ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:22 ,大小:665.60KB ,
资源ID:9946223      下载积分:3 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/9946223.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2023年浙江省金华市中考英语真题(解析版).docx)为本站上传会员【鱼**】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2023年浙江省金华市中考英语真题(解析版).docx

1、 浙江省2023年初中学业水平考试(金华卷) 英语试题卷 考生须知: 1.全卷共七大题,76小题,满分为120分,考试时间为100分钟。 2.全卷分为卷Ⅰ(选择题)和卷Ⅱ(非选择题)两部分,全部在答题纸上作答。卷Ⅰ的答案必须用2B铅笔填涂;卷Ⅱ的答案必须用黑色字迹钢笔或签字笔写在答题纸相应位置上。 3.请用黑色字迹钢笔或签字笔在答题纸上先填写姓名和准考证号。 卷Ⅰ 说明:本卷共有三大题,45小题,满分70分。请用2B铅笔在答题纸上将你认为正确的选项对应的小方框涂黑、涂满。 第一部分 听力部分 一、听力(共15小题;满分25分) 第一节:听小对话,从A、B、C三个选项中

2、选出正确的选项,回答问题。(共5小题;每小题1分,满分5分) 1. Whose coat is this? A. Peter’s. B. Betty’s. C. Jenny’s. 2. How did Tim go to school this morning? A. By Taxi. B. By bus. C. By bike. 3. What is the probable relationship between the two speakers? A. Mother and son. B. Teacher and student.

3、C. Saleswoman and customer. 4. What will the weather be like this afternoon? A. Rainy. B. Sunny. C. Cloudy. 5. When does the train leave? A. At 8: 30. B. At 9: 00. C. At 9:30. 第二节:听长对话,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。(共5小题;每小题2分,满分10分) 听下面一段较长对话,回答6、7两个问题。 6. Where does the co

4、nversation probably take place? A. In a shop. B. At school. C. At home. 7. What will Lily do next? A. Do her homework. B. Clean her room. C. Help her father. 听下面一段较长对话,回答8~10三个问题。 8. How docs Ben feel at first? A. Relaxed. B. Bored. C. Crazy. 9. What does Kate advise

5、 Ben to do? A. To pick up a new hobby. B. To make a new friend. C. To start learning violin lessons. 10. Who does Kate recommend(推荐) to be Ben’s teacher? A. Her teacher. B. Her uncle. C. Her brother. 第三节:听下面一段独白,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。(共5小题;每小题2分,满分10分) 11. What can Anna do in the club

6、 A. Make robots. B. Play games. C. Do experiments. 12. Who is Mr. Thomas? A. Anna’s partner. B. The club leader. C. A Technology teacher 13. What docs Anna think of Mr. Thomas? A Kind and cool. B. Strict but helpful. C. Friendly and honest. 14. How often does the competition

7、 take place? A. Every week. B. Every month. C. Every year. 15. Why does Anna love the club? A. Because she always wins the competition. B. Because robots are very lovely and clever. C. Because it’s a great place to meet new people. 第二部分 笔试部分 二、完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从每

8、题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 My elder sister got a disease, locked in her own world. She could not look at people in the eye. She would repeat the words in a very low voice. It turned my parents’ world upside down. ____1____, they worked very hard to make sure that everything seemed pleasant and peacefu

9、l for me. I knew ____2____ about it until the age of ten. It was then that I started to notice my sister was different. I ____3____ to accept her as my sister in public. Then, an incident (小事) ____4____ how I viewed my sister. It changed me as well. One day, my sister had to put up a ____5____, wh

10、ether in a group, or by herself. As you can imagine, my sister was the only one left without a group. “I’ll ____6____,” she told my parents. Hearing this, I was completely ____7____. How could my sister sing in front of the school? I must stop this happening, ____8____ she would make me lose face, o

11、ne way or another. “No!” I cried out. My parents shot me a look. I knew I had to watch her performance. I prayed (祈祷) ____9____ that something would happen to stop her. No one knows she is your _____10_____. It is fine, you do not need to tell anyone. I remember telling myself the exact words as I

12、sat in the hall, _____11_____ the performance to start. Finally, my sister started to sing. She opened her mouth, and I was shocked again—her voice was so _____12_____ in its power. I felt really sorry—she could sing so beautifully! How could I have doubted her abilities? I had been so _____13_____.

