资源描述
高中英语 Unit 2 Healthy eating Part Ⅲ作业 新人教版必修3
高中英语 Unit 2 Healthy eating Part Ⅲ作业 新人教版必修3
年级:
姓名:
10
Unit 2 Healthy eating
Part Ⅲ Learning about Language & Using Language
Ⅰ.单句语法填空
1.When on the bus,she felt there was a man glaring(glare)at her.
2.Two of my friends earn their living by washing cars at a parking lot.
3.If we have a good harvest this year, we won’t be in debt.
4.Because of my limited(limit) English, I’m afraid I can’t make myself understood.
5.He is paid by the police to spy on other thieves.
6.One of his fingers was cut off in the accident.
7.Plenty of exercise every day is of great benefit to our health.
8.It is her belief that she can combine work with relaxation well.
9.I think not you but your father is (be) to blame.
10.We often consult him about how to cook dinner.
Ⅱ.单句改错
1.Neither you nor he know anything about it.know→knows
2.They are so interesting books that we all enjoy reading them.so→such
3.In my opinion,he is success as a singer but a failure as an actor.success前加a
4.He will limit himself to discuss this topic.discuss→discussing
5.If you don’t go to the park tomorrow,neither do I.do→will
Ⅲ.课文语法填空
A week later,Wang Peng’s restaurant was nearly full and he felt 1.happier (happy).He thought perhaps he would be able to earn his living,because he did not look forward to 2.being(be) in debt.Suddenly Yong Hui walked in.She glared 3.at him.She thought he came to her restaurant only 4.to spy (spy) on her and her menu the other day.Wang Peng invited her 5.to try (try) a meal in his restaurant.And they had 6.a good time.After that,they combined their ideas and provided a 7.balanced(balance) menu with food full of energy and fibre.In this way they cut 8.down the fat and increased the fibre in their meals.Before long,Yong Hui put on more weight and Wang Peng became 9.slimmer (slim).At last, they got 10.married(marry)and lived happily ever after.
Ⅳ.阅读理解
A
Do you love holidays but hate the increase in weight that follows? You are not alone.
Holidays are happy days with pleasure and delicious foods.Many people,however,are worried about the weight that comes along with these delicious foods.
With proper planning,though,it is possible to control your weight.The idea is to enjoy the holidays but not to eat too much.You don’t have to turn away from the foods that you enjoy.The following suggestions may be of some help to you.
Don’t miss meals.Before you leave home for a feast (宴会),have a small,low-fat snack.This may help to keep you from getting too excited before delicious foods.
Begin with clear soup and fruit or vegetables.
A large glass of water before you eat may help you feel full.
Use a small plate;a large plate will encourage you to have more than enough.
Better not have high-fat foods.Dishes that look oily or creamy have much fat in them.
Choose lean meat.Fill your plate with salad and green vegetables.
If you have a sweet tooth,try mints(薄荷)and fruits.They don’t have fat content as cream and chocolate.
Don’t let exercise take a break during the holidays.A 20-minute walk after a meal can help burn off excess calories (多余的热量).
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章就如何在假期里保持体重在饮食方面给出了建议。
1.Holidays are happy days with pleasure but they may __________.
A.bring weight problems
B.bring you much trouble in your life
C.make you worried about your foods
D.make you hate delicious foods
答案 A [细节理解题。根据第二段可知,节日是充满乐趣、品尝美食的快乐的日子,但是很多人担忧随之而来的体重问题,显然A项正确。]
2.In order to really enjoy your holidays without putting on weight,you’d better________.
A.drink much water and have vegetables only
B.not eat too much food in high fat
C.not accept invitations to feasts
D.turn away from delicious foods
答案 B [细节理解题。根据第三段中的“The idea is to enjoy the holidays but not to eat too much.”以及后文建议“Better not have high-fat foods.”可以看出,要想假日快乐又不增加体重,最好别吃富含过多脂肪的食物。]
3.According to the passage,__________ is a necessary part to stop you from putting on weight.
A.vegetables B.water
C.calorie of energy D.physical exercise
答案 D [推理判断题。根据常识可知蔬菜、水和热量不能减肥;结合“Don’t let exercise take a break during the holidays.A 20-minute walk after a meal can help burn off excess calories (多余的热量).”可知D项正确。]
4.Many people can’t help putting on weight after the holidays because they__________.
