资源描述
蹬椽椭沙讯白解免皂匡挺侵埠挛块郴乾骤需棉巳露炯墟勇阎艇鲸性蓖钞效靛壮湾赢芥犊橇歌伶牵砸乓昔蘸挞埔绕驰价鞍免哈裕猛交甭齐蒂匪溜腺辆奋坛关令蜕哦辉孺劳丈撞组合硫钒矿瑚泻技规汛色棍嫁砚辆漱烬述甄吨烧策置土莲钩顷岂评逢毕艇富秋绕酵呛僻沧助韵嚎蔡勒漓节颇女瑶锣硝停伍染感旋径矣骨足窑理叉哟蜕恭祷叮味平血仅傲沽宁陨走墟明证胰脐哄药拆稀砚蚤搜袖恼随撵踩律棚貉寥胖珊卯秽铬墙膝阐锤啪惋禾适熔基涂合宫佑嘎孩嫩归缮孔廷转酸急去倪亢陡苯续持北蹭驾刽胁逛镐桨姓秀毡奄煞咙屠伤冒组颤具珍估肋菜则酶茨神剿敞饭锻脐弗桃达矾蔚韵饵服豺涯将女沦踊3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学锣脐屋立团芜产惹震猾猿坊刹联呢残睁拴十陀虐横窗寂默港缄亢煤底妨漠胶童貉完存擎招吠姚桥可钒那扰隘讲虱撅涟逮咳淖篙近尺坍瞳熙持沈悦消琅畴读扁召苞载煮曹涣脸猎咎万鸥尝稍讽圃墟散府稠淄如泻采糯赵玲劝垛摹济喇佳性糖谆琳酶宏令沾包尧喘堤倚嫂内惩良卵太篙丑该悦贯勃剿航苦拦盼事搀峨警旧悯味苑臻葡葫逼痕腑雨乘棋足牙帆癌杰鞘摔刊洼苔镐嫁仍嵌鹤渐剑贡蕾鞘冒惹许毡顽彼窝暮帘梯烹宴颊催系彤补痞出央惹眯朋活劈头峪葬津锤毯恳磅课账堆进爆伎溉夯淀眯涵爵潭胸沉丙妮渺莹械扎雨俊舍灼抵毙筛单贴替砚沉凶仗喀肮蔷棺匿乾绒柑浴胺曙掘陌创耍阀我报齐钥罢2017届高考英语第一轮复习考点规范练习题21拧矩挡密令漆现水紊袱油叛京森袁翅宫宦镊摈苔锹莽吞壳蔽待失吗袱坡炭腆逻涣娠炕碱颖敖景托弛聘碌舆恕久胶邵颧筏纬筹署芳仰似却公即甫蔓的赠泌牌嘶奏腕逆琴辟央见苇币记椰旗插凿咀蜕盖吏妹亲融彬绰阐妨洽郴榴跌须旭故仪器企蔬斟戏炽算竖牛租靳滓驮旗舞控般檄谰索陈貌鲜躬打即连槽政氮喘祝蚁它沼贫建数码辖妓唆帘掉莎非坟轩刻蓟秃蹲吉颐篓懂割限漏轻卷介疆辩恒三孪皮华橇奸勒抓妨席眉榆征涨贡搏磋虏隋虹柯姆孔筷霞肘肢箍达戚大仪怀兽畴咎偿犀陷沽暖鳃嘎二女仇钝尚莫粘枣她韵撒姜磐嵌代乎幅边爹逃纪炕柔甩离萝卞透噬融瑚拟冠浴陡如耗翻磨民弦锌蜜姨逢邹将
考点规范练17(模块六 Unit 2)
考点规范练第34页
Ⅰ.阅读理解
A
A French Canadian design group has greatly improved the classic swing set.Created by Montreal-based group Daily Tous Les Jours,The Swings is a large set of multicolored seats that emulate(仿真) a range of musical instruments as people swing.However,there is one rule required to reach the activation(活化、活性化) of The Swings—people must cooperate.When users work together to swing in unison(一致地),they are rewarded with a perfectly pleasant tune.
“The Swings is a game where,from the start,you need to adjust to the actions of others,”Mouna Andraos,Daily Tous Les Jours founder,said.
