ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:52.04KB ,
资源ID:1772222      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/1772222.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(北师大版英语六年级上学期阅读理解专项质量综合试题测试卷(含答案).doc)为本站上传会员【a199****6536】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

北师大版英语六年级上学期阅读理解专项质量综合试题测试卷(含答案).doc

1、北师大版英语六年级上学期阅读理解专项质量综合试题测试卷(含答案) 一、阅读理解 Long long ago, there was an old man. He was very poor(穷). One day, he was hungry. He visited a farmer and asked for dinner. There were two guests(客人) in the farmer’s house. There was a big chicken on the table. The old man served(分配) the chicken and pointed

2、at the head, “You are the host(主人) in this house. You can eat the head.” Next, he gave the neck to the farmer’s wife(妻子), “You’re the hostess(女主人). It’s for you.” Then, he gave the wings to the farmer’s two sons, “You’ll grow up and fly away your parents.” Finally, he looked at the other two me

3、n, “You have to go home. It’s a long way. Please eat the feet. Now the rest of(余下的) the chicken is for me.” 1、—What was on the table? (   ) —There was_______. A.a big duck B.a big fish C.a big chicken 2、Long long ago, there was an old and _______man. (   ) A.poor B.rich C.tall 3、—Who served th

4、e chicken? (   ) —_______. A.The farmer did B.The old man did C.The farmer’s wife did 4、—What did the old man say to the farmer’s two sons? (   ) —______ A.You are the host in this house. You can have the head. B.You’re the hostess. You can have the neck. C.You’ll grow up and fly away your

5、parents. You can have the wings. 5、The old man is a _____ man. (   ) A.foolish B.sad C.clever 二、阅读理解 Dear friend, My name is Jack and I'm happy to be your new pen pal. Let me tell you something about my family. My father is a doctor. He works in a hospital. He likes playing chess. My mother is

6、a teacher in our school. We go to school by car every day. I am a primary school student (小学生). I like playing football. I am good at it and I want to be a football player. I love my family and we are happy together. Hope to see you soon. Yours, Jack 6、What does Jack's father do? (     ) A.He

7、is a fisherman. B.He is a doctor. C.He is a teacher. 7、What’s Jack’s father’s hobby? (     ) A.He likes playing football. B.He likes playing chess. C.He likes playing basketball. 8、Where does Jack's mother work? (     ) A.She works in a hospital. B.She works in a gym. C.She works in a school. 9

8、What’s Jack’s hobby? (     ) A.He likes singing. B.He likes playing football. C.He likes reading stories. 10、How does Jack go to school? (     ) A.He goes to school by car. B.He goes to school by bus. C.He goes to school on foot. 三、阅读理解 阅读短文,并根据短文内容选择正确的选项。 A farmer was going to die. He wishe

9、d to show his sons the best way of farming. So he called his sons to him, and said to them, “My children, I am going to die. I leave something for you. They are in the yard.” The sons thought perhaps there was some treasure in the yard. So as soon as the old man died, they began to work with their

10、spades and ploughs. They turned up the soil over and over again, but they didn’t find any treasure. However, in this way, the rice grew faster and better than ever before. And the sons got much more money. 11、One day the farmer called his sons together because _______. (      ) A.he was going to

11、die. B.he wanted to give them some treasure C.he wanted to ask them some questions D.he needed their help 12、What did the farmer leave in the yard? (      ) A.A lot of rice. B.The spades. C.The ploughs. D.Nothing. 13、Did the sons find any treasure in the yard? (      ) A.Yes, they did. B.No, th

12、ey didn’t. C.Yes, but not too much. D.Yes, they found a lot of gold. 14、How was the rice after the sons turned up the soil? (      ) A.It grew quickly but bad. B.It grew well and quickly. C.It grew well but slowly D.It went to die. 15、What was the real (真正的) treasure? (      ) A.The sons’ hard

13、working. B.The sons waited every day and did nothing C.Spades and ploughs D.The rice. 四、阅读理解 John lives in Beijing with his grandparents. His parents work in the USA.His father is a computer game tester (测试员). His mother is a businesswoman. They are very busy and seldom (很少) go home. This morni

14、ng his grandmother is ill. John feels very worried. His grandmother should see a doctor. The hospital is on Hongxing Street. And it’s far from his home. So John and his grandfather take his grandmother to the hospital by taxi. He hopes his grandmother will get better soon. 16、John lives in Beijing

15、with _______. (   ) A.his grandparents B.his parents C.his grandmother 17、John’s mother is a _______. (   ) A.doctor B.businesswoman C.computer game tester 18、This morning John’s grandmother is ill, he feels _______. (   ) A.afraid B.sad C.worried 19、Where is the hospital? (   ) A.It’s near J

16、ohn’s home. B.It’s near Hongxing Street. C.It’s on Hongxing Street. 20、They go to the hospital _______. (   ) A.by bus B.by taxi C.by car 五、阅读理解 I am a bird. I fly in the sky. I like the clouds. They are pretty. I live in a tree. The tree is near a river. There weren’t any fish in the river a fe

17、w years ago. There was only one tree. I felt lonely. One day, I saw some students. They planted trees. They grew flowers too. I like the trees and the flowers. They are very beautiful. Then there are trees and flowers. There are many fish in the river. The air is cleaner, and the clouds are whiter.

