ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:12 ,大小:144KB ,
资源ID:13010475      下载积分:8 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/13010475.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2025年英语点七年级英语上册阅读理解知识点汇总1.doc)为本站上传会员【w****g】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2025年英语点七年级英语上册阅读理解知识点汇总1.doc

1、英语】点_七年级英语上册阅读理解知识点汇总(全)经典1 一、七年级英语上册阅读理解专题目练习(含答案解析) 1.阅读理解     It is eight o'clock. The children go to school by car every day, they are going to school on foot. It is ten o'clock. Mrs. Sawyer usually stays at home in the morning, but this morning, she is going to the shops. It is four o'c

2、lock in the afternoon, Mrs. Sawyer usually drinks tea in the living room. But this afternoon, she is drinking tea in the garden. It is six o'clock in the evening, the children usually do their homework, but this evening, they are not doing their homework. At the moment, they are playing in the garde

3、n. It is nine o'clock. Mr. Sawyer usually reads his newspaper at night. But he's not reading his newspaper tonight. At the moment, he's reading an interesting book. (1)The children go to school ______ every day. A. by car                               B. on foot                        

4、       C. by bike                               D. by bus (2)Mrs. Sawyer is going to ___ this morning? A. staying at home                B. go shopping                C. drinking tea                D. watching TV (3)Mrs. Sawyer usually drinks tea in the evening at ______in the living

5、room. A. 8:00                                   B. 16:00                                   C. 18:00                                   D. 21:00 (4)Are the children doing their homework at the moment? A. Yes, they do.                B. No, they don't.                C. Yes,

6、they are.                D. No, they aren't (5)At the moment, Mr. Sawyer is_________  A. watching TV                                                      B. reading his newspaper C. playing in the garden                                      D. reading an interesting book. 【答案】 (1)A

7、2)B (3)B (4)D (5)D 【解析】【分析】文章大意:简介了Sawyer一家人在每个时间点常常做事情以及目前正在做事情。 (1)细节理解题。根据文中语句  It is eight o'clock. The children go to school by car every day理解可知,孩子们常常乘坐汽车去上学,故选A。 (2)细节理解题。根据文中语句Mrs. Sawyer usually stays at home in the morning, but this morning, she is going to the shops. 理解可知,Mrs 

8、Sawyer今天上午到商店购物,故选B。 (3)细节理解题。根据文中语句It is four o'clock in the afternoon, Mrs. Sawyer usually drinks tea in the living room. 理解可知,Mrs. Sawyer常常在下午四点钟在客厅品茗,故选B。 (4)细节理解题。根据文中语句but this evening, they are not doing their homework. At the moment, they are playing in the garden. 理解可知,目前孩子们没有在做作业,故选D。

9、 (5)细节理解题。根据文中语句At the moment, he's reading an interesting book.理解可知,Mr. Sawyer正在读一本有趣书,故选D。 【点评】考察阅读理解。本文浅显易懂,层次分明,很容易把握文章中心内容。答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题根据。对于不能直接找到根据问题注意联络上下文,根据短文中心总结出对答案。 2.阅读理解     The man is my father. He is 40 years old. He is from Guangzhou. He is a good cook.He likes wa

10、tching films.     This is my mother. She is 39 years old. She is from Baoding. She is a policewoman. She is good at kung fu(功夫)     This is my brother Mike, an eleven—year—old boy. He is short. He likes playing computer games, and he always wears glasses. He is good at Chinese, But his English

11、 is not good.     Lily lives with her family in Beijing. Now she is talking about her family in English in class. (1)There are _______ people in Lily's family. A. three                                     B. four                                     C. five                       

12、              D. six (2)Lily's father is good at ________. A. swimming                           B. singing                           C. cooking                           D. kung fu (3)Lily's mother is a ________. A. teacher                          B. doctor             

13、             C. student                          D. policewoman (4)Mike is ________. A. short                                    B. slim                                    C. tall                                    D. heavy (5)Which of the following (下列选项 ) is right about Lily's famil

