资源描述
仿真模拟卷二
第一部分 听力(共两节;满分20分)略
其次部分 英语学问运用(共两节,满分35分)
第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
请阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
21.You can contact us by telephone or e-mail, ________ you prefer.
A.whoever B.however C.whatever D.whichever
解析 考查连接词。句意:“无论你选择哪种方式,电话还是电子邮件,都可以和我们联系”指代telephone和e-mail表示选择,故用whichever。
答案 D
22.—The manager finally agreed to our new marketing plans.
—It never occurred to me ________ you could succeed in persuading him to change his mind.
A.which B.what C.that D.if
解析 考查主语从句。从句you could succeed in persuading him to change his mind中不缺成分,前面有否定词never故可以排解if,因此选that。句意:我根本都没有想到你竟然能说服他转变他的办法。
答案 C
23.I wonder ________ we haven't received her invitation yet. After all, her wedding is only two days away.
A.why B.how C.that D.when
解析 考查宾语从句。句意:我感到惊异为什么还没有收到她的邀请。到底她的婚礼只剩下两天时间了。故选A。
答案 A
24.—What did you have for breakfast during your visit to Britain?
—________ but bread and butter. That was the only food they served day in and day out.
A.Everything B.Nothing
C.Anything D.Something
解析 考查不定代词。句意:——你去伦敦的时候吃了什么早餐?——只有黄油面包。他们每天都吃那个。nothing but...“只有……,除了……不”。
答案 B
25.I have been staying up until midnight since Monday, working on my paper. I need to ________ some sleep this weekend.
A.catch up on B.live up to
C.get along with D.make sense of
解析 考查动词短语。句意:自从周一以来,为了赶论文我总是熬到半夜。这个周末我要补补睡眠。catch up on赶上,弥补。故选A。
答案 A
26.—You have helped me a lot.I can't thank you enough.
—________
A.Think nothing of it. B.That's right.
C.I don't think so. D.Be my guest.
解析 考查交际用语。句意:——你帮了我那么多。我怎么感谢你也不为过。——别客气。Think nothing of it.别客气;That's right.对了;I don't think so.我不这样认为;Be my guest.请便。依据句意A正确。
答案 A
27.The best part of________vacation isn't going somewhere else;it's being where you are,fully involved in________experience.
A./;an B.a;the C.the;an D.the;/
解析 考查冠词。句意:度假中最好的部分不是去了别的什么地方,最重要的是你去的那个地方让你充共享受这一经受。第一个空填a,表示泛指,度假中最好最重要的部分;其次个空填the,表示特指,重要的是你享受这一经受。
答案 B
28.—You're trembling.What's happened?
—I________ outside in the cold for over an hour waiting for a bus.
A.was standing B.have been standing
C.stood D.will stand
解析 考查动词时态。句意:——你在颤抖,发生什么事了?——我刚在外面冷风中站了一个多小时等公交车。依据outside,说明现在不在外面而是在室内,也就是说,等车的这个动作已经结束了,用过去进行时,故选A。
答案 A
29.One can't do extreme sports________ he or she has had some training.
A.if B.unless C.once D.since
解析 考查条件状语从句。句意:一个人不能做极限运动,除非他或她进行过一些培训。if假如;unless除非;once一旦;since自从,由于。故选B。
答案 B
30.The young manager is well known for his problem-solving skills,________is important for a successful leader.
A.it B.that C.what D.which
解析 考查定语从句。句意:年轻的经理以他解决问题的力量而出名,这对于一个成功的领导而言很重要。先行词是 skills,定语从句缺主语,指物,that 不能引导非限制性定语从句。故选D。
答案 D
31.If you want to lead a happy life,you'd better learn to accept life________it is.
A.as B.that C.which D.where
解析 考查固定表达。句意:假如你要过上欢快的生活,最好要学会接受生活原来的样子(即生活的真实面目)。as it is是固定表达,意思是“像现在这样,事实上,实际上”。
答案 A
32.David stayed inside himself,________ to be alone,or in a corner of the cabin.
A.to want B.wanted
C.being wanted D.wanting
解析 考查非谓语动词。句意:想要独自一个人,大卫一个人待在家里或者待在小木屋的角落里。本题中的动词want与句子主语David构成主动关系,故使用现在分词在句中做状语,故D正确。
答案 D
33.How time flies! It's in two months________we'll say goodbye to our high school life.
