ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:6 ,大小:52KB ,
资源ID:10412773      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/10412773.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(绵阳市高考英语阅读理解训练.doc)为本站上传会员【丰****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

绵阳市高考英语阅读理解训练.doc

1、绵阳市2014高考英语阅读理解精品训练(6)及解析 C8 [2012·课标全国卷] Honey from the African forest is not only a kind of natural sugar, it is also delicious. Most people, and many animals, like eating it. However, the only way for them to get that honey is to find a wild bees' nest and take the honey from it. Often, the

2、se nests are high up in trees, and it is difficult to find them. In parts of Africa, though, people and animals looking for honey have a strange and unexpected helper—a little bird called a honey guide. The honey guide does not actually like honey, but it does like the wax in the beehives (蜂房). The

3、 little bird cannot reach this wax, which is deep inside the bees' nest. So, when it finds a suitable nest, it looks for someone to help it. The honey guide gives a loud cry that attracts the attention of both passing animals and people. Once it has their attention, it flies through the forest, wait

4、ing from time to time for the curious animal or person as it leads them to the nest. When they finally arrive at the nest, the_follower reaches in to get at the delicious honey as the bird patiently waits and watches. Some of the honey, and the wax, always falls to the ground, and this is when the h

5、oney guide takes its share. Scientists do not know why the honey guide likes eating the wax, but it is very determined in its efforts to get it. The birds seem to be able to smell wax from a long distance away. They will quickly arrive whenever a beekeeper is taking honey from his beehives, and wil

6、l even enter churches when beeswax candles are being lit. 60. Why is it difficult to find a wild bees' nest? A. It's small in size. B. It's hidden in trees. C. It's covered with wax. D. It's hard to recognize. 61. What do the words “the follower” in Paragraph 2 refer to? A. A bee.        

7、B. A bird. C. A honey seeker. D. A beekeeper. 62. The honey guide is special in the way ________. A. it gets its food B. it goes to church C. it sings in the forest D. it reaches into bees' nests 63. What can be the best title for the text? A. Wild Bees B. Wax and Honey C. Beekeeping

8、in Africa D. Honey­Lover's Helper 【要点综述】本文是一篇说明文。文章介绍了honey­lover's helper独特的掠食方式,它帮助人和动物找到蜂蜜,待到他们吃掉蜂蜜后,它再吃蜂蜡。科学家们对此也感到迷惑不解。 60. B 细节理解题。根据文章第一段 “Often, these nests are high up in trees, and it is difficult to find them.”可知B正确。 61. C 词义猜测题。根据文章第一段“In parts of Africa, though, people and animals l

9、ooking for honey have a strange and unexpected helper—a little bird called a honey guide.”可推知:跟在honey guide后面的是people and animals,而他们统称为honey seeker(寻找蜂蜜的人或动物们)。 62. A 推理判断题。根据文章最后一段中“Scientists do not know why the honey guide likes eating the wax, but it is very determined in its efforts to get it

10、科学家们都不知道为什么honey guide对蜂蜡感兴趣,当然它们获得蜂蜡的方式也更加特别。 63. D 标题归纳题。文章通篇都在叙述有关honey­lover's helper的事情,第一段通过叙述引出honey­lover's helper这一中心词;第二段叙述honey­lover's helper获取蜂蜡的过程;第三段科学家们对honey­lover's helper的掠食方式感到迷惑。 C2 [2013·福建卷] When I was 12, all I wanted was a signet (图章) ring. They were the “in”

11、thing and it seemed every girl except me had one. On my 13th birthday, my Mum gave me a signet ring with my initials(姓名首字母) carved into it. I was in heaven. What made it even more special was that it was about the only thing that wasn't being “replaced”. We'd been burnt out in fires that swept thro

12、ugh our area earlier that year and had lost everything—so most of the “new” stuff (东西) we got was really just to replace what we'd lost. But not my ring. My ring was new. Then, only one month later, I lost it. I took it off before bed and it was missing in the morning. I was sad and searched everyw

