收藏 分销(赏)

英语六年级上学期阅读理解专项质量模拟试题测试卷.doc

上传人:a199****6536 文档编号:1928750 上传时间:2024-05-11 格式:DOC 页数:8 大小:50.54KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
英语六年级上学期阅读理解专项质量模拟试题测试卷.doc_第1页
第1页 / 共8页
英语六年级上学期阅读理解专项质量模拟试题测试卷.doc_第2页
第2页 / 共8页


点击查看更多>>
资源描述
英语六年级上学期阅读理解专项质量模拟试题测试卷 一、阅读理解 Danny: Hi, Li Hua! Happy Chinese New Year! Li Hua: Hi, Danny! Happy Year of the Ox (牛,公牛). Danny: Sorry, what do you mean? Li Hua: Well, we Chinese named the years after twelve animals. This year is the Year of the Ox! It is a new start cycle of the twelve animals. Danny: Who decides the order of Chinese zodiac (生肖). Li Hua: In one story, the Jade Emperor (玉皇大帝) held a running race to choose animals for the names of the years. There were twelve animals faster than the others. The rat was the first of these twelve animals. The ox was the second. Danny: So interesting! I want to know what my Chinese zodiac. Li Hua: When were you born? Danny: I was born in 2009. Li Hua: Wow! Your birth-year animal is the rat. This year is your animal year (本命年). 1、This year is the Year of the _______. (   ) A.Tiger B.Rat C.Ox. 2、Who tells us a story about Chinese zodiac? (   ) A.Li Hua B.Danny C.Liu Hua 3、In the story, the Jade Emperor held a _______ race. (   ) A.singing B.swimming C.running 4、_______ was the first animal in the race. (   ) A.The rat B.The ox C.The horse 5、How old is Danny now? (   ) A.8 B.12 C.18 二、阅读理解 Hello, everyone! Let’s talk about my new pen pal. Her name is Mary. Now she lives in New York with her parents and her brother, Tom. Her father is a great doctor. Her mother works at a zoo. She goes to work by subway. Mary is eleven years old and Tom is eight. Mary likes playing the pipa. But Tom likes playing football. 6、Where does Mary live? (  ) A.She lives in the UK. B.She lives in China. C.She lives in New York. 7、How does Mary's mother go to work? (  ) A.She goes by car. B.She goes by bike. C.She goes by subway. 8、What does Mary's father do? (  ) A.He’s a doctor. B.He's a worker. C.He's a teacher. 9、How old is Tom? (  ) A.4 B.8 C.11 10、What's Mary's hobby? (  ) A.She likes doing kung fu. B.She likes playing the pipa. C.She likes playing football. 三、阅读理解 One Sunday morning, the Whites (怀特一家人) went to the park. They got home very late. Father opened the front door and they all went into the house. It was very dark (黑暗), and mother turned on the light. On the way to their bedroom, Mother said, “Listen, John! I can hear someone (某人) in the bedroom.” They all stood (站立) quietly outside the bedroom door. They could hear the voice (嗓音) in the bedroom. “You’re right.” Father said. “There are two men in it. They are talking.” Then he shouted, “Who is there?” But no one answered. Father opened the door quietly and turned on the light. No one was there. Then Father found something and laughed. The radio was on! “I forgot (忘记) to turn it off this morning.” Father said. 11、The Whites got home ______. (   ) A.in the morning B.in the evening C.in the afternoon 12、They stood quietly outside the bedroom because ______. (   ) A.they didn’t want to walk into the bedroom B.they were listening to the music C.they heard someone talking in the bedroom 13、Father shouted but no one answered because ______. (   ) A.there was no one in the bedroom B.the men in the room couldn’t hear him C.his voice wasn’t very loud 14、They went into the room and found that voice came from ______. (   ) A.two men B.the TV C.the radio 15、Who forgot to turn off the radio? (   ) A.Mrs White. B.Mr White. C.The two men. 四、阅读理解 Hi, I'm John. I like weekends. Today is Saturday. I'm going to do my homework in the morning. In the afternoon, I'm going to play football in the park. On Sunday morning, I'm going to the supermarket with my mother. Then I'm going to clean my room. We're going to visit my grandparents in the afternoon. We're going to watch TV together in the evening. We'll be happy. 