收藏 分销(赏)

译林版版英语六年级上册阅读理解专项复习模拟试卷测试卷(含答案).doc

上传人:快乐****生活 文档编号:1928751 上传时间:2024-05-11 格式:DOC 页数:8 大小:50.54KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
译林版版英语六年级上册阅读理解专项复习模拟试卷测试卷(含答案).doc_第1页
第1页 / 共8页
译林版版英语六年级上册阅读理解专项复习模拟试卷测试卷(含答案).doc_第2页
第2页 / 共8页


点击查看更多>>
资源描述
译林版版英语六年级上册阅读理解专项复习模拟试卷测试卷(含答案) 一、阅读理解 It is March 12、 It's Tree Planting Day. There are many people on the hills. They’ re planting trees. People plant many trees today. Plants are important to us. They can make food from the air, water and sunlight. But animals and people can’t do so. Animals and people can get food from plants. Without plants, life will not go on. Plants make the air Clean. They can keep water from flowing away(流失). They can stop wind from blowing plant more trees and grow more plants. They will try to protect the trees, about floods up sand and earth. But in some places people are cutting down too many trees. This brings about floods and sandstorm. Now more and more people know that plants are important. They will plant more trees and grow more plants. They will try to protect the trees. 1、Trees planting Day is on _______. (   ) A.the twentieth of March B.the twelfth of March C.March13th 2、_______ can make food from the air, water and sunlight. (   ) A.People B.Animals C.Plants 3、Life needs _______ to go on. (   ) A.food from plants B.animals C.sand 4、What can plants do? (   ) A.They can make the air clean and stop the wind. B.They can keep the water from flowing away. C.Both A and B. 5、_______ will try to protect the plants (   ) A.Some people B.More and more people C.No people 二、阅读理解 Amy is from the USA.But now she lives in China. She is going to Harbin with her parents tomorrow. They are going by plane. It’s snowy in Harbin now. She is going to play with snow and make a snowman there. She has many things to do today. She is going to buy some warm clothes this morning. In the afternoon, she is going to buy two new comic books in the bookstore. She is going to read them on the plane. In the evening, she is going to watch TV with her baby brother. 6、Amy is in __________ now. (   ) A.the USA B.China C.Australia 7、Amy is going to Harbin with her __________. (   ) A.parents B.friends C.grandparents 8、What can Amy do in Harbin? (   ) A.Swim. B.Buy some comic books. C.Play with snow and make a snowman. 9、Amy is going to the __________ in the afternoon. (   ) A.hospital B.post office C.bookstore 10、They are going to Harbin __________. (   ) A.by ship B.by plane C.by subway 三、阅读理解 Air is all around us. It's around us as we walk and play. When we sit down, it is around us. When we go to bed, air is also around us. We live in air. We can live without food or water for a few days, but we can't live for more than a few minutes without air. We take in(吸取) air. When we are working or running we need more air. When we are sleeping, we need less air. We live in air, but we can't see it. We can only feel it. We can feel it when it is moving. Moving air is called wind. How can we make air move? Here is one way. Hold(举起) an open book in front of your face, close it quickly. What can you feel? What you feel is air. 11、Air is ______. (   ) A.somewhere B.nowhere C.everywhere D.in the sky 12、We will die if we can't have ______ for some minutes. (   ) A.food B.water C.air D.clothes 13、We can't ______ the air. (   ) A.have B.feel C.get near D.see 14、When the air is going quickly, we have ______. (   ) A.the snow B.the cloud C.the rain D.the wind 15、Which of the following is not true? (   ) A.Air is very important to us. B.We can't see the air. C.We can't feel the air by shaking(摇动) a book near our face. D.Air has no colour. 