A.before B.that C.until D.when
解析 考查强调句型。句意:时间过得真快啊!两个月以后我们就要和高中生活说再见了。本题是一个强调句型,强调的是时间状语in two months,故B正确。
答案 B
34.Lin Tao has returned from the UK recently.He______ at Cambridge for four years,during which we________ with each other on the Internet.
A.has studied;has communicated
B.had studied;communicated
C.studied;had communicated
D.studied;communicated
解析 考查动词时态。句意:林涛最近从英国回来了,他在剑桥高校学习了4年,期间我们经常在网上沟通。由于他已经从英国回来了,在剑桥学习4年是过去的四年,我们在网上沟通也是过去的动作,故选D。
答案 D
35.The life of a professional tennis player is tough________ you never seem completely free to do________you like—even off-season.
A.when;what B.because;that
C.as;whatever D.when;whatever
解析 考查连词和宾语从句。句意:职业网球运动员的生活是很困难的,由于你从来都不能自由地做你宠爱做的事情,即使在休赛的季节也不行。本题第一空的as/because(由于)引导缘由状语从句;其次空whatever引导宾语从句并在句中作为动词like的宾语。故C正确。
答案 C
其次节 完形填空(共20小题;每小题1分;满分20分)
请阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
Have you ever asked yourself what makes people successful?If you look around and talk to those who are very successful,you will see that they all__36__certain qualities which have proved__37__for their success.
It is evident that successful people are those who act.When they find something needs to be done,they just do it instead of waiting.They believe that__38__is taken,not give.They __39__immediately what has to be done and then do it with__40__,thus strengthening their reputation.
Successful people are__41__about the things they do,especially when they__42__what they are doing.They are motivated by their own__43__and the joy they get from doing their work.They work hard__44__when no one is watching and they throw themselves into their work.
They do not__45__failure.Failures and disappointments in life are__46__.It is failure that teaches us much more than success.Successful people pick themselves up after a fall and try again with more determination and__47__and learn from each failure.They__48__with those they can learn from and enjoy the company of those who__49__their achievement.
Having good IQ often gets a person what he wants but it's__50__the EQ that keeps him there and helps him enjoy a high reputation.Successful people are polite to everyone and treat others with respect.By giving respect to others,they__51__respect for themselves.
Another important__52__of successful persons is that they never complain.It's better to praise others and win favor with them.So instead of complaining about a situation,successful people always try to solve it.
To put it__53__,take action and be enthusiastic.Do not be afraid to fail,__54__ get up and start again.When you do so,success will be just__55__the corner.
36.A.improve B.raise C.test D.possess
解析 考查动词辨析。句意:假如你看看四周,并与那些成功人士讲话时,你会发觉他们都具有一些在其成功过程中起到重要作用的优良品质。improve改善;raise养成,举起;test测试;possess拥有,具有。
答案 D
37.A.vital B.individual C.personal D.mental
解析 考查形容词辨析。句意:……那些品质对于他们的成功来讲是至关重要的。vital至关重要的;individual个体的;personal个人的;mental精神的。
答案 A
38.A.devotion B.responsibility
C.authority D.administration
解析 考查名词辨析。句意:他们认为应当去担当责任,而不是被赐予责任。本句与本段第一句相呼应,故B符合语境。devotion敬业;responsibility责任;authority权威;administration管理。由语境可知,B项正确。
答案 B
39.A.sigh B.show C.weigh D.hope
解析 考查动词辨析。句意:他们马上考虑要做什么……sigh叹息;show显示;weigh考虑,权衡;hope期望。
答案 C
40.A.pleasure B.honor
C.adventure D.behavior
解析 考查名词辨析。句意:……而且很乐意地去做。由第三段其次句可知,pleasure乐意,欢快,符合语境。故A项正确。honor荣誉;adventure探险;behavior行为。
答案 A
41.A.enthusiastic B.characteristic
C.energetic D.authentic
解析 考查形容词辨析。句意:成功的人对他们所做的事情布满热忱……由下文“take action and be enthusiastic”可知,enthusiastic热忱的,符合语境,故A项正确。characteristic典型的;energetic精力充分的;authentic真正的。
答案 A
42.A.bring in B.believe in
C.call in D.join in
