收藏 分销(赏)

译林版版英语六年级上学期阅读理解专项培优试卷测试卷(含答案).doc

上传人:快乐****生活 文档编号:1926670 上传时间:2024-05-11 格式:DOC 页数:7 大小:47.54KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
译林版版英语六年级上学期阅读理解专项培优试卷测试卷(含答案).doc_第1页
第1页 / 共7页
译林版版英语六年级上学期阅读理解专项培优试卷测试卷(含答案).doc_第2页
第2页 / 共7页


点击查看更多>>
资源描述
译林版版英语六年级上学期阅读理解专项培优试卷测试卷(含答案) 一、阅读理解 As you know, there’s not enough clean water for people. So many people lose their lives for lack of water. In many countries, people have to cut down trees for a living. So there’s nothing to keep water from running away. Also we have polluted the land, the river and the air. So we have to face more and more floods and droughts. It’s time that we must do something useful to protect our environment. We can plant trees and take good care of them. We can save water and ask our parents to do so. We can’t throw any rubbish onto the ground and we should collect it for recycling. If we take good care of the Earth today, it will be more beautiful tomorrow. 1、Is there enough clean water for people? (    ) A.Yes, there is. B.No, there isn’t C.We don’t know. 2、In many countries, people have to ________ for a living. (    ) A.drink milk B.plant trees C.cut down trees 3、If we have no trees, we will face more ________. (    ) A.droughts B.floods C.A&B 4、We can’t ________ to pollute our environment. (    ) A.plant trees B.save water C.throw any rubbish 5、Which sentence is NOT true? (    ) A.Planting trees is very important. B.We shouldn’t save water. C.If we take good care of the Earth today, it will be more beautiful tomorrow. 二、阅读理解 Oliver: Oh! Your tanghulu looks nice and delicious! Where did you buy it? Zhang Peng: I bought it in a tanghulu specialty shop (专卖店) on Dongfang Street. Oliver: Is it far from our school? Zhang Peng: No, you can walk there. Oliver: How can I get there? Zhang Peng: Start (出发) from our school. Go straight for ten minutes (分钟) then turn right, then go straight for three minutes. It’s on the left. It's just near the cinema. The shop is red. 6、_______ wants to buy a tanghulu. (     ) A.Oliver B.Zhang Peng 7、The shop is _______ the school. (     ) A.far from B.near 8、The shop is _______. (     ) A.yellow B.red 9、The shop is near a _______. (     ) A.cinema B.restaurant 10、He can get to the shop about _______ minutes. A.10 B.13 三、阅读理解 阅读理解。 On Christmas morning, children like to get up early to find the presents in the stockings(长筒袜) or under the Christmas trees. On Christmas Day, Mike got up at six twenty. He quickly put on the clothes and looked for his presents in the stocking. “Wow, what a lovely toy dog! I like it very much.” He said happily. Then he ran down to the ground floor to see what’s in the box. He shook(摇) the box. His sister, Nancy came to him, “Oh, Mike, you are taking my present.” “What? Open it and have a look!” Then they opened the box, a pretty dress in it. Mike looked around, and he saw another box for him under the tree. He was happy. 11、Mike got up at __________. (     ) A.twenty to six B.six twenty C.six 12、The lovely dog is for _________. (     ) A.Nancy B.Nancy’s sister C.Nancy’s brother 13、The pretty dress is for _________. (     ) A.Nancy B.Nancy’s sister C.Nancy’s brother 14、Mike got _____ presents from his family.  (     ) A.one B.two C.three 15、What’s in the box for Mike?  (     ) A.A toy dog. B.A dress. C.Sorry, I don’t know. 