四、阅读理解 David is my good friend. He's from the USA.He is kind and clever. He is good at sports. We play sports together every day. He likes playing basketball very much. His birthday is on April twenty-second. Next Wednesday is his birthday. He is going to have a birthday party at home. I'm going to visit David by taxi, and I'm going to buy a basketball for him. 16、David is _________. (      ) A.short B.funny C.clever 17、David likes _________. (      ) A.playing sports B.watching TV C.drawing pictures 18、David's birthday is on _________. (      ) A.April 22nd B.April 29th C.April 11th 19、I'm going to buy _________ for David. (      ) A.a football B.a basketball C.a birthday cake 20、I'm going to David's house _________. (      ) A.by bus B.by taxi C.by train 五、阅读理解 On Christmas Eve—the night before Christmas Day children are very happy. They put their stockings at the end of their beds before they go to bed. They want Father Christmas to give them some presents. Mr Green tells his children that Father Christmas is a very kind man. He comes on Christmas Eve. He lands on top of each house and comes down the chimney into the fireplace and brings them a lot of presents. Christmas Day always begins before breakfast. The children wake up very early. They can’t wait to open the presents in their stockings. Then they wake up their parents and say: Merry Christmas! Do you know what Christmas means? Christmas Day is the birthday of Jesus Christ. When Christ was born, many people gave him presents. So today, people still do the same thing to each other. 21、Christmas Eve is ______. (    ) A.the night before December 24th B.the night after December 25th C.the night of December 25th D.the night of December 24th 22、Father Christmas often puts the presents ______. (    ) A.into children’s hats B.into children’s stockings C.under children’s beds D.into children’s shoes 23、Father Christmas comes into the house through the ______. (    ) A.window B.front door C.chimney D.back door 24、On the morning of Christmas Day, children wake up their parents very early and say ______. (    ) A.Good morning! B.Happy New Year! C.Best wishes for you! D.Merry Christmas! 25、On Christmas Day, people often ______ to each other. (    ) A.give money B.ask for money C.ask for presents D.give presents 六、阅读理解 Daming is good at drawing. Now he is drawing in a park. First, he draws a big lake in the middle.Then he draws some boats and some ducks on the lake.The ducks are swimming happily on the lake. What next? He draws some hills behind the lake, and some trees and flowers near the lake. He thinks he can draw some birds flying in the sky. And there are some kites in the sky, too.Some girls are flying kites. So Daming draws all these things on his paper. Now Daming is thirsty. So he draws some shops on the left side of the lake, That’s a beautiful picture. Do you think so? 26、Where is Daming? (       ) A.In his school. B.In a park. C.At home. 27、Where are the hills? (       ) A.In front of the lake. B.Near the lake. C.Behind the lake. 28、Who are swimming on the water? (       ) A.Some fish. B.Some ducks. C.Some geese. 29、What can you see in the sky? (       ) A.Some kites. B.Some clouds. C.Some planes. 30、How does Daming feel? (       ) A.He is hungry. B.He is thirsty. C.He is angry. 【参考答案】 一、阅读理解 1、B     2、C     3、A     4、C     5、B 【分析】短文大意:短文介绍了植树节很多人在种植树,阐述了树和植物的重要性。 1、句意:植树节在_____。A三月 解析:1、B     2、C     3、A     4、C     5、B 【分析】短文大意:短文介绍了植树节很多人在种植树,阐述了树和植物的重要性。 1、句意:植树节在_____。A三月二十号,B三月十二号,C三月十三号,根据短文中的It is March 12、 It's Tree Planting Day.可知植树节在三月十二号,故选B。 2、句意:____可以从空气,水和阳光中制造食物。A人们,B动物,C植物,根据短文中的Plants are important to us. They can make food from the air, water and sunlight. 可知植物可以从空气,水和阳光中制造食物,故选C。 3、句意:生命需要____才能生存。A植物提供的食物,B动物,C沙子,根据短文中的Without plants, life will not go on.可知生命需要植物提供的食物才能生存,故选A。 4、句意:植物能做什么?A它们可以使空气清洁并阻止风。B它们可以防止水流走。CA和B。根据短文中的Plants make the air Clean. They can keep water from flowing away(流失). They can stop wind from blowing plant more trees and grow more plants.可知它们可以使空气清洁并阻止风,它们可以防止水流走,故选C。 5、句意:____将试图保护植物。A一些人,B越来越多的人,C没有人,根据短文中的ow more and more people know that plants are important. They will plant more trees and grow more plants. They will try to protect the trees.