ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:21 ,大小:251.48KB ,
资源ID:9946448      下载积分:3 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/9946448.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2023年浙江省绍兴市中考英语真题(解析版).docx)为本站上传会员【鱼**】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2023年浙江省绍兴市中考英语真题(解析版).docx

1、 英语 试卷Ⅰ(选择题 共70分) (一)听力部分(共25分) 一、听力(本题有15小题,第一节每小题1分,第二、三节每小题2分,共计25分) 第一节:听小对话,回答问题。 1. What does the woman ask Mike for? A. His bag. B. His mobile phone. C. His ball. 2. How does the girl feel about Alex? A. Funny. B. Serious. C. Clever. 3. Who can play chess? A. Marie

2、 B. Joe. C. Sam. 4. What are the speakers mainly talking about? A. Emily’s photo. B. Emily’s university. C. Emily’s plan. 5. Where does the conversation probably take place? A. On the train. B. In the street. C. At the woman’s home. 第二节:听较长对话,回答问题。 听下面一段对话,回答第6-7小题。 6. Ho

3、w is the weather? A. Cloudy. B. Windy. C. Sunny. 7. What will the girl do first? A. Go for a walk. B. Finish her letter. C. Visit the park. 听下面一段对话,回答第8-10小题。 8. When is the speech competition? A. Tomorrow. B. Next week. C. Next month. 9. Why does Betty think she may lose

4、 the competition? A. Because she is shy before large groups. B. Because she can’t write a good speech. C. Because she has no time to prepare. 10. What does Betty’s father advise her to do? A. To ask teachers for help. B. To have a good rest. C. To practice a lot. 第三节:听独白,回答问题。 11. Whe

5、re does Kate come from? A. China. B. Japan. C. Australia. 12. What does Kate think of Sydney? A. Busy. B. Interesting. C. Cool. 13. Who is Kate staying with? A. Her teachers. B. Her host family. C. Her classmates. 14. How often does Kate go to her language school? A. Fiv

6、e days a week. B. Four days a week. C. Three days a week. 15. What can we learn from Kate’s introduction? A. Kate is as old as Jack. B. Kate has been to many countries. C. Kate thinks it fun to talk in English. (二)笔试部分(共45分) 二、完形填空(本题有15小题,每小题1分,共计15分) 阅读下面短文,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

7、Samelyn Lafuente, a young teacher from a primary school for girls in Masbate City, Philippines, spent the last ____1____ years turning a boring classroom into a little girl’s dream world, decorated (装饰) in pink and full of Hello Kitty-themed decorations. Walking into Samelyn Lafuente’s ____2____, y

8、ou would probably think that it is a crazy Hello Kitty fan’s world. The floor is ____3____ with a Hello Kitty-themed carpet (地毯). The walls are all ____4____, as are the school desks. And there are Hello Kitty decorations everywhere, hanging from the ceiling (天花板), stuck on the walls and ____5____ i

9、n the windows. It would be hard for parents of little girls in Ms. Lafuente’s class to ____6____ them away from this amazing world in pink every day, which is just what the ____7____ planned all along to create a place where her students would be happy and enjoy their time at school. Photos of this

10、 pink Hello Kitty classroom were ____8____ on the Internet by Glay Franco Bacolod, and quickly spread ____9____ several Asian countries, including China. People are praising Samelyn Lafuente highly ____10____ she tried hard to make sure of the happiness of the young students, even if it meant ____11

11、 everything out of her own pocket. The teacher said that almost all the decorations in her ____12____ classroom were bought with her own money, but seeing the ____13____ in the children’s eyes every day makes it all worth it. Lafuente told GMA News that during the last three years, she ____14__

12、 added more pink and new decorations to change her classroom. “I’m doing it for my students. I love ____15____,” the teacher said. 1. A. two B. three C. four D. five 2. A. classroom B. office C. garden D. kitchen 3. A. filled B. packed C. compared D. covered 4. A. blue B. white C. pink D. gre

13、en 5. A. still B. even C. just D. only 6. A. pull B. move C. kick D. hide 7. A. driver B. visitor C. nurse D. teacher 8. A. invented B. sold C. shared D. taken 9. A. for B. in C. with D. against 10. A. because B. until C. if D. before 11. A. looking through B. picking up C. turning down D. pa