四、阅读理解 Alice is my new friend. She lives in Australia. She is twelve. Her father works in a school. He is a teacher. He goes to work by bus. He likes playing football. Her mother is a nurse. She walks to the hospital because their home is near. Alice and her sister Ann are twins. They look the same but they have different hobbies. Alice likes watching cartoons. Her sister loves doing word puzzles. They share one room with two beds. I write an email to Alice every week. Alice says her family are going to China soon. Alice is going to visit me and bring me a gift. I am very happy to hear that. She will also buy me a science book, because I want to be a scientist one day. 16、Alice's father is a ______. (    ) A.doctor B.teacher C.pilot 17、How does Alice's mother go to work? (    ) A.By bus. B.By car. C.On foot. 18、How old is Ann? (    ) A.11、 B.12、 C.13、 19、What does Ann like? (    ) A.Playing football. B.Watching cartoons. C.Doing word puzzles. 20、How often do I write to Alice? (    ) A.Once a week. B.Twice a week. C.Once two weeks. 五、阅读理解 Bill is seven years old. He is polite(有礼貌的). So his friend and his parents like him very much. It is Saturday today. Bill is at home. He is watching TV and his sister is doing her homework. At eleven, his father comes back with some oranges. Bill likes oranges very much and he wants to eat one. His mother asks,” Which orange do you want, Bill?” “The biggest (最大的) one, Mum.” “What?” says his mother. “You should be polite and want the smallest(最小的)one.” “Should I tell a lie (说谎) just to be polite, Mum?” 21、Is Bill polite? (   ) A.Yes, he is. B.No, he isn’t. C.He is polite. D.Yes, he does. 22、How many people are there in Bill’s family? (   ) A.Three. B.Four. C.Five. D.Many. 23、What is Bill doing? (   ) A.Watching TV. B.At home. C.Doing homework. D.Playing computer games. 24、What time does his father come back? (   ) A.At seven. B.At nine. C.At ten. D.At eleven. 25、Which orange does Bill like? (   ) A.The smallest one. B.The red one. C.The biggest one. D.The green one. 六、阅读理解 How will people travel in the future? Many scientists think that a traveler will get into a car and tell the car computer where to go. The computer will then drive the car down the road at a speed (速度) of 120 miles an hour (小时). The computer can sense (感知) other cars on the road and cars won’t hit (撞击) one another. Schools of the future may be open for twelve months a year, twenty-four hours a day, with students coming and going at any time they want. There will be a computer on every desk in the classrooms. Some scientists think that books may disappear. People will never see books any more. Students can learn everything from the computer. The TV of the future will show pictures in three dimensions(三维). And people can see programmes (节目) from all over the world at any time of the day or night. 26、The _________ will drive the car down the road in the future. (   ) A.traveller B.scientist C.computer 27、Schools of the future will be open _________. (   ) A.every day B.from Monday to Friday C.for 12 hours a day 28、From the story, we know the word “disappear’ means “_________”. (   ) A.消失 B.出现 C.储存 29、Which sentence is NOT true according to the passage? A.The computer can sense other cars on the road and cars won’t hit each other. (   ) B.Students can learn everything from the computer. C.People cannot see programmes from other countries at any time. 30、The best title (题目) for the passage should be “_________”. (   ) A.Schools in the future B.Life in the future C.Cars in the future 【参考答案】 一、阅读理解 1、B     2、C     3、C     4、C     5、B 【导语】本文主要讲述了水资源缺乏,人类应该节约用水。 1、句意:有足够的水供人们饮用吗?A是的,有。B不,没有。 解析:1、B     2、C     3、C     4、C     5、B 【导语】本文主要讲述了水资源缺乏,人类应该节约用水。 1、句意:有足够的水供人们饮用吗?A是的,有。B不,没有。C我们不知道。