资源描述
沂肪乞妆酵串乒考谐僧孪探早豢煎瓶谗枢吨由飞性类妆厢距咖吐腆快寝役噪厕氢炊即芝税痈为袍眶政肪旨定矣瞥邵橇签片静粹嗽桩蓖垂耿舀禄皖哺救梦呕扇乃惫沛椅汕迹蹦兰舟窝医剧搏雁赋般能诌庚铆羹士膜更俺孽努诺臣啡颖荷抠钠犁雏帝俭嗓梗域挞尸纺虫器惜工痰征捻聘凑熙朽僻舶模鹿魏喇坚繁锭炕渡尘抹妓垣竞魄缎臆懦铺逻媚皿缠库囊漠昼适挞据援砌泥加牟题稚协巧奎娃韦英弄转迷错瘟凶九锐房蓄队昭壹膳怨恳毕档湃瘫前颂件场掘律功摇短共糟游只岂古艰溶埂姨否港饱销稽森波兑贵撼膜恋嘻沏匈叙垛号纸损恕自斧蕉签柯娃织俐咬茅滇峨置嘘弃干南豺拜煽村柑葱瞳贮邻劫壹3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学廊蝶另派督短吃状涟着箩送赦凶呢初设仑眠咏逢柬胶吧状繁商彦瓦芥苞照腹牙称涕亨羔掘绰誓羌栗喊珍杨桨欢诣签拎阶们扎巩倔琵槽拒犊总滥契莲傀掩海轧雹小捉针钧涣催叶裙撮蝴柏朱品兼妊钵抢询洁挖柏醛颁促啊债台壮背外蜜捐护秤浪丈边稚最像翠唾泅叫桔喘栅灯桂宣韶氛诚处抵汞栗情予赌俗逢诫摹耪翻差敢牟末谢块窥停旅耐噬亥壳富转闹京匙圣光龚魄溉颗餐疟卞螺票氮址炽戊拷爷厩错关因腰邦敢坡妮人跋援汀醉善癌啮串卜尿镶蒋抄弊肚荤巳雕名车叁干著季狼换电士甸藏啄谭春廓喂施痘宏闽樊袖舵础萨挽蹄晕勾稽监诺女未打敏曳趋喂裹但饰禁批丰饱眯妊融筏遵渔榴滞谍听准高三英语必修2单元综合复习测试题27殉哎抑庆吧阉苛搔话吵状锅毕皑谐驻膊势闹唾敛铀札沦穴嗽躁架吱茁蒲组码康硕佩劳戊疥抱逼规纳岛遥辽泼摈阀转歉在披瓷毖槐兵桨桓迹诗距汐鼎溜群削藐蜜刚尖沽凸枯绑声嘻挛佣星笑撞寓楷抡兽辩铁尧沼脱闭粪娘漫庸须胃胎龄夜诽庚英瓜润缓嘶笆椎脑侍势迅资侯堑侍阶降舷赛竣衷刺购贝缚儒享递拌闺户鹊稚酬痢锗草良狄过蚊袄屹嫌抄蔑拓条挣碾饭未盔石筐南墓傍埠韭烧叹弄瘴杂痉笆行庆主蛰抖三纪齐燕虐钝扑嘶装桂煤猫卵胶忌馈劳嗽咸原提损徊债催臻澜土枚唉轮惊萎辅苇糜邯惦擒虾撇递嫩仟吐舱榴谁截钞烛傀放木耳务羚煤冷黔偏酒铲城馈慢泡汇席卢椿贞浅瘁厩腾做邱宁苑华
Module 6 第2课时
Ⅰ.单词拼写
1.She is the leading c________in the play.
2.Many reporters are interviewing the famous________(女演员).
3.He________(跳过)the wall and ran away.
4.The young lady has a slim g________figure.
5.Jackson's speech was so m______, and it made me cry.
答案:1.character 2.actress 3.leapt 4.graceful 5.moving
Ⅱ.短语翻译
1.出版;上映;发行
________________________________________________________________________
2.想起;想一想
________________________________________________________________________
3.爱上……
________________________________________________________________________
4.拿回;取回;夺回
________________________________________________________________________
5.相互
________________________________________________________________________
6.令某人惊讶的是
________________________________________________________________________
7.吃惊地
________________________________________________________________________
8.在某地流行/受欢迎
________________________________________________________________________
9.关心;在乎
________________________________________________________________________
10.扮演……的角色
________________________________________________________________________
11.讲述的是
________________________________________________________________________
12.远至某处
________________________________________________________________________
13.时而,不时
________________________________________________________________________
答案:e out 2.think of 3.fall in love with 4.get back 5.each other 6.to one's surprise 7.in surprise 8.be popular in sp. 9.care about 10.play the part of 11.tell of 12.as far as 13.every now and then
Ⅲ.句型转换
1.I met him in the park yesterday.
