资源描述
第三单元检测卷
时间:120分钟 满分:150分
选择题部分
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听力材料
Text 1
M:OK, so I think that's everything: three oranges, four apples, one pineapple, and a watermelon.
W:Yes, that should do it. This is going to be the best fruit salad ever!
1.How many kinds of fruits are mentioned?
A.Three. B.Four.
C.Five.
答案:B
Text 2
W:And what would you like to drink with your meal, young man?
M:I'd like a Coke, please.
W:All right. That's one medium classic cheeseburger meal with a Coke. Your total is $8.50.
2.Where does the conversation probably take place?
A.In a supermarket. B.At the woman's house.
C.In a fast food restaurant.
答案:C
Text 3
M:What's that book about, Sue? History?
W:I'm not really sure. It's a book of poems, but I have to admit that I have no idea what most of them mean!
3.What are the speakers talking about?
A.A book. B.A poet.
C.A history class.
答案:A
Text 4
W:I give up! I'll never work out this problem. I don't know why I chose math as my major.
M:Take it easy. I think we should take a short break.
4.What does the man suggest the woman do?
A.Rest for a little while.
B.Try an easier problem.
C.Find a different major.
答案:A
Text 5
W:I was going to make a cake for the party tonight. But I just realized we have run out of eggs. Could you go to the supermarket and get some?
M:I don't think we have enough time to make one. Let me just buy a cake from a shop.
5.Where is the man going next?
A.To a bakery. B.To a party.
C.To a cinema.
答案:A
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
W:Next?
M:Can I have a pound of chicken and two pounds of pork, please?
W:Do you want a whole chicken, chicken wings, or some pieces without any bones in them?
M:The last one.
W:OK. That's $4 a pound, and the pork is going to be $6 in total. Anything else?
M:No, that's it. Can I give you a credit card?
W:I'm sorry, but the credit card machine is down. So it'll have to be cash or a personal check.
M:Good thing, I stopped at an ATM machine on my way over here!
6.How much does the pork cost?
A.$3 per pound. B.$4 per pound.
C.$6 per pound.
答案:A
7.How will the man probably pay?
A.In cash. B.By credit card.
C.With a personal check.
答案:A
听第7段材料,回答第8、9题。
Text 7
W:Mr Cooper! I tried to make my own colors based on what you taught us in class yesterday. It wasn't easy, though.
M:Well, I think it turned out great anyway! This is part of the fun of painting—discovering what you can do with a little imagination, taking some risks, and trying to do new things.
W:Can you see it here? I wanted to make purple, but I didn't use quite enough blue. It turned out just kind of gray and boring.
M:Sometimes the most beautiful things result from artistic accidents. And I'd say the same is true of almost all interesting things.
W:Thanks for the encouragement.
8.What did Mr Cooper teach the woman to do yesterday?
A.Make different colors.
B.Avoid artistic accidents.
C.Use her imagination more in her art.
答案:A
9.What makes painting fun according to Mr Cooper?
A.Trying new things. B.Taking fewer risks.
C.Getting more encouragement.
答案:A
听第8段材料,回答第10至12题。
Text 8
W:Jeremy, your mom just called. Her flight was canceled. They're putting her on another plane, but not until the morning. It looks like you're stuck with us for one more night.
M:No problem at all! I love hanging out with my cousins. We made up a super fun game. It's kind of like basketball, but you have to make jokes before you take a shot!
W:Well, that sounds very creative! Where's your sister?
M:She's still doing her homework. I think she's almost done, though. Where is Uncle Buck?
W:Oh, he went out to pick up some Chinese takeout for dinner. I hope that's OK with you.
M:OK with me? It's my favorite! Listen, you guys have been so good to me this weekend. I'm having so much fun. I'd love to do this again as soon as possible.
10.What happened to Jeremy's mother?
A.She missed her flight.
B.Her flight got changed.
C.She was stuck in traffic.
答案:B
11.What is Jeremy's sister doing?
A.Doing her schoolwork.
B.Getting food for the family.
C.Playing a basketball game.
答案:A
12.Who is Jeremy probably talking with?
A.His mother. B.His cousin.
C.His aunt.
答案:C
听第9段材料,回答第13至16题。
Text 9
W:So, what seems to be the problem, Bobby?
M:Dr Cardano, I woke up in the middle of the night with a terrible pain in my right foot.
W:Did you cut yourself or knock it against something?
M:No. It just started hurting all of a sudden.
W:Can you describe the pain for me? Is it a sharp pain that comes and goes? Or is it a constant, dull pain that doesn't really ever go away?
M:I suppose it's more like the first one. But it's definitely difficult to walk, so it's not really going away, either.
W:Let me see those feet, Bobby.
M:Do you want me to take off both socks?
W:Yes, I'd like to compare your right and left foot. Ah, the right foot is pretty red, and it looks bigger than the left one. It also feels warmer.
M:What does it mean, doctor?