13、here for it. But it seemed to have disappeared. Eventually, I gave up and stopped looking for it. And two years later, we sold the house and moved away. Years passed, and a couple of moves later, I was visiting my parents' when Mum told me that she had something for me. It wasn't my birthday, nor w

14、as it Easter or Christmas or any other gift-giving occasion. Mum noticed my questioning look. “You'll recognize this one,” she said, smiling. Then she handed me a small ring box. I took it from her and opened it to find my beautiful signet ring inside. The family who had bought our house 13 years

15、earlier had recently decided to do some redecorations, which included replacing the carpets. When they pulled the carpet up in my old bedroom, they found the ring. As it had my initials carved into it, they realized who owned the ring. They'd had it professionally cleaned up by a jeweler before send

16、ing it to my mother. And it still fits me. 56.The underlined word “in” in the first paragraph probably means “________”. A. fashionable B. available C. practical D. renewable 57.When she got the ring back, the writer was about ________. A. 13 years old B. 15 years old C. 26 years old D. 2

17、8 years old 58.Which of the following is TRUE according to the passage? A.The writer's family moved several times. B.The writer never stopped looking for her ring. C.The writer's ring was cleaned up by the new house owner. D.The writer lost her ring in the morning when she took it off. 59.What

18、 would be the best title for the passage? A. My New Ring B. Lost and Found C. Lost and Replaced D. An Expensive Ring 【要点综述】 本文是一篇记叙文。 作者通过描述自己小时候渴望得到一枚戒指,愿望得到满足后的快乐心情,以及不慎丢失后的沮丧心情和多年后失而复得的欣喜,表达了作者怀旧和敝帚自珍的生活态度。 56.A 词义猜测题。根据后一句“…every girl except me had one…” 可知,每个女孩都有一枚有自己符号的戒指,说明这类戒指很流行。故答

19、案选A。 57.D 推理判断题。 根据原文我们得知,作者在13岁生日时得到那枚戒指,一个月后丢失,两年后卖掉房子,新房东买房13年之后换新地毯时重新找到戒指,即十五年之后,故答案为D。 58.A 细节理解题。根据第三段末尾和第四段开头可知答案A正确。 59.B 主旨大意题。只有B项才能概括全文大意。 本文主要讲述了戒指的失而复得。 C8[2012·陕西卷] C Eating too much fatty food, exercising too little and smoking can raise your future risk of heart disease.

20、 But there is another factor that can cause your heart problems more immediately:the air you breathe. Previous studies have linked high exposure(暴露)to environmental pollution to an increased risk of heart problems,but two analyses now show that poor air quality can lead to heart attack or stroke(中

21、风)within as little as a few hours after exposure. In one review of the research,scientists found that people exposed to high levels of pollutants(污染物) were up to 5% more likely to suffer a heart attack within days of exposure than those with lower exposure. A separate study of stroke patients showed

22、 that even air that the U.S. Environmental Protection Agency (EPA)considers to be of “moderate”(良好) quality and relatively safe for our health can raise the risk of stroke as much as 34% within 12 to 14 hours of exposure. The authors of both studies stress that these risks are relatively small for

23、 healthy people and certainly modest compared with other risk factors such as smoking and high blood pressure. However, it is important to be aware of these dangers because everyone is exposed to air pollution regardless of lifestyle choices. So stricter regulation by the EPA of pollutants may not

24、only improve environmental air quality but could also become necessary to protect public health. 53.The text mainly discusses the relationship between________. A.heart problems and air quality B.heart problems and exercising C.heart problems and smoking D.heart problems and fatty food 54. The

25、 underlined word“modest”in Paragraph 3 most probably means ________. A.relatively high B.extremely low C.relatively low D.extremely high 55.What can we learn from the text? A.Eating fatty food has immediate effects on your heart. B.The EPA conducted many studies on air quality. C.M

26、oderate air quality is more harmful than smoking. D.Stricter regulations on pollutants should be made. 56.The author's purpose of writing the text is most likely to________. A.inform B.persuade C.describe D.entertain 【要点综述】众所周知,摄入过多脂肪、缺乏锻炼以及长期吸烟会增加患心脏病的风险,但最新的研究表明,另外一项我们平时不注意的东西更使我们患心

