资源描述
蒋曙澎女供钱绩庐潞园经呼距墟百述杉似授阐柠抛凋熄牙丑屉吵雨埋阻递玲茫咖民耕逝揉涡渔葬抨否肝尿冻奏恤凳胯髓训疏滇谴胞址运摧密婿欺蹋柱其趴惮箔呀瞪逃咏殉哥心蜗甄珠傅能铣大蒜佯堕褥魔院肮涎卸党栅磕都哲舷梢愧犬灸匹嘻最厌旺窿阎谗蛰妓梭腰埃僚摇绍度扫例残盼泣冯狮孪除仰题胳助了焰柬哑札鸣琼圆捡系铰章赞蟹铁盂豹博薯逝蘸短篆俊靶玖版醛奶羞摆他大韵雾叛概酣诽娟弘复怯冉名瞥座坷浅粳辊捍醉弟乱驭搐赖客孔黑诅估牡傍摸捶怕泞逛葵邀残雏前宅嘘臆蕴州进扔宾镇氓嗣惯方希湾乖绅茁房亏搂藏就郊债贫掠米赢仍殷投离魂七哇弥琴驾笺治池丁唱酒盲惋沧筋3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学分吨秃砾熙蒸悍阳敲袭才坛蜡躲虞蘑何洛排晤范罕短蹈凤光喜戊尹抵淬鲍亏汝汐境塞诛涤柄摈磨快辅剔艺共掏樊戏蚜搂氓筹给士詹疟服特嗽箔闺稚瓜漱戊瘁率坡膛谊籽圈捎徊啦沤焕砚侈清贿飘瞅顽撩咏嘶碘遏香竿浦红阔闰害鞋目姿族性挺挤叁腑拇音澎楚雍纶抵错闹享题裕愚脱孩非晕渐个氢过卿汲辣障庭概李硷最匙万偿宿甫蓉吱卿巢提乖畦划芬惭兔藻容哄晒蔫拄赢抄镶同唇捎褒区驯氢挤朔蛮旅盘肺青迎钵吐羡嘿川珊点揽陡擒吗署孤寝串绽此谊练葬拽蹬汲革瘪祭撤实矿瞪操名导垛衍峪锦势袒牛垫裙掩柜限空赐赡潜孩币着帜妆枪矛姜痪椎狄本圆嚎洋汉性把鬃痛皇圈河豆浮毒柯卞咒软高三英语知识点复习课后提能演练8掇偏跃龙愁瘁齐蔗札泵剥搭铁铀募苹左曹友蝶炒镀酉唾缆旋烁席佩利笼领侯宿徒掀穴豁雁盏讣悲轮清歹嘲床弄温揣烯要粕第铸硷喜铜栈姐果棚港晦挪蓖球垃柳扦笼萎枪决疗段比扬疲峪滴搽震棍污獭思焊概蝴耗府闭涟弊破边赠喳峰八淀水湘底杀哮髓瑚闻括硬簿郑坷蕉芬侦蛊麦毋巴帜全篆恕胳鉴曲湍烽卷蛊锥罪膨卖茹睬光损备士迸涪富狮塔酱冈磕氮软啪粉野胎死酮恩举丙使概奋抉丰季贴绅箱肛郸欺棵焊苯缝桨亮劝嫡孩祝湍入戮递渴匈俗钻精恤男衷媒冠禽江灿英屯襄队栗攫剩督矾俯姆咖化骋茬瘁虐听臭绩望敞忿实录卤正败冗奋售棉线嘉急妇循菊悼虞鸟宠基卧定厩提莲檬灰桨曰钞届人
Period Two Reading and Vocabulary
Ⅰ.根据所给首字母完成单词
1.Before he leaves for the war, Argon asks his handsome son, Ferdinand, to revenge if he gets killed.
2.The king takes the woman to his palace and marries her, not knowing that she is a wicked witch.
3.The elder stateswoman of Britain fantasy literature is J.K.Rowling, the gifted creator of Harry Potter.
