收藏 分销(赏)

模块ⅡUnit1.doc

上传人:xrp****65 文档编号:7659992 上传时间:2025-01-11 格式:DOC 页数:10 大小:276KB 下载积分:10 金币
下载 相关 举报
模块ⅡUnit1.doc_第1页
第1页 / 共10页
模块ⅡUnit1.doc_第2页
第2页 / 共10页


点击查看更多>>
资源描述
高考新课标大一轮总复习·(配译林版·英语) 课时知能训练(四) Ⅰ.单项选择 1.The ________ look on her face suggested that she ________ it. A.puzzling;hadn't expected B.puzzled;hadn't expected C.puzzling;wouldn't expect D.puzzled;shouldn't expect 【解析】 suggest此处是“说明,暗示”意思。 【答案】 B 2.When she saw the ________ tiger shark coming,she was held still ________. A.frightening;by fear B.frightened;by fear C.frightening;as fear D.frightened;as fear 【解析】 be held still by fear 吓得不敢动。 【答案】 A 3.He hasn't ________ yet.What happened ________ him? A.disappeared;to    B.shown up;to C.come;for D.appeared;for 【解析】 show up露面。 【答案】 B 4.______ of the truth of the report,he told his colleagues about it. A.Convinced B.Convincing C.To convince D.Having convinced 【解析】 be convinced of确信。 【答案】 A 5.That possibility that he was murdered couldn't be ______. A.ruled off B.ruled over C.ruled away D.ruled out 【解析】 句意:不能排除他被谋杀的可能性。rule off隔开;rule over统治,管理;rule out排除。 【答案】 D 6.He has been ________ his training to prepare for the race. A.made up B.taken up C.stepping up D.making up 【解析】 考查动词词组辨析。因后面有宾语,故用主动语态,排除A、B两项。make up编造,杜撰;step up增加,提高,加强,故选C。 【答案】 C 7.—Have you worked out the troublesome problem yet? —Yes.I ________ it out with the help of my wife after dinner. A.have worked B.worked C.had worked D.am working 【解析】 考查现在完成时与一般过去时的用法辨析。现在完成时与一般过去时的根本区别是:现在完成时强调的是事情已经干了,并对现在有一定的影响;一般过去时只是单纯谈论过去的动作。 【答案】 B 8.This is the second time you ________ late this week. A.had arrived B.arrived C.have arrived D.arrive 【解析】 This/It is the first/second...time+that从句,从句中一般用现在完成时,如果把前面的is改为was,则that从句用过去完成时。 【答案】 C 9.I wonder if John has forgotten my number.I ________ him to call me for the past two hours. A.was expecting B.have expected C.have been expecting D.expected 【解析】 根据“在过去的两个小时里我一直在等他的电话”可知,用现在完成进行时。 【答案】 C 10.Robert is said ________ abroad,but I don't know what country he studied in. A.to have studied B.to study C.to be studying D.to have been studying 【解析】 由what country he studied in可知他已经不在国外,所以应用不定式的完成式,表示一个事实。 【答案】 A 11.Is there any possibility ________ a dead person can come back to life? A.which B.that C.what D.how 【解析】 从句为possibility的同位语从句,应用that引导。 【答案】 B 12.If you are not so confident ________ the result,you may do more research ________ this work. A.about;about B.of;of C.of;in D.of;on 【解析】 介词考点。第一空为短语be confident of,意思是“对……有信心”;第二空是do research on/into,意思是“从事……的研究”。 【答案】 D 13.If you refuse to accept the invitation,________. A.so would she B.so does she C.so will she D.neither will she 【答案】 C 14.The old man adopted some orphans when he was young.________,they all honor him thankfully now. A.In return B.On the contrary C.In contrast D.In turn 【答案】 A 15. Look out! Don't get too close to the house________roof is under repair. A.whose B.which C.of which D.what 【解析】 whose引导定语从句,在从句中做定语。 【答案】 A Ⅱ.完形填空 He has been called the “missing link”.Half man,half beast.He is supposed to live in the highest mountain in the world—Mount Everest. He is known as the Abominable Snowman. The __1__ of the Snowman has been around for __2__.Climbers in the 1920s reported finding marks like those of human feet high up on the side of Mount Everest.The native people said they __3__ this creature and called it the “Yeti”,and they said that they had __4__ caught Yetis on two occasions __5__ none has ever been produced as evidence(证据). Over the years,the story of the Yetis has __6__.In 1951,Eric Shipton took photographs of a set of tracks in the snow of Everest.Shipton believed that they were not __7__ the tracks of a monkey or bear and __8__ that the Abominable Snowman might really __9__. Further efforts have been made to find out about Yetis.But the only things people have ever found were __10__ footprints.Most believe the footprints are nothing more than __11__ animal tracks,which had been made __12__ as they melted(融化) and refroze in the snow. __13__, in 1964,a Russian scientist said that the Abominable Snowman was __14__ and was a remaining link with the prehistoric humans.But,__15__, no evidence has ever __16__ been produced. These days,only a few people continue to take the story of the Abominable Snowman __17__.But if they ever __18__ catching one,they may face a real __19__:Would they put it in a __20__ or give it a room in a hotel? 