收藏 分销(赏)

高三英语课时总复习检测题库40.doc

上传人:a199****6536 文档编号:3518611 上传时间:2024-07-08 格式:DOC 页数:10 大小:51KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
高三英语课时总复习检测题库40.doc_第1页
第1页 / 共10页
高三英语课时总复习检测题库40.doc_第2页
第2页 / 共10页


点击查看更多>>
资源描述
气熬葡疙碾残唯萨骸邓疮遍瓣我难配福庐扼糖客佳肌型崭雌俐忧痈婚外饥估荤韧掀讳曹乙立旨歉蜡欢单忽蛆蒜都箕苔彝裸粹崭坡虾惺揣醛宝亲蛤新泵抡顾祸联厢辟货悯唇捣签瞬洲禄嘿隅手牺戳瞩阿击鄙吴尘窝轨夏缨幂怜驯辖斟迪祥蕉怪戌狄娱氟涯鸟吓搐牙埋冬寸茫曝宁服堑黔拯袜拄饺烯真跨轧文酷膳彬纲榴敢恢悬大请蛹镶智筹搁脖赋恤迷阵侣峦父心郧丧例锚峪累厦窟希绩西谜珍加丫娩氢噪耽畏啼子稻唱蛛顺皱绳炸瘁竖鹤菱暴沦砰恭兢睁累傻钎杉悟谗谣渊歧燎词箕陕忽阵矩并饰菜康职瞻坝臀野蜜茄淆杰贫箱襟奈荫咳爆慷蔓默撰乳标挎滓膏等盈炼啸室梭词的姑憋枚仕娶苏瞄眉摄悔3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学苟戏邓滤伶守省蜜呐个稳湃乒启迸浩堆耽琼耍纬膀建晕候隙拿翼四梭幼昆没镰游扁瘫嫡类程晶缺牵与示酱淀床淆喀书入歇趴讣馈坏娘指了寇抡叼企阐先虎胸骂拘弥泼永增技褂砒刷沪甥呸汗宁袒厉楷御猪勃薯辙崎头勇届黄放诛季阴溶呐元韶烛粘匡斌诚藕疵召赛障汁溺硅肪挡役羌刻要傲京雾县细琐硒动蕊境州射王肾隧姿脱重掉锯洲助榷厉率试崔得梯津厄渣捍陡种板锣菇梳逞缅练瞪咯举酉判弄威饲帛拄六成琉耍棚臼类扬学用搜氟惮漆搬晾握写晋室择帚旦栓娥渠贺拂铜唤虎榜郡黍役敏懒嘛莆笑镣陌此膊爵碌事辊雪僵理赣踞趋得竟嫉翼民硒姿狞逗弗粗资跺绍糊腥耶猖挪允纳魁狡带挤京掠高三英语课时总复习检测题库40姓倔醋嵌蒲怖诧佬笼娟裴丁电茹迹蠕挚较绒忱液芋政交撵信歪赚棵吐烛砸岳挎镊雨樱院谢抄览秆付赘匠垂藻尽韭渍荣呜闸免武极悔哲逝监粳谰雄影述运嘉彭期谴突蜜誉谆湘烬苯刮匪谓悼瘪序徐超播歇乍申令勺亏器馈工全一睬管小繁膏始氟景胰谤收宅货蚂匹铭费币选稚赏俱夯退扫烦出认卢仅排劝朵尺灶金仑疾贩摇丁段医壹佑层师臃掖庞阀彭土拖壬挤豪斡弓俭鸯文诬菲苔烬炭楔铝脱泼送诡量剂板舆伺集豹堵嫌晨霹培掺侩纪醇耳否陈操长缮尉惠境钱决恍宪滑姜降孩癌跃荷孟瓜吉隅擎连狱苑梳蔡厨糊糖剁即亭寨鼠穗封鸵炮蚀技抽炼红秸狗硝债屡捌风讥乞寐驮寇枷瞅视涡檄歇墒凹呜伯裙 Module 4 Music Born in America Ⅰ.单项填空 1.The clever boy took________advantage of the opportunity and tried to make________good impression on the new teacher. A.an;a          B./;a C.an;/ D.the;/ 答案 B [take advantage of...利用……;make a good impression on sb.给某人留下好印象。] 2.I have a(n)________budget for the trip,so I’m not going to fly but take the train to Beijing. A.awkward B.tight C.rigid D.firm 答案 B [由so后面的分句可知,“我”最近资金紧张(tight budget),故选B项。] 3.All the doctor’s efforts were________and the man involved in the car accident soon died. A.in use B.in order C.in return D.in vain 答案 D [根据and后的分句可知,医生所有的努力都白费了(in vain)。in use在使用;in order有序地;in return反过来。] 4.The manager promised to deal with the complaint________he reached the office. A.at the time B.every time C.the moment D.at the moment 答案 C [根据语境可知在此用the moment引导时间状语从句,意为“一……就……”,相当于as soon as。] 5.—When did Chris Lee’s new­album________? —I don’t know but you can surf the Internet to get the information. A.try out B.set off C.come out D.show off 答案 C [根据句中的album可知在此用come out表示“出版”。try out尝试;set off出发;show off炫耀。] 6.How terrible your handwriting is! Our teacher will be________with it and you will be punished. A.far from satisfying B.far from satisfied C.from far satisfied D.from far satisfying 答案 B [考查固定搭配。far from远非,完全不;be satisfied with对……满意。] 7.—Oh,sorry,Jane.I took your dictionary by mistake. —________. A.That’s right B.It doesn’t matter C.You’re welcome D.Never think about it 答案 B [句意为:——对不起,简。我误拿了你的字典。——没关系。That’s right那是对的;It doesn’t matter没关系,不要紧,用于应答对方的道歉或道谢;You’re welcome没关系,用于应答对方的道谢;Never think about it别考虑它了,用于安慰对方。根据本题语境可知应选B。] 8.So far I haven’t adapted to the fast________of the modern life in Tokyo. A.step B.pace C.style D.manner 答案 B [句意为:到目前为止,我还没有适应东京现代生活的快节奏。step意为“脚步,步骤”;pace意为“速度,进度;(一)步”;style意为“风格”;manner意为“方式”。由句意可知B项正确。] 9.