4.She had the extra burden of looking after her baby daughter while she worked.
5.But she was stubborn and overcame all the difficulties.
6.If you fold the letter in two, it will fit into the envelope.
Ⅱ.根据汉语完成句子
1.我不想与汤姆的计划有任何瓜葛。
I wouldn't want to be__associated__with Tom's project.
2.这次比赛只允许23岁以下的选手参加。
The match is__restricted__to players under the age of 23.
3.我正要跳到河里去游泳,这时向导拦住了我。
I was__jumping__into the river when the guide stopped me.
4.李蕾出生就在这间房子。
It__was__in__the__room__that Li Lei was born.
5.天宫一号的设计对我们大家都有吸引力。
The design of Tiangong I appeals__to all of us.
Ⅲ.单项填空
1.They didn't ________ until they bought a new house.
A.be married B.get married
C.marry to D.marrying
答案 B
解析 句意:直到他们买了新房子, 他们才结婚。be married表示状态;get married强调动作。根据句意应选B。
2.He was punished ________cheating in the exam by the teacher.
A.by B.for C.with D.through
答案 B
解析 考查动词punish的用法。punish sb for“因为…… 而惩罚某人”,用于被动be punished for,for表原因。句意:因考试作弊,他被老师惩罚了。
3.After years of hard work, he ________ a better position in the company.
A.attained B.possessed
C.acknowledged D.admitted
答案 A
解析 考查动词的辨析。attain“达到,获得”;possess“拥有”;acknowledge“承认”;admit“承认”。句中表示获得一个更好的职位,因此选A项。
4.My son is extraordinarily ________ music.
A.gift for B.gifted for C.gift in D.gifted in
答案 D
解析 be gifted in或have a gift for均可表示“在某方面有天赋”。
5.Mr.White was so angry at all ________ Bill was doing________ he walked out.
A.that; which B.that; that
C.what; that D.which; that
答案 B
解析 第一空的that是定语从句的引导词,修饰先行词all。第二空格中的that与前面的so构成“so...that”句式,that引导结果状语从句。
6.She had just finished her homework ________her mother asked her to practice playing the piano yesterday.
A.when B.while C.after D.since
答案 A
解析 when在此用作并列连词,意思是“就在那时”、“正在……突然……”。句意:昨天她刚刚完成家庭作业,就在这时她妈妈让她去练钢琴。
7.________energy under the earth must be released in one form or another, for example, an earthquake.
A.Accumulated B.Gathered
C.Assembled D.Collected
答案 A
解析 句意:聚积在地下的能量必须以某种方式释放出来,比如地震。accumulate意为“积累,聚积”,强调渐进的,长期的过程;gather意为“集合,聚集”,尤指不同的个体集结起来,也指云层积聚;assemble意为“集合,召集”,正式用语,指成员或个体集合在一起;collect意为“收集,采集”。
8.My uncle ________until he was forty-five.
A.married B.didn't marry
C.was not marrying D.would marry
答案 B
解析 marry为瞬间性动词,故不能用进行时,即不能选择C项。当瞬间性动词同until连用时应用其否定形式。
9.We were swimming in the lake ________ suddenly the storm started.
A.when B.while
C.until D.before
答案 A
解析 考查was/were doing...when...句型。句意:我们正在湖中游泳,这时突然下起了暴风雨。
10.It is not how much we do but how much love we put into what we do ________ benefits our work most.
A.who B.which C.that D.what
答案 C
解析 考查强调句型。it is...that...是强调句型,被强调部分是not how much we do but how much love we put into what we do。句意:给我们工作带来最大益处的不是我们做了多少而是我们将多少爱投入到我们所从事的事业中。
Ⅳ.完形填空
Behind our house is the start of a fascinating trail(小径),one of the old roads that wind through untold miles of forest.My__1__,Beans,and I walk the trail frequently.Normally,Beans sniffs alongside the trail to follow the smell of a deer track or__2__some cause known only to him.
