ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:12 ,大小:241KB ,
资源ID:11989367      下载积分:10 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/11989367.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2015年江苏省盐城市中考英语试题(解析版).doc)为本站上传会员【仙人****88】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2015年江苏省盐城市中考英语试题(解析版).doc

1、英语备课大师 【全免费】 盐城市2015年初中毕业于升学考试英语试题 第I 卷(选择题,共60分) 一.单项选择(共15小题,每小题1分,计15分) 从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入句中空白处的最佳答案。 【2015盐城】1. TF BOYS’ songs _______ sweet and many of us like listening to them. A. sound B. feel C. taste D. look 1. A【解析】考查系动词辨析。句意:TF BOYS’的歌听起来很甜美,我们中很 多人都喜欢听。sound听起来;f

2、eel摸起来;taste尝起来;look看起来。故选 A。 【2015盐城】2. --Do you have any plans for this summer vacation? --I’m not sure. I _____take a trip to Taiwan. A. must B. need C. may D. should 2. C【解析】考查情态动词辨析。句意:我不确定,可能会去台湾。must肯定; need需要;may可能;should应该。根据前面的“我不确定”故选C。 【2015盐城】3. Daniel, _____ pla

3、y with the mobile phone while you’re walking in the street. A. don’t B. doesn’t C. won’t D. can’t 3. A【解析】考查祈使句。本句人称后有逗号,可判断它为变形的祈使句,应用 动词原形开头,否定句用don’t…。故选A。 【2015盐城】4. This photo reminded the old man ____ the days when he was young. A. with B. for C.by D. of

4、4. D【解析】考查固定短语。句意:这张照片让我想起他的年轻岁月。remind sb. of…是固定短语,意为“使某人想起某事”故选D。 【2015盐城】5. ____ great fun we had in Yandu Park last Sunday! A. How B. What C. What a D. How a 5. B【解析】考查感叹句。句意:上周日我们在盐度公园过得多么有趣!根据主 语之前落到名词,应用what感叹;fun为不可数名词,不加冠词。故选B。 【2015盐城】6. The librarian told me that I c

5、ould _____ these magazines for three days. A. borrow B. buy C. keep D. return 6. C【解析】考查动词辨析。句意:图书管理员告诉我们,这些杂志我们只能借 三天。本处和时间段连用,应用延续性动词,排除A、B;keep本意为“保留”,这里只“借书”。D项含义不对。结合语境,故选C。 【2015盐城】7. Don’t go out _____ the rain stops. Otherwise, you’ll get wet. A. after B. since

6、 C. when D. until 7. D【解析】考查连词辨析。句意:直到雨停了你再出去,否则你会挨浇的。 not…until…直到……时候才……。故选D。 【2015盐城】8. --Wow, so many new building in our hometown. --Yes. _____ has changed in our hometown. A. Nothing B. Nobody C. Everything D. Everybody 8. C【解析】考查不定代词辨析。句意:——家乡这么多的新大楼!——是呀, 在我们家乡一切都改变

7、了。Everything一切。故选C。 【2015盐城】9. Audrey Hepburn, one of the greatest actresses, was ____ to take on challenges in her life. A. enough brave B. brave enough C. stupid enough D. enough stupid 9. B【解析】考查enough的用法。句意:Audrey Hepburn足够的勇敢面对生活 中的挑战。Enough修饰形容词时放在其后。结合句意,故选B。 【2015盐城】10. With the d

8、evelopment of modern industry, there will be _____ living space for wild animals. A. fewer and fewer B. less and less C. more and more D. bigger and bigger 10. B【解析】考查比较级。句意:随着现代工业的发展,野生动物的生存空间越来越少。本处修饰不可数名词living space,应用little的比较级。故选B。 【2015盐城】11. Helen encouraged me to speak English a

9、s much as possible because practice _____ perfect. A. becomes B. became C. will make D. makes 11. D【解析】考查动词时态。句意:海伦鼓励我尽可能多地说英语,因为熟能生巧。practice makes perfect熟能生巧,是一句固定表达的谚语。故选D。 【2015盐城】12. Sherlock Homes asked the suspect what he _____ when the murder took place. A. was doing B.