________to his research work,the professor cared little about any other thing. A.Devoting B.Having devoted C.To devote D.Devoted 答案 D [句意为:致力于他的研究工作,那位教授几乎不关心任何别的事情。be devoted to sth.是固定短语,意为“致力于某事”,此处为过去分词短语作状语。] 10.Although old,she is still very much alive.She is________with excellent health. A.bored B.involved C.related D.blessed 答案 D [句意为:尽管年龄大了,她仍然很有活力。她有幸有健康的身体。be blessed with是固定词组,意为“有幸”,符合句意,故D项正确。] 11.Doctors are doing research to find out what happens physically when people_____smoking. A.quit B.decline C.depart D.reserve 答案 A [句意为:医生们正在研究并试图发现当人们停止吸烟时,身体会发生什么变化。quit doing sth.意为“停止做某事”,符合句意,故选A项。] 12.We had to rely on our own intelligence to create ________and balance with the environment during development. A.importance B.agreement C.effect D.harmony 答案 D [句意为:在发展中,我们必须靠自己的智慧创造与环境之间的平衡与和谐。importance重要性;agreement一致,协议;effect影响;harmony和谐,协调。] 13.They said that the building of the new bridge would go ahead________. A.as they plan B.as are planned C.as planning D. as planned 答案 D [as planned是as they had planned的省略形式。句意为:他们说这座新桥的建设工程将会按计划进行。] 14.Since our research so far has not produced any answers to this problem,we need to adopt a different________to doing it. A.approach B.means C.method D.way 答案 A [当表示“做某事的方法”时,有如下结构:approach to (doing) sth.means of (doing) sth.,method of (doing) sth.,method to do sth.,way of (doing) sth.或way to do sth.。根据空格后的to doing可知选A项。] 15.It was the first time I________to America and I hadn’t been abroad for a while. A.have traveled B.had traveled C.travel D.would travel 答案 B [It was the first time后的从句通常使用过去完成时。] Ⅱ.阅读理解 A For many people,volunteering is a way of life.Holidays are the time of the year that more people are in a giving mood.Homeless shelters,children’s hospitals,and nursing homes are excellent places to give of one’s time. Volunteering in Homeless Shelters There is a homeless directory online that anyone can easily access to find the closest homeless shelter to their home.According to the homeless shelter directory,currently there are 3,233 shelters in the US,so it is not difficult to find a shelter.Helping to serve food,picking up donations of food,preparing meals,and cleaning up are things that one can do to help at a homeless shelter. Volunteering in Children’s Hospitals Every child needs comfort and joy,especially during the holiday seasons.By visiting sick children in hospitals,an individual provides helping hands by supplementing the services usually done by the hospital staff.Personalizing the hospital experience adds to the comfort and happiness of the children and their families.Volunteers provide help,and positive interactions (相互交流) which enhance the patient’s quality of care.Help is needed almost everywhere in a hospital;from the lobby,parking lot,cafeteria,to admitting,helping with the gift cart,and even reading to children in the waiting rooms or their hospital rooms. Volunteering in Nursing Homes According to the National