14、y? A. Lily's father lives in Guangzhou now.              B. Lily's mother likes watching films. C. Lily doesn't like computer games.                   D. Lily's brother does well in Chinese. 【答案】(1)B (2)C (3)D (4)A (5)D 【解析】【分析】文章大意:本文简介了Lily父母及他哥哥Mike。 (1)推理计算题。据全文可知,Lily家有4口

15、人。父母,Mike和Lily。故答案选B。 (2)细节理解题。根据He is a good cook可知,故答案选C。 (3)细节理解题。根据She is a policewoman可知。故答案选D。 (4)细节理解题。根据He is short. He likes playing computer games, and he always wears glasses可知。故答案选A。 (5)细节理解题。根据He is good at Chinese, But his English is not good可知。D论述是对。故答案选D。 【点评】考察阅读理解。本文重要考察了细节理解题

16、解答此类试题时,不必通篇细看原文, 而常常可采用 “带着问题找答案”措施.先从问题中抓住关键性词语。然后以此为线索。要迅速地识别和记忆事实或细节,就要恰当地运用略读及查读技巧迅速在文章中寻找 与此问题有关段落、语句.仔细品味,对照比较、确定答案。 3.阅读短文,从每题所给A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。     Wang Bing is a 12-year-old boy. He and his parents live together. He likes sports very much and does well in sports.     One aftern

17、oon, he comes out of the classroom and sees his father waiting for him at the school gate. He is very glad and runs to his father.     "Dad, please don't wait for me next time. I can go home by myself. I have grown up," says Wang Bing.     "Let's go," says his father, "I'll cook supper and you can

18、 do your homework at home. Mum is still at work."     On their way home, Wang Bing sees some boys skating in a park. "Can I go to learn skating, Dad?" asks Wang Bing. "I'm sorry, my boy. You must go home and do your homework," answers his father, "but I can buy you an ice cream."     Then his fath

19、er buys an ice cream for him. When Wang Bing wants to eat it, a fly (苍蝇) flies to the ice cream.     "Drive off the fly." says his father. "It's very dirty (脏)." But Wang Bing says with a smile, "You don't let me skate, but can you let it skate for a while (一会儿)?" (1)There are ________ people in W

20、ang Bing's family. A. eight                                    B. five                                    C. three                                    D. two (2)Wang Bing is good at ________. A. making puppets                         B. skating                         C. si

21、nging                         D. sports (3)On his way home, Wang Bing wants to ________. A. eat an ice cream              B. play basketball              C. go swimming              D. learn skating (4)Which one is RIGHT? A. Wang Bing wants the fly to go away.            

22、  B. Wang Bing is not very happy. C. Wang Bing likes the fly on the ice cream.      D. Wang Bing is very angry. 【答案】 (1)C (2)D (3)D (4)B 【解析】【分析】重要讲了12岁王兵非常喜欢体育,并且在体育方面做得好,一天下午和父亲在回家路上发生事情。 (1)细节题。根据He and his parents live together.可知他和父母住在一起,因此一共3人,故选C。 (2)细节题。根据He likes sports very mu

23、ch and does well in sports.可知王兵体育好,故选D。 (3)细节题。根据On their way home, Wang Bing sees some boys skating in a park. "Can I go to learn skating, Dad?" asks Wang Bing.可知王兵想学习滑冰,故选D。 (4)细节题。根据He is very glad可知王兵是快乐,故选B。 【点评】考察阅读理解,重要考察细节题,注意从文中仔细寻找答案。 4.阅读理解     Last weekend, Jake had a lot o

24、f homework to do. He finished listening, spelling and reading exercises in the morning. In the afternoon, he added fifteen and twenty—two, and then he got thirty—seven. He added and subtracted until his hand got tired of writing.     After supper, Jake's dad reminded Jake to do his job. Jake went f

25、rom room to room unloading baskets and cans into a large plastic bag.     Then he took the bag out to the dustbin.     Then Jake could have some free time. He decided to play "Star Monsters". He turned on the monsters fighting on the TV screen while his fingers pushed buttons to make them move.  