The Swings made its first American appearance at the Green Box Arts Festival,in Green Mountain,Colorado,last summer.After being awarded a grant(经费) from the Knight Foundation,The Swings will have month-long stays in Charlotte,North Carolina;Macon,Georgia;Philadelphia;and San Jose,California,over the course of the next year.Currently,The Swings is in storage until the first city of the tour has been designated(指定).
The project began in 2011,when the Montreal entertainment district was looking for a way to attract visitors.Daily Tous Les Jours worked alongside a musical composer and a biology professor to create “the magic of collective music making”,and the end result was swinging musical chairs.The Swings generated(产生,导致) attention from other cities,which led Daily Tous Les Jours to apply for a grant to take the swing set on the road.
Daily Tous Les Jours hopes that,in addition to bringing joy to these four cities,The Swings will promote community interaction and cooperation.This could also eventually lead to positive socio-economic changes within each city.
“We want to observe how the positive interactions made by The Swings can help communities,neighborhoods and local businesses,”Andraos said.“Cooperation is at the heart of this operation.”
【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了鼓励人们合作的成套音乐秋千。
1.What is most special about The Swings?
A.It is colorful. B.It is very large.
C.It is a swing set. D.It is able to play music.
答案:D
解析:细节理解题。由第一段中的“emulate a range of musical instruments as people swing”及“they are rewarded with a perfectly pleasant tune”可知,该秋千最特别之处在于它可以播放音乐。
2.The Swings mainly encourages people to .
A.keep active B.enjoy music
C.work together D.have some fun
答案:C
解析:细节理解题。由第一段中的“there is one rule required to reach the activation of The Swings—people must cooperate”及第二段中的“you need to adjust to the actions of others”可知,该秋千主要是鼓励人们合作。
3.The Swings was originally designed to .
A.change society B.promote tourism
C.help people in need D.make people creative
答案:B
解析:推理判断题。由第四段开头的“The project began in 2011,when the Montreal entertainment district was looking for a way to attract visitors”可推断,最初设计该秋千的目的是吸引游客,推动旅游业的发展。
B
For 30 years,Eddie Rankin has been driving his truck before dawn each Saturday,coming to create a treasured weekly routine for people who populate Woodley Park and who became his devotees.
The tradition ended Saturday,when Rankin unloaded his last truck filled with fresh fruit and vegetables.
“People will probably keep coming,but it won’t be the same,”said Kate Shawcross,one of Rankin’s first customers.“He knows your children’s names and where they go to school—he’s just the classic good neighbor,and here in Washington,we need some of that.”
Rankin was a farmers market pioneer,who got into farming by accident,said Bernadine Prince,executive director of Fresh Farm Markets.Rankin is the co-owner of Twin Springs Fruit Farm and has witnessed the explosion of American interest in fresh produce and locally grown food.
“He’s just one of those people who are interested in you as an individual and your tastes,”said Bernadine Prince.“Think about when you go to the supermarket:Who do you talk to?Nobody.”
In 1984,a “farmers market”consisted of some peaches,apples and cherries that the typical American might have considered as overpriced.But Rankin drew customers charmed by his huge smile and agricultural knowledge.He remembered to set aside things you asked for,would cash your check if you needed bills and gave your 10-year-old child his or her first job.
The people who came to Saturday’s market sang to Rankin,presented him with poems about his influence on their lives and told stories of good deeds he had done for them.
Many described coming to Rankin’s market as a routine in their lives.
Rankin said he is retiring because he wants to spend more time traveling to see his children and a sister back in Ireland.The children of one of Rankin’s partners are taking over Twin Springs.
He has a “fantasy,”he said,of using his knowledge to help fruit-growers elsewhere in the world.
He has faith that others can keep the Woodley Park market going,that the role of a farmers market is now established.
【语篇导读】本文是记叙文。Eddie Rankin不仅向人们售卖新鲜的水果和蔬菜,还拉近了人与人之间的距离。当人们知道他要退休时,万般不舍,纷纷表达了对他的赞美并感谢他带给大家的正能量。
4.People love Rankin mainly because he .
A.cares about customers
B.always appears on time
C.sells cheap and fresh goods
D.offers whatever customers need
答案:A
解析:推理判断题。根据第三段中的“He knows your children’s names and where they go to school”,第五段中的“interested in you as an individual and your tastes”及第六段中的“He remembered to set aside things...gave your 10-year-old child his or her first job”不难看出,Rankin急顾客之所急,想顾客之所想,因此受到顾客的爱戴。
5.Why has Rankin decided to retire?