14、ying for 12. A. secret B. empty C. special D. boring 13. A. happiness B. loneliness C. shyness D. kindness 14. A. suddenly B. gradually C. firstly D. quickly 15. A. you B. him C. her D. them 【答案】1. B 2. A 3. D 4. C 5. B 6. A 7. D 8. C 9. B 10. A 11. D 12. C 1

15、3. A 14. B 15. D 【解析】 【导语】本文主要介绍一位名为Samelyn Lafuente的老师将教室布置为Hello kitty主题的故事。 【1题详解】 句意:Samelyn Lafuente是菲律宾Masbate市一所女子小学的年轻老师,她花了三年的时间把一间无聊的教室变成了一个小女孩的梦想世界,教室用粉红色装饰,到处都是Hello kitty主题的装饰品。 two二;three三;four四;five五。根据后文“Lafuente told GMA News that during the last three years”可知,是三年,故选B。

16、2题详解】 句意:走进Samelyn Lafuente的教室,你可能会认为这是一个疯狂的Hello Kitty粉丝的世界。 classroom教室;office办公室;garden花园;kitchen厨房。根据“turning a boring classroom into a little girl’s dream world, decorated (装饰) in pink and full of Hello Kitty-themed decorations”可知,是布置教室,故选A。 【3题详解】 句意:地板上铺着凯蒂猫主题的地毯。 filled填满;packed打包;comp

17、ared比较;covered覆盖。根据“The floor is...with a Hello Kitty-themed carpet (地毯).”可知,地板上铺着凯蒂猫主题的地毯。故选D。 【4题详解】 句意:墙壁和课桌都是粉红色的。 blue蓝色;white白色;pink粉色;green绿色。根据“...this amazing world in pink every day”可知,是粉色的世界,故选C。 【5题详解】 句意:到处都是凯蒂猫的装饰品,从天花板上挂下来,贴在墙上,甚至在窗户上。 still仍然;even甚至;just只;only仅仅。根据“And there ar

18、e Hello Kitty decorations everywhere, hanging from the ceiling (天花板), stuck on the walls and...in the windows.”可知,甚至在窗户上都是凯蒂猫的装饰品,故选B。 【6题详解】 句意:对于拉文特老师班上小女孩的父母来说,每天把她们从这个神奇的粉红色世界中拉出来是很难的,而这正是这位老师一直以来的计划,她想创造一个让学生们快乐、享受学校时光的地方。 pull拉;move移动;kick踢;hide隐藏。根据“It would be hard for parents of little g

19、irls in Ms. Lafuente’s class to...them away from this amazing world in pink every day”可知,每天把她们从这个神奇的粉红色世界中拉出来是很难的,故选A。 【7题详解】 句意:对于拉文特老师班上小女孩的父母来说,每天把她们从这个神奇的粉红色世界中拉出来是很难的,而这正是这位老师一直以来的计划,她想创造一个让学生们快乐、享受学校时光的地方。 driver司机;visitor参观者;nurse护士;teacher老师。根据“which is just what the...planned all along t

20、o create a place where her students would be happy and enjoy their time at school.”可知,这正是这位老师一直以来的计划,故选D。 【8题详解】 句意:这个粉红色Hello Kitty教室的照片由Glay Franco Bacolod在互联网上分享,并迅速在包括中国在内的几个亚洲国家传播开来。 invented发明;sold卖;shared分享;taken拿。根据“Photos of this pink Hello Kitty classroom were...on the Internet by Glay

21、Franco Bacolod”可知,照片被Glay Franco Bacolod在互联网上分享,故选C。 【9题详解】 句意:这个粉红色Hello Kitty教室的照片由Glay Franco Bacolod在互联网上分享,并迅速在包括中国在内的几个亚洲国家传播开来。 for为了;in在里面;with和;against反对。根据“...several Asian countries”可知,在一些亚洲国家中,故选B。 【10题详解】 句意:人们高度赞扬Samelyn Lafuente,因为她努力确保年轻学生的幸福,即使这意味着要自掏腰包支付一切。 because因为;until直到;

22、if如果;before在……之前。“she tried hard to make sure of the happiness of the young students”是“People are praising Samelyn Lafuente highly”的原因,用because引导原因状语从句,故选A。 【11题详解】 句意:人们高度赞扬Samelyn Lafuente,因为她努力确保年轻学生的幸福,即使这意味着要自掏腰包支付一切。 looking through浏览;picking up捡起;turning down拒绝;paying for付钱。根据“even if it m