26、   Jake was tired. He put on his pajamas, brushed his teeth and crawled under the covers. (1)What kind of homework did Jake do in the afternoon? A. spelling                             B. Maths                             C. reading                             D. listening (2)Jake's j

27、ob at home was       . A. washing dishes           B. making the bed           C. throwing rubbish           D. sweeping floor (3)What was Jake doing when he had free time? A. playing a video game B. watching the news C. playing with cans D. brushing the baskets. (4)Wh

28、en Jack was tired, he       . A. did exercise               B. got ready for school               C. went to bed               D. read books (5)Which is the best title for the passage? A. Jack's Homework           B. Jack's Weekend           C. Jack's Favorite Game        

29、   D. Jack's Job 【答案】 (1)B (2)C (3)A (4)C (5)B 【解析】【分析】重要讲了上周末Jake有许多作业要做及晚饭后扔完垃圾去玩了会游戏。 (1)细节题。根据In the afternoon, he added fifteen and twenty-two, and then he got thirty﹣seven可知下午他又加了15和22,然后是37,可知数学作业。故答案选B。 (2)推断题。根据After supper,Jake's dad reminded Jake to do his job.Jake went from

30、room to room unloading baskets and cans into a large plastic bag.Then he took the bag out to the dustbin.晚饭后,杰克父亲提醒杰克做他工作.杰克从一种房间走到另一种房间,把篮子和罐子装进一种大塑料袋里,然后他把袋子拿到外面垃圾箱,可知杰克在家工作是扔垃圾。故答案选C。 (3)细节题。根据Then Jake could have some free time.He decided to play "Star Monsters".然后杰克可以有某些空闲时间,他决定玩"星际怪兽",可知玩电子游

31、戏。故答案选A。 (4)细节题。根据Jake was tired.He put on his pajamas,brushed his teeth and crawled under the covers.杰克很累,他穿上睡衣,刷牙,爬到被窝里,可知杰克累了就上床睡觉。故答案选C。 (5)主旨题。根据整篇文章内容及其句子Last weekend, Jake had a lot of homework to do上周末,杰克有诸多家庭作业要做,可知说是杰克周末。故答案选B。 【点评】考察阅读理解。本文波及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联络上下

32、文,推断出需要信息;主旨题需要通读全文,理解大意之后找出中心思想。 5.阅读短文,从每题所给A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。     There are ways of knowing about the weather. One important way is to study the clouds.     We can see different kinds of clouds and watch them for signs of changing weather. To forecast the weather, we should look for thre

33、e things about clouds: movement, colour and change.     As a rule, the higher the clouds, the better the weather. And the lower the clouds, the worse the weather is going to be. When the thick clouds get bigger early in the day, it will rain. When a dark cloud appears, a storm is coming.     Colou

34、rs in the sky tell us about the weather too. For example, a golden ring around the Moon also tells us that a storm is on the way.     The rainbow also has a message (信息). When the Sun is in the east and a rainbow is in the west, the rain may be coming its way. When the Sun is in the west and the ra

35、inbow is in the east, the rain will be moving away from us. (1)What is the important way to know about the weather? A. To study the clouds.                                         B. To study the colours. C. To study the rainbow.                                       D. To study the S

36、un. (2)What can we learn from the passage? A. The higher the clouds, the worse the weather is going to be. B. When the thick clouds get bigger in the morning, it will rain. C. When a dark cloud appears, it will rain. D. The lower the clouds, the better the weather. (3)What does a g

37、olden ring around the Moon tell us? A. The weather is going to be fine.                     B. It will rain. C. A storm is coming.                                           D. The rain will be moving away from us. (4)What can we know about the rainbow from the passage? A.