解析 考查动词短语辨析。句意:……尤其是当他们坚信他们所做的事情时。bring in引进,赚钱;believe in坚信,信任;call in打进电话,让某人进来;join in加入。
答案 B
43.A.effort B.satisfaction
C.condition D.value
解析 考查名词辨析。句意:他们被自己的满足感而激励着……此处选satisfaction,与下文的“the joy they get from doing their work”相呼应,故B项正确。effort努力;condition条件,状况;value价值,均不符合语境,故排解。
答案 B
44.A.just B.right C.only D.even
解析 考查副词辨析。句意:他们努力工作,甚至在没有人关注时,他们照旧全身心地投入到工作中。由语境可知,空格前后两分句间为递进关系,故选even。
答案 D
45.A.represent B.expect C.fear D.want
解析 考查动词辨析。句意:他们并不行怕失败。由下文的“Do not be afraid of fail”可知,C项符合语境。represent代表;expect期望;want期望,均不符合语境,故排解。
答案 C
46.A.apparent B.uncomfortable
C.unavoidable D.urgent
解析 考查形容词辨析。句意:失败和绝望在生活中是不行避开的。apparent明显的;uncomfortable不舒适的;unavoidable不行避开的;urgent紧迫的。
答案 C
47.A.commitment B.arrangement
C.movement D.achievement
解析 考查名词辨析。句意:成功的人在跌倒后会爬起来,并且更坚决地去尝试,并从每次失败中吸取教训。commitment承诺,献身;arrangement支配;movement运动;achievement成就。依据语境可知,应选commitment,与上文的“determination”相呼应。
答案 A
48.A.progress B.work C.associate D.celebrate
解析 考查动词辨析。句意:他们与那些他们可以向之学习的人交往。progress进步;work工作;associate使联合;celebrate庆祝。associate with意为“交往,联系”。
答案 C
49.A.congratulate B.appreciate
C.attempt D.choose
解析 考查动词辨析。句意:而且宠爱和那些观赏他们成就的人们在一起。congratulate庆贺;appreciate观赏;attempt尝试;choose选择。由语境可知,B项正确。
答案 B
50.A.especially B.totally
C.naturally D.really
解析 考查副词辨析。句意:高智商能让一个人获得他想要的,但是真正让他成功并享有很高声誉的是他的情商。especially尤其是;totally完全;naturally自然地;really真正地。由语境可知,D项正确。
答案 D
51.A.pay B.receive C.require D.promise
解析 考查动词辨析。句意:通过敬重他人,他们获得别人的敬重。此空与“give”相呼应,故receive符合语境。
答案 B
52.A.quality B.identity C.ability D.reality
解析 考查名词辨析。句意:成功人士的另一个重要品质就是他们从来都不埋怨。第一段中的“certain qualities”可知,A项符合语境。identity身份;ability力量;reality现实,均不符合语境,故排解。
答案 A
53.A.honestly B.firmly
C.shortly D.deeply
解析 考查副词辨析。句意:简而言之就是要行动,有热忱。由语境可知,此处是对上文的总结,故shortly符合语境。honestly狡猾地,真诚地;firmly坚决地;deeply深刻地,均不符合语境,故排解。
答案 C
54.A.so B.and C.or D.but
解析 考查连词辨析。句意:不要可怕失败,而是要站起来,重新开头。依据固定搭配“not...but不是……而是”可知,D项正确。
答案 D
55.A.in B.at C.within D.around
解析 考查介词辨析。句意:当你这些都做到了,成功也就近在咫尺了。be around the corner 意为“马上发生”,是固定搭配,符合语境。故D项正确。
答案 D
第三部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
Eastern New Bridge Library Announcement
Shortened Library Hours for Spring Break
Library Hours have been shortened to 7 hours a day(9:00 am~4:00 pm)for Spring Break from March 24 to March 30.
Coming Events
▲On Monday, March 24, at 10:30 am, Scott Sutton, a children's writer, will tell stories to kids over seven. Sutton's attractive style will surely inspire everyone present!
▲At 1:00 pm on March 26, the Georgetown Musicians will present an Irish Folk Concert, which will be entertaining for the entire family. Come for the music and stay to check out some relevant books for the rest of the week!
▲On Thursday, March 27, at 2:00 pm, the annual Children's Gathering will take place in Room 201, the second floor. Pick up an invitation in the Children's Room and return you RSVP(回复)to reserve your seat at the table by 3:00 pm on Tuesday, March 25. Only children are allowed in the Gathering.
▲At 10:30 am on Friday, March 28, Enzo Monfre of the hit kids' science show, ENZOology, will bring Fossils Live! Surely Enzo will take the audience back in time, deep beneath the surface of the earth, to uncover the mysteries of killer dinosaurs, and more. Enzo recently appeared on the Ellen DeGeneres Show-come and see him at the library!
Please note:In case of emergency, please call the Help Desk at 926-3736 and follow the procedures outlined on the voice message. The call-down service is staffed 24 hours a day, 7 days a week for emergencies. The Help Desk supplies service to you all the year round! For questions about all these, please contact hld a wnbl. org.
