资源描述
阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。
BLUE is the most attractive eye colour according to new research.
Blue eyes like those belonging to sexy star Angelina Jolie are the most appealing colour according to a poll of 3,000 18 ~24 year olds by FreshLook One Day Colour.Angelina,her partner Brad Pitt and his exwife Jennifer Aniston all have blue eyes and have all been named in a top twenty of the world’s most desirable eyes.
The survey found that young folk with blue eyes are generally seen as being more sexy and kind.
And when asked if they would change the colour of their eyes if they could,only one in ten blueeyed people wanted to—significantly less than people with other colour eyes.
One in three people who didn’t have blue eyes wanted a change.
One quarter of respondents have considered wearing coloured contact lenses to change their eye colour tempor arily and blue is most wanted colour.
Green was the second most popular colour for those wanting a new look,with respondents saying greeneyed people were usually mysterious and creative.
People with brown or hazel eyes were perceived to be more trustworthy than people with other eye colours.
People with grey eyes were generally thought to be more intelligent than other people,and they were also described as usually being shy.
Blue was the most common eye colour among respondents,with 41 percent of those who answered the survey having baby blue peepers and 39 percent having brown or hazel eyes.
The survey also found that 18 percent of people don’t know what colour eyes their partner has!
1.According to the new research,when considering changing their eye colour,the number of the people who will choose_________ranks the second.
A.Brown B.Green
C.Grey D.Hazel
解析: 考查细节理解题。依据文章中Green was the second most popular color for those wanting a new look可知。
答案: B
2.According to the study result,if you were a manager and you wanted to find a most reliable person,you’d better hire one who has________eyes.
A.Green B.Blue
C.Brown D.Grey
解析: 考查细节理解题。依据文章中People with brown or hazel eyes were perceived to be more trustworthy than people with other eye colors.可知。
答案: C
3.According to the passage,which of the following is true?
A.All people don’t know what colour eyes their partner has!
B.About 30 percent people without blue eyes don’t want a change.
C.Blue eyes are considered as the best eyes in the world.
D.You’d better change your eye colour into blue.
解析: 考查细节理解题。依据文章最终一句话可知在接受调查的人中有18%的人不知道父母的眼睛是什么颜色,因此A项并不是全部的人都知道父母眼睛的颜色正确。B意思刚好相反;C和D文章没有提到。
答案: A
4.Which of the following is the best title of the passage?
A.Different eye colours in the world.
B.A survey result on eye colours.
C.Who have the most charming eyes in the world?
D.Blue—the most attractive eye colour.
解析: 考查主旨大意题。本文的中心段是第一段,下面好几段都是围围着第一段的意思具体论述的。因此答案为D。
答案: D
5.The underlined word “peepers” in the passage could be replaced by________.
A.babies B.colours
C.eyes D.respondents
解析: 考查猜想词义题。依据前句话可知蓝色眼睛最流行,因此本句话的意思为被调查的人中有41%的人说自己有婴儿般的蓝色眼睛。
答案: C。
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
A is for always getting to work on time.
B is for being extremely busy.
C is for the conscientious(勤勤恳恳的) way you do your job.
You may be all these things at the office, and more. But when it comes to getting ahead, experts say, the ABCs of business should include a P, for politics, as in office politics.
Dale Carnegie suggested as much more than 50 years ago: Hard work alone doesn’t ensure career advancement. You have to be able to sell yourself and your ideas, both publicly and behind the scenes. Yet, despite the obvious rewards of engaging in office politics—a better job, a raise, praise—many people are still unable or unwilling—to “play the game”.
“People assume that office politics involves some manipulative(工于心计的) behavior,” says Deborah Comer, an assistant professor of management at Hofstra University.“But politics derives from the word ‘polite’. It can mean lobbying(游说)and forming associations. It can mean being kind and helpful, or even trying, to please your superior, and then expecting something in return.”
In fact, today, experts define office politics as proper behaviors used to pursue one’s own self-interest in the workplace. In many cases, this involves some forms of socializing within the office environment—not just in large companies, but in small workplaces as well.
“The first thing people are usually judged on is their ability to perform well on a consistent basis,” says Neil P.Lewis,a management psychologist.“But if two or three candidates are up for a promotion, each of whom has reasonably similar ability, a manager is going to promote the person he or she likes best. It’ s simple human nature.”
Yet, psychologists say, many employees and employers have trouble with the concept of politics in the office. Some people, they say, have an idealistic vision of work and what it takes to succeed. Still others associate politics with flattery, fearful that, if they speak up for themselves, they may appear to be flattering their boss for favors.
Experts suggest altering this negative picture by recognizing the need for some self-promotion.
49. “Office politics” (Line 2,Para.4) is used in the passage to refer to____.