38、 The rainbow can give us a message about the weather. B. When it's going to rain, the rainbow is in the east. C. When the rainbow is in the west, the rain will be moving away from us. D. People like to see rainbows because they are so beautiful. 【答案】 (1)A (2)B (3)C (4)A 【解析】【分析】重要讲了观云识天气。

39、 (1)细节题。根据One important way is to study the clouds.可知重要措施是研究云,故选A。 (2)细节题。根据When the thick clouds get bigger early in the day, it will rain.可知当厚云在一早变得更大时,天将下雨,故选B。 (3)细节题。根据a golden ring around the Moon also tells us that a storm is on the way.月亮周围有个金黄色环时告诉我们风暴即将到来,故选C。 (4)细节题。根据The rainbow

40、also has a message (信息).可知彩虹也有有关天气信息,故选A。 【点评】考察阅读理解,重要考察细节题,注意从文中仔细寻找答案。 6.阅读理解     Mr. White looks out of the window. There is a boy at the right side of the street. The boy takes some meat out of a bag and begins to eat it. There is a dog in the street, too. The boy says to it, "Come here

41、 good dog, I'll give you some meat." The dog is hungry and goes to the boy, but he does not give it any meat. He kicks(踢)the dog. It runs away.     Then Mr. White comes out of his house and says to the boy, "I'll give you one dollar." The boy is happy and says," Yes." "Come here." Mr. White says.

42、The boy goes to him, but Mr. White doesn't give him the dollar. He hits him with a stick. The boy cries(哭)and says, "Why do you hit me? I don't ask you for any money." Mr. White says," And the dog doesn't ask you for any meat, but you kick it." (1)Mr. White is         at first. A. in t

43、he street          B. in the room          C. in front of the house          D. playing with the boy (2)The dog goes to the boy because        . A. it wants to eat B. it loves the boy  C. the boy is the dog's friend D. the boy is very good to it (3)The underlined word " hits" means

44、        . A. 捡起                                     B. 带来                                     C. 击打                                     D. 整理 (4)Mr. White just wants to        . A. hit the boy B. give the boy a good lesson  C. give the boy one dollar D. give the boy som

45、e meat 【答案】 (1)B (2)A (3)C (4)B 【解析】【分析】本文讲述了White先生给一种男孩教训故事。 (1)推理题。根据 Then Mr. White comes out of his house 可知White起初是在房间里,故选B。 (2)推理题。根据 The dog is hungry and goes to the boy可知狗走向男孩是想吃东西,故选A。 (3)词义猜测题。根据 He hits him with a stick. The boy cries and says, "Why do you hit me 他用一根棍子打了男孩

46、男孩哭着说,你为何打我,可知hit是打意思,故选C。 (4)推理题。根据  And the dog doesn't ask you for any meat, but you kick it 狗没朝你要肉,不过你踢它了,可知怀特只是想教训这个男孩,故选B。 【点评】考察阅读理解。本文波及细节题、推断题,词义猜测题3种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联络上下文,推断出需要信息,词义猜测题需要根据上下文提炼有关信息锁定词意。 7.阅读理解     Hello, my name is Peter. I'm 12 years old. I have a pictu

47、re. In the picture are two boys and a dog. Do you know the two boys? I know them. They are Jim and Frank. Jim and Frank are brothers. They have yellow hair and big blue eyes. They are my good friends. Now they are in China with their parents. We are in the same middle school and the same class. Thei

48、r mother Mrs. Green is our English teacher. She is very nice. All my classmates love her. Harry is the name of the dog. He is yellow and big. He is my friend, too. We four often play together on Sunday. (1)Jim is Frank's ___________. A. grandfather                             B. father

49、                             C. uncle                             D. brother (2)Jim and Frank live(居住) in China with their ___________. A. friends                           B. sisters                           C. parents                           D. grandparents (3)Mrs. Green is _____

50、 A. Peter's teacher                 B. Peter's mother                 C. Jim's aunt                 D. Frank's sister (4)Harry is a ___________ dog. A. white                                 B. yellow                                 C. black                          

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服