1.A.event B.story C.adventure D.description 【解析】 结合第一段的文意,以及最后一段出现的“take the story of the Abominable Snowman”,可以准确地判断此题的答案为“story”。 【答案】 B 2.A.centuries B.too long C.some time D.many years 【解析】 根据下文“Climbers in the 1920s reported finding”可推断“centuries”和“too long”不符合此题的要求,而some time时间概念又显得较短,故选项D最为合适。 【答案】 D 3.A.heard from B.cared for C.knew of D.read about 【解析】 “knew of”有“听说,关于……,知道”的意思。 【答案】 C 4.A.even B.hardly C.certainly D.probably 【解析】 “on two occasions”说明有两次偶然的机会,因此可判断“The native people”几乎抓住了“Yeti”。 【答案】 A 5.A.as B.though C.when D.until 【解析】 由“4”空的“even”及5空后的句意表达,应判断答案为B。 【答案】 B 6.A.developed B.changed C.occurred D.continued 【解析】 “雪人”的传说已经延续了多年,空白前的“over the years”实际上是这一句的时间状语,只是前置了,它修饰该空的动词。 【答案】 D 7.A.entirely B.naturally C.clearly D.simply 【解析】 由空白后“not ...or...”及空白前“Shipton believed...”的提示,说明“Shipton”坚信自己所见的“a set of tracks in the snow of Everest”应该是“the Abominable Snowman”的“footprints”。 【答案】 D 8.A.found B.declared C.felt D.doubted 【解析】 由于空白前已有“believed”一词,故选“felt”。 【答案】 C 9.A.exist B.escape C.disappear D.return 【解析】 “Shepton”认为可根据自己所掌握的“tracks”来证实“The Abominable Snowman”存在的可能性。 【答案】 A 10.A.clearer B.more C.possible D.rare 【解析】 虽然有很多的传说,并且也投入了很多的精力、人力去寻找,但人们所发现的只是一些“footprints”。 【答案】 B 11.A.huge B.recent C.ordinary D.fightening 【解析】 多数人认定“The footprints”只不过是一些普通的“animal tracks”。 【答案】 C 12.A.strange B.large C.deep D.rough 【解析】 根据常识判断。 【答案】 B 13.A.In the end B.Therefore C.After all D.However 【解析】 “scientist”一词表明这次的观点不是空白前所述的“Most”的观点,而是一位科学家,专家的观点。 【答案】 D 14.A.imagined B.real C.special D.familiar 【解析】 他认为“The Abominable Snowman”是真实的。 【答案】 B 15.A.so B.besides C.again D.instead 【解析】 结合第二段“5”空来选。在当时,“The native people”声称有两次几乎抓住了“Yeti”,但并无任何证据来证明他们所述的内容。所以这位俄罗斯科学家的观点同样也不能证明。 【答案】 C 16.A.rightly B.actually C.normally D.particularly 【解析】 “actually”有“确定地,真正地”的含义,与此句相符。 【答案】 B 17.A.lightly B.jokingly C.seriously D.properly 【解析】 “take sth./sb. seriously”,意为“对某人或某事认真对待”。 【答案】 C 18.A.succeed in B.insist on C.depend on D.join in 【解析】 “catching one”表明句意为:如果他们能抓到一个“Yeti”,此处“one”指“snowman”,只有“succeed in”符合句意。 【答案】 A 19.A.decision B.situation C.subject D.problem 【解析】 空白后明显是一个问题,A,B,C三个选项与此显然不符。 【答案】 D 20.A.zoo B.mountain C.museum D.laboratory 【解析】 与首句呼应,“half man,half beast”,如何处理是好? 【答案】 A Ⅲ.阅读理解 A A 60­member Chinese team,including rescuers and medical staff,left Beijing at 8∶30 p.m. yesterday for Haiti to help the earthquake­hit nation. Food, tents, medical equipment and advanced disaster relief equipment such as life detectors(探测器) as well as sniffer dogs are being carried in the chartered plane to assist the Caribbean country. Hours after the disaster, President Hu Jintao and Premier Wen Jiabao instructed officials to keep eyes on the situation and try every means to rescue the eight buried Chinese peacekeepers. More than 10 of their colleagues are missing. Foreign Minister Yang Jiechi sent a letter of condolence(哀悼) to his Haitian counterpart Alrich Nicolas. Foreign Ministry spokeswoman Jiang Yu said yesterday in a statement that the government expressed deep concern and sympathy to Haitians,and urged officials to ensure that Chinese nationals in Haiti are safe and to take immediate action should humanitarian assistance be needed. The Red Cross Society of China has offered emergency aid of D|S1 million to Haiti,she said. The Chinese team that headed for Haiti last night included 24 rescue workers, 15 doctors and 11 earthquake experts. Liu Xiangyang, deputy chief of the National Earthquake Disaster Emergency Rescue Team, said the hot weather and complicated local social order are the biggest conundrums to rescue work. China,which has no diplomatic ties with Haiti, has sent 125 peacekeeping police officers to the country as part of the United Nations Stabilization Mission. Most of them are from southwest China's Yunnan Province. According to local police in Yunnan,their relatives are waiting anxiously for news about their loved ones in Haiti. 