根据“As you know, there’s not enough clean water for people.”可知没有足够的水供人类饮用,作否定回答,故选B。 2、句意:在许多国家,人们不得不________为生。A喝牛奶,B种树木,C砍伐树木。根据“In many countries, people have to cut down trees for a living. ”可知人们砍伐树木,故选C。 3、句意:如果我们没有树,我们将面临更多的________。A干旱,B洪水,C A和B。根据“Also we have polluted the land, the river and the air. So we have to face more and more floods and droughts. ”可知人类面临更多的洪水和干旱,故选C。 4、句意:我们不能________污染我们的环境。A植树,B节水,C扔垃圾。根据“We can’t throw any rubbish onto the ground and we should collect it for recycling.”可知不能乱扔垃圾污染环境。故选C。 5、句意:哪个句子不正确?A植树很重要。B我们不应该节约用水。C如果我们今天好好爱护地球,明天就会更加美丽。根据语篇可知我们应该节约用水,选项B说法错误,故选B。 二、阅读理解 6、A     7、B     8、B     9、A     10、B 【分析】对话主要讲奥利弗询问张鹏在哪里买糖葫芦。 6、句意:____想买一根糖葫芦。根据Oh! Your ta 解析:6、A     7、B     8、B     9、A     10、B 【分析】对话主要讲奥利弗询问张鹏在哪里买糖葫芦。 6、句意:____想买一根糖葫芦。根据Oh! Your tanghulu looks nice and delicious! Where did you buy it?可知奥利弗想买糖葫芦,A奥利弗;B张鹏;故选A。 7、句意:店铺离学校____。根据Is it far from our school?和No, you can walk there.可知店铺离学校近,A远离;B在附近;故选B。 8、句意:店铺是____。根据The shop is red.可知店铺是红色的,A黄色的;B红色的;故选B。 9、句意:店铺在____附近。根据 It's just near the cinema.句中it指糖葫芦店铺,可知店铺在电影院附近,A电影院;B餐厅;故选A。 10、句意:他大约____分钟能到糖葫芦店铺。根据Go straight for ten minutes (分钟) then turn right, then go straight for three minutes. It’s on the left.可计算出大约需要13分钟到达,故选B。 三、阅读理解 11、B     12、C     13、A     14、B     15、C 解析:11、B     12、C     13、A     14、B     15、C 四、阅读理解 16、B     17、C     18、B     19、C     20、A 【分析】本文主要介绍了爱丽丝一家人。 16、句意:爱丽丝的爸爸是一名______。A医生,B老师,C飞 解析:16、B     17、C     18、B     19、C     20、A 【分析】本文主要介绍了爱丽丝一家人。 16、句意:爱丽丝的爸爸是一名______。A医生,B老师,C飞行员,根据Her father works in a school. He is a teacher.,可知爱丽丝的爸爸是一名老师,故选B。 17、句意:爱丽丝的妈妈怎样去上班?A乘公共汽车。B开车。C步行。根据She walks to the hospital because their home is near.,可知爱丽丝的妈妈步行去上班,故选C。 18、句意:安多大?根据Alice is my new friend. She lives in Australia. She is twelve. Alice and her sister Ann are twins.,可知安12岁,故选B。 19、句意:安喜欢什么?A踢足球。B看动画片。C做字谜游戏。根据Her sister loves doing word puzzles.,可知安喜欢做字谜游戏,故选C。 20、句意:我多久给爱丽丝写信一次?A一周一次。B一周两次。C两周一次。根据I write an email to Alice every week.,可知我一周给爱丽丝写一封信,故选A。 【点睛】 五、阅读理解 21、A     22、B     23、A     24、D     25、C 【分析】本文讲述了在周六比利在家看电视时妈妈问他要哪个橘子的故事。 21、句意:·比利有礼貌吗?根据H 解析:21、A     22、B     23、A     24、D     25、C 【分析】本文讲述了在周六比利在家看电视时妈妈问他要哪个橘子的故事。 21、句意:·比利有礼貌吗?根据He is polite(有礼貌的).可知他有礼貌,故做肯定回答,故选A。 22、句意:比利家有几口人?A三口。B四口。C五口。D很多。根据短文内容可知他家有他的妈妈,他的爸爸,他的妹妹和他。故有四口人,故选B。 23、句意:比利在做什么?A看电视。B在家。C做家庭作业。D玩电脑游戏。根据He is watching TV and his sister is doing her homework.可知他在家看电视。故选A。 24、句意:他的爸爸什么时间回来的?A在七点。B在九点。C在十点。D在十一点。根据At eleven, his father comes back with some oranges. 可知他十一点回来的。故选D。 25、句意:比尔喜欢哪个橘子?A最小的那个。B红色的那个。C最大的那个。D绿色的那个。根据“The biggest (最大的) one, Mum.”可知他想要最大的。故选C。 【点睛】 六、阅读理解 26、C     27、A     28、A     29、C     30、B 【导语】本文主要讲述了科技将来可能在学校,旅游,和电视方面的发展。 26、句意:_______将在未来 解析:26、C     27、A     28、A     29、C     30、B 【导语】本文主要讲述了科技将来可能在学校,旅游,和电视方面的发展。 26、句意:_______将在未来驾驶汽车在路上行驶。A旅行者;B 科学家;C电脑;根据文中“The computer will then drive the car down the road .”可知电脑将驾驶汽车在路上行驶 。故选C。 27、句意:将来的学校将会______开放。A每天;B从周一到周五;C一天12小时。根据文中“Schools of the future may be open for twelve months a year, twenty-four hours a day,”未来的学校可能一年开放12个月,每天24小时, 可知学校每天开放。故选A。 28、句意:从这个故事来看,我们知道单词消失的意思是_______。故选A。 29、句意:根据文章哪一句话是错误的?A电脑可以感应到路上的其他车辆,从而避免车辆相撞。 B学生可以从电脑中学到一切。 C人们在任何时候都看不到其他国家的节目。根据文中“And people can see programmes (节目) from all over the world at any time of the day or night.”人们可以在白天或晚上的任何时间看到来自世界各地的节目。可知C表达错误,故选C。 30、这篇文中的最好的标题应该是________。 A将来的学校;B将来的生活;C将来的汽车。根据文中内容可知整篇文中都在讲述将来的生活。故选B。
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 小学英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服