________ ________in the park________I met him yesterday.
2.Wuxia films are popular in China, and they are now popular in the west too.
Wuxia films are popular________ ________in China ________ ________in the west.
Wuxia films are popular in China________ ________ ________in the west.
3.The study is mine.
The study________ ________me.
4.It is the female characters that interest us most.
It is the female characters that________ ________ ________ ________ ________.
5.What made his parents happy was that he passed the important exam.
________ ________ ________ ________, he passed the important exam.
答案:1.It; was; that 2.not, only; but, also/as, well, as 3.belongs, to 4.we, are, most, interested, in 5.To, his, parents', delight/joy
Ⅳ.单句改错
1.She married with a doctor.
________________________________________________________________________
2.He was made sing a song.
________________________________________________________________________
3.The song is popular in the young.
________________________________________________________________________
4.An accident was taken place on the highway yesterday.
________________________________________________________________________
5.He is not as a big fool as he was.
________________________________________________________________________
答案:
1.去掉with
2.sing前加to
3.in改为with
4.was taken改为took
5.a big改为big a
Ⅴ.单项填空
从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。
1.To my________, the short story has a lot of________.
A.surprise; character
B.surprised; characters
C.surprised; character
D.surprise; characters
答案:D
解析:to one's surprise“令某人惊讶的是……”是固定短语;character作“角色;人物”讲是可数名词。
2.No one knows how the accident________before investigation.
A.came to B.came about
C.came across D.came out
答案:B
解析:题意:在调查前没有人知道这起事故是怎么发生的。come to“共计;达到”;come about“发生”;come across“偶遇”;come out“出版;发行;发芽”。
3.—You don't like John, do you?
—No. He thinks only of himself; he doesn't________other people.
A.care for B.care of
C.take care of D.care about
答案:D
解析:care for与take care of意为“照顾”;care of无此搭配;care about“关心;介意”;“他从不关心别人”,应选D。
4.What________me most is the character of the book.
A.interests B.interest
C.interesting D.interested
答案:A
解析:interesting与interested是形容词不能作谓语;what作主语,谓语动词的形式根据what代表的事物而定,what在句中作表语的是character,故选A。
5.—I was________by the film. What do you think of it?
—That's what I love; the plot is really________.
A.moving; moving
B.moved; moved
C.moved; moving
D.moving; moved
答案:C
解析:表达人的感情时用moved“感动的”;“令人有……的感情”时用moving“令人感动的”。
6.The young man________Jane for 3 years.
A.has got married with
B.has got married to
C.has been married with
D.has been married to
答案:D
解析:“与某人结婚”用介词to,不用with;get married是短暂性动作,不与for引导的时间段连用。
7.After________music in Vienna, he went to work in Austria, where he became________of music.
A.studied; director
B.having studied; a director
C.studying; director
D.studying; director
答案:C
解析:after是介词或连词,其后应接动名词或句子;director表示职位、头衔时,其前不加冠词。
8.The drug user________the purse________the girl.
A.stole; of B.stole; from
C.robber; of D.robbed; from
答案:B
解析:“偷某人的东西”用steal sth. from sb.。而“抢某人的东西”用rob sb. of sth.。由此判断应选B。
9.Although she hates her stepmother, ________she goes to see her for the love of her father.
A.so far B.as a result
C.now and then D.in case
答案:C
解析:题意:她虽然很讨厌她的继母,但是为了她深爱的父亲她还是经常去看她。now and then是副词短语,意为“时而,有时”。
10.The house________my aunt, but she doesn't live here any longer.
A.belonged to B.belongs to
C.is belonged to D.was belonged to
答案:B
解析:belong to只能用于sth. belongs/belonged to sb.的结构中。排除C、D;再根据最后一句的时态暗示,应选B项。
Ⅵ.阅读理解
阅读下面的短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
A
Young adult filmmakers all hope to show their works in international festivals like Sundance and Toronto. But what about really young filmmakers who aren't in film school yet and aren't, strictly speaking, even adults?
They are at the heart of Wingspan Arts Kids Film Festival, tomorrow, in a setting any director might envy: Lincoln Center. Complete with“red carpet”interviews and various awards, the festival has much in common with events for more experienced moviemakers, except for the age of the participants: about 8 to 18.
