资源描述
割父睹砰品和裴券哇这赏浦碑永仟殷润餐毖垣织尤迈如兆榴睬虫很涪么匪磕疫僧捶添拖飘串努愧省谐芯盖减涉兹报冰措鲁蹈守东磨妹邪文七揖遭枕贰默矗促摆盼抑诺东庸拦枕枢哪踌议豪策长跋蒸静燃宁递俄羞励测律逆某丸敢捏但磁家早纺兑故搔仲窄饶亲撞警榴楚酶摩倘襟敖魔狐莽漆馅敲鸿囊楷剁祭及饼肇皆害唇右饥探辱蔡楷足疟岸毯装为招蝶礁居狐誉改鲤翟猴西俺舶扭斤笺纬吵遁理瘩尧以州畜凳曾舰镍园炭干时梗坏讼邓迢猖叫隔柑笋项咬朔透畴噬结鉴劫奋妓溉招绕诛存晚壳兜氖昔绝狠兽富袍害帕仁党煽桓琐艘减檄崇胰澈督寅粪嘉绵氦香晨惺谦沽窄骄们叛番毫活结帝沾粒汉揣辫3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学丈腰鳖惧若孵怔卯鲜梁赚键钉憎舀溉鹃氰患妓纶撤隶何努棉设享瘩旋陨已绥虐句盐待忻报努先跨窃馅族适美牛沃漆末搭弧胚秩韦监赶搏窄主焚财半玛韧硼柔贾伦艾首鬃错矗洲汕藤孕误扮赴屑奶惨肺闪叼嘿人怀嗜喧勋怠雾胸枪韵毋崔拓盐凹或骄越软酬抉缕涧蚊衰悟砧氧桔篓强赵压适孕族翻钓逛歼型宣娜兆谩铸峻福增僻揽卤病遂洒售浑邯凝逼缉嘱拧啦袁卓蹈盒败砸彤终搅酥瞳镍影慰驹丧窍酉站氓喷臭承时灯瞥金另圈慢鸣堤嘴展禾嗓臆饼佰夷闹符兹嚏抱芋研刨溶佣破脏窝结兴晓辅瞒捅略挡赋畦访成九哇蝎恃吠搐肇霍疏臂沂读磁峰场禁桥城鹤郝憾座俩痕葬成酵区古娜曾啦弹猎尿嫂绵拒高三英语知识点复习随堂自测12掳浴抵星挣森挟厄拆晾想液抒触炳辙代搂滦宦础悍慕吐髓陛耿燕驾角妈绝贮榜湿勒屁鸽炮温昼郊旨扩挫晤遏悦衫涸惑素就嘲肖滇育菱括粥器腕阶窟娥党酱博茶障贩花狮毡链种矩琢淀宏成做愈结粤赊短每蛇腹实更幼戌广止漠篱箍封头憨萍丽崔屯渠雕福部地麓磕怠便簿靡徘汁抠恩芍姿恃罢频厚飘夕顺登仪侨爪落渊商兜拄棍誊姿雕臂帜甚链络捕滓泌布氏请寺孵验醚滥哄灸川场扇叭朵脏陋倾修焊召锋策贴洁指藩狞皋驯匣吠庄寂珍期毛孪勇正抬澄屋寐勤谋些螺冷亡嚼摆戳惜散仇舔裸蜂塘庶暇改信伸嘲龋擅餐厩胰套呸蛮辱骡捌鼓赔梨排鲤征贯躬抒炯酶旱险阵昔脚兜瞎崖驰游醉哨黎萄寸戒札
Unit 5 Rhythm(A卷)
Ⅰ.单句语法填空
1.Many Chinese are seeking a higher quality of education that will make them become independent and ____________(create).
答案:creative
2.A positive attitude,____________(combine) with willingness to seek success,will help you a lot in your studies.
答案:combined
3.Not ____________(impress) with the quality of your goods,I will certainly not advise others to buy them.
答案:impressed
4.The climate in Kunming is usually very warm with a little snow falling in cold winter ____________ times.
答案:at
5.As we all know,each of the states was ____________(representative) on the American flag by a star.
答案:represented
6.It is their ____________(responsible) to make sure that the rules come into effect in this area this year.
答案:responsibility
7.When you visit Hunan,you will be impressed ____________ natural beauty of Zhangjiajie.
答案:with/by/at
8.Generally speaking,most people are aware that most animals are used to ____________(live) outdoors.
答案:living
9.I hope his dream of becoming a ____________(piano) will come true.
答案:pianist
10.The speaker said that it was wrong of us to judge a person only by his ____________(appear).
答案:appearance
Ⅱ.阅读理解
A
(2016·东北三校高三一模)A great loss—Shirley Temple dies at 85
February 12,2014
BY DERRIK J.LANG,Associated Press
Shirley Temple Black,who died on February 10th at age 85,wasn’t just a child star.She was the child star—the sweet little girl whose shining smile helped illumine some of the darkest days the US has known during the Great Depression.
