资源描述
必修部分,与名师对话,系列丛书,第,1,页,高考总复习,WY,版,英语,与名师对话,系列丛书,与名师对话,系列丛书,第,*,页,必修二 Module 1,课时跟踪训练,基础知识回顾,考点互动探究,知能微型考场,高考总复习,WY,版,英语,名师讲坛,必修二,Module 1,Our Body and Healthy Habits,1/114,第,2/114,3/114,4/114,5/114,6/114,.识记填读,1,_,n,谚语,答案,proverb,2_,n,生活方式,答案,lifestyle,3_,adj,.正常;普通,答案,normal,7/114,4,_,v,朝,方向前进,答案,head,5_,v,注视;观看,答案,eye,8/114,.联想填读,1diet,n,.饮食;日常食物,_ _a diet 节食,a _diet 均衡饮食,答案,go on;balanced,2anxious,adj,.不安;渴望;,be anxious_sth.担心某事,be anxious_sb.为某人担心,答案,about;for,9/114,3have a sweet _ 喜欢甜食,_ sb.sweet 讨好某人,答案,tooth;keep,4be crazy _ 对,着迷,_crazy拼命地,疯狂地,答案,about;like,5be connected _ 与,有联络,be connected_与,相连接,答案,with;to,10/114,.构词填读,1_,v,t,.伤害,_,n,伤害;损伤;受伤处,_,adj,.受伤,答案,injure;injury;injured,2_,adj,.可怕;吓人,_,ad,v,.可怕地;吓人地,答案,awful;awfully,11/114,3_,adj,.富裕;有钱,_,n,财富;财产,答案,wealthy;wealth,4_,adj,.焦虑,渴望,_,ad,v,.焦虑地,渴望地,答案,anxious;anxiously,12/114,5_,v,呼吸,_,n,呼吸,答案,breathe;breath,6_,adj,.不健康,有碍健康,_,adj,.健康,_,n,健康,答案,unhealthy;healthy;health,13/114,.语法填空,1,He got a _(rarely)flu and had a _(painful)in his throat.,答案,rare;pain,2The_(wealth)man is overweight,which makes him_(breath)hard.,答案,wealthy;breathe,14/114,3He does often go to see a doctor,which shows that he is _(health)and it makes him _(anxiety),答案,unhealthy;anxious,4We should eat a _(balance)diet.,答案,balanced,5After the doctors _(examination)him,they began to give him a _(treat),答案,examined;treatment,15/114,16/114,17/114,18/114,19/114,20/114,21/114,类,词,辨,析,fit,指(衣服、鞋、帽等)在大小、尺寸或形状上适合,引申为,“,吻合,”,match,多指在色调、性质、形状上,“,相配;相适合,”,suit,指(衣服、鞋、帽等)在色调、颜色或花样上,“,适合,”,某人,也指,“,合乎需要、口味、地位,”,等,22/114,23/114,24/114,25/114,26/114,27/114,28/114,29/114,30/114,31/114,类,词,辨,析,injure,主要指在偶然事故中受伤。名词是injury,指平时大小创伤,还可指事故中伤害,hurt,既可指肉体伤害也可指精神上伤害,还可指比较轻疼痛。hurt本身还可作名词,wound,指刀伤、枪伤、刺伤等皮肉之伤,尤指战场上或打斗中受伤。wound也可作名词,指战斗中因刀或枪而受创伤、伤口,32/114,33/114,34/114,35/114,36/114,37/114,38/114,39/114,40/114,41/114,42/114,43/114,44/114,45/114,46/114,47/114,48/114,49/114,50/114,51/114,52/114,53/114,54/114,55/114,56/114,57/114,58/114,59/114,60/114,61/114,62/114,63/114,.微语法填空,1(北京卷改编)What time is it?,I have no idea.But just a minute,I_(check)it for you.,解析,考查时态。句意:,“,几点了?,”“,我不知道。等一下,我帮你看一下。,”,由“just a minute”可知,下文表示暂时决定,应用普通未来时。,答案,will check,64/114,2,(成都一诊改编)When I _(head)home,I caught a thief stealing from a passerby.,解析,考查时态。句意:我正往家走时候抓住一个小偷在偷过路人东西。结合caught时态提醒可知,此处应用过去进行时。head为名词动词化。,答案,was heading,65/114,3,He _(reason)that we would arrive at the town by noon if we started off immediately.,解析,考查时态。reason在句中作谓语,意为:推理,推断。依据宾语从句时态,此处要用过去时态。,答案,reasoned,66/114,4(北京东城统一练习)Could you please slow down?,Oh,Im sorry.I didnt realize I _(go)so fast.,解析,考查时态。依据句意,“,你能够放慢点速度吗?,”“,噢,对不起,我没有意识到我走那么快。,”,故用进行时态。,答案,was going,67/114,5.More and more people were gathering there.He _(shoulder)his way through the crowd and rushed into the burning house.,解析,考查时态。shoulder由名词转换为动词,意为,“,用肩挤/推,”,。要想挤出拥挤慌乱人群去救火,其它身体部位动作恐怕都无济于事。,答案,shouldered,68/114,69/114,70/114,71/114,72/114,1A.natural Bstrong,Cguilty Dsimilar,解析,依据第一段中,“,it is difficult to live with teenagers,”,以及,“,saying that it is not easy living with them,”,可知,父母和孩子均表示住在一起不轻易,所以双方感觉是相同,可知此处选D。其余选项不符合语境。,答案,D,73/114,2,A.interest Bargument,Clink Dknowledge,解析,下文提到,“,parents go mad,”“,teenagers lose their patience,”,表明此处表示父母和孩子之间争论(argument)。,答案,B,74/114,3,A.noisy Bcrowded,Cmessy Dlocked,解析,前一句提到untidiness,再依据空后,“,clothes thrown on the floor,”,可知,此处应用messy。,答案,C,75/114,4,A.homework Bhousework,Cproblem Dresearch,解析,依据上文中,“,daily routine tasks,”,可知,此处应用housework与之对应。