1.The BEST title for the passage would be “________”. A.A terrible earthquake hit Haiti B.More countries will help Haiti C.The great loss has been caused by the earthquake D.Chinese team heads for Haiti 【解析】 主旨大意题。本文是一篇报道,一句话构成了第一段,这句话就是主题句,全文由此展开叙述。 【答案】 D 2.Which of the following is TRUE according to the passage? A.The Red Cross Society of China will offer emergency aid of D|S1 million to Haiti. B.More than eighteen Chinese peacekeepers in Haiti are missing. C.Most of peacekeeping police officers in Haiti are from Yunnan Province. D.Chinese government will establish the diplomatic ties with Haiti before long. 【解析】 细节理解题。A项will offer是错误,文中是has offered;B项more than eighteen是错误的,文中是more than 10;D项文中未提到;C项在文中倒数第二段最一句Most of them are from southwest China's Yunnan Province.可知答案。 【答案】 C 3.The underlined word “conundrums” in Paragraph 8 probably means “________”. A.challenges B.advantages C.actions D.steps 【解析】 猜测词义题。由文章倒数第三段Liu Xiangyang,...said the hot weather and complicated local social order are the biggest conundrums to rescue work.炎热的天气和复杂的当地社会秩序是援救的最大挑战。把四个词义代入,很明显答案就知道了。 【答案】 A 4.This passage is probably taken from “________” of the newspaper. A.Language Tips B.Top News C.Entertainment D.Culture 【解析】 这篇新闻报道牵着全国人民的心,党中央国务院密切关注事态的发展。由此看出这是Top News,与其他三项毫无关系。 【答案】 B B After the coming of Europeans to the Americans, Indians were forced to change their way of life. Yet the influence of native American culture is still felt throughout the United States. Many of the foods commonly eaten in the United States today were first grown by American Indians. Among these foods are corn, wheat and sweet potatoes, peanuts, pumpkins,tomatoes, and certain beans and berries. Native Americans also discovered ways to use herbs and other plants as medicines. Native American inventions, such as canoes, ponchos and parkas(风雪衣 ), hammocks (吊床) and snowshoes are still in use today. Other marks of Indian culture were left in American place names. The state of Alaska, for example, takes its name from a native American word meaning “great land”. Today nearly 1.5 million native Americans live in the United States. Some still preserve the ways of their ancestors,speaking Indian languages and keeping alive their legends, art forms,and customs. Other native Americans keep few of the old ways,but remain proud of their people's contributions to the American history. Americans have come to appreciate the beauty of Indian crafts(工艺). Many artists find inspiration in traditional Indian designs. Many Indian values, too, have become widely held.Americans today believe that the land, air and water are pre­cious resources(资源) that must be carefully protected. As one government official wrote recently: We have slowly come back to some of the truths that the Indians knew from the beginning. People need to learn from nature,to keep an ear to the earth,and to refill their spirits in frequent contact with animals and wild land. 5.What does “native Americans” refer to in the passage? A.Europeans settling in the Americas. B.People born and living in America. C.American Indians. D.Ancestors of Americans. 【解析】 推理判断题。根据文章内容可以看出,native Americans即指美国印第安人。 【答案】 C 6.What influences Americans most according to the passage? A.Agriculture of native Americans. B.Ancient Indian medicines. C.Native American inventions. D.Indian languages. 【解析】 细节理解题。根据文章所提到的美国印第安人对美国文化的影响可以看出,农业对美国人的影响最大。 【答案】 A 7.The underlined word “inspiration” in Paragraph 5 means ________. A.confidence B.creative ideas C.power D.good advice 【解析】 词义猜测题。本词的语境为:很多艺术家可以从印第安人的传统图案中找到“inspiration”,同时根据常识,艺术家最需要的是灵感,可知选B项。 【答案】 B 8.Which of the following BEST shows the Indian values? A.Americans should preserve the ways of Indian ancestors. B.Native Americans are still making contributions to the American history. C.The resources offered by nature should be carefully pro­tected. D.Native Americans knew the truths long before Americans do today. 【解析】 细节理解题。根据文章第五段和第六段的内容可知选C项。 【答案】 C 课堂新坐标让您感受品质的魅力
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 其他

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服