10、has done C.is doing D. would do 12. A【解析】考查时态。句意:夏洛克·福尔摩斯问嫌疑犯谋杀案发生时,他正在干什么。根据语境,应用过去进行时。故选A。 【2015盐城】13. --Can Mr. King spare some time for the charity show? --If he _____, he will try his best to make it. A. will be invited B.is invited C. invites D. invited 13. B【解析】考查时态和语态。句意

11、如果他被邀请,他会尽全力的。根据条件状语从句中的“主将从现”的时态规则,if从句应用一般现在时;invite与he之间为被动关系,应用被动语态。故选B。 【2015盐城】14. In the U.K., a lady usually doesn’t like to be asked _____. A. whether has she got married B. how old is she C. where she comes from D. How much she weighs 14. D【解析】考查宾语从句。句意:在英国,女性通常习惯不喜欢被问到体重

12、的问题。从句应用陈述语序,排除A、B选项;C项不是隐私性的问题;故选D。 【2015盐城】15. --Jane, your new dress looks very nice on you! -- ______. I like it very much. A. You are welcome B. I don’t think so C. thanks a lot D. Don’t say that 15. C【解析】考查交际用语。根据语境,对方夸赞你,你应表示感谢。故选C。 二,完形填空(共15小题,每小题1分,计15分) 【2015盐城】阅读下面短文,掌握其大意,然后从

13、各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。 An old carpenter(木匠)was ready to retire. His boss was 16 to see the good worker go. He asked the carpenter 17 he could build one more house. The carpenter said yes, 18 his mind was not on his work any more. He used poor materials and worked on the house 19 . Whe

14、n the carpenter finished his work, the boss 20 the front-door key to him. “This is your house,” he said, “A 21 for you.” What a surprise! What a 22 !If he had known he was building his 23 house, he would have done it differently. Now he had to live in the house he had poorly built.

15、 24 it is with us. Sometimes we build our 25 carelessly. At important points we do not try our best. Then with a shame we look at the situation we had 26 . We find that we are now living in the house we have poorly built. But we don’t have a 27 to make it all over again. Think of 28

16、 as the carpenter. Think about your life. Build it 29 . It is the only life you will ever build because life is a do-it-yourself project. Your life today is the 30 of your attitudes and choices you made in the past. Your life tomorrow will be that of your attitudes and choices you make toda

17、y. 16. A. glad B. nervous C. ready D. sorry 17. A. if B. when C. how D. why 18. A. and B. but C. or D.so 19. A. carefully B. completely C. carelessly D. successfully 20. A. handed B. lent C. sold

18、D. threw 21. A. gift B. promise C. choice D. question 22. A. task B. wisdom C. shame D. stress 23. A. real B. expensive C. old D. own 24. A. Neither B. So C. Nor D. As 25. A. studies B. lives C.jobs

19、 D. feelings 26. A. created B. changed C. discussed D. affected 27. A. plan B. chance C. method D. pleasure 28. A. himself B. herself C. myself D. yourself 29. A. wisely B. peacefully C. rapidly D. widely 30. A. talent

20、 B. wealth C. result D. difference 【主旨大意】文章是一篇记叙文。通过讲述老木匠的事情,告诉我们:态度决定结果。 16. D【解析】考查形容词辨析。根据语境,可知这个木匠是个好个人,所以他的离开会让老板感到非常难过。sorry难过的。故选D。 17. A【解析】考查连词辨析。句意:老板问木匠是否还能再建一栋房子。if是否。故选A。 18. B【解析】考查连词辨析。句意:他虽然答应了,但并不用心工作。两句之间为转折关系,应用but。 故选B。 19. C【解析】考查副词辨析。根据上文可知木匠的心思不在工作上,所以他的用

21、料很差,做工很粗心。Carefully细心地;completely完整地;carelessly粗心地;successfully成功地。结合语境,选C。 20. A【解析】考查动词辨析。结合语境,老板把房钥匙递给他。handed用手递;lent借;sold卖;threw扔,投递。故选A。 21. A【解析】考查名词辨析。根据语境,这是老板送他的退休礼物。gift礼物。故选A。 22. C【解析】考查名词辨析。根据上文的shock和下句“If he had only known he was building his own house, he would have done it all

22、so differently”可知,老木匠为自己做的蠢事感到羞耻、后悔。shame羞耻,遗憾。故选C。 23. D【解析】考查形容词辨析。根据语境,如果早知道是给自己建房,他就不会这样了。own自己的。故选D。 24. B【解析】考查固定句式。So it is with sb.意为“……也如此”。注意此题易错选as,误认为是定语从句。as可以引导定语从句,但注意此句句末的标点是句号,因此缺少先行词,无法构成定语从句。其他选项在意思、结构均不正确。故选B。 25. B【解析】考查名词辨析。根据文意,作者在向我们阐述一个道理:我们的生活也像老木匠建房子一样。故选B。 26. A【解析】考查

