ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:19 ,大小:235.66KB ,
资源ID:9946267      下载积分:3 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/9946267.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2023年浙江省温州市中考英语真题(解析版).docx)为本站上传会员【鱼**】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2023年浙江省温州市中考英语真题(解析版).docx

1、 英 语 一、完形填空(本题有15小题,每小题1分,共15分) 阅读下面短文,掌握大意,然后从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 One day, Miriam got a letter along with a watermelon seed from Uncle Esai. The letter said: Miriam, This is a magic seed for you. Plant it, and it will grant ___1___ three wishes. Remember to be patient: the world has

2、 its own rhythm. Uncle Esai Miriam thought, “A magic seed? Maybe it’s Uncle Esai’s ___2___, but why not have a try?” She planted the seed in the yard, and made her ___3___ wish, “I want the watermelon to grow as big as a mountain!” The next morning, Miriam was very ___4___ to see a huge watermelo

3、n in the yard. She couldn’t believe it. “I must ___5___ it at once!” She hurried to cut the watermelon, but it was too hard. She became angry. “This is a silly watermelon! I don’t want it!” Immediately the fruit became a seed again. Miriam ___6___ her second wish had been granted. “Humph! This is n

4、ot fun!” she cried. A few days later, Miriam found Uncle Esai’s ___7___ and read it again. She stopped when she saw the words “be patient”. How could she forget it? She rushed out of the door and ___8___ ran to the yard to find the seed. This time, she promised she would make the best use of the th

5、ird wish. She thought for a while. “I hope my ___9___ could spend more time together.” But her parents needed to work. How could the seed help? Although it seemed impossible, she still decided to ____10____ the seed with patience. Miriam got some information about ____11____ to plant a watermelon,

6、 and then followed the steps carefully. When the seed turned into a normal-sized watermelon, she ____12____ it with her friends and neighbours. Everybody liked its taste. Miriam’s family got the seeds ____13____ the watermelon and planted more afterwards. They were so delicious that the neighbours

7、offered to buy some. The watermelons brought extra money ____14____ Miriam’s parents didn’t have to be away for work as much. They had more family time. Miriam finally knew what Uncle Esai meant—be patient, and life will be as ____15____ as a watermelon! 1. A. me B. you C. him D. her 2. A. rule B

8、 joke C. choice D. example 3. A. first B. second C. third D. fourth 4. A. bored B. afraid C. relaxed D. surprised 5. A. eat B. wash C. climb D. draw 6. A. heard B. explained C. realised D. imagined 7. A. book B. postcard C. letter D. newspaper 8. A. calmly B. carefully C. politely D. quickly

9、 9. A. class B. family C. teachers D. neighbours 10. A. put away B. talk to C. look after D. search for 11. A. how B. why C. when D. where 12. A. watered B. protected C. watched D. shared 13. A. for B. from C. behind D. beside 14. A. so B. if C. but D. unless 15. A. new B. big C. sweet D. quie

10、t 【答案】1. B 2. B 3. A 4. D 5. A 6. C 7. C 8. D 9. B 10. C 11. A 12. D 13. B 14. A 15. C 【解析】 【导语】本文主要讲述了米里亚姆收到了叔叔的一封信,里面还有一颗西瓜种子,叔叔让她种下这颗种子,可以满足她三个愿望。前两个愿望让米里亚姆意识到自己并没有好好认真地理解叔叔的意思,重新看了叔叔的信之后,她仔细地照顾这颗种子,最后她第三个愿望实现了。这时她明白了叔叔的意思:要有耐心,生活就会像西瓜一样甜。 【1题详解】 句意:

11、它将满足你三个愿望。 me我;you你;him他;her她。根据“This is a magic seed for you”可知,满足“你”三个愿望,故选B。 【2题详解】 句意:也许这是以赛叔叔的玩笑。 rule规则;joke玩笑;choice选择;example例子。根据“A magic seed?”可知,认为这只是一个玩笑,故选B。 【3题详解】 句意:她把种子种在院子里,许了第一个愿望。 first第一;second第二;third第三;fourth第四。根据下文“Miriam … her second wish had been granted”可知,此处指许下了第一个