16、When is John going to do homework? (     ) A.On Friday morning. B.On Saturday morning. C.On Sunday morning. 17、Is John going to play basketball in the park on Saturday afternoon? (     ) A.No, he doesn't. B.Yes, he is. C.No, he isn't. 18、What is John going to do on Sunday morning? (     ) A.He's going to watch TV. B.He's going to visit his grandparents. C.He's going to the supermarket. 19、John is going to ________ on Sunday afternoon. (     ) A.read books B.clean his room C.visit his grandparents 20、Are they going to watch TV together? (     ) A.Yes, they are. B.Yes, they do. C.No, they aren't. 五、阅读理解 Last winter vacation, our class went to Xiangshan for a trip. Though (虽然) the weather was a little cold, it was sunny. At 6:00 in the morning we met at the school gate. We took a bus there. On the bus, our monitor told us an interesting story. The story was about an interesting man. Then three girls in our class sang songs. We were very happy. At about 7:30 we got there. It was a beautiful mountain. There were many visitors. Then we started to climb the mountain. The boys had a climbing race (比赛). Li Ming won the first prize. He got a blue hat. At about nine o'clock we met a famous singer. Qi Hui and Ma Yan even got his autographs (亲笔签名). They were very excited. We had lunch in the mountain. We brought food from home and ate together. After lunch we went to the zoo, because there was a new member (成员) in the zoo. It was a cheetah (猎豹). It came from Africa. Finally, we took the bus back to school. Although we were tired, we really had fun. 21、How was the weather on that day? (   ) A.It was warm and sunny. B.It was hot and sunny. C.It was cold, but sunny. D.It was cold and cloudy. 22、They went to the mountain ______. (   ) A.by bike B.by bus C.on foot D.by car 23、It took them about ______ to get to the mountain. (   ) A.one and a half hours B.an hour C.forty minutes D.half an hour 24、They had lunch ______. (   ) A.at home B.at school C.in a restaurant D.in the mountain 25、Which of the following is TRUE according to the passage? (   ) A.They were quiet on the bus. B.Two students got the singer’s autographs. C.They bought food in the mountain. D.The cheetah came from America. 六、阅读理解 The Road family often does housework together at the weekends. Pam often cleans bedrooms. Her father buys groceries(食品杂货)for the next week. Her mum washes the clothes. John, Pam’s brother, cuts grass in their garden. The Roads often ride a bike to the park nearby. In the park, they can play basketball and football. They always have a good time there. It is happy when a family works and plays together. 26、—How many people are there in the Road family? (       ) —________ A.Two. B.Three. C.Four. D.Five. 27、The Road family likes to ________. (       ) A.go on a picnic B.go shopping C.have a rest D.go to the park 28、When the family work together, they feel ________. A.tired B.happy C.angry D.sad 29、________ cuts the grass in the garden. (       ) A.Father B.Mother C.Pam D.John 30、A good title(标题)for the passage is ________. (       ) A.A family works and plays together B.Cleaning the rooms C.A big family D.Pam and her parents 【参考答案】 一、阅读理解 1、C     2、A     3、C     4、A     5、B 【分析】对话大意:对话介绍了中国的十二生肖的故事。 1、句意:今年是____年。A虎;B鼠;C牛;根据对话中的T 解析:1、C     2、A     3、C     4、A     5、B 【分析】对话大意:对话介绍了中国的十二生肖的故事。 1、句意:今年是____年。A虎;B鼠;C牛;根据对话中的This year is the Year of the Ox! 今年是牛年。故选C。 2、句意:谁告诉我们关于中国生肖的故事?A李华;B丹尼;C刘华;根据对话,可知是李华,故选A。 3、句意:在故事里,玉皇大帝举行了____比赛。A唱歌;B游泳;C跑步;根据对话中的 In one story, the Jade Emperor (玉皇大帝) held a running race to choose animals for the names of the years.在一个故事,玉皇大帝举行一场赛跑选择动物作为年份的名字。可知玉皇大帝举行跑步比赛,故选C。 4、句意:____是比赛中第一名动物。A鼠;B牛;C马;根据对话中的The rat was the first of these twelve animals. 鼠是这十二个动物中的第一名。故选A。 5、句意:丹尼现在多大了?根据对话中的 I was born in 2009.Your birth-year animal is the rat. This year is your animal year (本命年).我出生于2009年。