A. the political views and beliefs of office workers
B. the interpersonal relationships within a company
C. the various qualities required for a successful career
D. the code of behavior for company staff
50. To get promoted, one must not only be competent but____.
A. avoid being too outstanding B. get along well with his colleagues
C. honest and loyal to his company D. give his boss a good impression
51. The author considers office politics to be ____.
A. unwelcome at the workplace
B. bad for interpersonal relationships
C. an important factor for personal advancement
D. indispensable to the development of company culture
52. It is the author’ s view that____.
A. self-promotion does not necessarily mean flattery
B. hard work contributes very little to one’ s promotion
C. many employees fail to recognize the need of flattery
D. speaking up for oneself is part of human nature
【参考答案】49-52 BDCA
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
The producers of instant coffee found their product strongly resisted in the market places despite their product’s obvious advantages. Furthermore,the advertising expense for instant coffee was far greater than that for regular coffee. Efforts were made to find the cause of the users’ seemingly unreasonable resistance to the product. The reason given by most people was dislike for the taste. The producers doubt that there might be deeper reasons,however. This was supported by one of motivation research’s classic studies,one often cited in the trade. Mason Haire of the University of California constructed two shopping lists that were the same except for one item. There were six items common to both lists: hamburger,carrots,bread,baking powder,canned peaches,and potatoes,with the brands or amounts specified. The seventh item,in fifth place on both lists,read“lib. Maxwell House coffee”on one list and“Nescafe instant coffee”on the other. One list was given to each one in a group of fifty women,and the other list to those in another group of the same size. The women were asked to study their lists and then to describe,as far as they could,the kind of woman(personality and character)who would draw up that shopping list. Nearly half of those who had received the list including instant coffee described a housewife who was lazy and a poor planner. On the other hand,only one woman in the other group described the housewife,who had included regular coffee on,her list was lazy; only six of that group suggested that she was a poor planner. Eight women felt that the instant-coffee user was probably not a good wife!No one in the other group drew such a conclusion about the housewife who intended to buy regular coffee.
53. The result of the investigation showed that ________.
A. women who used regular coffee were good planners
B. most of the women investigated were good at reasons
C. many women believed that wives who used instant coffee were lazy
D. housewives who used instant coffee were lazy
54. In the study,the women were supposed to give the opinions about________.
A. which was better,instant coffee or regular coffee
B. women’s attitude towards shopping
C. the necessity of making such a shopping list
D. the personality of a woman who would prepare such a list
55. Judging by the result of the study many women were not interested in instant coffee because________.
A. they didn’t trust advertisements
B. instant coffee was not suited to their taste
C. they wanted to show that they were intelligent
D. they had a sense of shame about using instant coffee
56. The“instant coffee”probably means________.
A. expensive coffee B. coffee made up quickly for use
C. cheap coffee D.coffee made up slowly for use
【参考答案】53-56 CDDB
完型填空。阅读下面短文,把握其大意,然后从以下题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
Friends are very important in our everyday life. Everyone 1__ friends. We all like to feel close to someone. __2__ is nice to have a friend to talk, laugh, and do things with. 3 , sometimes we need to be alone. We don’t always want people 4 . But we would feel lonely if we __5__ had a friend.
No two people are 6 . Friends 7 don’t get on well. That doesn’t mean that they no longer like each other. Most of the time they will make up (言归于好) and become 8 again.
Sometimes friends move away. Then we feel very 9 . We miss them very much, but we can 10 them and write to them. And we can __11 new friends. It is encouraging to find out how much we like new people when we get to know them.
There’s more good news for people who have friends. They live __12__ than people who don’t. Why? Friends can make us feel happy. __13__ happy helps you stay well. Or it could be just done that someone cares. If some one cares about you, you take 14 care of 15 .
名师点评
本文叙述了伴侣在人一生中扮演着重要角色。和伴侣一起谈天说地,一起做事,不仅使我们远离孤独 ,增加生活情趣,而且也使我们的身心更加健康。
(C)1. A. loves B. hates C. needs D. becomes
【解析】C。依据上文,friends are very important. 可以知道每个人都需要伴侣, 故选needs。
(A)2. A. It B. He C. There D. Someone
【解析】A。这里应用it做形式主语,代替后面真正的主语,即to have a friend。
(D)3. A. Hardly B. Nearly C. Suddenly D. Certainly
【解析】D。一方面我们需要和伴侣在一起,另一方面我们也需要独处,依据句意,应当选certainly。
(D)4. A. alone B. away C. all over D. around
【解析】D。依据上一句we need to be alone,可以知道我们有时也不期望四周始终有人相伴,故选around。
(B)5. A. ever B. never C. just D. really
【解析】B。依据句意,没有伴侣的状况下会感到孤独。故选never。
(C)6. A. friendly B. kind C. just the same D. quite different
【解析】C。依据句意,世界上没有两个人是相同的,故选just the same。
(B)7 A. always B. sometimes C. often D. usually
【解析】B。既然人与人之间总有不同之处,所以伴侣有时也会有冲突,故选sometimes。
(D)8. A. friendly B. good C. pleased D. friends
【解析】D。依据上半句they will make up可以知道产生分歧的伴侣也会和好如初。故选friends。
(B)9. A. angry B. sad C. happy D. alone
【解析】B。依据语境,伴侣离开应是很难过的事情。故选sad。
(A)10. A. call B. ask C. tell D. talk with
【解析】A。依据常识,思念伴侣时,我们可以通过打电话和写信来和伴侣联络, 故选call。
(C)11. A. look for B. find C. make D. know
【解析】C。make friends为固定结构,意思是“交伴侣”。
(A)12. A. longer B. shorter C. slower D. faster
【解析】A。依据上句中“good news”, 可以知道这里应当是长寿,又由于句中有than, 可以知道应填比较级,故选longer。
(B)13. A. Smelling B. Being C. Sounding D. Making
【解析】B。依据题意,心情好,有助于身体健康。这里用动名词短语充当主语,happy是形容词,前面应添上be动词,故选 being 。
(B)14. A. less B. better C. little D. no
【解析】B。依据题意,假如别人关怀你,你就会加倍珍惜自己,故选better。
(D)15. A. you B. your C. yours D. yourself
【解析】D。依据题意,这里表示“自己照看自己“,故选yourself 。
展开阅读全文