12、愿望,故选A。 【4题详解】 句意:第二天早上,米里亚姆非常惊讶地看到院子里有一个巨大的西瓜。 bored无聊的;afraid害怕的;relaxed放松的;surprised惊讶的。本文以为这只是以赛叔叔的玩笑,没想到她的第一个愿望真的实现了,所以感到惊讶,故选D。 【5题详解】 句意:我必须立刻把它吃了。 eat吃;wash洗;climb爬;draw画画。根据“She hurried to cut the watermelon”可知,要立刻把西瓜吃掉,故选A。 【6题详解】 句意:米里亚姆意识到她的第二个愿望实现了。 heard听见;explained解释;realised

13、意识到;imagined想象。根据“Immediately the fruit became a seed again”及“her second wish had been granted”可知,看到水果变成了种子,意识到她无意中说的一句话,成为第二个要实现的愿望了,故选C。 7题详解】 句意:几天后,米里亚姆找到了以赛叔叔的信,又读了一遍。 book书;postcard明信片;letter信件;newspaper报纸。根据“Miriam got a letter”及“read it again”可知,重新读了一遍信,故选C。 【8题详解】 句意:她冲出门,飞快地跑到院子里去找那颗种

14、子。 calmly冷静地;carefully仔细地;politely礼貌地;quickly快速地。根据“She rushed out of the door”可知,快速地去找种子,故选D。 9题详解】 句意:我希望我的家人能有更多的时间在一起。 class班级;family家人;teachers老师;neighbours邻居。根据“But her parents needed to work”可知,希望家人能有更多的时间在一起,故选B。 【10题详解】 句意:虽然这似乎是不可能的,但她仍然决定耐心地照料这颗种子。 put away放好;talk to交谈;look after照顾

15、search for搜索。根据“and then followed the steps carefully”可知,耐心地照顾种子,故选C。 【11题详解】 句意:米里亚姆得到了一些关于如何种植西瓜的信息,然后认真地按照步骤进行。 how怎样;why为什么;when何时;where哪里。根据“got some information about… to plant a watermelon”可知,得到了一些关于如何种植西瓜的信息,故选A。 【12题详解】 句意:当种子变成一个正常大小的西瓜时,她与她的朋友和邻居分享。 watered给……浇水;protected保护;watched

16、观看;shared分享。根据“Everybody liked its taste”可知,与她的朋友和邻居分享,故选D。 【13题详解】 句意:米里亚姆的家人得到了西瓜的种子,之后又种了更多。 for为了;from从;behind在……后面;beside在旁边。根据“got the seeds … the watermelon”可知,从西瓜中得到了种子,故选B。 【14题详解】 句意:西瓜能带来额外的收入,所以米里亚姆的父母就不用经常外出工作了。 so因此;if如果;but但是;unless除非。“The watermelons brought extra money ”与“Miri

17、am’s parents didn’t have to be away for work as much”是因果关系,遵循“前因后果”,故选A。 【15题详解】 句意:米里亚姆终于明白了以赛叔叔的意思——要有耐心,生活就会像西瓜一样甜! new新的;big大的;sweet甜美的;quiet安静的。根据“as a watermelon”可知,像西瓜一样甜,故选C。 二、阅读理解(本题有15小题。第16—18小题,每小题1分;第19—29小题,每小题2分;第30小题5分。共30分) 阅读下面短文,第16—29小题从所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,第30小题在答题纸规定区域作答

18、 A E-waste Electronic waste (e-waste) comes from computers, cameras, phones, fridges, TVs and so on. How much e-waste has been produced? There is too much e-waste on the earth. In the past ten years, 506. 5 Mt of e-waste has been produced. That is as heavy as about 50,149 Eiffel Towers.

19、 What can we do with e-waste? E-waste is harmful to the environment. Repeat the three words in our life: reduce, reuse and recycle. Here are some examples. ◆Quadloop ◆Junichi Kawanishi created solar lanterns with e-waste. turned about 79,000 tons of e-waste into medals. ◆Mixed Reality Lab

20、 ◆Alex Lin designed educational toys with recycled about 136 tons of broken computers into ones e-waste for poor kids. that can be used again. 16. In 2022, how much e-waste was produced in the world? A. 59.4 Mt. B. 53.6 Mt. C. 48.2 Mt. D. 39.8 Mt. 17. What did Alex Lm do w

21、ith e-waste? A. He made medals. B. He created lanterns. C. He designed toys. D. He recycled computers. 18. In which part of a website can we read the page? A. Food. B. Health. C. Travel. D. Environment. 【答案】16. A 17. D 18. D 【解析】 【导语】本文主要介绍了电子垃圾问题很严重,并介绍了如何处理电子垃圾。 【16题详解】 细节理解题。根据图表内容

