资源描述
牛津译林版英语单元复习试卷(8B Unit 2)
牛津译林版英语单元复习试卷
(8B Unit 2)
I、用所给单词得适当形式填空
1、 He stayed one night in a motel and went on ____________ (travel)、
2、I want to have a ____________ (ride) of that bike、
3、 Some people still believe in _____________ (magical)、
4、I don't feel like_____________(walk) very much today、
5、 He has been ______________(die) for two years、
6、 We enjoyed the____________ (beautiful) of nature、
7、 Would you mind _____________ (take) out the trash, Jerry?
8、 The ____________ (mountain) tops are covered with snow、
9、 He went into ________________ (business) at the age of 18、
10、 He showed such concern that people took him to be a_____________ (relative)、
II、 补全对话
阅读下面对话,从方框中选择适当得句子补全对话3 (其中有两项是多余得)
A:Dad, we were told to collect some information
about Fuzhou Subway、 1
A、 How long is it?
B、 When will it be put into use?
C、 It covers 24 stations、
D、 But I hope the ticket won't be expensive、
E、 Would you please tell me something about it?
F、 Does it cover many stations?
G、 I'm looking forward to taking the subway
to school!
B:Sure、 It’s reported that Subway Line 1 will
have its test run at the end of this year、
A:Great! 2
B:It has a total length of 29、2 kilometers、
A:How many stations are there?
B: 3 And it connects four main
areas of the city from the north to the south、
A:Then how about the ticket price?
B:Well, it still remains unknown、 4
A:Hope not、 5
III、 Talking on a mobile phone is expensive, so a lot of people send text messages、 Text messages are much cheaper than talking on a mobile phone, and you can make it even cheaper by shortening the words、 You can do this by taking out “unimportant” letters in the words (usually words) and using numbers instead of words (2 =" to," 3 =" free," 4 =" for," 8 =" ate," so h8 =" hate," etc、)、 You can also keep away from using punctuation、 Here is an example:
Im hm nw, why nt gv me a cll、 (I’m home now、 Why not give me a call?)
What do you think these text messages mean?
Whr hv U bn? Iv bn wtng hrs fr a cll、
Do U wnt 2 g 2 th ma tnite?
I gt a txt mssge frm my frnd、 Shes hvng a prty on Strdy、
Mobile phone users have developed a group of symbols to show how they feel、 They are called emoticons(表情符号), and there are some examples below、 To read an emoticon, you have to look at it sideways、
For example, if you say something in a text message which is a joke, you can follow it with a smiling face、 Like this:
Why didt u call me? I’m so sad、 :- )
Here are some others、 Can you think of text messages where you could use them?
:-) laughing :- ( sad :-< really sad :-Ⅴ shouting
|-| asleep 8-| surprised \-o bored
1、 People use text messages in order to _____________、
ﻩA、 play s joke ﻩ B、 play s trickﻩﻩC、 save moneyﻩﻩ D、 keep a secret
2、 Which of the following is NOT the way to make your text messages shorter and cheaper?
A、 Using numbers instead of words、
B、 Using punctuation like inverted mas、
C、 Taking out “unimportant” letters in the words、
D、 Developing a series of symbols to show your feelings、
3、 According to the passage, the underlined text messages in paragraph 5 means “________”、
A、 Do you want to get a camera tonight?
B、 Do you walk to the cinema tonight?
C、 Do you wish to buy a camera tonight?
D、 Do you want to go to the cinema tonight?
