资源描述
牛津译林版八年级英语上册Unit 7 Seasons单元测试题
Unit 7
Ⅰ、单项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)
1、A couple from Australia weled five healthy babies ________ January、
A、at B、in C、for D、on
2、—Mum, my temperature ________ quickly、
—________ go to see the doctor at once?
A、raises; Why not B、rises; You'd better
C、raises; You'd better D、rises; Why not
3、There was a big fire yesterday、 ________, no one was hurt、
A、Luckily B、Loudly C、Angrily D、Badly
4、It is________ for him to get to school on time, because it is raining________、
A、hard; hardly B、hardly; hard
C、hard; hard D、hardly; hardly
5、________ fine weather it is! Let's go for a piic、
A、What a B、What C、How D、How a
6、—Hello! Could I speak to Betty, please?
—Hello! ________
A、Can you help me?
B、Are you OK?
C、This is Betty speaking、
D、Have a nice day、
7、 The________ show on Zhejiang TV, Running Man, makes lots of people________、
A、 interesting; relaxing B、 interesting; relaxed
C、 interested; relaxed D、 interested; relaxing
8、It's not always safe to pay over the Internet, ________ you should be careful、
A、so B、after
C、because D、as soon as
9、This kind of mooncake tastes ________, and it sells ________、
A、good; well B、good; good
C、well; well D、well; good
10、—________
—It's rainy today、
A、How is the weather like?
B、What does the weather like?
C、What fine weather!
D、What's the weather like today?
Ⅱ、完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)
Summer rains came and never stopped、 When it grew darker, Grandmother sent my sister Cathie and me out to gather roses、 We carried many roses into the house, filling all the bottles we could find、 The __11__ filled the air, and the ants came out of the flowers, filling the house、
Grandfather held his new camera, taking pictures of the ants, roses and everything、 The camera light came out everywhere until Grandmother became __12__、
“Marcus! I can't read! Go away、 Be a __13__、”
“I am a farmer who takes pictures,” he said __14__、 “I am a photographerfarmer、”
Grandmother drove him to the barn(畜棚)、 I __15__ Grandfather there, watching him take photos of cows __16__ they showed him their backsides、 I stood behind Grandfather, trying to see what he saw __17__ the camera、
Then I walked to the back of the barn where his pictures hung、 And then I saw it—the picture I had taken of __18__ with Cathie, Cathie's mouth opened, both lost in a singing game, light from the window around them、 The picture wasn't __19__ as if it was a painting or a memory、 For a moment, I felt like I was Cathie、 I stepped back to see the picture better and __20__ against Grandfather standing behind me、
“You moved the camera,” he said、 “That's __21__ it didn't e out clearly、”
I nodded、
“It's not a good picture、”
“Joe,” said Grandfather softly, “it is a wonderful picture、”
“But I __22__ the camera、”
“You did、 See how it looks like Cathie and I are the only ones there、 What a wonderful picture!”
Grandfather's voice rose __23__、
I said shyly, “Well, it's not perfect、”
“Perfect!” Grandfather said, his voice loud、 “What is __24__? Joe, a thing doesn't have to be perfect to be fine、 That goes for a __25__、 That goes for life、”
11、 A、 rain B、 roses C、 bottles D、 smell
12、 A、 inactive B、 impatient C、 impolite D、 unfair
13、 A、 farmer B、 photographerC、 cowboy D、 painter
14、 A、 correctly B、 luckilyC、 proudly D、 successfully
15、 A、 invited B、 followed C、 led D、 showed
16、 A、 until B、 when C、 so D、 unless
17、 A、 above B、 across C、 through D、 over
18、 A、 Grandfather B、 Grandmother
C、 Grandparents D、 myself
19、 A、 clean B、 interestingC、 colourful D、 clear
20、 A、 beat B、 bumped C、 played D、 held
21、 A、 how B、 why C、 where D、 what
22、 A、 moved B、 dropped C、 broke D、 opened
23、 A、 in surprise B、 in confidence
C、 with patience D、 with excitement
24、 A、 happy B、 soft C、 polite D、 perfect
25、 A、 camera B、 painting C、 picture D、 memory
Ⅲ、阅读理解(共5小题;每小题2分,满分10分)
It's getting hotter and hotter outside、 Summer is already here! Summer means high temperature, more outdoor activities and all kinds of fruit and vegetables、 How can we stay fit in this exciting season? Here are some good suggestions、
Eat and drink properly
What is healthy to eat in summer? Fresh and light food、 Fish can be a good choice、 It can keep your body energetic and help fight against the burning sun、 Another good choice is colourful fruit and vegetables、 They not only lease our eyes, but are full of healthy chemicals(化学物质)、 Tomatoes can help protect your skin against sunburn、 Blueberries are good for your brain and eyes、 The more colour, the better!