18、Many birds come. I am happy. 21、In the passage, “I” am a ________. (    ) A.bird B.tree C.flower 22、Where is the tree? (    ) A.Behind the river. B.On the mountain. C.Near the river. 23、Were there any fish in the river at first? (    ) A.No, there weren’t. B.Yes, there were. C.We don’t know.

19、24、Who planted the trees and flowers? (    ) A.Some students. B.Some men. C.Some women. 25、After reading this passage, what should you do? (    ) A.Water the flowers and trees. B.Buy flowers. C.Walk on the grass. 六、阅读理解 Many people like to watch TV. Watching TV is one of the most important ac

20、tivities of the day, TV brings the outside closer to people's homes. Some people say the world is smaller than before because of TV. What's going on in the other countries? How do people live in places faraway? Is there a good sports game somewhere? What's the life like in the deepest part of the

21、sea? If you want to answer these and other kinds of questions, just turn on the TV, Turn it on and watch.  You can see a lot and learn a lot. Of course, people can also learn through reading or listening to the radio. But with TV they can learn better and more easily. Why? Because they can hear and

22、 watch, too. TV helps to open our eyes. TV also helps to open our minds(思想). TV often gives us new ideas. We learn newer and better ways of doing something. 26、Some people say the world is smaller than before because ___________. (   ) A.TV makes the earth smaller and smaller B.all people like

23、to watch TV C.watching TV is one of the most important activities of the day D.TV brings the outside world closer to people. 27、We can __________ when we watch TV. (   ) A.go to live in the other countries B.answer many questions C.get a lot of information D.ask TV some questions 28、People lea

24、rn better through TV than through radio because ___________. (   ) A.TV sets are bigger than radios B.people can not only hear but also watch C.without TV people can't open their eyes D.it's easier to turn on TV than to turn on radio 29、The sentence “TV also helps to open our minds” means? (   )

25、 A.our minds can only be opened by TV B.something is wrong with our minds C.it can help us to increase(增长) our knowledge (知识) D.TV is new to us 30、This article(文章) tells us ___________. (   ) A.it's good to watch TV B.not to watch TV any more C.students shouldn't watch TV at any time D.to stop

26、 reading to watch TV 【参考答案】 一、阅读理解 1、C     2、A     3、B     4、C     5、C 【导语】本文讲了一个贫穷的老人去一位农民家要晚饭,把一只鸡的头、脖子、翅膀和脚分给了农民的家人和客人,剩下的给自己 解析:1、C     2、A     3、B     4、C     5、C 【导语】本文讲了一个贫穷的老人去一位农民家要晚饭,把一只鸡的头、脖子、翅膀和脚分给了农民的家人和客人,剩下的给自己。 1、句意:—桌子上有什么?—有_______。A一只大鸭子,B一条大鱼,C一只大鸡,根据“There was a b

27、ig chicken on the table.”,可知桌子上有一只大鸡,故选C。 2、句意:很久很久以前,有一个又老又______的人。A贫穷的,B富裕的,C高的,根据“Long long ago, there was an old man. He was very poor(穷).”,可知很久很久以前,有一个又老又贫穷的人,故选A。 3、句意:谁分配的鸡?A农民,B老人,C农民的妻子,根据“The old man served(分配) the chicken and...”,可知是老人分配的鸡,故选B。 4、句意:老人对农民的两个儿子说了什么?A你是这所房子的主人。你可以吃头。B你是

28、女主人。你可以吃脖子。C你们长大后会离开父母。你们可以吃翅膀。根据第三段可知选项C符合题意,故选C。 5、句意:这位老人是个______人。A愚蠢的,B伤心的,C聪明的,根据全文可知这位老人很聪敏,故选C。 二、阅读理解 6、B     7、B     8、C     9、B     10、A 【分析】本文主要介绍了杰克的家人。 6、句意:杰克的爸爸是做什么的?A他是个渔夫。B他是一名医生。C他是一名老 解析:6、B     7、B     8、C     9、B     10、A 【分析】本文主要介绍了杰克的家人。 6、句意:杰克的爸爸是做什么的?A他是个渔夫

29、B他是一名医生。C他是一名老师。根据My father is a doctor.,可知杰克的爸爸是一名医生,故选B。 7、句意:杰克爸爸的爱好是什么?A他喜欢踢足球。B他喜欢下象棋。C他喜欢打篮球。根据He likes playing chess.,可知杰克爸爸的爱好是下象棋,故选B。 8、句意:杰克的妈妈在哪工作?A她在医院工作。B她在体育馆工作。C她在学校工作。根据My mother is a teacher in our school.,可知杰克的妈妈在学校工作,故选C。 9、句意:杰克的爱好是什么?A他喜欢唱歌。B他喜欢踢足球。C他喜欢读故事。根据I like playing