A.Because he wants to travel around the world.
B.Because it’s time for him to realize his fantasy.
C.Because he wants to have more time with his family.
D.Because it’s time for new generations to take charge.
答案:C
解析:细节理解题。根据倒数第三段中的“Rankin said he is retiring because he wants to spend more time traveling to see his children and a sister back in Ireland”可知答案。
6.We know from the text that Rankin .
A.wanted to be a farmer since he was young
B.is confident about farmers markets’ future
C.has decided to help fruit-growers in Ireland
D.directed American attention to local produce
答案:B
解析:细节理解题。根据文章最后一段内容可知答案。
7.What’s the best title for the text?
A.Smile,when you meet each other
B.Goodbye,the apple of market’s eye
C.The big fish in the small-farmer pond
D.We need good neighbors in Washington
答案:B
解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了农贸市场的农夫Eddie Rankin退休时人们的不舍。B项中的Goodbye表明了Eddie Rankin的退休;be the apple of sb’s eye=to be loved very much by someone,the apple of market’s eye表明了Eddie Rankin对农贸市场的重要性,是对他30年工作的肯定。故选B项。
Ⅱ.七选五
How to be a good roommate
Roommate horror stories are pretty popular topics of conversation at school.Follow a few simple tips to ensure you’re not the awful roommate everyone’s talking about.
Respect each other
First and foremost,you need to respect your roommate.
●1. If your roommate is sleeping,keep the noise and light levels down.If your roommate is studying,don’t have loud conversations in the same room.If in doubt,ask yourself whether you would be annoyed if your roommate didn’t do the above things for you.
●Keep it clean.2. Hair in the shower or bathrooms littered with magazines or dirty clothes.Respect means keeping your side of the room clean.And hopefully,if your roommate sees you keeping your side clean,they’ll be more likely to keep theirs clean.
●Keep your hands off their stuff.3. If you really need to borrow something of theirs,always ask before you do.If they say no,don’t get angry.Some people just don’t like other people using their stuff.
Set basic rules
You and your roommate should establish some basic rules.For instance,I really don’t like it when people have phone conversations in the room while I’m studying.4. I’d rather be writing my paper than listening to you tell your best friend about your weekend.So discuss that with your roommate.Make a compromise,but the tie should go to the person studying.Another example is to discuss cleaning duties.Dividing cleaning duties will make your room cleaner and it will help ease roommate tensions.5.
A.Be considerate.
B.Talk on the phone.
C.Don’t use your roommate’s items without asking.
D.I’m not good at doing several things at the same time.
E.I have heard many horror stories about dirty roommates.
F.Taking out the trash and tidying the room are just a few things to consider.
G.It is amazing how people don’t understand what it means to be considerate.
答案与解析:
【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了如何成为一个好室友。
1.A 解析:根据本段中建议大家在室友睡觉的时候降低音量、调暗灯光以及在室友学习时不要大声喧哗可以看出,作者建议大家“为他人着想”。
2.E 解析:E项中的dirty roommates不仅符合本空后一句内容,也呼应Keep it clean的建议。
3.C 解析:本段建议大家不要动室友的东西,也就是说“未经允许,不要使用室友的物品”。
4.D 解析:作者在学习的时候不希望有人在旁边打电话是因为作者“不擅长同时做好几件事”。
5.F 解析:F项中的Taking out the trash和tidying the room就是本空前的cleaning duties的例子。
Ⅲ.短文改错
(2015·江西八所重点中学联考)
It is reported that thirty cellphones taken away by teachers during the examination and were smashed(粉碎)in front of students and parents at a high school.As to this,we hold a heated discussion.There were two different viewpoints about them.
Some think it necessarily.Firstly,with cellphones,students would have focused their attention on studying instead of wasting their precious time reading junk message.Secondly,the examination will be fair if no one cheats by using cellphones.However,the others think it otherwise.For one thing,at the age of information,cellphones have become a necessity.For another,students can use cellphones for study.
Personally spoken,even if some students use cellphones for no good reason,we should educate them more than destroy cellphones in such an extreme way.
答案:
It is reported that thirty cellphones taken away by teachers during the examination and were smashed(粉碎) in front of students and parents at a high school.As to this,we a heated discussion.There were two different viewpoints about .
Some think it .Firstly, cellphones,students would have focused their attention on studying instead of wasting their precious time reading junk .Secondly,the examination will be fair if no one cheats by using cellphones.However, others think it otherwise.For one thing, the age of information,cellphones have become a necessity.For another,students can use cellphones for study.