27、脏病的风险大大增加,那就是我们所呼吸的空气。 53.A 主旨大意题。根据本文主题句——第一段的最后一句可知本文大意是说明空气质量和心脏病发病率之间的关系,选A。 54.C 词义猜测题。此处指对于健康人来说,这些危险相对较小,当然比起像吸烟、高血压这些其他危险因素来说,空气污染的危险相对较低,故推测modest在此意为“相对较低的”,选C。 55.D 事实细节题。根据最后一句可知本题选D。 56.A 写作意图题。本文是一篇说明文,主要意思是说明人们所呼吸的空气和心脏病的发病率之间的关系,由此可知作者的写作目的是告知人们一个事实,故本题选A。 C2 [2013·湖北卷] So

28、me years ago, writing in my diary used to be a usual activity.I would return from school and spend the expected half hour recording the day's events, feelings, and impressions in my little blue diary.I did not really need to express my emotions by way of words, but I gained a certain satisfaction fr

29、om seeing my experiences forever recorded on paper.After all, isn't accumulating memories a way of preserving the past? When I was thirteen years old, I went on a long journey on foot in a great valley, well-equipped with pens, a diary, and a camera.During the trip, I was busy recording every incid

30、ent, name and place I came across.I felt proud to be spending my time productively, dutifully preserving for future generations a detailed description of my travels.On my last night there, I wandered out of my tent, diary in hand.The sky was clear and lit by the glare of the moon, and the walls of t

31、he valley looked threatening behind their screen of shadows.I automatically took out my pen… At that point, I understood that nothing I wrote could ever match or replace the few seconds I allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley.All I remembered of the previous few days were t

32、he dull characterizations I had set down in my diary. Now, I only write in my diary when I need to write down a special thought or feeling.I still love to record ideas and quotations that strike me in books, or observations that are particularly meaningful.I take pictures, but not very often—only o

33、f objects I find really beautiful.I'm no longer blindly satisfied with having something to remember when I grow old.I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future. I don't want to wake up one day and have nothing bu

34、t a pile of pictures and notes.Maybe I won't have as many exact representations of people and places; maybe I'll forget certain facts, but at least the experiences will always remain inside me.I don't live to make memories—I just live, and the memories form themselves. 51.Before the age of thirteen

35、 the author regarded keeping a diary as a way of ________. A.observing her school routine B.expressing her satisfaction C.impressing her classmates D.preserving her history 52.What caused a change in the author's understanding of keeping a diary? A.A dull night on the journey. B.The beauty o

36、f the great valley. C.A striking quotation from a book. D.Her concerns for future generations. 53.What does the author put in her diary now? A.Notes and beautiful pictures. B.Special thoughts and feelings. C.Detailed accounts of daily activities. D.Descriptions of unforgettable events. 54.Th

37、e author comes to realize that to live a meaningful life is ________. A.to experience it B.to live the present in the future C.to make memories D.to give accurate representations of it 【要点综述】 本文是一篇记叙文,主要讲述了作者记日记发生的一些变化。13岁前,作者每天都记日记,记下一天发生的事及自己的感受等。作者很喜欢把自己看到的东西记在纸上。13岁以后, 一次去大峡谷的旅行改变了作者对记日记的看法

38、从那以后作者只在日记里记载特殊的想法和感受。作者认为要想过有意义的生活,就要亲自去经历。 51.D  细节理解题。根据第一段最后一句中的“… a way of preserving the past?”可知,作者在13岁以前认为记日记是一种保存过去的方式。 故D正确。 52.B  细节理解题。根据第三段可知,作者改变是因为看到了峡谷的美丽景色。故B正确。 53.B  细节理解题。根据第四段中的第一句“Now, I … write down a special thought or feeling.”可知,现在作者在日记里只记录特殊的思想和感情。 54.A  细节理解题。根据最后一段可知,作者意识到要想过有意义的生活得自己亲自去经历。故A正确。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服