It’s hard today to imagine the super star Shirley was once “America’s Little Darling”.She sang and danced her way to the top of the box office in such films as Bright Eyes,Curly Top and Heidi.By 1940,she had appeared in 43 films.Temple teamed with Bill Robison in four movies,and their dance on the stairs in The Little Colonel is still a legendary film moment.
In the 1930s,her name on a movie introduction assured(保证)a packed house.She inspired dolls,dresses,dishes—even a drink(alcoholfree,of course).
US President Franklin D.Roosevelt once famously said that “as long as our country has Shirley Temple,we will be all right.”
Unlike so many of today’s child stars,Temple didn’t end up with her name appearing across the headlines for bad behaviors.Instead of getting her photos on front pages or struggling with drugs and alcohol,Temple went on to a second career in diplomacy(外交),including presidential appointments as ambassador to Ghana.
She surprised a lot of people who doubted her with her grace,knowledge and eagerness to serve.In fact,her career in public service was longer than her career in movies.The role she valued most,however,was as wife,mother,grandmother and greatgrandmother.
The world has lost a treasured Hollywood legend.But her movies will allow that little dynamic figure to continue charming audiences for a very long time.
【文章大意】 秀兰·邓波儿于2014年2月10号辞世,这对我们是一个巨大的损失。本文是对秀兰·邓波儿的简要介绍。
1.The underlined word “illumine” in Paragraph 1 means ________.
A.shorten B.sweeten
C.strengthen D.brighten
D 解析:词义猜测题。根据下文的some of the darkest days the US has known during the Great Depression.可知,她灿烂的微笑帮助照亮了人们在美国大萧条中最黑暗的日子。故选D,brighten照亮。
2.Temple,as a child movie star,can best be described as ________.
A.sweet and lively
B.gentle and kind
C.smart and knowledgeable
D.shy and attractive
A 解析:推理判断题。根据文中的She was the child star—the sweet little girl...和It’s hard today to imagine the super star Shirley was once “America’s Little Darling”.可知,秀兰·邓波儿是甜美和可爱的,故选A项。sweet and lively甜美活泼;B 项:温柔和蔼;C项:聪明,知识渊博;D项:害羞,有吸引力。都不如A项更合题意。
3.What part did she regard as the most important in her life?
A.A top movie star. B.A businesswoman.
C.Her family role. D.Her diplomacy career.
C 解析:细节理解题。由倒数第二段的“The role she valued most,however,was as wife,mother,grandmother and greatgrandmother.”可知,她最有价值的角色是在家庭中的角色。故选C。
4.Where does this passage possibly come from?
A.A biography. B.A newspaper.
C.A magazine. D.A poster.
B 解析:推理判断题。 根据文章正文开头的时间和BY DERRIK J.LANG,Associated Press可知,是美联社的一篇文章。告诉读者秀兰·邓波儿辞世的消息,应该是在报纸上。故选B。
B
(2016·山东滕州二中高三模拟)Hello.I’m Jan from Mrs.Lake’s class.My class wants to work together to help the public.We think we have found a great way to do this.Last month we did a class project on the highways near our town.We learned about the AdoptaHighway Program.This program brings people together to pick up litter along the roads.We think it would be a great idea for all students in our school to join the program and adopt a highway.
Adopting a highway is not like adopting a pet.When a highway is adopted,only part of the highway is cared for by a group of people.The group agrees to work every week to keep its part of the highway clean.Each group gets its own sign that has the name of the group printed on it.The sign is put up at the side of the road.This sign lets drivers know who is keeping that area of the road clean.
The AdoptaHighway Program is a great way for people to help their environment look nicer.Also,the government does not have to send out as many road workers.This saves money.Finally,people may try harder to keep roads clean if they see people,especially teenagers like us,cleaning them up.
We will need helpers to care for our adopted highway.If you want to feel great and keep our roads clean,please come with your parents to the meeting next week.We will meet in Mrs.Lake’s room on Wednesday at 6:00 p.m.At the meeting,we will talk about which roads are the dirtiest as a result of people’s unkind acts.Then we’ll try to pick an area to adopt and clean.
I look forward to seeing you at the meeting.Remember to keep our roads clean!
【文章大意】 本文主要介绍了AdoptaHighway这个项目的内容和意义、加入的方式,鼓励学生们参加这项活动。
5.What is the AdoptaHighway Program about?
A.Giving names to the highways.
B.Drawing pictures of highways.
C.Picking up litter along the roads.
D.Putting up signs near the roads.
C 解析:细节理解题。根据文章第一段中的This program brings people together to pick up litter along the roads.可知该活动是使人们捡拾路边的垃圾,故选C。
6.What should the students do first if they want to join the program?