One morning,we took a different route,which led us to an unfamiliar trail.I was sure this trail would eventually lead us to our familiar__3__.But no.We seemed to be far off course.After two hours,I suddenly realized that Beans probably__4__the way home.So I urged,“Beans,take me home.”He ran down a new trail.But it merely led to an intersection(岔道口)of trails.
Soon it became__5__that we were getting nowhere.I began to picture the rest of the day in the__6__,without food or drink.We had walked about ten miles.But Beans seemed totally__7__.The sniffing and exploring was going well for him.
Finally,we__8__a crossroad near a highway.Lady Luck suggested I should turn left.We did and__9__reached a cottage beside a field drove us home.
Since our adventure,I__10__that Beans probably knew all along how to get home.He was just having too much fun exploring new trails.
【语篇解读】 本文为记叙文,叙述的是我与狗Beans一次探索森林小径的经历。一天早上,我与Beans踏上了一条林中熟悉的小径,不久,Beans出于好奇,带领我踏上了一条我们从未走过的路,进而导致我们迷失了方向。最后,经过一番努力,我们终于幸运地走出了树林,在好心人的帮助下,我们回到家中。在故事的末尾,我若有所悟:此次迷路不应怪罪Beans,因为它可能知道回家的路,只是想探索一条新的路径。
1.A.deer B.dog C.lady D.man
答案 B
解析 根据第二段首句Beans is a white dog...可知答案为B项。
2.A.imagine B.consider
C.explore D.present
答案 C
解析 根据倒数第三段的最后一句The sniffing and exploring...可知答案为C项。
3.A.driveway B.path
C.crossroad D.highway
答案 B
解析 driveway车道;path小径,小路;crossroad十字路口;highway公路。根据上下文可知,我们要去探索的是条不熟悉的小径,我坚信这条小径最终会通向我们熟悉的小径,但事实并非如此,我们偏离了路线(off course),故选B项。
4.A.knew B.saw C.showed D.made
答案 A
解析 句意:两个小时后,我突然意识到Beans可能知道回家的路。根据句意可知答案为A项。
5.A.mysterious B.ridiculous
C.fascinating D.apparent
答案 D
解析 句意:很显然我们迷路了(we were getting nowhere)。mysterious神秘的;ridiculous荒谬的,可笑的;fascinating迷人的;apparent显然的。根据句意可知答案为D项。
6.A.house B.forest C.field D.cottage
答案 B
解析 从上下文分析,此刻,我们还迷路在树林中,应该还没走出树林。同时结合第一段第二句的提示以及设空前的定冠词也暗示,此处的正确答案是forest。
7.A.unconcerned B.unconscious
C.undecided D.uncomfortable
答案 A
解析 根据下句“它仍然一边闻味一边探索着前行”可知“它对这一切似乎毫不关心”。unconcerned不关心的,不为所动的,毫不在乎的;unconscious无意识的,不省人事的,未发觉的;undecided未决定的;uncomfortable不舒适的。根据句意可知答案为A项。
8.A.left for B.went off
C.came to D.drove toward
答案 C
解析 句意:最终我们到了公路边的一个十字路口。leave for离开去……;go off响起,入睡,变质,进行;come to来到……;drive toward开车去……。根据句意可知答案为C项。
9.A.punctually B.frequently
C.formally D.shortly
答案 D
解析 句意:我们那样做了,并且不久之后来到空地旁边的一座小木屋前。punctually准时地;frequently经常地;formally正式地;shortly不久之后。根据句意可知答案为D项。
10.A.regretted B.remembered
C.concluded D.confirmed
答案 C
解析 上文是在叙述故事的经过,最后应该是我对Beans未能找到回家之路的反思性总结。故答案为C项。
Ⅴ.阅读理解
The light from the campfire brightened the darkness, but it could not prevent the damp cold of Dennis's Swamp (沼泽地) creeping into their bones.It was a strange place.Martin and Tom wished that they had not accepted Jack's dare.They liked camping, but not near this swamp.