,答案,B,76/114,5A.washing Busing,Cdropping Dreplacing,解析,当父母不停地责备孩子们在浴室乱扔毛巾,不清扫房间,不去超市购物时,孩子们会失去耐心(而跟父母争吵)。依据句意选C。其余选项不符合语境。,答案,C,77/114,6A.approaches Bcontributions,Cintroductions Dattitudes,解析,依据下文中,“,However,some approaches are more _,7,_ than others,”,中,“,approaches,”,可知此处选A。,答案,A,78/114,7A.complex Bpopular,Cscientific Dsuccessful,解析,下文列举了两个例子,第一个例子中父母做法改变孩子们习惯可能性很小,另外一个例子中,父母会迫使孩子们改变,所以,有些方法是更成功。,答案,D,79/114,8A.later Bdeliberately,Cseldom Dthoroughly,解析,那些开始因孩子们不整齐大嚷大叫,随即又为孩子们整理房间父母,改变孩子们行为可能性是很小。,答案,A,80/114,9A.behavior Btaste,Cfuture Dnature,解析,参见上题解析。,答案,A,10A.failures Bchanges,Cconsequences Dthrills,解析,那些让孩子们体验行为后果父母会做得更加好。依据下句例子,可知答案为C。,答案,C,81/114,11A.defend Bdelay,Crepeat Dreconsider,解析,孩子们不去帮忙购物,结果就是在冰箱里找不到自己喜欢喝饮料,所以他们不得不重新考虑他们行为了。,答案,D,82/114,12,A.communicationB,bond,C,friendship Dtrust,解析,下文提到,“,_,13,_ to their children but at the same time they should lend an ear to what they have to say,”,“,Communication is a twoway process,”,,由此可知答案为A。,答案,A,83/114,13A.reply Battend,Cattach Dtalk,解析,依据下文中,“,at the same time they should lend an ear to what they have to say,”,可知,此处指交谈和聆听。,答案,D,84/114,14A.hate Bscold,Cfrighten Dstop,解析,依据下文中,“,but they should also understand,”,以及上文中,“,when parents blame them for,”,可知,此处应用scold。,答案,B,85/114,15A.loving Bobserving,Cunderstanding Dpraising,解析,父母与孩子只有经过聆听和相互了解才能处理问题。上文中,“,they should also understand that,”,也是提醒。,答案,C,86/114,87/114,连句成篇,(将以上句子连成一篇50词左右英语短文),答案,Now many students are overweight and unhealthy,so the school and the parents are anxious about their health.To keep fit,they go on a diet and take more exercise.The school and the parents hope they have a healthy lifestyle.,88/114,89/114,90/114,91/114,92/114,93/114,94/114,95/114,96/114,97/114,98/114,99/114,100/114,101/114,102/114,103/114,104/114,105/114,106/114,解析,推理判断题。利用跳读查找法与排除法相结合。从文章第二段she blamed it on her GPS device;Ceely was relying on her GPS,but it made no mention of the crossing.,“,I.train,,”,she told the BBC.能够看出,Ceely怪罪是这个导航仪没有给她提醒出这个铁路道口存在。,答案,D,107/114,2The phrase“near miss”(Paragraph 2)can best be replaced by_.,Aclose hit Bheavy loss,Cnarrow escape Dbig mistake,解析,词义猜测题。利用上下文暗示法。由上下文暗示可知,near miss是对第一段撞车事故概括,相当于narrow escape,表示,“,幸免于难,”,意思。,答案,C,108/114,3Which of the following would Rick Stevenson most probably agree with?,AModern technology is what we cant live without.,BDigital technology often falls short of our expectation.,CDigital devices are more reliable than they used to be.,DGPS error is not the only cause for Ceelys accident.,109/114,解析,细节了解题。利用正选法与排除法。从文章第三段能够看出,Rick Stevenson表明,“,技术是有不足,”,,数字技术不一定能满足人们全部愿望。,答案,B,110/114,4In the writers opinion,Stevensons argument is_.,Aonesided Breasonable,Cpuzzling Dwellbased,解析,细节了解题。利用情感词汇推断法。从第四段,“,The problem with his argument in the book is that its not clear why he only focuses on digital technology,while there may be a number of other possible causes.,”,能够看出,作者指出Rick Stevenson观点是片面。,答案,A,111/114,5What is the real concern of the writer of this article?,AThe major causes of traffic accidents and car thefts.,BThe relationship between humans and technology.,CThe shortcomings of digital devices we use.,DThe human unawareness of technical problems.,112/114,解析,主旨大意题。利用演绎推理法和归纳推理法。从第六段,“,The game between humans and their smart devices is amusing and complex.It is shaped by economics and psychology and the cultures we live in.Somewhere in the mix of those forces there may be a way for a wiser use of technology.,”,能够推断出,作者最关心是科技与人类关系,故B项正确。,答案,B,113/114,请做:课时跟踪训练(七),114/114,
展开阅读全文