22、可知,2022年共生产了5940万吨电子垃圾。故选A。 【17题详解】 细节理解题。根据“recycled about 136 tons of broken computers”可知他回收了大约136吨坏电脑。故选D。 【18题详解】 推理判断题。本文主要介绍了电子垃圾问题很严重,并介绍了如何处理电子垃圾,故文章可能出现在环境版面。故选D。 B A marathon is a long running race of 26.2 miles (42.195 kilometres). The first Olympic Marathon was held in Athens. No

23、w, many cities host their own marathons every year. Some of the best-known marathons around the world are the New York City Marathon, the Boston Marathon and the Tokyo Marathon. Among them, the Boston Marathon which started in 1897, is the oldest yearly marathon in the world. As time goes by, the sp

24、ort has become more than just a race. Themes of marathons add fun and meaning to the hard miles. Runners run for helping sick kids, celebrating important events, or just enjoying nature. There is a famous marathon in Gisborne, New Zealand, which is known for being the first city in the world to wel

25、come the sunlight every day. Runners can greet the sunrise as they race along the golden sandy beaches. Marathon routes bring people more understanding of the old sport. Some routes provide great sporting challenges for runners. The routes offer various surfaces, from bridges to sand to hills. Runn

26、ers of all skill levels can sweat freely and push their limits in the race. Some routes are well planned for runners to explore the many sides of a city. For example, the route of the Great Wall Marathon takes the runners along the great wonder of the world. The race can be an amazing chance to get

27、to know Beijing, its people and local food. A marathon is quite a journey for runners to enjoy the run, challenge themselves and experience the culture. There is so much more behind the race for us to explore. 19. According to the passages the oldest yearly marathon is ________. A. the Tokyo Mara

28、thon B. the Olympic Marathon C. the Boston Marathon D. the New York City Marathon 20. What might be the theme of the marathon in Gisborne? A. First Light. B. Lively Kids. C. Green Miles. D. Fun Beach. 21. The writer uses the example of the Great Wall Marathon to tell that the route ________. A.

29、 is difficult to plan B. shows the city culture C. offers different surfaces D. brings challenge to runners 22. What’s the best title for the passage? A. Marathon: Not Just a Race B. Marathon: Routes and Rules C. Marathon: History and Thames D. Marathon: A Race for Everyone 【答案】19. C 20. A

30、 21. B 22. A 【解析】 【导语】本文介绍了马拉松比赛,它是一段享受跑步、挑战自我和体验文化的旅程。 【19题详解】 细节理解题。根据“Among them, the Boston Marathon which started in 1897, is the oldest yearly marathon in the world.”可知波士顿马拉松赛是世界上最古老的年度马拉松赛。故选C。 【20题详解】 细节理解题。根据“There is a famous marathon in Gisborne, New Zealand, which is known for

31、being the first city in the world to welcome the sunlight every day.(在新西兰的吉斯伯恩有一场著名的马拉松比赛,它是世界上第一个每天都欢迎阳光的城市。)”可知“第一道光”可作为吉斯伯恩的马拉松主题。故选A。 【21题详解】 细节理解题。根据“For example, the route of the Great Wall Marathon takes the runners along the great wonder of the world. The race can be an amazing chance to g

32、et to know Beijing, its people and local food.”可知长城马拉松是了解北京、北京人和当地食物的绝佳机会。故选B。 【22题详解】 最佳标题题。本文介绍了马拉松比赛,它是一段享受跑步、挑战自我和体验文化的旅程。A选项“马拉松:不仅仅是一场比赛”为最佳标题。故选A。 C Taihu Tunnel, 10.79 kilometres long and 43.6 metres wide, has been the longest underwater tunnel in China. It stands out as one of the “2022

33、 China’s Top 100 Buildings in the New Era”. When building Taihu Tunnel, the project team faced many challenges, such as high safety risks and time limit. To deal with them, they made workable plans. They divided the tunnel construction into 19 parts. The construction of each part mainly took four s

34、teps. Step 1 Remove. The team built a cofferdam to remove water from the area, so the workers could go inside and do their work in dry conditions. Step 2 Clear. The team dug deep into the lake bed, and cleared the soil and stones out in order to make space for the next step. Step 3 Build. The tea