W:Well, I don't know for sure. It could be one of a couple of things. I'm going to send you up to the lab to get some blood tests. Check in to the lab on the third floor. I'm sending them some instructions. Come back down here as soon as it's finished.
M:OK. I need to use the restroom first. Can you tell me where that is?
W:Go downstairs to the first floor. It's right next to the elevators.
M:Thanks.
13.When did Bobby notice his foot was hurting?
A.After he woke up at night.
B.When he cut it by accident.
C.Once he knocked it against something.
答案:A
14.How does Bobby describe the pain?
A.Dull. B.Sharp.
C.Constant.
答案:B
15.Where are the speakers talking?
A.On the first floor.
B.On the second floor.
C.On the third floor.
答案:B
16.What is Bobby going to do first?
A.Go to the restroom.
B.Have some blood tests.
C.Write down some instructions.
答案:A
听第10段材料,回答第17至20题。
Text 10
17.When did the Santa Cruz Beach Boardwalk open?
A.In 1907. B.In 1924.
C.In 1960.
答案:A
18.What is the Giant Dipper?
A.A water ride. B.A theme park.
C.A wooden ride.
答案:C
19.What does the video game area look like?
A.A racing track. B.A mini golf course.
C.A palace in the sky.
答案:C
20.What is free for all visitors to the boardwalk?
A.Entry to the park.
B.Rides in the park.
C.Parking next to the park.
答案:A
第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)
第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
When I was 8 years old, I decided to run away from home after a quarrel with my mother. With my suitcase (行李箱) packed and some sandwiches in a bag, I started for the front door.
My mom asked where I was going. “I'm leaving home,” I said.
“What's that you're carrying?” she asked.
“Some clothes and food,” I replied.
“If you want to run away, that's all right,” she said. “But you came into this home without anything and you can leave the same way.”
I threw my suitcase and sandwiches on the floor and started for the door again.
“Wait a minute,” Mom said. “You didn't have any clothes on when you arrived, and I want them back.”
This made me extremely angry. I tore my clothes off—shoes, socks, underwear and all—and shouted, “Can I go now?”
“Yes,” my mom answered, “but once you close that door, don't expect to come back.”
I was so angry that I shut the door forcefully and stepped out of my home. Then I noticed down the street two neighbor girls walking toward our house. I was so shy that I saw the big spruce (云杉) tree in our yard and jumped under the lowhanging branches (树枝). A pile of driedup brown needles (针状物) were beneath the tree, and you can't imagine the pain those sharp needles caused to my body.
After I was sure the girls had passed by, I ran to the front door and knocked at it loudly.
“It's Billy! Let me in!”
The voice behind the door answered, “Billy doesn't live here anymore. He ran away from home.”
Looking behind me to see if anyone else was coming down the street, I said, “Mom! I'm sorry. I'm still your son. Let me in!”
The door opened and Mom's smiling face appeared. “Did you change your mind about running away?” she asked.
“What's for supper?” I smiled back.
篇章导读:本文是一篇记叙文,讲述了作者八岁时因和妈妈吵架想要离家出走,妈妈说如果他想走就不要带任何东西,甚至不准他穿走家里的衣服,作者刚出门就不得不转身回家。
21.When the author was leaving home, his mother ordered him to .
A.stay at home
B.take some sandwiches
C.leave everything behind
D.check his suitcase carefully
答案:C 细节理解题。根据第五段“‘If you want to run away, that's all right,’ she said. ‘But you came into this home without anything and you can leave the same way.’”可知,当作者离开家时,他的母亲命令他留下所有的东西。
22.Which of the following can best describe the author's mom?
A.Selfish and proud. B.Strict but loving.
C.Kind and helpful. D.Wise but impatient.
答案:B 推理判断题。根据当时幼稚的作者离家出走时母亲的言行和表现可知,作者的母亲很严厉;根据倒数第二段中的“The door opened and Mom's smiling face appeared.”可知,作者的母亲其实很慈爱。故选B项。
23.The last sentence “What's for supper?” mainly shows that the author .
A.felt very hungry at that time
B.changed his plan and decided not to leave home
C.wished to eat something before leaving
D.wanted to know what his mother prepared for supper
答案:B 推理判断题。根据倒数第二段中的“‘Did you change your mind about running away?’ she asked.”以及最后一段“‘What's for supper?’ I smiled back.”可知,作者问妈妈晚饭吃什么,这是在回答妈妈的问题,是一种委婉地向妈妈表示和好的表达方式,由此可以推断出作者改变了计划,决定不再离家出走了。
B
Grandparents Answer a Call
As a thirdgeneration native of Brownsville, Texas, Mildred Garza never planned to move away. Even when her daughter and son asked her to move to San Antonio to help with their children, she politely refused. Only after a year of friendly discussion did Ms Garza finally say yes. That was four years ago. Today all three generations regard the move as a success, giving them a closer relationship than they would have had in separate cities.