你的生肖是鼠。今年是你的本命年。可知丹尼十二岁了,故选B。 【点睛】 二、阅读理解 6、C     7、C     8、A     9、B     10、B 【分析】短文大意:作者介绍他的笔友一家人。 6、句意:玛丽住在哪里?A她住在英国。B她住在中国。C她住在纽约。 解析:6、C     7、C     8、A     9、B     10、B 【分析】短文大意:作者介绍他的笔友一家人。 6、句意:玛丽住在哪里?A她住在英国。B她住在中国。C她住在纽约。根据 Now she lives in New York with her parents and her brother, Tom. 可知她住在纽约。故选C。 7、句意:玛丽的妈妈怎么去上班?A她乘小汽车去。B她乘自行车去。C她乘地铁去。根据She goes to work by subway. 可知是乘地铁。故选C。 8、句意:玛丽的爸爸是做什么工作的?A他是医生。B他是工人。C他是老师。根据Her father is a great doctor. 可知他是医生。故选A。 9、句意:汤姆多大了?根据Mary is eleven years old and Tom is eight.可知他八岁。故选B。 10、句意:玛丽的爱好是什么?A她喜欢练功夫。B她喜欢弹琵琶。C她喜欢踢足球。根据Mary likes playing the pipa. 可知她喜欢弹琵琶。故选B。 【点睛】 三、阅读理解 11、B     12、C     13、A     14、C     15、B 【分析】本文主要讲怀特一家人晚上回家以为家里有其他人,结果发现是收音机没关的故事。 11、句意:怀特一 解析:11、B     12、C     13、A     14、C     15、B 【分析】本文主要讲怀特一家人晚上回家以为家里有其他人,结果发现是收音机没关的故事。 11、句意:怀特一家人____回家。根据They got home very late. It was very dark (黑暗), and mother turned on the light.可知他们晚上才回家。A早上;B晚上;C下午;故选B。 12、句意:他们/她们静静站在卧室外因为____。根据They all stood (站立) quietly outside the bedroom door. They could hear the voice (嗓音) in the bedroom.可知他们/她们听见卧室有人讲话。A他们/她们不想进卧室;B他们 /她们在听音乐;C他们/她们听见卧室有人讲话;故选C。 13、句意:父亲喊叫但无人应答因为____。根据Father opened the door quietly and turned on the light. No one was there.可知卧室里没人。A卧室里没人;B卧室里的人听不见他的声音;C他的声音不是很大;故选A。 14、句意:他们/她们走进屋里发现声音来自____。根据The radio was on! “I forgot (忘记) to turn it off this morning.” Father said.可知声音来自收音机。A两个男人;B电视;C收音机;故选C。 15、句意:谁忘记关收音机?根据The radio was on! “I forgot (忘记) to turn it off this morning.” Father said.可知父亲,即怀特先生忘记关收音机。A怀特太太。B怀特先生。C两个男人。故选B。 四、阅读理解 16、B     17、C     18、C     19、C     20、A 【分析】本文讲述了约翰的周末计划。 16、句意:约翰打算什么时候做家庭作业?A在星期五上午。B在星期六 解析:16、B     17、C     18、C     19、C     20、A 【分析】本文讲述了约翰的周末计划。 16、句意:约翰打算什么时候做家庭作业?A在星期五上午。B在星期六上午。C在星期日上午。根据Today is Saturday. I'm going to do my homework in the morning.可知是在星期六的上午,故选B。 17、句意:在星期六的下午约翰要去公园打篮球吗?根据In the afternoon, I'm going to play football in the park. 可知是要踢足球。故做否定回答,is引导的一般疑问用is回答,故选C。 18、句意:在星期日上午约翰要做什么?A他要看电视。B他要去看望他的祖父母。C他要去超市。根据On Sunday morning, I'm going to the supermarket with my mother.可知要去超市。故选C。 19、句意:约翰打算在星期日下午去______。A读书,B打扫他的房间,C看望他的祖父母。根据We're going to visit my grandparents in the afternoon. 可知是看望他的祖父母。故选C。 20、句意:他们要一起看电视吗?根据We're going to watch TV together in the evening. 可知他们要一起看电视。故选A。 【点睛】 五、阅读理解 21、C     22、B     23、A     24、D     25、B 【分析】短文大意:短文介绍了去年寒假,我们班去香山旅游的事情。 21、句意:那天天气怎么样?A天气温暖 解析:21、C     22、B     23、A     24、D     25、B 【分析】短文大意:短文介绍了去年寒假,我们班去香山旅游的事情。 21、句意:那天天气怎么样?A天气温暖阳光明媚。B天气很热阳光明媚。C天气很冷,但阳光明媚。D天气很冷多云。根据短文中的Though (虽然) the weather was a little cold, it was sunny.可知那天天气很冷,但阳光明媚,故选C。 22、句意:他们_____去了山上。A骑自行车;B乘公共汽车;C步行;D乘汽车;根据短文中的We took a bus there. 可知他们乘公共汽车去了山上,故选B。 23、句意:他们花了大约____到达那座山。A一个半小时;B一个小时;C四十分钟;D半个小时;根据短文中的At 6:00 in the morning we met at the school gate.We took a bus there.At about 7:30 we got there.可知他们花了一个半小时到达那座山,故选A。 24、句意:他们____吃了午饭。A在家;B在学校;C在饭店;D在山里;根据短文中的We had lunch in the mountain. 可知他们在山里吃了午饭,故选D。 25、句意:根据文章下列哪项是正确的?A他们在公共汽车上很安静。B两个学生得到了歌手的亲笔签名。C他们在山里买了食物。D猎豹来自美国.根据短文中的On the bus, our monitor told us an interesting story. At about nine o'clock we met a famous singer. Qi Hui and Ma Yan even got his autographs.We brought food from home and ate together. It was a cheetah (猎豹). It came from Africa.可知ACD选项不正确,B选项正确,故选B。 六、阅读理解 26、C     27、D     28、B     29、D     30、A 【解析】 26、句意:罗德一家有多少人?根据Pam, Her father, Her mum, Joh 解析:26、C     27、D     28、B     29、D     30、A 【解析】 26、句意:罗德一家有多少人?根据Pam, Her father, Her mum, John可知共有4口人,故选C。 27、句意:罗德一家喜欢______。根据The Roads often ride a bike to the park nearby.可知罗德一家喜欢去公园,故选D。 28、句意:当一家人一起工作时,他们感到_____。根据It is happy when a family works and plays together.可知一家人一起工作和玩,他们感到快乐,故选B。 29、句意:_____在花园割草。根据John, Pam’s brother, cuts grass in their garden.可知,故选D。 30、句意:文章的标题是________。由文章内容可知,该文描述的是罗德一家一起工作和玩,故选A。
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 小学英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服