收藏 分销(赏)

小学六年级阅读理解精选毕业英语质量综合试题测试卷(含答案解析).doc

上传人:w****g 文档编号:1843525 上传时间:2024-05-10 格式:DOC 页数:6 大小:46.04KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
小学六年级阅读理解精选毕业英语质量综合试题测试卷(含答案解析).doc_第1页
第1页 / 共6页
小学六年级阅读理解精选毕业英语质量综合试题测试卷(含答案解析).doc_第2页
第2页 / 共6页


点击查看更多>>
资源描述
小学六年级阅读理解精选毕业英语质量综合试题测试卷(含答案解析) 一、阅读判断 根据短文内容,判断正(T)误(F)。 Mr Jones and Mr Brown work in the same office. One day, Mr Jones said to Mr Brown, “I will have a small party at our house on Monday evening. Would you and your wife like to come?” Mr Brown said, “Thank you very much. I’d love to, but let me ask my wife first.” So Mr Brown went to the other room and called his wife. Then he came back and looked very worried. “What’s the matter?” asked Mr Jones, “Is your wife there at home?” “No,” Answered Mr Brown, “She is not there. My small son answered the telephone. I said to him, ‘Is your mother there, David?’ and he answered, ‘No, she isn’t in the house.’ ‘Where is she?’ I asked, ‘She is somewhere outside.’ ‘What is she doing?’ ‘She is looking for me.’” 1、There was a party at Mr Jones’ house on Friday evening. ( ) 2、Mr Jones asked Mr Brown and his wife to go to the party. ( ) 3、The telephone was in Brown’s office. ( ) 4、Mr Brown spoke to Mrs Brown on the telephone. ( ) 5、Mrs Brown was looking for her son. ( ) 答案:1、F     2、T     3、F     4、F     5、T 解析:1、F     2、T     3、F     4、F     5、T 二、阅读判断 读故事,判断正(T)误(F)   Long ago, there were three little pigs. When they grew up, they left home to build their own house. The first little pig built a house of hay. It was easy to make. It took him one day to build the house. The second little pig built a house of wood. It took him three days. The third little pig built a house of stone. It took him three months to finish the house. The house was strong and beautiful. One day, a bad wolf came. He wanted to eat the pigs. He blew the hay house down. The first little pig ran to the second pig's house. The wolf then blew the wooden house down. The two little pigs ran to the third pig's home. The bad wolf ran after them to the stone house, He blew and blew. He couldn't blow the house down. The three little pigs were save. 6、The first little pig built a house of wood.( ) 7、It was difficult to build a house of stone.( ) 8、The wolf wanted to play with the pigs.( ) 9、The third little pig didn't want his brother to come.( ) 10、The bad wolf didn't blow the stone house down.( ) 答案:6、F     7、T     8、F     9、F     10、T 解析:6、F     7、T     8、F     9、F     10、T 三、阅读理解 Mars is the fourth planet(行星) from the Sun. Scientists are now watching it. And now three little spacecrafts(宇宙飞船) are studying it. They are taking pictures. Three more are traveling around in the sky, high above the Mars. All the six are working to find out the planet's past. Did anything ever live on the Mars? All the living things can't live without on the Mars? All the living things can't live without water. Is there any water on the Mars? On September 29th, scientists had big news. One spacecraft named Phoenix found snow high in the sky on the Mars. Snow comes from water. And Phoenix also found ice before. Scientists want to explore(探索) more later. In 2009, space scientists plan to send a large rover(火星车) called the Mars Science Laboratory.     