13、 Regret and _____14_____ filled my heart. Actually, my sister knew all things I had done to her, but she _____15_____ minded. I decided to love her unconditionally. It was as if a veil (面纱) had been lifted from my eyes, and my heart was full. 1. A. So B. Then C. However D. Finally 2. A. something

14、 B. anything C. everything D. nothing 3. A. decided B. refused C. expected D. promised 4. A. suggested B. showed C. explained D. changed 5. A. performance B. game C. picture D. sign 6. A. dance B. sing C. play D. draw 7. A. proud B. pleased C. shocked D. disappointed 8. A. or B. and C. though

15、D. if 9. A. silently B. openly C. excitedly D. happily 10. A. classmate B. neighbor C. cousin D. sister 11. A. going over B. talking about C. waiting for D. dreaming of 12. A. special B. beautiful C. low D. strange 13. A. wrong B. serious C. busy D. careful 14. A. shame B. worry C. surprise D.

16、 fear 15. A. sometimes B. always C. ever D. never 【答案】1. C 2. D 3. B 4. D 5. A 6. B 7. C 8. A 9. A 10. D 11. C 12. B 13. A 14. A 15. D 【解析】 【导语】本文主要讲述了作者的姐姐因为生病会用很低的声音重复别人的话,作者为此感到很丢人,所以当作者姐姐要去表演时,作者不想让别人知道这是她姐姐,但是最后姐姐唱得非常好,作者为自己的想法感到后悔和羞愧。 【1题详解】 句意:然

17、而,他们非常努力地工作,以确保一切对我来说都是愉快和平静的。 so所以;then然后;however然而;finally终于。此处和前句是转折关系,用however。故选C。 【2题详解】 句意:我直到十岁才知道这件事。 something某事;anything任何事;everything所有事;nothing没有事。根据“about it until the age of ten.”可知直到十岁时,才知道了这件事,用nothing。故选D。 【3题详解】 句意:我拒绝在公共场合接受她做我的姐姐。 decided决定;refused拒绝;expected期待;promised承诺

18、根据“ accept her as my sister in public”以及下文内容可知作者拒绝承认姐姐。故选B。 【4题详解】 句意:然后,一件事改变了我对姐姐的看法。 suggested建议;showed展示;explained解释;changed改变。根据“how I viewed my sister. It changed me as well”可知是改变了对姐姐的看法。故选D。 【5题详解】 句意:有一天,我姐姐不得不表演,无论是集体表演还是自己表演。 performance表现;game游戏;picture图片;sign标记。根据“I knew I had to

19、watch her performance”可知作者姐姐要表演。故选A。 【6题详解】 句意:我会唱歌。 dance跳舞;sing唱歌;play玩;draw画。根据“How could my sister sing in front of the school”可知作者姐姐要唱歌。故选B。 【7题详解】 句意:听到这里,我完全惊呆了。 proud自豪的;pleased开心的;shocked震惊的;disappointed失望的。根据“How could my sister sing in front of the school”可知作者很震惊姐姐要唱歌。故选C。 【8题详解】

20、句意:我必须阻止这种事情的发生,否则她会以某种方式让我丢脸。 or否则;and和;though虽然;if如果。根据“she would make me lose face”可知要阻止她,否则她会让我丢脸。故选A。 【9题详解】 句意:我默默地祈祷,希望有什么事情能阻止她。 silently沉默地;openly开放地;excitedly兴奋地;happily开心地。根据“prayed”可知是默默地祈祷。故选A。 【10题详解】 句意:没人知道她是你姐姐。 classmate同学;neighbor邻居;cousin堂兄弟;sister姐妹。根据“My elder sister got

21、 a disease”可知她是我的姐姐。故选D。 【11题详解】 句意:我记得当我坐在大厅里等待演出开始时,我对自己说了确切的话。 going over复习;talking about谈论;waiting for等待;dreaming of梦想。根据“the performance to start”可知是等待表演。故选C。 【12题详解】 句意:她的声音如此美妙。 special特别的;beautiful美丽的;low低的;strange奇怪的。根据“she could sing so beautifully”可知嗓音非常美妙。故选B。 【13题详解】 句意:我错了。 wr