No statistics (统计数字) show the number of grandparents like Garza who are moving closer to adult children and grandchildren. Yet there is evidence (证据) suggesting that the trend (趋势) is growing. Even President Obama's motherinlaw, Marian Robinson, has agreed to leave Chicago and move into the White House to help care for her granddaughters. According to a study by , 83 percent of the people said Mrs Robinson's decision will influence grandparents in the American family. Twothirds believe more families will follow the example of Obama's family.
“In the 1960s we were all a little wild and couldn't get away from home far enough or fast enough to prove we could do it on our own,” says Christine Crosby, publisher of Grand, a magazine for grandparents. “We now realize how important family is and how important it is to be near them, especially when you're raising children.”
Moving is not for everyone. Almost every grandparent wants to be with his or her grandchildren and is willing to make sacrifices (牺牲), but sometimes it is wiser to say no and visit frequently instead. Having your grandchildren far away is hard, especially knowing your adult child is struggling, but giving up the life you know may be harder.
篇章导读:本文是一篇新闻报道。在当今美国家庭,选择与儿孙住在一起的老人数量有增加的趋势,大多数人认为跟儿孙住在一起有很多好处,但并不是每位老人都适合这种模式,因为有时放弃自己的生活也很难。
24.Why was Garza's move a success?
A.It strengthened her family ties.
B.It improved her living conditions.
C.It enabled her to make more friends.
D.It helped her know more new places.
答案:A 细节理解题。根据第一段最后一句可知,Garza和孩子们住在一起使他们的家庭关系更亲密,所以说Garza的做法是成功的。
25.What was the reaction of the public to Mrs Robinson's decision?
A.17% expressed their support for it.
B.Few people reacted positively.
C.83% believed it had a bad influence.
D.The majority people thought it was a trend.
答案:D 细节理解题。根据第二段中的“According to a study ... will follow the example of Obama's family.”可知,大多数的人认为Robinson的决定会影响美国家庭,三分之二的人认为更多的家庭会效仿奥巴马的家庭,所以说大多数人认为Robinson的决定是一个趋势。
26.What does the author suggest the grandparents do in the last paragraph?
A.Make decisions in the best interests of their own.
B.Ask their children to pay more visits to them.
C.Sacrifice for their struggling children.
D.Get to know themselves better.
答案:A 推理判断题。根据最后一段中的“Moving is not for everyone ... visit frequently instead.”可知,和孩子一起住并不适合每一个人,有时候拒绝和孩子一起住也是很明智的,要根据自己的利益做出决定。
C
Adults understand what it feels like to be flooded with objects (物品). Why do we often think that more is more when it comes to kids and their belongings? The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less.
I found the preholidays a good time to encourage young children to donate lessused things, and it worked. Because of our efforts, our daughter Georgia did decide to donate a large bag of toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness. She chose to sell a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund (基金) (our kindergarten daughter is serious about becoming a doctor).
For weeks, I've been thinking of bigger, deeper questions: How do we make it a habit for them? And how do we train ourselves to help them live with, need, and use less? Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this. I decided to play with him with only one toy for as long as it would keep his interest. I expected that one toy would keep his attention for about five minutes, ten minutes, max. I chose a red rubber ball—simple, universally available. We passed it, he tried to put it in his mouth, he tried bouncing it, rolling it, sitting on it, throwing it. It was totally, completely enough for him. Before I knew it an hour had passed and it was time to move on to lunch.
We both became absorbed in the simplicity of playing together. He had my full attention and I had his. My little experiment to find joy in a single object worked for both of us.
(篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文,作者通过引导孩子主动捐献玩具,并从玩耍简单玩具中获得快乐的做法阐述了一个生活哲理:简单的物品也能激发快乐。
27.What do the words “more is more” in Paragraph 1 probably mean?
A.More money, more worries.
B.Enough is enough.
C.The more, the better.
D.Earn more and spend more.
答案:C 词义猜测题。在第一段中作者通过Why do we often think这样的语句来说明他并不支持more is more这一观点,随之提出了live more with less(拥有的更少,活得更精彩)这一主张,并在后文中加以印证,所以这里more is more与下文的live more with less形成了一种对比,是“越多越好,多多益善”的意思。
28.What made Georgia agree to sell some of her objects?
A.Saving up for her holiday.
B.Raising money for a poor girl.
C.Adding the money to her fund.
D.Giving the money to a sick mother.
答案:C 细节理解题。根据第二段中的“She chose to ... school fund (基金)”可知,女儿愿意卖几件玩具,是因为我们承诺把钱放入她的上学基金。因此女儿卖几件玩具的原因是想增加她的上学基金。
29.What did the author do in Paragraph 3?
A.He tried out an idea.
B.He thought of many questions.
C.He helped his son start a hobby.
D.He trained his son's attention.
答案:A 细节理解题。根据第三段中的“How do we make ... use less?”可知,作者一直在试图找到一个办法,让孩子们养成“物品少也能生活得很愉快”的习惯,为尝试这一想法,作者去和儿子Shepherd玩球。
30.What can be a suitable title for the text?
A.Take It or Leave It
展开阅读全文