23、eant...everything out of her own pocket”可知,老师自掏腰包买东西,故选D。 【12题详解】 句意:这位老师说,在她的特殊教室里,几乎所有的装饰品都是用她自己的钱买的,但是每天看到孩子们眼中的快乐,这一切都是值得的。 secret秘密的;empty空的;special特殊的;boring无聊的。根据“The teacher said that almost all the decorations in her...classroom were bought with her own money”可知,这是一个特殊的教室,故选C。 【13题详解】

24、句意:这位老师说,在她的特殊教室里,几乎所有的装饰品都是用她自己的钱买的,但是每天看到孩子们眼中的快乐,这一切都是值得的。 happiness开心;loneliness孤单;shyness害羞;kindness善良。根据“but seeing the...in the children’s eyes every day makes it all worth it”可知,孩子们在这样的教室会很开心,故选A。 【14题详解】 句意:拉文特告诉GMA新闻,在过去的三年里,她逐渐添加了更多的粉红色和新的装饰来改变她的教室。 suddenly突然;gradually逐渐;firstly第一;qu

25、ickly迅速地。根据“she...added more pink and new decorations to change her classroom”可知,逐渐添加了更多的粉红色和新的装饰来改变她的教室,故选B。 【15题详解】 句意:我爱他们。 you你;him他;her她;them他们。此处指“my students”,故选D。 三、阅读理解(本题有15小题,每小题2分,共计30分) 阅读下面四篇材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。 A JOIN A WILD JOURNEY! Head to a museum near you and find som

26、e inspiration! JOIN in The Wild Escape and help create one big digital (数字的) artwork that’s all about showing how much you care for the nature around us. This month, you’re invited to take part in The Wild Escape, a new project to inspire creativity around wildlife for pupils aged 7 to 11 years ol

27、d, to find an animal you like in a local museum and create your own picture. These pictures will then be uploaded and shown as part of a Wild World one big digital artwork at the end of this month. Hope you’ll come and take action to care for nature. Ready for a journey? Here’s how to take par

28、t: ◆Head along to your local museum and find one of the many animals waiting for you there. ◆What do you see? It could be an animal crouching (蹲伏) in a painting or sitting in a photo! Whatever you find, make sure you have a good, long look at it. ◆Create a picture that imagines your animal coming

29、 to life and taking a wild journey to a new world. ◆Now, visit www. art fund. org/firstnews to send your picture to a huge digital artwork. 16. We can learn from the text that The Wild Escape ________. A. expects pupils to care for nature B. tries to find creative pupils aged 12 C. plans to star

30、t a new project next month D. is going to raise money for museums 17. To take part in The Wild Escape, you have to ________. A. study an animal in the wild B. take a drawing lesson C. hand in your picture online D. pay a visit to a local zoo 18. What is the text? A. A diary. B. An advertisement

31、 C. A news report. D. A book review. 【答案】16. A 17. C 18. B 【解析】 【导语】本文是一篇应用文,是“狂野之旅”的广告信息。 【16题详解】 细节理解题。根据“JOIN in The Wild Escape and help create one big digital (数字的) artwork that’s all about showing how much you care for the nature around us.”可知,加入野外逃生,并帮助创建一个大的数字艺术作品,这一切都是关于展示你有多关心我

32、们周围的自然。所以“狂野之旅”希望学生们爱护自然,故选A。 【17题详解】 细节理解题。根据“...to find an animal you like in a local museum and create your own picture. These pictures will then be uploaded and shown as part of a Wild World one big digital artwork at the end of this month.”可知,在当地的博物馆里找一个你喜欢的动物,然后创作你自己的画。这些照片将被上传,并在本月底作为Wild W

33、orld的一个大型数字艺术作品的一部分展示。所以要参加“狂野之旅”,你必须在网上提交你的图片,故选C。 【18题详解】 推理判断题。本文是“狂野之旅”的广告信息,故选B。 B One Sunday afternoon in May 2021, waiter Paul Blachut, 24, was busy at work at the FLOSSLANDE restaurant in scenic Augsburg, Germany. From behind the bar, Blachut had a good view of the Lech river below, in

34、 which many people were cooling their feet. The water is very cold at this time of year, and it runs quickly. Among those enjoying the cooling water were a mother and her two teenage daughters. They were playing with an inflatable tube (充气轮胎) by the riverbank, when suddenly the girls lost their foo