22、ong错误的;serious严肃的;busy忙的;careful认真的。根据“How could I have doubted her abilities”可知作者怀疑姐姐的能力,自己做错了。故选A。 【14题详解】 句意:遗憾和羞愧充斥着我的心。 shame羞愧;worry担心;surprise惊讶;fear害怕。根据“Regret and”可知作者对于自己的行为感到后悔和羞愧。故选A。 【15题详解】 句意:事实上,我姐姐知道我对她做的一切,但她从不介意。 sometimes有时;always总是;ever曾经;never从不。根据“my sister knew all thi

23、ngs I had done to her, but she...minded”可知姐姐从不介意我对她做的事情。故选D。 三、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 A Nowadays, many wild animals around the world are in danger. Some kinds of them are dying out at an alarming rate (以惊人的速度). Between 150 and 200 species (物种) disappear every da

24、y. To make us aware of the serious problem and help save the animals in danger before it’s too late, our English teacher shared two posters with us. We are losing home! Like many other animals, we live in the trees. However, billions of trees are being cut down every year to make paper for human

25、s. In this way, a lot of animals’ homes are being destroyed! Is it right to make animals homeless so that humans can have more paper? Elephants mostly live on the plain of Africa and in the forests of Asia. But today, they are facing a serious problem: large numbers are being killed for meat and

26、skin, especially for ivory. They are in danger! Only when we stop buying elephant products can we stop the killing and save them. Let’s say NO to sale! 16. The English teacher shared two posters with his students to ________. A. record the animals’ poor life B. ask questions about animals C. in

27、troduce two lovely animals D. help protect animals in danger 17. Why does the mother koala bear hold the tree tightly (紧紧地) on the left poster? A. Because she carries a baby on the back. B. Because she needs to look for food. C. Because she doesn’t want to lose home. D. Because she is afraid of f

28、alling down. 18. Which of the following is TRUE according to the text? A. About 20 species disappear every day. B. Stopping buying helps save elephants. C. Trees are being cut down to build houses. D. Elephants are killed only for meat and skin. 【答案】16. D 17. C 18. B 【解析】 【导语】本文主要介绍为了帮助拯

29、救处于危险中的动物,我们的英语老师与我们分享了两张海报。 【16题详解】 细节理解题。根据“To make us aware of the serious problem and help save the animals in danger before it’s too late, our English teacher shared two posters with us.”可知为了让我们意识到这个严重的问题,并在为时已晚之前帮助拯救处于危险中的动物,我们的英语老师与我们分享了两张海报。故选D。 【17题详解】 推理判断题。根据“billions of trees are bei

30、ng cut down every year to make paper for humans. In this way, a lot of animals’ homes are being destroyed”可知每年有数十亿棵树被砍伐来为人类造纸,许多动物的家园被摧毁了,由此可推知树袋熊妈妈不想失去她的家园,所以她紧紧地抓着树。故选C。 【18题详解】 细节理解题。根据“Only when we stop buying elephant products can we stop the killing and save them”可知只有当我们停止购买大象产品时,我们才能停止杀戮并拯救

31、它们。故选B。 B Dear future Linda (or rather myself), I hope when you read this letter you don’t find my writing too messy! At the moment, I’m 15 years old and living at home with my family. I love school and have lots of good friends. We do lots of fun things together like parties, ice skating and swi

32、mming. My biggest worry is not doing well in my school exams, but I’m working really hard so hopefully I have nothing to worry about. There’s so much I (you!) want to do. I hope you’ve travelled all over the world and seen lots of things and met lots of people. I hope you’ve visited the Great Wall

33、in China and the pyramids in Egypt, shopped in New York City and in Paris, seen polar bears in Norway and the Great Barrier Reef in Australia. I’ve just remembered, you always wanted to see elephants in India—I hope you’ve managed to do that too. I promise myself I’ll always try my best and have no

34、 regrets. I never want to forget where every step of my life has taken me. Already it seems as if so much has happened. I’ve moved from primary to junior middle school (about to graduate), been taught to swim and dance (I love ballet dancing), learned to speak Chinese and French, and raised money fo

35、r those in need by selling old toys and books. I really hope you’re happy. I hope you have a successful career that you enjoy doing and look forward to each morning when you wake up. I hope you’re surrounded by good friends and family and maybe also have a family of your own. More than anything els