Someday scientists hope to send a robot to get rocks(岩石) and return them to the Earth. People could study the rocks, and learn more about the planet. Can people land on the Mars? No one knows. Before people land on it, machines can do the exploring work. 11、How many spacecrafts are travelling around in the sky to study the Mars? (   ) A.Six. B.Three. C.Four. D.Five. 12、What are all the six spacecrafts working to do? (   ) A.To study. B.To travel. C.To land on the Mars. D.To find the Mar's past. 13、Who found snow high in the sky on the Mars? (   ) A.Scientists. B.Phoenix. C.Robot. D.Rover. 14、What does the underlined word “signs” probably mean in the second paragraph? (   ) A.迹象 B.招牌 C.手势 D.暗号 15、Which of the following is true? (   ) A.There is life on the Mars. B.People can live without water on the Mars. C.There is snow on the Mars. D.There isn't any water on the Mars. 答案:11、A     12、D     13、B     14、A     15、C 【分析】短文大意:科学家对火星的研究。 11、句意:有多少宇宙飞船正在太空旅行来研究火星?根据And 解析:11、A     12、D     13、B     14、A     15、C 【分析】短文大意:科学家对火星的研究。 11、句意:有多少宇宙飞船正在太空旅行来研究火星?根据And now three little spacecrafts(宇宙飞船) are studying it. They are taking pictures. Three more are traveling around in the sky, high above the Mars.可知是六个,故选A。 12、句意:这六个宇宙飞船正在工作做什么呢?A. To study.研究。B. To travel.旅行。C. To land on the Mars.登录火星。D. To find the Mar's past.发现火星的过去。根据All the six are working to find out the planet's past.可知是查寻火星的过去。故选D。 13、句意:谁在火星上发现雪在高空?One spacecraft named Phoenix found snow high in the sky on the Mars.可知是叫Phoenix的宇宙飞船,故选B。 14、句意:在第二段中划线单词“signs”的意思是什么?根据But they can't find any signs of life.但是他们没有发现任何生命的迹象。故选A。 15、句意:一下哪个句子正确?A选项火星上有生命。B选项在火星上没有水人们能够生存。C选项火星上有雪。D选项火星上没有任何水。根据One spacecraft named Phoenix found snow high in the sky on the Mars.可知宇宙飞船在火星上发现了雪。故选C。 四、阅读理解 One day, Mr. and Mrs. White go shopping by car. They stop their car near a shop. They buy many things from the shop. And the things are too heavy, so they want to put them into their car. But Mr. White can’t open the door of the car. “Let’s ask a policeman for help. “Says Mrs. White. Then they ask a policeman to help them. The policeman is very friendly to help them open the door of the car. At that time, a man comes up and shouts, “What are you doing with my car?” Mr. and Mrs. White look at the number of the car, then they say sorry to the man. 11、Mr. and Mrs. White go shopping _______. (   ) A.by bike B.in the evening C.by car D.with their son 12、They want to _______. (   ) A.carry the things home B.ask a policeman to carry the things for them C.buy a car D.put the heavy things into their car 13、Mr. White can’t open the door of the car_______. (   ) A.but Mrs. White can B.but a policeman can C.but soon they open it D.all day 14、_______helps them open the door of the car. (   ) A.An old man B.A young woman C.A policeman D.Mr. White 15、They look at _______and they know they are wrong. (   ) A.the policeman B.the watch C.the number of the car D.the man 答案:11、C     12、D     13、B     14、C     15、C 解析:11、C     12、D     13、B     14、C     15、C 五、阅读理解 Hello, my name is John. Yesterday I made a birthday chart(图表) for my family. My birthday is on August 15th. My mother's birthday is on June 14th. And my grandpa's birthday is on June 23rd. He is in America, and he lives with my uncle Bill and aunt Mary in America, so I usually make an e-card to him for his birthday. There are 2 birthdays in November (十一月), my father and my cousin Alice. Alice likes dolls, so I often send her some beautiful dolls. My grandma's birthday is in April. It is very warm and nice in April. Then when her birthday is coming, we often go hiking for her birthday. There is none in December( 十二月 ). This is my chart. I love my family. 