4、 When you know something unexpected happens, you can use _______ in your text message to show your feeling、
ﻩA、 :-) ﻩ ﻩB、 :-(ﻩﻩﻩ C、 8-|ﻩ ﻩD、 | -|
IV翻译句子
1、 我爸爸到重庆出差已经五天了。
My father ___________________________ for five days、
2、 我叔叔已经离开家三年了。
My uncle______________________________________ since three years ago、
3、 春天是放风筝得最佳时间。
Spring is ___________________________________________________________、
4、 我们将乘直达航班去纽约。
We will ____________________________________________________ New York、
5、 她们一大早动身去南京了。
They _________________________________________________________________、
V、 根据短文内容,从方框中选出恰当得单词或短语填空,使语意通顺完整。每个选项只能用一次,有两项剩余。
A、 everyone B、 how long C、 weak D、 higher E、 instead of F、 However
G、 speed H、 left I、 until J、 lower K、 enjoyed L、 how far
Isaac Newton was born in Woolsthorpe , England, on December 25,1642、 He was born early and he was very__1__、No one believed he could continue to live、 But he surprised _2___ 、 He had one of the most powerful minds in history、 And he lived__3___he was 84、
Newton’s father died before he was born、 His mother married again a few years later、 She __4___ Newton with his grandmother、
The boy was not a good student 、Yet he was curious(好奇得) and liked to make things ,such as kites, clocks and simple machines 、 Newton also__5___finding new ways to answer questions or solve problems 、As a boy ,for example, he wanted to find a way to measure(测量) the __6___ of the wind 、On a windy day , he measured how far he could jump with the wind at his back 、Then he measured ___7__ he could jump with the wind in his face 、From the difference between the two jumps, he made his own measure of the power of the wind、
Strangely ,Newton became a much better student after a boy kicked him in the stomach、 The boy was one of the best students in the school、 Newton decided to get even (报复) by getting __8 ___ marks than the boy who kicked him 、In a short time ,Newton became the top student at the school、
Newton left school to help on the family farm、、 _9___, the boy was not a good farmer、 He spent his time solving math problems、 Instead of taking care of the farm、 He spent hours visiting a bookstore in town, ___10 _ selling his vegetables in the market、 An uncle believed that Newton would do better as a student than as a farmer、 So he sponsored(资助) the young man into Cambridge University to study math、
VI、 根据短文内容填写表格(所填内容可能是单词、短语或句子)
The pupils and teachers at Fairfield School think it’s necessary to protect the environment! This is what they’ve been doing、
Growing vegetables
Fairfield School pupils started their own vegetable garden、 Both children and teachers grow vegetables, then they pick them、 In this way, school dinners are more delicious than ever before、
Recycling
The Fairfield pupils don’t just bring their books to school — they bring their rubbish too! There are recycling bins(回收箱) in the playground for cans, plastic bottles and paper、 The teachers give a prize every month to the pupil who’s tried the hardest to recycle、
Finding cleaner ways to get around
Everyone walks or rides a bike to Fairfield School! “It’s faster to ride bikes than to drive anyway, even the teachers don’t use their cars、” says one pupil、
ways
How to 1
Growing
vegetables
★ Pupils at Fairfield School can enjoy delicious food by growing and 2 vegetables from their own garden、
Recycling
★ The pupils bring both their books and their 3
to school、
★ The pupil who works hardest at recycling will 4
from the teachers、
Finding cleaner ways to get around
★ Fairfield School asks teachers and students not to go to school 5 、
VII、书面表达
请根据提示内容,以“A visit to home”为题,为学校英文报写一篇短文,叙述您“走亲戚或访友”得一次经历。
要求:1、请将短文题目补充完整;
2、参考提示内容,可适当发挥;
3、语句通顺,意思连贯,书写工整;
4、文中不得出现任何真实信息(姓名、校名和地名等);
5、词数:不少于70词。
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案:
I、 l、 traveling 2、 ride 3 、 magic 4、 walking 5、 dead 6、 beauty 7、 taking 8、 mountain 9、 business 10、 relative
Ⅱ、 1---5 E A C D G
Ⅲ,【文章大意】本文主要介绍了在使用手机发信息时,人们所使用得一些简略得表达方式和表情符号。
1、 C 解析:细节理解题。根据文章第一段第一句 ‘‘Talking on a mobile phone is expensive, so a lot of people-send text messages、”可知,人们使用短信得目得是为了省钱。故选C。
2、 B解析:细节理解题。根据文章第一段倒数第二句 “You can also avoid using punctuation、 、 ”可知,这里是建议我们避免使用标点符号。故选B,
3、 D解析:推理判断题。根据文章第一段第三句可以判断出,画线句子表达得是:“Do you want to go to the cinema tonight?"故选D。
4、 C解析:推理判断题。当遇到意想不到得事情,人们应该感到惊讶。根据文章最后各种表情所表达得意思可以看出,选项C符合题意。故选C。
Ⅳ、1、 has been in Chongqing on business 2、 has been away from home
3、 the best time to fly kites 4、take a direct flight to
5、 left for Nanjing in the early morning
V、 1~5 CAIHK 6-10 GLDFE
Ⅵ、1、 protect the environment 2、picking 3、rubbish 4、 get/receive a prize 5、by car/in a car
Ⅶ、 【写作指导】本文是一篇提纲武得作文,写一次走亲访友得经历。文章给出了写作得内容要点,事件发生得时间、地点、经过以及本人得想法或感受。不要遗漏要点;为了使行文流畅,可以使用适当得连接词,例如:and等。同时可以用上一些高级句武来增加文章得“亮点”。时态:文章可以主要用~般过去时来描述。注意点:1、 词数不少于70;2、 文中不能出现真实得校名和人名;3、 标题要补充完整。
One possible version:
A visit to my friend's home
Last Saturday afternoon, I went to my friend's home、 It was not far、 So I went there by bike、 At her home, we watched an English movie and listened to music、 We also made some toys with old clothes、 It was not easy, but we tried、 We cut the clothes into pieces、
Then we put the pieces and other things together、 At last, these pieces were made into different toys、 How lovely they were! We had much fun when we did it、 We were very proud、 What a pleasant visit!
展开阅读全文