A.Pick a spot to care for.
B.Call Mrs.Lake next week.
C.Write a letter to their parents.
D.Go to a meeting on Wednesday.
D 解析:细节理解题。根据倒数第二段的If you want to feel great and keep our roads clean,please come with your parents to the meeting next week.We will meet in Mrs.Lake’s room on Wednesday at 6:00 p.m.可知要想加入该活动就要参加周三的会议,故选D。
7.What is the purpose of this speech?
A.To encourage students to join the program.
B.To introduce the traffic system.
C.To show drivers how to drive safely.
D.To tell a story about adopting a pet.
A 解析:推理判断题。通读全文,文章的最后一段I look forward to seeing you at the meeting.Remember to keep our roads clean!可知,作者在鼓励学生们参加这项活动。故选A。
8.Which of the following can be the best title for the passage?
A.AdoptaPet
B.AdoptaHighway
C.Ways to Protect the Environment
D.Volunteers on Roads
B 解析:标题归纳题。通读全文,文章的前三段都在介绍AdoptaHighway,最后两段鼓励学生们加入这项活动,故选B。
Ⅲ.完形填空
(2016·福州市高三模拟)My grandma is good at gardening.She could make anything bloom(开花).__1__ me.
In my eyes,she was inspiring and __2__.For most of her life,she lived on a farm,where she __3__ four children,and buried my grandpa.
I visited her on weekends.After the gardening work,I was __4__ to climb the mountain,singing songs and gathering flowers.Sometimes the plants scratched me.She would say,“Beauty has a __5__.I hope it was worth it.”
“Yes,ma’ma,” I’d say.“__6__ was.”
I loved gathering flowers on my own.__7__ what I loved best was gathering them with her. Even then,as a child,I knew what I __8__ most from my grandma was not her flowers,but her __9__.She’s been gone for years,but sometimes,when I __10__ down to pick a flower or pull a weed,I see her __11__,not mine.
I thought I’d __12__ to be a gardener too.I told myself,someday,__13__ my child had children,I’d be a gardening grandma.Then the __14__ started showing up,and I discovered I’d much rather run after them than go __15__.Actually I’m no gardener.I’m a picker,not a planter.I __16__ from my grandma in lots of ways,but this: I will always carry __17__ me a heart she made from her own.
I __18__ plant a garden.My children are my flowers.They __19__ and complete me with a beauty that is worth any price.All I need to do is __20__ them with time,water them with love,and hope that someday,when they hold their first grandchild,they might see my hand.
【文章大意】 在本文中作者通过回忆小时候和擅长园艺的祖母待在一起的美好时光,表达了对已逝的祖母的思念之情。作者最喜欢和祖母在一起侍弄花草。所以后来作者在教育自己的孩子时,注意多陪伴他们,用爱来滋养他们。
1.A.Not B.Only
C.Even D.Often
C 解析:even甚至;句意:她能让一切东西开花,甚至是我。故选C。
2.A.famous B.caring
C.humorous D.amusing
B 解析:caring 关心的;根据下文对祖母的介绍可知,在作者的眼中祖母是关心人的,故选B。
3.A.brought up B.took in
C.relied on D.turned to
A 解析:bring up 养育;根据空后的children,应是“养育”。“在她养育四个孩子的农场里……”。
4.A.determined B.anxious
C.curious D.free
D 解析:free自由的,免费的。根据空后的爬山、唱歌、采花等可知作者在自由地玩耍。故选D。
5.A.standard B.range
C.quality D.price
D 解析:price价格。根据下文的I hope it was worth it.可知,美是有代价的。故选D。
6.A.It B.I
C.She D.That
A 解析:此处是作者赞成祖母所说的话,就是“美丽有价”这种观点,应用it。故选A。
7.A.So B.Or
C.But D.And
C 解析:由下文的what I loved best可知两个句子之间是转折关系,故选C。
8.A.wanted B.learned
C.picked D.borrowed
A 解析: “我最想要的不是祖母的花而是和祖母在一起的时间”。故选A。
9.A.possession B.promise
C.beauty D.time
D 解析:参考上一题的解析。此处作者想让祖母陪伴自己,想要和祖母待在一起的时光。故选D。
10.A.climb B.look
C.reach D.sit
C 解析:伸手去摘花。故选C。reach v.伸手去够……。
11.A.smile B.hand
C.soul D.spirit
B 解析:此处作者非常想念自己的祖母,以至于将自己的手误以为是祖母的手。故选B。
12.A.sign up B.come up
C.grow up D.stand up
C 解析:grow up 长大;由于受祖母的影响,作者原想长大成为一名园丁。故选C。
13.A.since B.when
C.until D.unless
B 解析:“当我的孩子有了孩子,我也会成为……。”故选B。
14.A.grandbabies B.neighbors
C.relatives D.visitors
A 解析:grandbabies孙子(女);与前文的my child had children对应。故选A。
15.A.sightseeing B.climbing
C.singing D.digging
D 解析:“我知道我更愿意跟在孙辈们后面跑而不是去挖掘。” digging挖掘。故选D。
16.A.pass B.differ
C.develop D.separate
B 解析:differ from不同于……“我在很多方面和祖母不同。”
17.A.to B.for
C.beyond D.within
D 解析:within在……之内;within me在我内心深处。故选D。
18.A.can’t B.needn’t
C.mustn’t D.shouldn’t
B 解析:根据下文的...that is worth any price.All I need to do is ______ them with time,可知,作者要全身心地投入到孩子身上。所以不需要种植花园。needn’t不需要;故选B项。
19.A.treat B.challenge
C.delight D.value
C 解析:“孩子们用花任何代价都值得的美让我快乐和完整。” delight使……高兴,故选C。
20.A.tend B.miss
C.promote D.influence
A 解析:“我需要做的就是用时间照看他们,用爱浇灌他们。” tend照看。
Unit 5 Rhythm(B卷)
Ⅰ.阅读理解
A
(2016·河南豫南五市高三模拟)I work in a busy Emergency Room(E.R.).This weekend,I had a patient who was very nervous and paranoid.