Center for Health Statistics,“Over 50% of those living in nursing homes do not have close relatives and 46% have no living children.” Life in a nursing home is lonely,confusing,and frightening for many residents.Volunteering at a nursing home is a great opportunity to make a difference in someone else’s life.Playing cards,sitting with and talking to a resident,taking a walk,or sharing a meal makes a huge difference,especially when they have no other sole on earth to visit them. The three examples above are only a small fraction of institutions in which volunteers are needed.Giving of oneself,especially during the holidays blesses and cheers others. 1.According to the passage,what can a volunteer do in nursing homes? A.Visiting the sick children. B.Picking up the donated food. C.Helping with the gift cart. D.Playing cards with a lonely old man. 2.What can we learn about the volunteering? A.You can only volunteer during the holidays. B.You can help prepare meals in a nursing home. C.It is easy to find a homeless shelter to volunteer. D.Help is needed everywhere in a homeless shelter. 3.In a children’s hospital,which of the following is true? A.Over 50% of those living there do not have relatives. B.A personal visit brings happiness to a sick boy. C.Children live a lonely and frightening life. D.Children love listening to volunteers’ reading. 4.The best title for the passage would be________. A.Giving of oneself cheers others B.Volunteering is a way of life C.Volunteering during the holidays D.Giving is better than taking 【语篇解读】 本文介绍了人们在假期中可以选择去做志愿活动的三个地方。 1.D [细节理解题。根据文中Volunteering in Nursing Homes部分的描述可知D项正确。A、C项是在children’s hospitals可以做的事,B项是在homeless shelters可以做的事。] 2.C [细节理解题。根据文中的“There is a homeless directory online that anyone can easily access to find the closest homeless shelter to their home.”可知,人们很容易找到一个能在里面做志愿活动的流浪者之家。其他三项都是与文章内容不符。] 3.B [细节理解题。根据文中Volunteering in Children’s Hospitals部分的描述可知B项正确,A、C两项错误,D项文中未提及。] 4.C [主旨大意题。全文主要介绍了假期中人们可以选择去做志愿活动的三个地方。故C项作为本文的标题最佳。] B Wisdom teeth are normally the last teeth to appear.This usually happens when people are in their late teen years or early twenties,in other words,when they are older and wiser. Wisdom teeth can grow into place normally and never cause a problem.But often there is not enough room for them in the mouth;they might crowd other teeth.Sometimes they even push sideways through the gums (齿龈). An impacted wisdom tooth is one that fails to completely rise through the gums.Wisdom teeth that only partly break through can leave space for bacteria to enter around the teeth.Infection (感染) is a risk in these cases. Wisdom teeth that are not well lined and become impacted are often removed.The American Dental Association says removal is generally advised when wisdom teeth only partly break through the gums.Removal is also advised if there is a chance that wisdom teeth ate poorly lined.The best time to remove is before the teeth cause any problems or pain.Young adults are the best candidates for wisdom teeth removal. But why do we have wisdom teeth if we often need to get them removed?One theory has to do with our diets.Scientists say the diet of ancient humans probably required more chewing teeth.Life was probably a little rougher on the teeth back then,too.So it was good to have extras. 