A.can’t control themselves
B.go to too many feasts
C.enjoy delicious foods
D.can’t help turning away from the foods
答案 A [推理判断题。根据作者所提建议推理可知,许多人因为不能自我控制,假期过后增加了体重。所以选择A项。]
B
Competitive eating has become a big business.The International Federation of Competitive Eating(IFOCE)holds events for competitive eating all around the world.One of the most popular contests(竞赛) is held every 4th of July on Coney Island in New York.Nathan’s Hot Dog Eating Contest started in 1916 and the event has been dominated(占据优势)by Takeru Kobayashi.The Japanese competitor set his first record in 2001,when he ate 50 hot dogs in 12 minutes and has won the contest six years in a row.
The main types of food eaten in the contests are fast food.Hot dogs,chicken wings,pickles,corn dogs and pizza are main foods of the contests.The contests usually last from around 8 to 12 minutes.Now most of the competitors are men,but there are also women who take part in competitive eating.
Being large and overweight isn’t necessarily an advantage in competitive eating.The biggest advantage a competitor can have is the ability to actually stretch(扩张)their stomach.Many competitors will drink plenty of water over a period of time in order to achieve this.Apart from having an unusually stretchable stomach,another important thing seems to be hand to mouth speed.
The IFOCE has very strict safety guidelines laid out regarding competitive eating.Competitions must take place in a controlled area and only competitors over the age of 18 are allowed to enter.They also advise against any type of home training.There has been much talk regarding the inclusion of competitive eating as an Olympic sport.Although the IFOCE has talked about that with the Olympic committee,it seems that they will not agree to it at present.
【语篇解读】 本文是说明文。文章主要介绍了竞吃比赛的有关情况。
5.Nathan’s Hot Dog Eating Contest________.
A.has a history of over 200 years
B.takes place once a year in Japan
C.is becoming less popular than before
D.has made Takeru Kobayashi famous
答案 D [细节理解题。根据第一段中的“The Japanese competitor set his first record in 2001...has won the contest six years in a row.”可知,Takeru Kobayashi 在美国纽约的内森国际吃热狗大赛上连夺六届冠军,这使得他名声远扬,故选D项。]
6.What do we know about eating contests?
A.All competitors need to eat fast food.
B.They usually last ten minutes or so.
C.Only men are allowed to enter a contest.
D.They are open to competitors of all ages.
答案 B [细节理解题。根据第二段中的“The contests usually last from around 8 to 12 minutes.”可知,竞吃比赛通常持续十分钟左右,故选B项。]
7.What is the third paragraph mainly about?
A.How to win an eating contest.
B.The history of competitive eating.
C.Safety guidelines from the IFOCE.
D.The disadvantages of eating too much.
答案 A [段落大意题。本段主要讲述了在比赛中获胜需要具备的优势条件,故选A项。]
8.What’s the main purpose of the text?
A.To report. B.To advertise.
C.To introduce. D.To warn.
答案 C [写作目的题。作者通过本文主要向我们介绍了竞吃比赛的有关情况,故选C项。]
Ⅴ.完形填空
Potato salad is any type of hot or cold salad that uses potatoes as the __1__ ingredient.Despite the __2__ of potato salad in the United States,this dish is not an American creation.Although there is some debate as to where potato salad recipes first __3__,many food historians believe the hearty dish first cropped up in Germany,a country with a lot of potatoes,and a __4__ of potato recipes.
The Germans liked their __5__ food,so the “German potato salad” recipes called for making a dressing of hot vinegar,onions,and bacon drippings.Served warm,some versions used a little course mustard and some made the salad a little less sour by __6__ some sugar.When potato salads reached other parts of __7__,however,cooks added their own twist to the dish.French __8__,for instance,disliked the taste of the hot vinegar and __9__ the recipes greatly.As a result,“__10__ potato salad” recipes use potatoes and a dressing made of vinegar,Dijon mustard,and sweet tarragon.
Potato salads were __11__ to America in the latter part of the 19th century by European immigrants who had to adapt their traditional recipes to use __12__ ingredients.This is __13__ there are so many regional potato salad recipe variations in the United States.
