave Tim a kite as a souvenir. ks5u 参考答案: 1. our 改为their ;    2. them 改为whom ;       3.  compared改为comparing  4.photo前面加the      5. how 前面省略  that      6. enjoyed前面省略  had 7. act 改为acted       8. along改为around        9. take改为taken      

27、 10.when 改为before 略 三、 阅读理解 21. One of our biggest fears nowadays is that our kids might some day get lost in a “sea of technology” rather than experiencing the natural world. Fear-producing TV and computer games are leading to a serious disconnect between kids and the great outdoors, which will

28、changes the wild places of the world, its creatures and human health for the worse, unless adults get working on child’s play.     Each of us has a place in nature we go sometimes, even if it was torn down. We cannot be the last generation to have that place. At this rate, kids who miss the sense

29、of wonder outdoors will not grow up to be protectors of natural landscapes. “If the decline in parks use continues across North America, who will defend parks against encroachment (蚕食)?” asks Richard Louv, author of Last Child in the Woods.     Without having a nature experience, kids, can turn ou

30、t just fine, but they are missing out a huge enrichment of their lives. That applies to everything from their physical health and mental health, to stress levels, creativity and cognitive (认知的) skills. Experts predict modern kids will have poorer health than their parents—and they say a lack of outs

31、ide play is surely part of it; research suggests that kids do better academically in schools with a nature component and that play in nature fosters (培养) leadership by the smartest, not by the toughest. Even a tiny outdoor experience can create wonder in a child. The three-year-old turning over his

32、first rock realizes he is not alone in the world. A clump of trees on the roadside can be the whole universe in his eyes. We really need to value that more.     Kids are not to blame. They are over-protected and frightened. It is dangerous out there from time to time, but repetitive stress from co

33、mputers is replacing breaking an arm as a childhood rite(仪式)of passage.     Everyone, from developers, to schools and outdoorsy citizens, should help regain for our kids some of the freedom and joy of exploring, taking friendship in fields and woods that cement (增强) love, respect and need for land

34、scape. As parents, we should devote some of our energies to taking our kids into nature. This could yet be our greatest cause. 31. The main idea of Paragraph 2 is that        .   A. kids missing the sense of wonder outdoors       B. parks are in danger of being gradually encroached C. Richar

35、d Louv is the author of Last Child in the Woods D. children are expected to develop into protectors of nature 32. According to the passage, children without experiencing nature will        .   A. keep a high sense of wonder   B. be over-protected by their parents   C. be less healthy both ph

36、ysically and mentally   D. change wild places and creatures for the better 33. According to the author, children’s breaking an arm is        .   A. the fault on the part of their parents   B. the natural experience in their growing up   C. the result of their own carelessness in play   D.

37、 the effect of their repetitive stress from computers 34. What does “sea of technology” mean in the first paragraph? A. The technology of TV and computer games. B. The technology of food. C. The technology of sea food. D. The technology of catching animals in the sea. 35. In writing this pass

38、age, the author mainly intends to        .   A. blame children for getting lost in computer games   B. encourage children to protect parks from encroachment   C. show his concern about children’s lack of experience in nature   D. inspire children to keep the sense of wonder about things arou

39、nd 参考答案: 本文主要讲述作者对现在的孩子因缺少室外活动,缺乏接触大自然的机会,而对身心发展造成不利的忧虑。 31. D  主旨大意题。由第二段第一句话可以看出。 32. C  细节理解题。根据本文,没有到大自然的经历将会对孩子……,第3段第2句话是答案。 33. B  细节理解题。依据作者的观点,孩子胳膊弄断了,只是他们在成长中的自然经历。 34. A  细节理解题。根据文章第一段内容可知。 35. C  主旨大意题。这道题问作者的意图是什么,其实就是问文章的大意。 略 22. Below is a selection from a science report.

40、Even facts “forgotten” by people during a busy day may be got back again if this is followed by a good night's sleep. Researchers from the University of Chicago asked volunteers to remember simple words. Many found their memories letting them down towards the end of the day, but the following morn

41、ing, those who had slept well could remember much more.   Researchers, writing in the journal Nature, said the brain could “rescue” lost memories during the night.   When the brain is first asked to remember something, that memory is laid down in an “unstable” state, which means it is possible t

42、hat it could be lost. At some point, the brain consolidates (强化) those which are thought important into a “stable”, more permanent state. However, the Chicago researchers suggested that it was possible for a “stable” memory to be made “unstable” again. This would mean that memories could be slig

43、htly changed and then be kept in a new order again in the face of new experiences.   The 12 volunteers who were tested in the experiment were asked to listen to words created through a speech synthesizer (语音合成器) which were purposely difficult to understand.   At the very beginning, the written v

44、ersion of the word was available, but afterwards the volunteers were asked to identify the word just depending on the sound they heard. Tests showed that the ability to remember the right word tended to weaken as the day ended. However, when the volunteers were retested after a good night's sleep,

45、 they were able to recall some words that they had “forgotten” the previous evening. Dr Daniel, one of the study authors, said “Sleep strengthens memories, protecting them against later interference (干扰) or decay (衰减).”   “Sleep also appears to ‘recover’ or restore memories.” He said “If the func

46、tion of memory is reduced by decay, sleep might actively recover what has been lost.”   Dr Karim Nader, from the Department of Psychology in McGill University in Montreal, said “Memory research is experiencing a transformation -- no longer is memory thought to be a hardware of the brain, instead i

47、t seems to be a process of storage and re-storage. Sleep helps some memories ‘fully grown up’ and also removes unimportant memories.”   46. What tends to happen to a person at the end of the day according to the report? A. He may feel tired.     B. He may feel sleepy. C. His memory weakens.   

48、 D. His brain stops working. 47. What can be kept in one’s memory more permanently? A. Something first remembered by the brain.    B. Something considered to be important by the brain.   C. Something reviewed by the brain during the night.   D. Something appearing in the brain last. 48. Wh

49、ich of the following is the correct order of what the volunteers did in the experiment? a. distinguished words simply by their sounds b. recalled the words they had heard at different times of the day c. recalled the words they had heard the next morning d. distinguished words by their sounds an

50、d their written version A. abcd     B. dacb    C. bdca    D. dabc 49. From the report we can learn that ______.   A. memory differs from person to person B. good memory happens in the early morning   C. sleep affects memory D. memory fails at the end of a day 参考答案: 【语篇解读】本文为科普文。文章通过对一个实验的介绍

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服