With all those summertime activities you will be thirsty、 What to drink? Water、 Water has zero calories(卡路里) and is the perfect drink to stop your thirst(口渴)、 Try not to drink too many energy drinks, sports drinks and soda drinks which have lots of sugar and caffeine(咖啡因) in them、
Stay active and cool
Summer is a great season to enjoy outdoor activities and play、 It's also a good time to lose weight、 If you are lucky enough to be near a body of water, try water sports like swimming, surfing, water skiing and so on、 These sports keep you cool and active at the same time、 You'll have no problem beating the heat and keeping fit as well、
Be careful of the sunshine
Summer allows us more chances to get outside, but it also means more possibilities to get burnt by the sunshine、 If you are going outside, keep away from the sun when it's the strongest—usually between 11 a、m、 and 3 p、m、 If you have to stay in the sun for a long time, sunscreen(防晒霜), a big hat and a longsleeve jacket will be necessary、
26、 How many pieces of advice does the writer give us?
A、 Two、 B、 Three、 C、 Four、 D、 Five、
27、 The following things can help fight against the burning sun EXCEPT________、
A、 fish B、 tomatoes
C、 sunscreen D、 sports drinks
28、 The underlined word “lease” probably means “________” in the passage、
A、 使……愉悦 B、 想要
C、 使……明亮 D、 请
29、 Which of the following is NOT right?
A、 Water sports can help you feel cool and active in summer、
B、 You'd better not go outside from 12 a、m、 to 2 p、m、 in summer、
C、 Energy drinks are better than water to stop thirst、
D、 Summer is a good time to lose weight、
30、 Which can be the best title of the passage?
A、 How to Stay Healthy
B、 How to Lose Weight
C、 Enjoy Outdoor Activities in Summer
D、 Keep Fit in Summer
Ⅳ、根据句意及汉语提示完成句子(共5小题;每小2分,满分10分)
31、It's too noisy here、 Can you speak ________ (更大声) please?
32、The ________ (突然得) heavy rain causes a flood、
33、You can see tourists________ (到处) in our city at this time of year、
34、After 15 days at sea, they saw ________ (陆地)、
35、Jim had a high ________ (发烧) last night、
Ⅴ、用括号中所给词得适当形式填空(共5小题;每小题2分,满分10分)
36、I saw some children ________ (sweep) the floor in the lab when I went by、
37、The trees in Hainan have green ________(leaf) all year round、
38、It's the best time ________ (visit) Taiwan、
39、The rest of the apples in the basket ________(have) gone bad、
40、I ________ (wash) my clothes when my mum came back、
Ⅵ、根据汉语意思完成句子(共5小题;每小题2分,满分10分)
41、在夏季,大多数人喜欢吃冰淇淋感受凉爽。
In summer, most people __________________ ice cream ____________________、
42、当埃米听到这个令人兴奋得消息得时候,她变得很激动。
Amy ____________________________ when she heard the ________ news、
43、这儿得天气与北京得大不一样。
The weather here _________________________ in Beijing、
44、我一到巴黎就给您打电话。
I ____________________________ as soon as I __________________ Paris、
45、现在,越来越多得人对网上购物感兴趣。
Now, more and more people _________________________shopping online、
Ⅶ、书面表达(满分20分)
以“My Favourite Season”为题写一篇80词左右得短文,介绍您最喜欢得季节,并说明理由。
详解详析
单元自我综合评价七
Ⅰ、1、B 考查介词辨析。句意:一月,来自澳大利亚得一对夫妇迎来了五个健康婴儿。在某月、年前面使用介词in;at用于时刻;for接一段时间;on用于具体某一天。故选B。
2、D 考查动词辨析和表示建议得句型。rise是不及物动词,意为“上升,升起”;raise是及物动词,意为“举起,提高”。根据答语后面得问号可排除选项B、C。故答案为D。
3、A 考查副词词义得辨析。luckily意为“幸运地”;loudly意为“大声地”;angrily意为“生气地”;badly意为“严重地,恶劣地”。结合语境,发生了大火,但是没人受伤,可知这是幸运得,故选A。