35、m built the floor, walls and roof of the tunnel in this step. They used high-quality building materials to waterproof the tunnel. Step 4 Backfill. The team put the soil and stones back. Then this part of the tunnel was buried deep down the lake bed. The construction of the 19 parts was streamlined

36、 The project team used a new method. The work group of each step moved to the next part and repeated their work after they finished the work in the previous part. Different work groups co-operated well with each other. From part to part, the construction started from the opposite ends, and got conn

37、ected somewhere in the middle. The construction took about four years to complete, shorter than people had expected. The drivers’ safety is fully considered in Taihu Tunnel. There are 200,000 LED lights on the ceiling of the tunnel. They show vivid pictures of blue sky, starry night and so on. The

38、pictures can help drivers fight tiredness and travel through the tunnel safely. Besides, there are two systems in the tunnel. The police can check the traffic situation through a monitoring system. If traffic accidents happen, the police can give instructions and warn drivers in the tunnel over an a

39、udio system to prevent further accidents. The construction of Taihu Tunnel shows great value in engineering and the tunnel brings much convenience to people living nearby. 23. Which picture shows how a “cofferdam” works? A B. C. D. 24. The construction of Taihu Tunnel ______. A. was divided

40、 into four parts B. look more time than people had expected C. started from the middle of the lake D. was completed by using a streamlined method 25. What can we learn from Paragraph 8? A. Pictures in the tunnel can help keep drivers safe. B. Drivers can control the LED lights in the tunnel. C.

41、 The police can warn drivers through a monitoring system. D. An audio system can help drivers check the traffic situation. 26. What is the main purpose of the passage? A. To advise people to protect Taihu Tunnel. B. To introduce the construction of Taihu Tunnel. C. To share the advantages broug

42、ht by Taihu Tunnel. D. To tell the difficulties of constructing Taihu Tunnel. 【答案】23. D 24. D 25. A 26. B 【解析】 【导语】本文主要介绍了太湖隧道的建造。 【23题详解】 推理判断题。根据“The team built a cofferdam to remove water from the area, so the workers could go inside and do their work in dry conditions.”可知该团队建造了一个围

43、堰来清除该地区的水,所以它是用来清除水的,选项D符合。故选D。 【24题详解】 细节理解题。根据“The construction of the 19 parts was streamlined...The construction took about four years to complete, shorter than people had expected”可知太湖隧道采用流线法施工完成。故选D。 【25题详解】 细节理解题。根据“The pictures can help drivers fight tiredness and travel through the tunn

44、el safely”可知这些图片可以帮助司机克服疲劳,安全地通过隧道。故选A。 【26题详解】 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了太湖隧道的建造。故选B。 D I was travelling on a British ship from India to London in 1905. Among all the passengers, no one would fail to notice Padishah, an Indian businessman. From the moment he got on the ship, he kept showing off the

45、 diamond on his turban. The big diamond successfully attracted attention, including that of the five ostriches on the deck. One morning, as Padishah passed by the ostriches, one swallowed his diamond suddenly. The bird ran around and mixed itself with the others in no time. “Whose are these stupid

46、 ostriches? I want my diamond back!” Padishah shouted angrily. People began to crowd on the deck. I was among the first to arrive. I didn’t feel half sorry for the man as he was asking everyone what to do for the diamond’s return. Word swept across the ship about the accident, reaching a man named

47、Potter. After lunch in the hall, Potter went to Padishah and claimed, “I’ve contacted the ostriches’ owner in London. He accepted my offer for all five and now I am the owner. I have the right to keep the birds and the diamond inside.” I thought Potter was rather smart and regretted deeply at a lost

48、 chance. Padishah was so upset and blurted, “There’s no way you can get my diamond,” he continued as he got calmer. “I can offer you 100 pounds for the birds.” Potter simply refused and left. After a while, Potter came back to the hall with a sly smile. He announced that he wanted to sell four bir

49、ds separately to separate people by auction. The starting price was 80 for a bird. One of them, he would keep for himself. Before the crowd realised what was happening, a diamond businessman got one bird for 100 pounds. The prices for the following birds rose higher and higher. After the fourth bei

50、ng sold, Padishah got half mad, not knowing what to do. Potter seemed suddenly sorry and said, “I should have kept them all. But... Trust me! The last bird must be the one.” I stared at the last bird for quite a while and asked Potter for a private conversation. After a long talk, I finally got the

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服