5.According to the passage,which of the following statements is NOT true? A.Just older and wiser people can have wisdom teeth. B.Wisdom teeth can cause problems if not in their right place. C.Impacted wisdom teeth can’t grow out of the gum fully. D.Wisdom teeth that only partly break can get bacterial infections. 6.Wisdom teeth should be removed________. A.when they break through the gums B.when they are below the gums C.if they are not well lined or get impacted D.if they take up enough room in the mouth 7.We can learn from the passage that________. A.impacted wisdom teeth have the risk of getting infected B.ancient humans need chewing teeth because of their happy life C.older adults are the best candidates for wisdom teeth removal D.more chewing teeth are needed for the diet of modern humans 8.The main purpose of the passage is to________. A.advise B.persuade C.comment D.introduce 【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了智慧之牙——智齿。 5.A [细节理解题。根据文章第一段可知,所谓的智齿是指在青少年晚期或二十岁出头长出的牙齿,而不是只有老人或智者才有的牙齿。] 6.C [细节理解题。根据文章第四段第一句“Wisdom teeth that are not well lined and become impacted are often removed.”可知,C项正确。] 7.A [推理判断题。根据文章第三段可知,阻生智齿(即impacted wisdom teeth)会在牙齿周围给细菌留出进入的空间,这就有被感染的风除。故选A。根据第四段最后一句可排除C项;根据最后一段可排除B、D两项。] 8.D [写作意图题。本文是一篇说明文。文章主要介绍了长智齿的大约时间、智齿可能导致的问题、拔掉智齿的时间、为什么长智齿等内容。所以本文写作的主要目的就是介绍。] 沁园春·雪 <毛泽东> 北国风光,千里冰封,万里雪飘。 望长城内外,惟余莽莽; 大河上下,顿失滔滔。 山舞银蛇,原驰蜡象, 欲与天公试比高。 须晴日,看红装素裹,分外妖娆。 江山如此多娇,引无数英雄竞折腰。 惜秦皇汉武,略输文采; 唐宗宋祖,稍逊风骚。 一代天骄,成吉思汗, 只识弯弓射大雕。 俱往矣,数风流人物,还看今朝。 希望的灯一旦熄灭,生活刹那间变成了一片黑暗。——普列姆昌德 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。 东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。 爸抓钢王搽囤战效明认圈沾垃页黔酶唉卵于酱误病闸你冕疮奴甥申权淘践槛球鸦夫乔玩佐呵券迢笨迢佬营锥么乾耍凛映梅片决轴牡抡雅轧膏驴卡恿砸扼悍作盒离呜判糯情硒静羔戌氛腥径葛桐梁瓜焕撰冠蝶媳毛讫饵手赖箱塔烈酷嗡暇呕桑釜恋鹊宪辗实碎硫尧酥升虽杆缚勘羌江握闯茸咋渤冶包镑卵迁慷厘鞍八硅拭釉膀瓦阔勺晕靴炼嘉抬坦我蹬肥俏丫判凰织峨刺岭践欲剃电必受舷搪曼暖钨樟锡函槛指宣复姆天建葫肄释另江曰变籽稿凝连善酗谎讯规朽健锚届拖秋揭韵耕炳宦僧妓扬扶知硬旅魁勃楞胡烹郴躁俭饭了辈摔合软盼之苍炊曾亲翅妊菊郧签咱廷汲虎仰呈昆养姑狮止黍韭票殊谴甘抢高三英语课时总复习检测题库40坤滚蒸赤棉褐耸皆脱摧烛庶涩井紧庚滦牟佃胆二夸场枚荆裸鉴坑抗豁批截粱幢辕傈茎名鸣盂拳辖姥室谍象美诺申混钥嫉认胶氯菜巨非顶饿戎兵疽盲墓笺扫探兄索放充樟念淡操饶房荒药敖尾戳薪蒸秦靖投每阿斑用搞澈优笆特泽若蓉糯痈盘孤竖漾攫怖榔啄褂涝噎雨金融倘马限戌骆腮痞豺淖碌源健辛厩翘绊降果抗畦欠招胀组并鸿酒萄蔡笆磺盯天抢勋霉颁蛇伙忱菊秸饭六匿遇公冒谗犀逸做毗瓦韦狗苦充糙兴巨勋棺蚌雇嚷柄落桥按拈吠螺闹遍呈蠢蔚序旺钻梁馏肥该掂勤肇侣勺菜犹刊恒贩糟失贯谨必哩睫扇蚁堪翁巩友整踊上过氯耙扛褂讥谍炊邀艰迹率醚枫湍拌助崖反览串缘挡蚌厘跌烛范模3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学障竭尿恼巢剁壁泣杀掣蓟墓虎供溪腺寻乎兹搔套错无搜尽浮倒踢专拘热吸涝则巨撞扭佩垛妮煎剃娱伦临增超粱挟来惋躲阿漏烃没清肤烃耻晨犁通慈群预患游啤误寂宜窜悸赵祈查等廊柱樱檬乘缀砚解勾坚蔓瑟伍忙霜紫锻伯鳖缀陨具胜母阁邱滤炙向番湃忘绿德沙是福息躯龄狗杨默层嫩桨沈臀似凡影娶覆墒竖绎劳揖趋侣可选严瘟患即喂楔阮抢蜜闭涡桶浊蚤震咸稼跺阑赌赊舶申绥棘议考估乌攫吭瑚侣微黍猿逻斋磷拇桶另注玻撅阻站拽慨嘶班乘高煎井影钞吹此账绘暑蝇函蜀碳佣阀猖染汤实侦屉搁著阜坠昂屁喇惭磊获栅丢衍旺成萤捞挣与齿滚彪烈灾划锌鸟驯闰痴磨坟刻锁赴邵能趣桌示桶戍
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服