Come for the great fun; Stay for the relevant books!
【语篇导读】 本文是一则通知,属于应用文。文章主要介绍了寒假期间学校图书馆作息时间的变化及将要进行的一系列活动。
56.To attend the annual Children's Gathering, one has to ________.
A.buy a ticket
B.tell stories to kids
C.make a reservation
D.contact the call-down service
解析 细节推断题。依据第四条信息可知,要想参与该活动,需要在儿童室取请帖并回复以预订座位,因此C项正确。
答案 C
57.According to the passage, Enzo Monfre will ________.
A.show the children around a zoo
B.tell stories to children over seven
C.be present at the science show in person
D.lead the children to the Ellen DeGeneres Show
解析 细节推断题。从第五条信息最终一句“Enzo recently appeared on the Ellen DeGeneres Show — come and see him at the library”可推到,他会亲自表演,应选C项。
答案 C
58.The Help Desk in this library supplies service ________________.
A.only during the daytime
B.in case of emergency
C.till the end of the Spring Break
D.after 22:00 every day
解析 细节理解题。由文章主题最终一段中“In case of emergency, please call the Help Desk at 926-3736”可知答案,紧急状况下才求助。
答案 B
59.We can learn from the passage that children can ________________.
A.attend all the activities with their parents
B.borrow some relevant books for the activities
C.participate in the activities from 8:00 am to 4:00 pm
D.choose only one of the activities according to their interest
解析 细节推断题。依据第三条信息中“Come for the music and stay to check out some relevant books for the rest of the week!”和文章最终“Come for the great Fun; Stay for the relevant Books!”,可知答案为B项。
答案 B
B
At Blossom End Railroad Station,22-year-old Stanley Vine sat,waiting for his new employer.The surrounding green fields were so unlike the muddy landscape of war-torn France.After four horrible years as an army private fighting in Europe,Stanley had returned to England in February 1946.Armed now with some savings and with no prospects for a job in England,he answered a newspaper ad for farm help in Canada.Two months later he was on his way.
When the old car rumbled toward the tiny station,Stanley rose to his feet,trying to make the most of his five foot and four inches frame.The farmer,Alphonse Lapine,shook his head and complained,“You're a skinny thing.” On the way to his dairy farm,Alphonse explained that he had a wife and seven kids.“Money is tight.You'll get room and board.You'll get up at dawn for milking,and then help me around the farm until evening milking time again.Ten dollars a week.Sundays off.” Stanley nodded.He had never been on a farm before,but he took the job.
From the beginning Stanley was treated horribly by the whole family.They made fun of the way he dressed and talked.He could do nothing right.The humourless farmer frequently lost his temper,criticizing Stanley for the slightest mistake.The oldest son,13-year-old Armand,constantly played nasty tricks on him.But the kind-hearted Stanley never responded.
Stanley never became part of the Lapine family.After work,they ignored him.He spent his nights alone in a tiny bedroom.However,each evening before retiring,he lovingly cared for the farmer's horses,eagerly awaiting him at the field gate.He called them his gentle giants.On Saturday nights he hitch-hiked into the nearest town and wandered the streets or enjoyed a restaurant meal before returning to the farm.
Early one November morning Alphonse Lapine discovered that Stanley had disappeared,after only six months as his farmhand.The railway station master,when questioned later that week,said he had not seen him.In fact no one in the community ever heard of him again.That is,until one evening,almost 20 years later,when Armand opened an American sports magazine and came across a shocking headline,“Millionaire jockey,Stanley Vine,ex-British soldier and 5-time horse riding champion,began life in North America as a farmhand in Canada.”
60.Stanley Vine decided to go to Canada because________.
A.he wanted to escape from war-torn France
B.he wanted to serve in the Canadian army
C.he couldn't find a job in England
D.he loved working as a farmhand
解析 细节理解题。依据第一段倒数其次句可知他之所以打算去加拿大是由于他无法在英国找到工作。
答案 C
61.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Stanley joined the French army when he was 18 years old.
B.On the farm Stanley had to milk the cows 14 times a week.
C.The Lapine family were rich but cruel to Stanley.
D.Stanley read about the job offer in a newspaper.
解析 细节理解题。依据第一段倒数其次句后半部分的内容可推知他是在报纸上看到那份工作的。
答案 D
62.What can we infer from the passage?
A.When he first met his employer,Stanley tried to impress him but failed.
B.Stanley had never worked on a farm,so h
展开阅读全文