The American potato salad is __14__ and heartier than European versions.While early recipes usually required a “French dressing”,mayonnaise took its place during the 1940s.In addition,cooks can add a variety of additions __15__ hard-boiled eggs,mustard,onion,an so on.
In America,potato salad is considered a casual fare,and is often __16__ at picnics and barbecues.Potato salad has __17__ continued popularity because it still calls for __18__ inexpensive ingredients,it can be made in large __19__,and it can be prepared __20__ and left in the refrigerator until it’s needed.
【语篇解读】 本文主要介绍了西方国家的一种菜肴——土豆沙拉的来历。
1.A.fresh B.main
C.cheap D.popular
答案 B [土豆沙拉自然土豆是其“主要”原料才合理,故选B。]
2.A.taste B.popularity
C.price D.color
答案 B [根据上下文让步关系可知,这里要表达的是土豆沙拉很受“欢迎”,故选B。]
3.A.originated B.discovered
C.used D.invented
答案 A [根据下文的the hearty dish first cropped up in Germany可知,人们争论的焦点是土豆沙拉食谱的“起源”。]
4.A.kind B.form
C.variety D.set
答案 C [此处应与前面的a lot of potatoes对应,故此处说的是土豆沙拉的食谱也应该是多样化的,故选variety。]
5.A.sweet B.bitter
C.salt D.sour
答案 D [根据下文提到的hot vinegar和less sour可知,德国人喜欢“酸的”食品。]
6.A.buying B.using
C.adding D.reducing
答案 C [根据上文的made the salad a little less sour可知,此处指要“加”一些糖,选adding。]
7.A.Australia B.Europe
C.Asia D.America
答案 B [下文以法国为例证,说明是传到了“欧洲的”其他地方。]
8.A.teachers B.workers
C.bosses D.chefs
答案 D [根据上文的cooks可知,做土豆沙拉的是“厨师”。]
9.A.changed B.reminded
C.improved D.promoted
答案 A [因为他们不喜欢醋的味道,故可推知他们“改变”了食谱。而improve有“使变得更好”的意思,可排除。]
10.A.German B.French
C.Chinese D.Japan
答案 B [根据上文谈论的话题可知,法国厨师做出了独特的“法国”土豆沙拉。]
11.A.made B.produced
C.introduced D.reached
答案 C [本句的时间和地点告诉我们土豆沙拉被“引进”到美国。introduce此处指“首次引入某物”。]
12.A.traditional B.local
C.fashionable D.foreign
答案 B [对于到美国的欧洲人来说,他们自然需要用“当地的”食材。可根据had to adapt推知选local。]
13.A.where B.when
C.why D.what
答案 C [前面解释了在美国有很多地区性的土豆沙拉食谱差异的原因,故用why。]
14.A.heavier B.newer
C.fresher D.hotter
答案 A [根据下文的heartier一词及对美国土豆沙拉添加沙拉酱的解释可知,这里的沙拉味道“更重”。]
15.A.for example B.such as
C.and D.as
答案 B [后面的hard-boiled eggs,mustard,onion,and so on是美国土豆沙拉添加的成分的列举,故用such as。]
16.A.brought B.served
C.took D.produced
答案 B [根据下文可知,土豆沙拉常见于野餐、烧烤时。综合选项,本题选served,表示“端上(饭菜等),送上(食物)”。]
17.A.knew B.won
C.accepted D.enjoyed
答案 D [本题选enjoyed,和后面的popularity构成动宾关系,表示“备受欢迎”。]
18.A.still B.only
C.already D.never
答案 B [根据上文土豆沙拉很受大众欢迎及inexpensive一词可知,它所需的原料应该都是不贵的,故本题选only,修饰inexpensive ingredients,突出其原料的便宜。]
19.A.sizes B.numbers
C.quantities D.qualities
答案 C [此处表示“大量地”制作土豆沙拉。in large quantities是固定搭配,意为“大量地”。]
20.A.in advance B.in need
C.in a hurry D.in time
答案 A [此处谈论土豆沙拉受欢迎的理由,因此作为理由之一是土豆沙拉可以“提前”准备。]
展开阅读全文