16、How many people are there in John's family? (   ) A.Six. B.Eight. C.Nine. 17、How many birthdays are there in June?   (   ) A.Four. B.Two. C.Three. 18、How many birthdays are there in December? (   ) A.None. B.Two. C.One. 19、What will John do for his grandpa's birthday?   (   ) A.Send an e-mail. B.Send an e-card. C.Send a birthday cake. 20、When is John's birthday?   (   ) A.June 23rd. B.June 9th. C.August 15th. 答案:16、B     17、B     18、A     19、B     20、C 【解析】 16、根据文章中的称谓名词mother,grandpa,grandma,uncle,aunt 解析:16、B     17、B     18、A     19、B     20、C 【解析】 16、根据文章中的称谓名词mother,grandpa,grandma,uncle,aunt,father,cousin及John可知约翰加共有8口人,故选B。 17、根据My mother's birthday is on June 14th. 和And my grandpa's birthday is on June 23rd.可知妈妈和爷爷俩人的生日在六月。故选B。 18、根据There is none in December( 十二月 ).可知12月一个生日也没有,故选A。 19、根据I usually make an e-card to him for his birthday.可知约翰经常给他爷爷制作生日卡,故选B。 20、根据My birthday is on August 15th.约翰的生日是8月15日, 故选C。 【点睛】考查对篇章的把握和细节的辨别能力。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确选择。 六、阅读理解 Mr. Jackson is a farmer and he lives in a small village. It was the last day of June. He drove to the town to buy some new clothes for his wife and his children. He got there after twenty minutes. It was Sunday, and the street was full of people. He couldn't find a place to park (停放) his car. At last he noticed there was no car in front of a building(建筑). He parked it there at once and went shopping. Two hours later the farmer went back to his car with many things in his hands. To his surprise, he saw a policeman standing by his car. "Do you know you can’t park here, sir?"Asked the policeman. “I’m sorry I don’t.” Answered Mr. Jackson. “Look at the sign(标志) please.” The policeman said seriously (认真地). “I did. Doesn't it say Fine for parking? So I parked it here” said Mr. Jackson. 21、Mr. Jackson went shopping ________. (     ) A.on June 30th B.on June 31st C.in June 30th D.in June 31st 22、Mr. Jackson parked his car ________. (     ) A.at a parking lot B.next to a restaurant C.behind a house D.in front of a building 23、Two hours later ________ was beside Mr, Jackson's. (     ) A.a shop assistant B.his wife C.a policeman D.a policewoman 24、Which of the following is true according to the passage? (     ) A.That was a place for parking. B.Mr. Jackson didn’t see the sign. C.Mr. Jackson may park his car there. D.Mr. Jackson couldn't park his car there. 25、The underline word “fine” in the passage means ________. (     ) A.璃朗 B.罚款 C.合适 D.好的 答案:21、A     22、D     23、C     24、D     25、B 【分析】本文讲述了杰克逊先生周日购物时违章停车被罚款的事。 21、句意:杰克逊先生_______去购物 解析:21、A     22、D     23、C     24、D     25、B 【分析】本文讲述了杰克逊先生周日购物时违章停车被罚款的事。 21、句意:杰克逊先生_______去购物。A选项在六月三十日,B在六月三十一日,CD选项语法错误,根据常识可知六月有三十天,排除B选项;根据原文 It was the last day of June. He drove to the town to buy some new clothes for his wife and his children.可知杰克逊先生是在六月三十日这天去购物的,故选A。 22、句意:杰克逊先生把车停放在_______。A在停车场,B在餐馆旁边,C在一座房子后面,D在一幢楼前面,根据原文At last he noticed there was no car in front of a building(建筑). He parked it there at once and went shopping.可知他把车停放在一幢楼前面,故选D。 23、句意:两小时后,_______出现在杰克逊先生的车旁边。A一个店员,B他的妻子,C一位男警察,D一位女警察,根据原文To his surprise, he saw a policeman standing by his car.可知出现的是一位男警察,故选C。 24、句意:根据文章,下列哪项是正确的?A那是一个停车的地方。B杰克逊先生没看见那个标志。C杰克逊先生可以把车停在那。D杰克逊先生不能把车停在那。根据原文 "Do you know you can’t park here, sir?"Asked the policeman.可知D选项正确,故选D。 25、句意:文中下划线单词“fine”表示_______。根据原文Fine for parking停车罚款,可知该单词表示罚款的意思,故选B。 【点睛】
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 其他

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服