30、football.,可知杰克的爱好是踢足球,故选B。 10、句意:杰克怎么去上学?A他坐车去上学。B他乘公共汽车去上学。C他步行去上学。根据We go to school by car every day.,可知杰克坐车去上学,故选A。 【点睛】 三、阅读理解 11、A     12、D     13、B     14、B     15、A 【分析】 11、句意:有一天,农夫把他的儿子叫到一起,因为______。根据A farmer was 解析:11、A     12、D     13、B     14、B     15、A 【分析】 11、句意:有一天,农

31、夫把他的儿子叫到一起,因为______。根据A farmer was going to die. He wished to show his sons the best way of farming. So he called his sons to him...,可知农夫把他的儿子叫到一起是因为他快死了,故选A。 12、句意:农夫在院子里留下了什么?根据全文可知农夫在院子里啥也没留,故选D。 13、句意:儿子们在院子里找到什么宝藏了吗?根据but they didn’t find any treasure,可知没有找到宝藏,答语为否定回答,故选B。 14、句意:儿子们翻土后,水稻怎么样

32、了?根据However, in this way, the rice grew faster and better than ever before.,可知水稻长得又快又好,故选B。 15、句意:真正的宝藏是什么?根据全文分析可知真正的宝藏是儿子们的努力,故选A。 【点睛】 四、阅读理解 16、A     17、B     18、C     19、C     20、B 【分析】短文大意:短文介绍了约翰和他的祖父母住在北京,今天早上他的祖母生病了,约翰和他的祖父带她去医院的 解析:16、A     17、B     18、C     19、C     20、B 【分

33、析】短文大意:短文介绍了约翰和他的祖父母住在北京,今天早上他的祖母生病了,约翰和他的祖父带她去医院的事情。 16、句意:约翰和____住在北京。A他的祖父母;B他的父母;C他的祖母;根据短文中的John lives in Beijing with his grandparents. 可知约翰和他的祖父母住在北京,故选A。 17、句意:约翰的妈妈是一位_____。A医生;B女商人;C电脑游戏测试人员;根据短文中的His mother is a businesswoman. 可知约翰的妈妈是一位女商人,故选B。 18、句意:今天早上约翰的祖母病了,他感到______。A害怕;B难过;C担心;

34、根据短文中的This morning his grandmother is ill. John feels very worried.可知他感到担心,故选C。 19、句意:医院在哪里?A它在约翰家附近。B它在红星大街附近。C它在红星大街。根据短文中的The hospital is on Hongxing Street. 可知医院在红星大街,故选C。 20、句意:他们_____去医院。A乘公共汽车;B乘出租车;C乘汽车;根据短文中的So John and his grandfather take his grandmother to the hospital by taxi. 可知他们乘出租

35、车去医院,故选B。 【点睛】 五、阅读理解 21、A     22、C     23、A     24、A     25、A 【导语】本文主要讲述了一只鸟的所见所闻。 21、句意:在文中,“我”是一只______。A鸟,B树,C 解析:21、A     22、C     23、A     24、A     25、A 【导语】本文主要讲述了一只鸟的所见所闻。 21、句意:在文中,“我”是一只______。A鸟,B树,C花。根据“I am a bird.”可知我是一只鸟,故选A。 22、句意:树在哪里?A在河后面。B在山上。C靠近河流。根据“The tree is

36、 near a river.”可知树在河附近,故选C。 23、句意:起初河里有鱼吗?A不,没有。B是的,有。C我们不知道。根据“There weren’t any fish in the river a few years ago.”可知这里没有树,作否定回答,故选A。 24、句意:是谁种的树和花?A一些学生。B一些男人。C一些女性。根据“I saw some students. They planted trees.”可知一些学生种树,故选A。 25、句意:读完这篇文章后,你应该怎么做?A给花草树木浇水。B买花。C在草地上散步。根据语篇可知应该多种树,爱护环境,故选A。 六、阅读理解

37、 26、D     27、C     28、B     29、C     30、A 【分析】短文大意:短文讲述了看电视好处。 26、句意:一些人说世界比以前在变小因为_____。根据Wa 解析:26、D     27、C     28、B     29、C     30、A 【分析】短文大意:短文讲述了看电视好处。 26、句意:一些人说世界比以前在变小因为_____。根据Watching TV is one of the most important activities of the day, TV brings the outside closer to peo

38、ple's homes.可知有人说世界比以前小了,因为电视使外界更接近人。故选D。 27、句意:当我们看电视的时候,我们可以_____。根据 If you want to answer these and other kinds of questions, just turn on the TV, Turn it on and watch.  You can see a lot and learn a lot.可知我们看电视时能得到很多信息。故选C。 28、句意:人们通过电视比通过收音机学习更好因为______。根据But with TV they can learn better and more easily. Why? Because they can hear and watch, too. 可知人们通过电视比通过广播学习得更好,因为人们不仅能听到而且还能看。故选B。 29、句意:句子“电视也帮我们开阔了眼界”意思是______。根据TV helps to open our eyes. TV also helps to open our minds . TV often gives us new ideas.可知它能帮助我们增加知识。故选C。 30、句意:这篇文章告诉我们______。短文描述了看电视的好处。故选A。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服