After looking at his chart,I saw that he was seeking treatment for alcoholism.There is an immediate prejudice against substance abuse in my E.R.One—we do not have a detox(戒酒) facility.The people seeking treatment for addiction are sometimes looked down on as being less worthy of treatment than other serious physical “ailments”.
At first glance,I found out that the man was now somewhere in his midthirties,was very weak and had a generally aggressive character.He could not sit still and had a cough.He had not had a drink in four days.His hands were shaking and there was a scared look in his eyes.
He told me that he began drinking about age 11 when his mother supplied him with it.He had tried to quit many times before but had not been able to.“So,what’s different this time?”I asked.
“Because I’m starting to be mean to the people I love,but now I don’t want to be.I can see that I’m changing into something else.”
That answer helped change my attitude toward him.I could see the pain behind his eyes.Behind the appearance,there was a terrified person whose goodness was being claimed by the alcohol.He was desperate for help,but not so sure that his condition could be changed.
I,thank this man for showing me that the goodness is dressed in all sorts of disguises(伪装).Sometimes we have to undress it.It’s worth doing.My patient was admitted to the hospital for help,despite us not having a detox facility.
【文章大意】 在本文中作者描述了自己遇见的一位因为酗酒来接受治疗的病人,让自己认识到很多人都是带着伪装的。要想真正认识一个人,很多时候是要卸掉伪装,也就是告诉我们不要以貌取人。
1.What does the underlined word “ailments” mean?
A.Build. B.Energies.
C.Illnesses. D.Abilities.
C 解析:词义猜测题。根据第二段最后的The people seeking treatment for addiction are sometimes looked down on as being less worthy of treatment than other serious physical “ailments”.可知,那些因为酗酒来寻求治疗的病人经常会被看不起,认为他们不如患其他疾病的人值得治疗。故C项正确。
2.How long has the man been drinking?
A.20 years. B.11 years.
C.Over 30 years. D.Over 20 years.
D 解析:推理判断题。根据第三段和第四段的第一句At first glance,I found out that the man was now somewhere in his midthirties...和He told me that he began drinking about age 11...可知,这个人现在30多岁,而他是在11岁的时候就开始喝酒了,所以他喝了20多年的酒。故D正确。
3. From the passage we know that ________.
A.the patient was refused mainly for the hospital’s lack of equipment
B.the patient once didn’t want to treat the people he loved kindly
C.the patient was strong and brave at first glance
D.the patient once succeeded in giving up drinking alcohol
B 解析:推理判断题。根据第五段中的 “Because I’m starting to be mean to the people I love,but now I don’t want to be.I can see that I’m changing into something else.”可知,这个人开始对自己所爱的人不好了,这是因为酒精让他变成了另外一个人。故B正确。
4.What conclusion can we draw from the passage?
A.Where there is a will,there’s a way.
B.A friend in need is a friend indeed.
C.Never judge a book by its cover.
D.Good is rewarded with good.
C 解析:推理判断题。根据文章最后一段I,thank this man for showing me that the goodness is dressed in all sorts of disguises(伪装).Sometimes we have to undress it.It’s worth doing.My patient was admitted to the hospital for help,despite us not having a detox facility.可知,很多时候人们都穿着伪装的外衣,要想真正了解一个人,我们要卸掉伪装。也就是不要根据外表来判断一个人。故C项说法正确。
B
(2016·江淮名校高三联考)People laugh and people cry.But it is thought that emotions such as anger,or joy,typically make Americans feel uncomfortable
展开阅读全文