23、动词辨析。根据语境,我们自己创造的生活。created创造;changed改变;discussed讨论;affected影响。故选A。 27. B【解析】考查名词辨析。根据文意可知,开始我们没有觉察,但后来当我们认识到自己的愚蠢行为时,却为时已晚,没有机会重做。chance机会。故选B。 28. D【解析】考查反身代词。想象自己是那个木匠。故选D。 29. A【解析】考查副词辨析。作者是在告诫读者:我们既然明白了这个道理,那么“建造自己的房子时”就明智些吧!wisely明智地。故选A。 30. C【解析】考查名词辨析。一个人做事的态度决定结果。result结果。故选C。 三、阅读理解

24、 A. 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。(共15小题,每小题2分,计30分) 【2015盐城】A A plant is a living thing. It uses its many parts to grow from a small seed to a large plant. Each part helps the plant stay healthy. Plants also need sunlight to grow. They get light from the sun and minerals from the soil. These t

25、hings help the plant stay alive and grow. They use sunlight, water, and air to make a plant’s food. Flowers make seeds that can grow new plant. The stern helps hold the plant up. It moves the food and water from the root to the other parts of the plant. Some

26、 plants have fruit. The fruit grows around the root and keeps them safe. Seeds can grow into new plants. A plant grows root under the ground. The root holds the plant in place. Flowers Stern Fruit Seeds Roots 31. Which word can be filled in the

27、 empty box? A. Leaves B. Sticks C. Bushes D. Grasses 32. Which part might grow around the seeds? A . The stem B. The flower C. The root D. The fruit 33. Which sentence id TRUE according to the passage? A. A plant grows flowers under the ground. B. Flowers can grow into

28、new plants C. Not all have fruit D. The stem helps hold the roots up. 34. What’s the passage mainly about? A. Plant parts B. Plant seeds C. Plant leaves D. Plant roots 35. In what subject might you learn this passage? A. Geography B. Biology C. Physics D. Chemistry 【主旨大意

29、本文是一篇说明文。介绍了植物的各部分的功能作用。 31. A【解析】细节理解题。根据图片中箭头指向,判断本处指叶子(leaves)。故选A。 32. D【解析】细节理解题。根据方框中“The fruit grows around the seeds”,可知选D。 33. C【解析】细节理解题。根据方框中“Some plants have fruit”,可知并不是所有的植物都结果。故选C。A项“在地下开花”;B项“花能长成新的植物”;D项“茎帮助根成长”均不对。 34. A 【解析】主旨大意题。介绍了植物的各部分的功能作用。故选A。 35. B【解析】推理判断题。本文介绍了植物的各部

30、分的功能作用,应是“植物学”的内容。故选B。A项“地理”;C项“物理”;D项“化学”均不对。 【2015盐城】B It was another day to jump rope in gym class. Lynn and Mike turned the long rope in big, slow circles. The whole class hurried to get in line to wait for their turn to jump. Millie stood at the back of the line and frowned. Nick went fi

31、rst. He watched the rope and ran in at just the right time. Everyone counted. He made it all the way to 30 jumps. One after another, the kids watched the rope, ran in and jumped. Then it was Millie’s turn. She watched the rope go around and around, but she didn’t move. She felt like everyone was loo

32、king at her. Millie’s friends cheered: “Go, Millie, go!” Millie’s face turned red. At last, she gave it a try, but she failed. The truth was that Millie had been jumping rope at home every day. With a short rope, she could jump 100 times without missing. She just didn’t how to run in

33、and start jumping with a long rope. Since she was the only kid on her street, there was no one to help turn the long rope. Just then, Ms. Miles, the gym teacher, brought out a bunch of short jump ropes. “Let’s see how long each one of you can jump without missing.” she said as she gave each s

34、tudent a short rope. “Ready, set. Go!” Millie smiled for the first time ever in gym class. As she jumped, she sang rhymes quickly to herself. After a while, Millie realized that everyone was cheering. “Go. Millie, go!” She was the only one still jumping rope! The surprise almost ma

35、de her miss a step, but she kept going. When at last she was too tired to go on, she stopped. The whole class cheered. Everyone was looking at her and smiling. Millie smiled back! 36. Which word is the opposite of the underlined word frowned? A. Sat. B. Hid. C. Smiled. D. Cried. 37.