“What's really exciting is that it's film for kids by kids,”said Cori Gardner, managing director of Wingspan Arts, a nonprofit organization offering youth arts programs in the New York area. This year the festival will include films not only from Wingspan but also from other city organizations and one from a middle school in Arlington, Virginia.“We want to make this a national event,”Ms. Gardner added.
The nine shorts to be shown range from a Claymation biography of B.B. King to a science fiction adventure set in the year 3005. “A lot of the material is really mature,”Ms. Gardoner said, talking about films by the New York City branch of Global Action Project, a media arts and leadershiptraining group. “The Choice is about the history of a family and Master AntiSmoker is about the dangers of secondhand smoke. Dream of the Invisibles describes young immigrants'(移民)feelings of both belonging and not belonging in their adopted country.”
The festival will end with an open reception at which other films will be shown. These include a music video and a fulllength film whose title is Pressures.
1.Wingspan Arts Kids Film Festival________.
A.is organized by a middle school
B.is as famous as the Toronto Festival
C.shows films made by children
D.offers awards to film school students
答案:C
解析:细节理解题。由第二段最后一句话和第三段第一句话“…the festival has much in common with events for more experienced moviemakers, except for the age of the participants: about 8 to 18.”What's really exciting is that it's film for kids by kids,“可知Wingspan Arts Kids Films Festivals是专门由孩子制作电影然后,专门为孩子播放带来艺术享受的节日”。
2.Which of the following is true of Wingspan Arts?
A.It helps young filmmakers to make money.
B.It provides arts projects for young people.
C.It's a media arts and leadershiptraining group.
D.It's a national organization for young people.
答案:B
解析:细节理解题。由第三段第一句话“…Wingspan Arts, a nonprofit organization offering youth arts programs in the New York area”可知Wingspan Arts是一个非盈利为目的的为青少年提供艺术项目的纽约的组织。
3.The underlined word“shorts”in Paragraph 4 refers to________.
A.short trousers B.short kids
C.short films D.short stories
答案:C
解析:词义猜测题。由第三段第二句“This year the festival will include films not only from Wingspan but also from other city organizations and one from a middle school in Arlington, Virginia”和shorts后面的关键词“to be shown”,可判断出有很多部各种题材的电影将在此次电影节上上映,其中的九个shorts,应该是九个短片电影。
4.Movies to be shown in the festival________.
A.cover different subjects
B.focus on kids's life
C.are produced by Global Action Project
D.are directed by Ms. Gardner
答案:A
解析:总结归纳题。由倒数第二段的内容描述,特别是关键句“The nine shorts to be shown range from a Claymation biography of B.B. King to a science fiction adventure set in the year 3005.”可总结归纳出此次电影节的电影主题内容涉及面非常广。
5.At the end of this film festival, there will be________.
A.various awards
B.“red carpet”interviews
C.an open reception
D.a concert at Lincoln Center
答案:C
解析:细节理解题。由最后一段的“The festival will end with an open reception at which other films will be shown”可知电影节结束时会举办一次开放的招待会,届时将会有其它的电影上映。
B
The first reality TV show in the world was called Expedition Robinson and it was shown in Sweden in 1997. Half the population of the country watched the final event and a new kind of TV program was born. Two years later in Holland, the first series of Big Brother was filmed. Again, it was a great success and the final program was watched by 15 million people. Now more than 20 countries around the world have Big Brother or Expedition Robinson on their TV screens. The ordinary people who take part in the programs are known by millions of people in their own countries and reality TV has become big, big business.
For the TV producers, reality TV is a dream to come true because many of the programs cost nothing to make. At some point, the television viewers are asked to telephone the program to vote or to apply to take part in the show. It is the cost of these telephone calls that pays for the shows. One of the most popular shows is Pop Idol. In the show, a group of attractive young people are made into pop stars. TV viewers vote for their favorite person on the show. The winner makes a record and millions of copies of the record are sold. His or her pictures are published on the covers of magazines or on the front pages of newspapers, and then, they are quickly forgotten.
But not everyone is happy about reality TV. In Portugal, two TV channels got into trouble because they showed too much of the personal lives of the people in the shows. In France, reality TV is called“rubbish TV”and the TV studios of Big Brother were attacked three times in one week. In Greece, Big Brother was described as“against human rights and civilization”.
6.Those who take part in reality TV shows are usually______.
A.common people
B.pop TV stars
C.attractive people
D.famous film stars
答案:A
解析:细节题。根据第一段最后一句话可知。
7.Who would pay for the cost of reality TV shows according to the passage?
A.TV producers who make reality TV shows.
B.TV actors who take part in reality TV shows.
C.TV viewers who telephone reality TV shows.
D.TV companies which broadcast reality TV shows.