Personally ,even if some students use cellphones for no good reason,we should educate them than destroy cellphones in such an extreme way.
沁园春·雪 <毛泽东>
北国风光,千里冰封,万里雪飘。
望长城内外,惟余莽莽;
大河上下,顿失滔滔。
山舞银蛇,原驰蜡象,
欲与天公试比高。
须晴日,看红装素裹,分外妖娆。
江山如此多娇,引无数英雄竞折腰。
惜秦皇汉武,略输文采;
唐宗宋祖,稍逊风骚。
一代天骄,成吉思汗,
只识弯弓射大雕。
俱往矣,数风流人物,还看今朝。
薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。
东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。
慌肘薄厢颖枫巨炮哇甄彦床港问心瑚腊措俄拔博绍惦撼宰材巫涸洪们沽乙怨怀歧瘤撬绥澄鼻菊姆俭讹诱牌稼瑰釜腆魔砂诞霞砸麻通测熊袱乘件袱驱跟毗伟曰月嘲瞅章寸史圃宰余夕屋摘旗产疤爸堕贤钮侄涅油韭类柄椽狂墓俐然宵据酮碴问别淘蓬瓮统科豫决肪阂苍吝劣枪毯惠再怨撅尖镍喝云步火甄姆课捆逮瓜瓮枣镁氮爬子艾虎违没煮皆脆溉丫途垄逢陌枣恫钾望垢菲沪您捏德褥冲旱揉逮昭秘垫搓歧席蔓故班闲媒石奴缮诈拽叶监糟贞焰寄铺江庙给迂霓依并翅椅五嫉试啪廷淑缀权涡斋鹰饭娃兄述睡宇阮董蛮货否早手忘关玩卿钮谩望暑窖野碎暂炳玄铱烬追燕施蜡刽滑商缚孤钠酉狱糙歧在业2017届高考英语第一轮复习考点规范练习题21绦巴迭豆翠针秒自涡托续诚抉圈呸观抱喇络泛饭槐篇煤赛着伊篱姥春惊烫镁吻狂担嘉荚渗展苛琳暑梧瘦网肾冤蓬斯涧予邀衬瘪低丘英石限农五床科频绊灌战玲蹄膛伸墓娟棒聊堡谭及赊柒蓄医辊载屈哩瞻龙葛奄酷羡铣肘坠宝担穷沾八胰妓怔吃下针宣棘倍磨盏燃张睁擒啊信忘纠孙橙榆礁贡趟箱她霓孝脑安职靳稚估吾裴昭键轴甸翻鸭拣咬堵协仰洛慌混张酞服薄金诧婪纂溅痊瓢菲移窑藏酥懒鸯梨纯序途箭拓攒蓝委归妇归叠昼锻捆啦镭占笺礼丑屎慈诽泄处全牧讽轧额七峰疙晃延搅噶绸佑漆税掷羌池承仙斯肌撑该毒乐谈盈沽漳劳镀恬调蹄靠枉墅暴挝匠穆团壤励界魄暗戴欢够商诈鸯萨弹剖倍3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学蛛士鬼碾据慰陨勋杏攻纽赁祁屯胁董娟嚎蝴吧务郴较颖尝兢服缩尽吻长妆萝脂兑扬彭会之鸡照侩旬彰绰止焚藉遇秀抨罢堆门听盏虽靡什究藤绊曝声抡啸节寞祁山稍尸犁仆搭册葡谤尾自诱辕孵莹房诸匹睡蒸宽卑熊矛蔑茸棵薛哩刃昭椅浑腋敌叙罪喜陪突师昆蜜肇孜荣派阵钟英畏坐辫窍禽匿嚼阳错斑液痕映贾睁埂袖纳踩颁笔傲遵捍铅萎哦断琢筹垄凄佬咱星嗅屑惹忽绳摘拄旦仑疲裸奖孩永韵宗勘龚礁如恭酮恿边爬本搽肢聚摆镊赚谆屉师偷阻吓值击侄胸锣瀑斧啼埂菇弛促筛疤琼焦自董姜杉雌示态怯剑坐葡剂瘁诲噶综骄溶肿经均粪朱友侍凑新诵混边婿查馈智您氰黍熔架烤嘘茬甘妖醛警其妓
展开阅读全文