36、 What problem did Millie have at the beginning of the story? A. She didn’t have any friends in her class. B. She felt sad because Nick made fun of her. C. She didn’t know the cheers that the other kids knew. D. She didn’t know how to start jumping with a long rope. 38. Why did Millie smile for

37、the first time in gym class? A. She did something well at last. B. She knew the class would cheer for her. C. She thought that she was going t make a friend. D. She believed that she would be the winner of the contest. 39. Which sentence can be put in the empty box? A. The

38、 class decided to play baseball. B. Millie was the last one still jumping rope. C. Nick won the rope-jumping contest. D. Millie tried to hide in the back of the line. 40. How might Millie feel when she stopped jumping at last? A. Proud B. Bored. C. Mad. D. Silly 【主旨大意】本

39、文是一篇记叙文。体育课上Millie不会跳长绳,受到了同学的嘲笑;而老师拿来的短绳使她又恢复了自信。 36. C 【解析】 词义猜测题。根据语境,别人都在着急的等待着跳长绳,Millie不会跳,自然是不开心,皱眉头。故选C。 37. D【解析】细节理解题。根据第五段中的“She just didn’t how to run in and start jumping with a long rope.”,可知选D。 38. B【解析】推理判断题。短绳正是她擅长的,她自信能获得同学们的认可和喝彩。故选B。 39. B【解析】细节理解题。A、D明显不对;C项人称不对;根据文章的讲述,老师拿来

40、短绳,Millie成了坚持跳的时间最长的同学。故选B。 40. A【解析】推理判断题。根据最后的“Everyone was looking at her and smiling. Millie smiled back”,可推知Millie为自己高兴和自豪。故选A。 【2015盐城】C “ Listen carefully to what I say.” the time traveler said. “I shall tell you something that you will not agree.” “Why will we not agree?” I asked.

41、 “Because the science and mathematics you know are not correct,” he said, “You believe there are only three dimensions(三维空间)---length, breadth(宽)and thickness.” “There is nothing to agree with that,” the youngest member of our little group said. “Exactly!” the time traveler answered. “Bu

42、t there is also a fourth dimension---time.” “We all know about time,” another member of the group said,” Time passes.” “I do not agree,” the time traveler said. “Length, breadth and thickness do not pass. They stay in the same place in space. We move about them. I can prove that time is th

43、e same.it does not pass. We move in time the same way that we move in length, breadth and thickness.” None of us believed the time traveler, and we argued with him for many hours. “If we could travel back in time,” the scientist said, “we could do things to change the future.” “If we c

44、ould travel forward in time,”the doctor(博士)said,“We could do things that change our present.” The time traveler smiled. “It is clear,” he said, “that there is only one way I can show you that I am right. We must do an experiment. Please wait here.” He left the room and soon returned, car

45、rying what looked like a clock. “This is a model of a time machine. It took me two years to make it.” the time traveler said, “I want all of you to understand that when I start the machine, it will immediately travel in time and disappear from present.” He turned to the youngest of us. “Gi

46、ve me your hand.” he said. The young man put out his hand. The time traveler took it and placed it on the machine. Immediately, there was a sudden wind, and the little machine disappeared. I was certain this was not a trick, but the doctor was not so sure. “Are you asking us to believ

47、e,” he said, “that the machine is now in the different time?” “Certainly! In my laboratory, a full-size machine is almost complete. As soon as it is complete, I shall send myself on a journey through time. Would you like to see my machine?” “Are you serious about this?” the doctor asked.

48、 “I have never been more serious about anything,” the time traveler said, “Come.” We followed him to his laboratory. There, we saw the actual machine, not quite complete, but large enough for a man to sit in. 41. How many dimensions did the time traveler say there are? A. Two. B. T

49、hree. C. Four. D. Five. 42. How long did it take the time traveler to make his model time machine? A. Two years. B. Two months. C. Twenty years. D. All his life. 43. Which is the right order of what happened in the story? a. The model time machine disappeared with a wind. b. The time traveler came back to the room with a model time machine. c. The members of the group argued with the time traveler for many hours. d. The time traveler showed them a full-size time machine which was not quite complete. e. The youngest man’s hand was placed on the model time machine

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服