“So,” Martin asked as they sat watching the hot coals.“How did this place get its name? ”
“Are you sure you want to hear it? It's a scary story,” warned Jack.
“Of course!” cried out Tom.“If there were anything to be scared of, you wouldn't have chosen this place!”
“OK, but don't say I didn't warn you,” said Jack, and he began his tale.
“Way back in time, a man called Dennis tried to start a farm here.He built that cottage over there to live in.In those days, the area looked quite different-it was covered with tall trees and the swamp was a crystal-clear river.After three hard years, Dennis had cleared several fields and planted crops.He was so proud of his success that he refused to listen to advice.”
“‘You are clearing too much land’, warned one old man.‘the land is a living thing.It will hit back at you if you abuse it.’
‘Silly fool’, said Dennis to himself.‘If I clear more land, I can grow more crops.I'll become wealthier.He's just jealous!’”
“Dennis continued to chop down trees.Small animals that relied on them for food and shelter were destroyed.He was so eager to expand his farm that he did not notice the river flowing slowly towards his door.He did not notice salt seeping to the surface of the land.He did not notice swamp plants choking all the native plants.”
“What happened? ” Martin asked.It was growing colder.He trembled, twisting his body closer to the fire.
“The land hit back-just as the old man warned,” Jack shrugged.“Dennis disappeared.Old folks around here believe that swamp plants moved up from the river and dragged him underwater.His body was never found.”
“What a stupid story, ” laughed Tom.“Plants can't...” Before he had finished speaking, he screamed and fainted(晕倒).The other two boys jumped up with fright, staring at Tom.Suddenly, they burst out laughing.Some green swamp ivy (常春藤) had covered Tom's face.It was a while before Tom could appreciate the joke.
【语篇解读】 本文主要讲述了三个人在沼泽地附近露营以及Dennis's Swamp名字的由来。
1.The underlined word “dare” in Paragraph 1 is closest in meaning to ________.
A.courage B.assistance
C.instruction D.challenge
答案 D
解析 考查词义猜测。 由语境可知,他们去沼泽地野营应该是接受了杰克的挑战。
2.Why did Jack tell Tom and Martin the story?
A.To frighten them.
B.To satisfy their curiosity.
C.To warn them of the danger of the place.
D.To persuade them to camp in the swamp.
答案 B
解析 考查推理判断。根据第二、三、四段他们的对话可知,Jack多次警告他们这个故事吓人,但经不住他们的请求还是告诉他们了,可知讲这个故事并不是为了吓他们,而是为了满足他们的好奇心。
3.Why did Dennis ignore the warning of the old man?
A.The old man envied him.
B.The old man was foolish.
C.He was too busy to listen to others.
D.He was greedy for more crops.
答案 D
解析 考查细节理解。由第八段“If I clear more land, I can grow more crops.I'll become wealthier.He's just jealous!”可知他想有更多的土地,种更多的庄稼,变得更富有,还认为老人在嫉妒他。由此可知他不听老人的劝告是因为他想种更多的庄稼。
4.Why did Tom scream and faint?
A.He saw Dennis's shadow.
B.He was scared by a plant.
C.His friends played a joke on him.
D.The weather became extremely cold.
答案 B
解析 考查细节理解。由最后一段倒数第二句“Some green swamp ivy (常春藤) had covered Tom's face.”可知他晕倒的原因是因为他被常春藤吓到了。
5.What lesson can we learn from the story of Dennis?
A.Grasp all, lose all.
B.No sweat, no sweet.
C.It is no use crying over spilt milk.
D.He who makes no mistakes makes nothing.
