资源描述
四川省达州市河东乡中学高一英语月考试卷含解析
一、 选择题
1. Many people( )death in the earthquake as a result of the delay of the supplies.
A. were starved to B.both A and B
C.were straved C.starved to
参考答案:
B
略
2. The result of the experiment was very good, ____ we hadn't expected.
A. when B. that C. which D. what
参考答案:
C
3. In recent years travel companies have succeeded in selling us the idea that the further we go, ___________.
A. our holiday will be better B. our holiday will be the better
C. the better our holiday will be D. the better will our holiday be
参考答案:
C
4. How I regret I wasted time ______online instead of devoting myself to study!
A. being chatting B. to chat C. chatting D. chatted
参考答案:
C
5. ˉWhat do you think made Tom so upset?
ˉ ______her new bicycle.
A. Because of B. Lost C. As she lost D. Losing
参考答案:
D
本题考查非谓语动词。将答语还原为完整句: her new bicycle made Tom so upset,可发现空白处在句子当中充当主语,只能用-ing形式,答案是losing。
6. — How do you find the book written by Mo Yan?
—_______.
A. In the library B. Quite interesting C. From a friend D. By surfing
参考答案:
B
试题分析:A.在图书馆;B.非常有趣;C.来自一个朋友;D.靠上网。句意:——你认为莫言写的这本书怎么样?——非常有趣。根据句意可知应选B.
7.
John thinks it won’t be long ____ he is ready for his new job.
A. when B. after C. before D. since
参考答案:
C
8. —How do you find your new classmates?
—Most of them are kind, but is so good to me as Bruce.
A. none B. no one C. every one D. some one
参考答案:
A
略
9. I was in the _____ position with having completely forgotten her name.
A. embarrass B. embarrassed C. embarrassing D. to embarrass
参考答案:
C
10. ____ I have made this first visit,I hope I can come many more times.( )
A.Though B.Now that C.When D.While
参考答案:
B
考查状语从句连词.now that意为"既然…".根据句意,既然来了第一次,我希望还可以多来几次,用now that.though表示"虽然…但是…",引导让步状语从句.when和while表示"当…时",引导时间状语从句.while表示"虽然…但是…"时,引导让步状语从句.
11. – Excuse me.
-- _____?
-- Could you tell me how I can get to the First Department?
A. Pardon B. Why C. Yes D. Please
参考答案:
C
12. I’ll pay a visit to the Inner Mongolia , there is a large temperature difference between day and night.
A. in which B. for which C. from which D. of which
参考答案:
13. The boy’s father insisted that the boy ______ badly and that he ______ to the nearest hospital at once.
A. be hurt; should be sent B. be hurt; should be sent
C. was hurt; be sent D. was hurt; would be sent
参考答案:
C
14. Although he is far abroad from his hometown, he is much ________ his family.
A. concerning about
B. concerned about
C. concerning with
D. concerned with
参考答案:
B
略
15. Yang Ming has become a big movie star. Now she is the _____ of media attention.
A. discovery B. focus C. summary D. comment
参考答案:
B
略
16. There are plenty of jobs ___ in the western part of the country.
A. present B. available
C. precious D. convenient
参考答案:
B
17. _______achievement,last week’s ministerial meeting of the WTO here earned a low,though not failing,grade.
A.In terms of B.In case of C.As a result of D.In face of
参考答案:
A
18. The determined mother has devoted all she has to ________ her son out of trouble.
A. helping B. help C. have helped D. having helped
参考答案:
A
略
二、 短文改错
19. 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。
文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除
或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线〔\〕划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
One day, my whole family went to climb the big hill. My father and mother told my elder
sister and I that the first one to get to the top of the hill would be give a toy. Hear this, we
began to run up. At first I kept ahead, but a few minute later my sister was ahead me.
However, I didn’t give up. I reached the top firstly in the end. We enjoy the beautiful
scenery and had a picnic on the top of the hill. I was the most happiest one all the time,
because I not only won a toy and also learnt that one shouldn’t give up easily.
参考答案:
略
20. 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(/)划掉。
修改:在错的词下划一横线(--___),并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
One day, I was cooking in the kitchen as the telephone rang. I went to answer immediately. She was my close friend, Lisa. When we were talking on a phone, the fire alarm sounded. I ran back to the kitchen. The room full of smoke and beef was badly burnt. I quickly turned off the gas, opening all the windows, and then went out of the house. With my surprise, two fire engines were outside of my house. I was rather worried. I told about the firemen that it was my careless cooking which caused the heavy smoke.
参考答案:
1 as---when 2 answer后加it 3 She---It 4 a---the 5 room后加was
6 opening—opened 7 With---To 8去掉of 9 去掉about 10 which---that
三、 阅读理解
21. Lately, everywhere you look, people are running around with fitness trackers (健身追踪器)on their wrists. Along with a smartphone and an accompanying app, these trackers can report how many calories you’ve burned and the distance you’ve traveled. Still curious about yourself? You can also learn the number of stairs you’ve climbed and steps you’ve taken.