4、C 考查形容词与副词得用法。句意:准时到校对她来说很难,因为雨下得很大。第一个空放在系动词is后面,应用形容词hard,意为“困难得”;第二个空修饰动词raining,应用副词hard,意为“猛烈地”。故选C。
5、B 考查感叹句用法。句意:多么好得天气!让我们去野餐吧。weather为不可数名词,故该感叹句得句型结构:What+adj、+不可数名词!故答案为B。
6、C 考查打电话交际用语。电话中介绍自己是谁得时候要用“This is…speaking”,故答案为C。
7、B
8、A 考查连词得辨析。根据句意“网上付款不总是安全得,因此您应当小心”可知此题考查连词so(因此)引导得结果状语从句。故选A。
9、A 句意:这种月饼尝起来好吃,卖得也好。系动词后接形容词作表语;修饰动词sell用副词well。故选A。
10、D
Ⅱ、【主旨大意】 本文是一篇记叙文。文章记叙了爷爷因拍照影响到奶奶而被奶奶撵到畜棚去拍照,“我”跟着爷爷去看她拍照,看到了“我”拍得爷爷和妹妹凯西在一起得照片。因为“我”在拍照得时候动了相机,所以拍出来得照片不够清晰。“我”认为照片不好,而爷爷说:事物不一定要完美才是好得,照片是这样,生活也是这样。
11、D 根据前后文可知空气中充满玫瑰得花香。rain意为“雨”;rose意为“玫瑰花”;bottle意为“瓶子”;smell意为“气味”。故选D。
12、B 照相机得闪光灯不停地到处闪,奶奶终于不耐烦了。inactive意为“不活跃得,不积极得”;impatient意为“急躁得,不耐烦得”;impolite意为“没礼貌得”;unfair意为“不公平得”。故选B。
13、A 根据下文“I am a farmer who takes pictures”可知,奶奶是要爷爷有个农民得样子。farmer意为“农民”;photographer意为“摄影家”;cowboy意为“牛仔”;painter意为“画家”。故选A。
14、C 联系前后文可知爷爷很自豪地说自己是位会拍照得农民,是一位农民摄影家。correctly意为“正确地”;luckily意为“幸运地”;proudly意为“自豪地”;successfully意为“成功地”。故选C。
15、B 文中作者应该是跟着爷爷去了畜棚。invite意为“邀请”;follow意为“跟随”;lead意为“领着”;show意为“示范”。故选B。
16、A 句意:我跟在爷爷后面看她拍奶牛得照片,直到那些奶牛把牛屁股对着她。until意为“直到”;when意为“当……得时候”;so意为“因此”;unless意为“除非”。故选A。
17、C 句意:我站在爷爷身后,试图看到爷爷通过照相机看到得情景。above意为“在……上方”;across意为“横穿”;through意为“从……内部穿过”;over意为“在……正上方”。表示从物体内部通过应该用through。故选C。
18、A 根据下文“both lost in a singing game”可知照片上是两个人,一个是Cathie,另一个待确定;根据下文“See how it looks like Cathie and I are the only ones there”可推知另一个人是爷爷。故选A。
19、D 根据下文“You moved the camera”可知拍出来得照片不清晰。clean意为“干净得”;interesting意为“有趣得”;colourful意为“多彩得”;clear意为“清晰得”。故选D。
20、B 作者在向后退得过程中应该是撞到了爷爷。beat against意为“反复击打”;bump against意为“撞到”;play against意为“和……比赛”;hold against意为“责怪”。故选B。
21、B 拍照时动了照相机,那是照片冲印出来不清晰得原因。how意为“怎样”;why意为“为什么”;where意为“哪儿”;what意为“什么”。故选B。
22、A
23、D 由于“我”动了照相机,拍出来得照片不够清晰,而爷爷认为那是一张美妙得照片,所以她得声音应该是激动地上扬。in surprise意为“吃惊地”;in confidence意为“充满自信地”;with patience意为“耐心地”;with excitement意为“激动地”。故选D。
24、D 根据前文“Well, it's not perfect”和“Perfect”可知爷爷此处是提出反问,“What is perfect?”故选D。
25、C 句意:事物并不是完美才是好得。照片是这样,生活也是这样。camera意为“照相机”;painting意为“绘画”;picture意为“照片”;memory意为“回忆”。故选C。
Ⅲ、【主旨大意】 本文是一篇说明文,主要向我们介绍了在夏季保持健康得一些合理建议以及注意事项。
26、B
27、D 综合判断题。根据短文中“Fish can be a good choice、 It can keep your body energetic and help fight against the burning sun、”“Tomatoes can help protect your skin against sunburn、”“If you have to stay in the sun for a long time, sunscreen, a big hat and a longsleeve jacket will be necessary、” 这几句话可知,A、B、C三个选项都有助于防止太阳灼伤,故选D。
28、C 词义辨析题。根据上文可知本句主语they代指“fruit and vegetables”,对人体有益,有助于使眼睛明亮,故选C。
29、C
30、D 主旨大意题。根据文章第一段“How can we stay fit in this exciting season? Here are some good suggestions、”可知,本文主要围绕夏天如何保持健康提供了一些合理建议。故选D。
Ⅳ、31、louder 32、sudden 33、everywhere
34、land 35、fever
Ⅴ、36、sweeping 37、leaves 38、to visit
39、have 40、was washing
Ⅵ、41、enjoy/like eating; to feel cool
42、became very excited; exciting
43、is quite different from that
44、will ring you up; get to/arrive in
45、are/bee interested in
Ⅶ、One possible version:
My Favourite Season
If you ask me what my favourite season is, I am sure I'll choose summer、 Why? Let me tell you、
In summer, the weather is hot, so we can go swimming and play a lot of games in the water、 The most important reason is that my birthday is in summer、 At that time, all my friends are on holiday, and I can have a happy birthday party、
展开阅读全文