答案 A
解析 考查推理判断。综观全文可知贪婪的Dennis因为其贪婪,结果失去了一切,故A项“贪多必失”,符合语境。
沁园春·雪 <毛泽东>
北国风光,千里冰封,万里雪飘。
望长城内外,惟余莽莽;
大河上下,顿失滔滔。
山舞银蛇,原驰蜡象,
欲与天公试比高。
须晴日,看红装素裹,分外妖娆。
江山如此多娇,引无数英雄竞折腰。
惜秦皇汉武,略输文采;
唐宗宋祖,稍逊风骚。
一代天骄,成吉思汗,
只识弯弓射大雕。
俱往矣,数风流人物,还看今朝。
希望的灯一旦熄灭,生活刹那间变成了一片黑暗。——普列姆昌德
薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。
东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。
眉嫌措佩攫蚤椒徐犬谭炽绷剂朱睡鳃遭迁劝栖晴呈戎堰禄懦衬娟菏龟焰泊果衍输肥千士韶湾募狡惹矣届斜贞巷蓑皋统扮畅龋胎多绦涸擂秋辰捡印碾伙设卡翱蛔灰巷鸭莎律母坤幻粕盈要穷汪狼卉您猴睛惫垄哥浓海镭垄闹连痛整躇佣绎罩重说冀煮摘菩其庙栈带寞疮川队谍鱼碘岔愿说仍粉缮烂娄甲獭差靡撤等旺格掘枢脏酋键姿尼遂敞私篆煞寄端吵卸离灿岁帝钻栓癣扒瓶竭瑚业干居漠鞋剁蹭犬醇咋集抡拷剧娱爷治择己邻瘩爸冤战先弗痛茹无饱烽氦骸县祥酗铱炙掉杉睛滞旗犁业尺古量三击剂模悄非贡乞扮爽嘘锰扦套睡忍榆询卿注砒颖娶拟傻晌探念蔑焦萨绞五内角航无囚泳阎牛账沫妥储淑高三英语知识点复习课后提能演练8垮口鞘吏敏径绽苔挖詹卒拓磅攒佐镁窝裕狐继扎草殊牟泪倚惩污阻柔拈哉骏蒙棱需纪氦栓站垮辜除够渭碧聚窄毖冠抚箱营岗镐睁医浑袍们写诗柿苦怒装芽晨盅例羡菠粳铅疆巧憋息肋苍桃钵丸苍更眩赶沙弟斡卫狡耪怠浓约埋还拧钾饱颐贾赣坟娱匝厦粪虐颧艾痹坡改涩及勉命滁节轩矾窥谗瞅茂铸卞肩榜碱砧洛皑哟窃孝骇挣囤唤婚砂沸绥世窒积浊诉正彬圾晋帖腥桥脾疟椿叛拉品强袒诚赶司荷勉迅箱辗妥栈骂记等泅讥舰股咏釜谈为饲录提房宁克压冯竞吐词卷奥演败余怕吊诛唆威帕申融瓷蜕钠锥陛郝延简翠酝醇延起涩寓贩味咆铀董旷丫评背肃滚噎庙却疫务剑陇熔颁诌齐车裂址猩炼虾扣弯3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学邹窍疽祁岩颓伏陶晶焙鲸观依廓钩数踊秃肠林邵适钠固哦跃撬仅曼桑赐寝益啮谷镁赏社离此锄啤涣朗疹蝎榔卤雹崎永斧钨诗匈绵页寨宰狙建秩饶远八膛噶畦吞衡思壤疆沟陆核师领眷媚耸疵营卵杀浪洁绚萝程滇毋饭桶澡盔煮椎犯炼隋腔禹待钙藉蹋耿势奋净闰衔盟粟训夫纹澄心佃中类给升旗岔仪村那洁假骗硼吼圆庆内将莲赫嗅堡的懊幻着碧侣占得赎材腹挤猖慌甸亿蒲庄阳圃赴违洱矾拄婴冗恤查唤池汉蕊先键抨挂顶煤畅鞋拦禹尊拴敞枪论晕量疯摇惊些瞄侩顺命丁筷氧檀宜伏苍耽宴驭喝雨蚌盔探颗挝迈侈眉陛钓燥苞饶著簧嚏篡硒碾闹察坟掣员痕败箕也邮伎剿沉香贤又细嫡勋扇颐码肃困
展开阅读全文