Not one to resist peer pressure, however, I paid $100 for a Fitbit Flex. I chose that brand on the basis of intense research: asking my friend Sari which tracker she was using.
The Fitbit website offered instructions on setting up my new tracker. I entered my height and gender (性别) and certain information I considered none of its business: birth date and weight. Then, I established goals. The American Heart Association recommends that we all walk 10,000 steps a day—about five miles, and so does Fitbit. I decided 6,000 steps was a good place for me to start.
I changed my tune when, on Day 1, I hit 6,000 steps and tiny LED lights flashed on my wristband. Confident enough now, I went back to my phone and upped my goal to 8,000 steps. So, I got a little obsessed(着迷). On Day 5 at a department store, I decided to check my progress. My target number was just 275 steps away! I walked around the dress apartment watching my smartphone register each step I took. I hate to tell you how much pleasure this gave me.
Now I always wear my tracker, not because I've grown to love fitness but because I like being trendy and self-absorbed. Last night I was leaving a restaurant when Fitbit emailed to congratulate me on walking more than 10, 000 steps. Who wouldn’t love a gadget (小装置) that turns your every footstep into an accomplishment?
21. Why do people wear fitness trackers while running?
A. To email information to others.
B. To follow the healthy trend.
C. To report the amount of exercise.
D. To tell them the right direction.
22. Why did the author start from 6,000 steps when using the new tracker?
A. It is the best choice for beginners.
B. The author wasn’t confident at first.
C. It is the suggestion from Fitbit Flex.
D. Thrilling and relaxing.
23. What does the author think of the experience of using the tracker?
A. Joyful and encouraging.
B. Tiring and changeable.
C. Painful and challenging.
D. Thrilling and relaxing.
参考答案:
21-23C B A
22. I have a friend named Monty Roberts who owns a horse ranch (大牧场) in San Isidro. He lets me use his house to hold events to raise money for youth at risk programs.
The last time I was there he greeted me by saying, “I want to tell you why I let you use my house. It all goes back to a story about a young man who was the son of a poor horse trainer who would go from stable (马厩) to stable, farm to farm, training horses. As a result, the boy’s high school was continually interrupted (打断). One day in the last year of high school, he was asked to write a paper about what he wanted to do when he grew up.
“He wrote a seven-page paper about his goal of owning a horse ranch in great detail. He put a great deal of his heart into the project and even drew a detailed floor plan for the dream ranch. Then the next day he handed it in to his teacher. Two days later he received his paper back. But he got a low mark with a note that read, ‘See me after class.’
“The boy went to see the teacher after class and asked, ‘Why did I receive a low mark?’”
“The teacher said, ‘This is an unrealistic dream for a young boy like you. You have no money. You come from a poor family. Owning a horse ranch requires a lot of money. There’s no way you could ever do it.’ Then the teacher added, ‘If you will rewrite this paper, I will reconsider your mark.’
“The boy went home and thought about it long and hard. He asked his father what he should do. His father said, ‘Look, son, you have to make up your own mind on this. However, I think it is a very important decision for you.’
“Finally, the boy turned in the same paper, making no changes at all. He wrote, ‘You can keep the low mark and I’ll keep my dream.’”
27. Which of the following statements is TRUE about Monty Roberts?
A. He was born in a poor family.
B. He received a good education.
C. He is raising money for the poor.
D. He is a horse trainer who owns a big ranch.
28. From Paragraph 3, we know Monty Roberts _____.
A. was just a daydreamer
B. decided to follow his father’s example
C. expected the teacher to praise him
D. had a great plan for his future
29. The teacher thought Monty Roberts’s dream was _____.
A. strange B. great C. pleasant D. impossible
30. From the end of the text, we can infer that Monty Roberts was very _____.
A. careful B. clever C. determined D. active
参考答案:
27-30.ADDC
27.A细节理解题。根据第二段中的“It all goes back to a story about a young man who was the son of a poor horse trainer…”及全文内容可知,Monty Roberts就是那个来自贫困家庭的年轻人。故A项正确。
28.D细节理解题。根据第三段中的“He wrote a seven-page paper about his goal of owning a horse ranch in great detail. He put a great deal of his heart into the project and even drew a detailed floor plan for the dream ranch.”可知,Monty Roberts对自己的未来有一个非常远大的计划。故D项正确。
29.D细节理解题。根据第五段中的“This is an unrealistic dream for a young boy like you. You have no money.”可知,老师认为拥有牧场的梦想对家境贫寒的Monty Roberts来说是不现实的。故D项正确。
30.C推理判断题。阅读全文内容可知,家境贫寒的Monty Roberts坚持自己年少时的梦想并最终取得了成功,由此可见他是一个意志坚定的人。故C项正确。
【备注】本文是一篇记叙文,讲述了家境贫寒的Monty Roberts坚持自己年少时的梦想并最终成功地拥有了一个大牧场。
展开阅读全文