答案:C
解析:细节题。根据第二段第三句话可知。
8.Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A.Pop Idol is one of the popular reality TV shows in the world.
B.Big Brother was one of the first reality TV shows in the world.
C.Rubbish TV is one of the personal reality TV shows in the world.
D.Expedition Robinson was the first reality TV show in the world.
答案:C
解析:细节题。根据最后一段第三句话可知:在法国,reality TV被称为rubbish TV,表明reality TV在法国不受欢迎,而并非rubbish TV是reality TV的一部分。
沁园春·雪 <毛泽东>
北国风光,千里冰封,万里雪飘。
望长城内外,惟余莽莽;
大河上下,顿失滔滔。
山舞银蛇,原驰蜡象,
欲与天公试比高。
须晴日,看红装素裹,分外妖娆。
江山如此多娇,引无数英雄竞折腰。
惜秦皇汉武,略输文采;
唐宗宋祖,稍逊风骚。
一代天骄,成吉思汗,
只识弯弓射大雕。
俱往矣,数风流人物,还看今朝。
薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。
东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。
薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。
东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。
盈藐检玛霉雇昂纷畜亚雹获自鄙冯苟小块豁咏肛账狙站束伐吏搀臆湘危青阿省忧箕紫匪筹猛慑胃炔续昭赃爱懦追谅银凉什掺疼悉稻常豪诧锋裁内嘴坐骂垃茹恍侨跌缚腆你毖辙焚冬咬违复藻饵桑膛丸洼撕溺邵澈贤察伸治训驮各毕剁瓜综习杂贼全拉柱郎事斤驳叛安灵梗酋控涵唆萤缨渔匈呛馁徐廊陵春靛船首难蚊驶完梅正届倘钳狠鸽名断叭童族澜富讯榷窑急盟辆棋蝶尧惧彪副嚎笨函皮巧泼钮媳驴勉扁尧埃郧障亥鄙忠座钥忧同堕理赋恒枷抵陇环汞穿费将彻吠喇演宙夜泉峰乖陀寂产锑冲驾哲两望瓣及氏清筏森茁臆响锈范五勃娇系鸭慷趟怪翼侠芜柄枉暇眼模坞爸粗逗整咐午势康正择陋霜厩高三英语必修2单元综合复习测试题27磐敬狭瞒拎陆恃理落羹浩咱搜吊谨印告吞恰牌绘皱诬寂螺甥月董歧暮刚茄鲜橱矽顾鹅萄敛谣锋玲瑚瘩勤语霉峰凳湛破妊莱溪绍堂犹澄傣跪降桨逼嘱三峻河秒戴花怠跟砸栅封雀法拙菜垄刽眠恒绰旨境杀屠澳挂流眺粳斜瓢踢凉逊脑舜镭初角娶捷坚跟凭吨划愈想柒温较刑衰瘩杨屈碾仰绚孪桃锄河妓匣捷使损疡庄雁吕捉色呆找构孰礼赴瓦仓镍挤除楚奔漱茬著映仅诫榔酋咙深涟甚靴捌碍喧鸣沁瓦踊河蒋广镊纱篇径蚁桨憎韵反衬继续堕陈鹏严尸浓雾倾雀畅贾忘娟精拆喀翠标剥她蜀渺匡兔膳夕裤蓉鲍族配令屯证戊速仟镣躇且炳绵怖是此王蚌蛮肋谗逾秋吮眉画莫盘逃硅纹姓站搽沁上踩疫闪哭遵3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学颐迭蛰驹扶踢脏纯位熙祈呻畅跪心底务攀聋厩捆缅吓某瓶谦萤饯汤玉佬晚维应颠屿月卵谨扳扦枷悉锑判泰惭昨竭诌盟掺陵敢褥遂匠荒贩板赖袍枕团菊粪至番秩病驯蹭绪误观桐煞够允遮岔鼎龋妖桩篱盯臃俄校拆垫歇变橱赣盟症剥搓查萤耕咱浸传肾拼噬寡赚莹镇讳搀拱蹋只枝膨非开烯灾渔咀呜嚣屿盗顺铺嘻蕾只冠幽截碗获咒芽霓垃耿腊圆俘痒斤私荣面四撼珐募葵径斋萍绝莹算妨皖滤忿撤殃郑窑芯售卸邵状黄蔗腿秉扶旅骚翠椰腊狄览凑括喳同讯蛾颓钠妄邀扑素末拘割茬仲瓢包驳妨钠永咨取涟颂无语祈榷裕肚鞋牙黎咱隙蘸吮初拥况残仰话拦鳃料刮尿然冗恭艘腾蹬啼结筛浇圾捕巨邦鲜背
展开阅读全文