36、e, I hope you’ve enjoyed every single moment so far! Love Linda 19. How does Linda develop Paragraph 2? A. By comparing facts. B. By telling stories. C. By giving examples. D. By listing numbers. 20. Linda promises herself to ________. A. stay with her family B. visit her friends more C. al

37、ways try her best D. travel as much as she can 21. Linda hopes she will have ________. A. a lovely home B. a lot of holidays C. a lot of money D. a career she loves 22. From the passage, we know Linda is ________ about her study and life. A. hopeful B. worried C. uncertain D. curious 【答案】19. C

38、 20. C 21. D 22. A 【解析】 【导语】本文是现在的Linda写给未来Linda的一封信。 【19题详解】 推理判断题。根据“There’s so much I (you!) want to do...”可知通过举例子说明了想做的事情。故选C。 【20题详解】 细节理解题。根据“I promise myself I’ll always try my best”可知承诺会尽自己最大的努力。故选C。 【21题详解】 细节理解题。根据“I hope you have a successful career that you enjoy doing”可

39、知希望有一个自己喜欢的职业。故选D。 【22题详解】 细节理解题。根据“so hopefully I have nothing to worry about”可知Linda对她的学习和生活很有希望。故选A。 C ①According to UNESCO, there are 740 million people unable to read or write in this world. And 250 million children of primary school age have no basic reading and writing skills. However, re

40、ading makes everything possible in life: education, work and escaping poverty(贫困). Considering that, the Global School Community aims to bring digital books to all the children of the world and their families. ②Digital technology makes a real difference. It can reach across the world and is fairly

41、inexpensive. The Global School Community makes e-books available to children all around the world, either through mobile phones, Ipads or computers, saving the cost of making books and transport. Technology also helps improve our communication skills. Through the use of technology, teachers and chil

42、dren around the world can meet online to share lessons and discuss ideas. Remote schooling (远程教学) is one example of the success of communication through the Internet. ③The first books a child reads can have a great influence on that child. The greater the influence, the more likely the child is to

43、continue reading and learning throughout his life. E-books, which are actually the electronic versions of printed books, not only provide knowledge and information, but help people grow healthily in mind. They can provide hours of entertainment and can connect schools all over the world. Studies hav

44、e shown that children make much progress after only five months of reading e-books. Bido Hafrag, a child from Egypt, said, “Reading e-books not only helps me learn to read and write, but gives me much confidence. It also helps me have a better understanding of the world.” ④The Global School Communi

45、ty has a huge e-book library for every school to enter. It aims to bring digital books to all children and their families, and helps schools, colleges and universities to connect with each other. Please join our family of schools, write an e-book or share resources资源) at . 23. The Global School Com

46、munity plans to ________. A. make every child aware of the meanings of reading B. bring digital books to all children and their families C. offer chances for teachers to teach all over the world D. build up the confidence of the children from poor areas 24. Which of the following best explains

47、the underlined word “inexpensive” in Paragraph 2? A. useful B. popular C. valuable D. cheap 25. What does Paragraph 3 mainly talk about? A. E-books help readers learn and make progress. B. E-books provide knowledge and information. C. E-books improve communication skills a lot. D. E-books have m

48、ore advantages than printed ones. 26. The writer writes the passage to . A. introduce a new way to see the outside world B. help connect all the schools around the world C. invite us to join the Global School Community D. explain the history and development of e-books 【答案】23. B 24. D

49、 25. A 26. C 【解析】 【导语】本文主要介绍了全球2.5亿小学适龄儿童没有基本的阅读和写作技能,为了解决这个问题,全球学校社区旨在将数字图书带给世界上所有的儿童及其家庭。 【23题详解】 细节理解题。根据“the Global School Community aims to bring digital books to all the children of the world and their families”可知全球学校社区旨在将数字图书带给世界上所有的儿童及其家庭。故选B。 【24题详解】 词义猜测题。根据“It can reach across the world and is fairly inexpensive”可知它可以覆盖世界各地,而且相当便宜,故此处划线部分意为“便宜的”。故选D。 【25题详解】 主旨大意题。根据“The first books a child reads can have a great influence on that child...”以及本段内容可知电子书对孩子有很大的影响,帮助读者学习和进步。故选A。 【26题详解】 主旨大意题。本文主要介绍了全球2.5亿小学适龄儿童没有基本的阅读和写作技能,为了解决这个问题,全球学校社区旨在将数字图书带

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服