35、ting and fell into the river. It all happened so fast. The girls caught the tube, which their mother was sitting in, pulling her into the river, too. Now all three were being carried away, shouting, “Help! Help!” Blachut looked up from his busy work when he heard the shouts. Then he found the three

36、 women not far away, flapping their arms, trying to catch anything. Without thinking, Blachut ran down to the river and jumped into the cold water. All he wanted to do was rescue (营救) them. As Blachut got closer to them, he could tell that the mother seemed to be in the most trouble; her head was n

37、ow out of sight. At once, Blachut went down under the mother, pushing her upward and towards the bank. Then an onlooker (旁观者) got close to grab the woman’s hand, pulling her to the land. Blachut knew he needed to rescue the two daughters, who were now further down the river. He jumped into the wate

38、r again and succeeded in getting one out in the same way he did her mother, while the other was saved by another onlooker. Several onlookers expressed their admiration for Blachut following the accident. “The whole rescue only took two or three minutes,” he said, adding that it was not a big deal.

39、Actually, it was a job very well done. 19. When the three women fell into the water, Blachut was ________. A. enjoying the beautiful scene B. watching the customers eating C. working busily in the restaurant D. cooling his feet in the river 20. The underlined word “grab” in Paragraph 4 probably

40、means “________”. A. check B. control C. shake D. catch 21. It can be inferred from Blachut’s words that he ________. A. was proud of saving the women B. thought he just did something normal C. felt sorry for the accident D. decided to work harder than ever before 22. What’s the best title for

41、the passage? A. A Cold Water rescue B. A Hard-working Man C. An Unlucky Family D. A Highly Paid Job 【答案】19. C 20. D 21. B 22. A 【解析】 【导语】本文介绍了服务员Paul Blachut跳进寒冷的河水里救出了三个人的故事。 【19题详解】 细节理解题。根据“Blachut looked up from his busy work when he heard the shouts.”可知当时Blachut正忙于工作。故选C。 【20题详解

42、 词句猜测题。根据“Then an onlooker (旁观者) got close to grab the woman’s hand, pulling her to the land.”可知旁观者把女子拉到地上,前提是要抓住女子的手。划线部分“grab”与D选项“抓住”意思相近。故选D。 【21题详解】 推理判断题。根据“adding that it was not a big deal. Actually, it was a job very well done. (并补充说这没什么大不了的。事实上,这项工作做得很好。)”可推知Blachut觉得这只是一件正常的事。故选B。 【2

43、2题详解】 最佳标题题。本文介绍了服务员Paul Blachut跳进寒冷的河水里救出了三个人的故事。选项A“冷水救援”为最佳标题。故选A。 C Has a person ever warmly held a door open for you? How do you feel after playing with friends? And what would you say is your favourite family memory? These questions have one thing in common: they’re all about connecting wit

44、h people. “Let’s Connect” is the theme of this year’s Children’s Mental (心理的) Health Week. It improves mental health by building healthy social connections. Humans naturally connect with others, whether that’s family, friends or people in our community. Healthy connections give people energy and su

45、pport we all need people to celebrate and share our worries with. Social connections aren’t just about mental health; they improve physical health too, helping us to live a long life. Research suggests being lonely can slowly harm your health. Humans’ need for connection is different from person to

46、person, but what’s important is not how many relationships you have, but how good your relationships are. Then how to connect with others? “You can reach out and connect with people in so many different ways,” says Julia Clements of Place2Be, the organizer behind Children’s Mental Health Week. You

47、can connect in person or online, with your friends, parents, teachers or classmates. It’s not just people, either. “Some people feel connected with their pets or in nature,” says Clements. She advises making time to build more connections through actions as well as words. Being kind, listening to ot

48、hers and trying new experiences are all good tools. Everybody may feel lonely sometimes and refuse to talk to others. Keep in mind that connections change—some become stronger, while others stop. “Remember that there are always people that care for you,” advises Clements. She says it’s important to

49、 tell someone you trust about how you are feeling, or safe organizations such as Childline or Shout. They can help, whether you’re looking to form new connections or repair a strained (紧张) relationship that is important to you. 23. The writer uses three questions in the beginning to ________. A. e

50、xpress worries about humans B. lead into the topic “social connections” C. introduce health problems D. interest readers in family memory 24. Paragraph 2 is mainly about the ________ of connecting with others. A. ways B. popularity C. importance D. rules 25. Clements may agree that ________. A.

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服