可知越来越多的人将试图保护植物,故选B。 【点睛】 二、阅读理解 6、B     7、A     8、C     9、C     10、B 【导语】本文讲了艾米明天要和父母去哈尔滨,今天打算做的事情。 6、句意:艾米现在在______。A美国,B中国 解析:6、B     7、A     8、C     9、C     10、B 【导语】本文讲了艾米明天要和父母去哈尔滨,今天打算做的事情。 6、句意:艾米现在在______。A美国,B中国,C澳大利亚,根据“Amy is from the USA. But now she lives in China.”,可知艾米现在在中国,故选B。 7、句意:艾米要和她的______去哈尔滨。A父母,B朋友,C祖父母,根据“She is going to Harbin with her parents tomorrow.”,可知艾米要和她的父母去哈尔滨,故选A。 8、句意:艾米在哈尔滨能做什么?A游泳。B买一些漫画书。C玩雪和堆雪人。根据“It’s snowy in Harbin now. She is going to play with snow and make a snowman there.”,可知艾米在哈儿滨能玩雪和堆雪人,故选C。 9、句意:艾米下午要去_______。A医院,B邮局,C书店,根据“In the afternoon, she is going to buy two new comic books in the bookstore.”,可知艾米下午要去书店,故选C。 10、句意:他们要______去哈尔滨。A乘船,B乘飞机,C乘地铁,根据“They are going by plane.”,可知他们要乘飞机去哈尔滨,故选B。 三、阅读理解 11、C     12、C     13、D     14、D     15、C 【分析】本文介绍了空气。 11、句意:到处都是空气。A在某处,B无处,C处处,D在天空中,根据Air 解析:11、C     12、C     13、D     14、D     15、C 【分析】本文介绍了空气。 11、句意:到处都是空气。A在某处,B无处,C处处,D在天空中,根据Air is all around us.,可知到处都是空气,故选C。 12、句意:如果几分钟内没有空气,我们会死的。A食物,B水,C空气,D衣服,根据We can live without food or water for a few days, but we can't live for more than a few minutes without air.,可知如果几分钟内没有空气,我们会死的,故选C。 13、句意:我们看不到空气。A有,B感觉,C接近,D看见,根据We live in air, but we can't see it.,可知我们看不到空气,故选D。 14、句意:当空气快速流动时,我们就有风。A雪,B云,C雨,D风,根据当空气快速流动时,我们就有风,故选D。 15、句意:下列哪项是不正确的?A空气对我们很重要。B我们看不见空气。C我们无法通过在脸附近摇晃一本书来感受空气。D空气没有颜色。根据Hold(举起) an open book in front of your face, close it quickly. What can you feel? What you feel is air.,可知我们可以通过在脸附近摇晃一本书来感受空气,故选C。 【点睛】 四、阅读理解 16、C     17、A     18、A     19、B     20、B 【导语】本短文介绍了大卫的基本情况,包括国籍,性格外貌,爱好,生日活动等。 16、句意:大卫是____ 解析:16、C     17、A     18、A     19、B     20、B 【导语】本短文介绍了大卫的基本情况,包括国籍,性格外貌,爱好,生日活动等。 16、句意:大卫是_____。A矮的,B有趣的,C聪明的。根据He is kind and clever.可知大卫又善良又聪明,故选C。 17、句意:大卫喜欢_____。A运动,B看电视,C画画。根据We play sports together every day. He likes playing basketball very much.可知大卫喜欢运动,故选A。 18、句意:大卫的生日是_____。A4月22日,B4月29日,C4月11日。根据His birthday is on April twenty-second.可知大卫的生日是4月22日,故选A。 19、句意:我将要买_____给大卫。A足球,B篮球,C生日蛋糕。根据and I'm going to buy a basketball for him.可知我将要买篮球给大卫,故选B。 20、句意:我将要_____去大卫家。A乘公交车,B乘出租车,C乘火车。根据I'm going to visit David by taxi,可知我将要乘出租车去大卫家,故选B。 五、阅读理解 21、D     22、B     23、C     24、D     25、D 【导语】本文讲了圣诞节。 21、句意:平安夜在_________。A12月24日前一晚,B12月25日 解析:21、D     22、B     23、C     24、D     25、D 【导语】本文讲了圣诞节。 21、句意:平安夜在_________。A12月24日前一晚,B12月25日之后的晚上,C12月25日晚上,D12月24日晚上,根据“On Christmas Eve—the night before Christmas Day children are very happy.”,可知平安夜在12月24日晚上,故选D。 22、句意:圣诞老人经常把礼物放进_________。hats帽子,stockings长袜,beds床,shoes鞋,根据“They put their stockings at the end of their beds before they go to bed. They want Father Christmas to give them some presents.”,可知圣诞老人经常把礼物放进孩子们的长袜里,故选B。 23、句意:圣诞老人通过______进入房子里。A窗户,B前门,C烟囱,D后门,根据“He lands on top of each house and comes down the chimney into the fireplace and brings them a lot of presents.”,可知圣诞老人通过烟囱进入房子里,故选C。 24、句意:在圣诞节的早晨,孩子们很早就叫醒了他们的父母,并说:________。A早上好!B新年快乐!C祝你一切顺利!D圣诞节快乐!根据“Then they wake up their parents and say: Merry Christmas!”,可知说圣诞节快乐,故选D。 25、句意:在圣诞节,人们经常互相______。A给钱,B要钱,C索取礼物,D送礼物,根据“When Christ was born, many people gave him presents. So today, people still do the same thing to each other.”,可知在圣诞节,人们经常互相送礼物,故选D。 六、阅读理解 26、B     27、C     28、B     29、A     30、B 【分析】短文大意:大明去公园画画的故事。 26、句意:大明在哪里?A选项在学校;B选项在公园;C选项在 解析:26、B     27、C     28、B     29、A     30、B 【分析】短文大意:大明去公园画画的故事。 26、句意:大明在哪里?A选项在学校;B选项在公园;C选项在家;根据Now he is drawing in a park. 可知在公园,故选B。 27、句意:小山在哪里?A选项在湖的前面;B选项在湖附近;C选项在湖后面;根据He draws some hills behind the lake, and some trees and flowers near the lake. 可知在湖的后面,故选C。 28、句意:谁在水里游泳呢?A选项一些鱼;B选项一些鸭子;C选项一些鹅;根据The ducks are swimming happily on the lake.可知是鸭子,故选B。 29、句意:你能在空中看到什么?A选项一些风筝;B选项一些云彩;C选项一些飞机;根据And there are some kites in the sky, too, 可知是一些风筝,故选A。 30、句意:大明感觉如何?A选项他很高兴;B选项他很渴;C选项他很生气;根据Now Daming is thirsty. 可知他很渴,故选B。 【点睛】
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 小学英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服