ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:19 ,大小:916.83KB ,
资源ID:9946134      下载积分:5 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/9946134.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2024年广西中考英语真题(解析版).docx)为本站上传会员【鱼**】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2024年广西中考英语真题(解析版).docx

1、 2024年广西初中学业水平考试 英语 (全卷满分120分,考试时间120分钟) 注意事项: 1.答题前,考生务必将姓名、准考证号填写在试卷和答题卡上。 2.考生作答时,请在答题卡上作答(答题注意事项见答题卡),在本试卷、草稿纸上作答无效。 3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 4.先考听力,在听力开始前有两分钟听力试音时间。 一、听力 (本大题共30小题,每小题1分,共30分。) (一)听句子,选图片。 你将听到五个句子,请选出与所听句子内容相符的图片,有一幅图是多余的。每个句子读两遍。 1.________ 2.________ 3._____

2、 4.________ 5.________ (二)听短对话,选择最佳答案。 你将听到五段对话,每段对话后有一个小题,请根据对话内容,选出最佳答案。每段对话读两遍。 6.What is Tony’s favorite animal? A.Dogs. B.Pigs. C.Cats. 7.How is the weather today? A.Rainy. B.Sunny. C.Windy. 8.What does the man want to drink? A.Water. B.Milk. C.Coffee. 9.Wher

3、e is the hospital? A.At the end of the street. B.On the left of the bank. C.In front of the hotel. 10.What does Cindy mean? A.Her brother is crazy about tea. B.She would like to have a cup of tea. C.She has no interest in the match. (三)听长对话,选择最佳答案。 你将听到三段对话,请根据对话内容,选出每个问题的最佳答案。每段对话读两遍。请

4、听第一段对话,回答第11至13小题。 11.Who will go to the zoo with Mike? A.His brother. B.His friend. C.His cousin. 12.How will Mike go to the zoo? A.By taxi. B.On foot. C.By bus. 13.What is Alice going to do? A.Have a party. B.Watch a movie. C.Go to a concert. 请听第二段对话,回答第14至16小题。 14.What d

5、id David do in the old people’s home yesterday? A.He told stories. B.He did some cleaning. C.He read newspapers. 15.When will David go to the old people’s home again? A.Next Monday. B.Next Friday. C.Next Sunday. 16.Where will the speakers meet? A.At the school gate. B.On the play

6、ground. C.In the dining hall. 请听第三段对话,回答第17至20小题。 17.What is Jack doing? A.He is watching TV. B.He is writing a card. C.He is playing games. 18.Who is Jack’s new friend? A.Simon. B.Bob. C.Peter. 19.What is Jack’s new friend like? A.He is kind. B.He is strict. C.He is clev

7、er. 20.What is Jack’s new friend’s hobby? A.Boating. B.Fishing. C.Swimming. (四)听短文,选择最佳答案。 你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出每个问题的最佳答案。短文读两遍。 21.Which country does Linda come from? A.Australia. B.France. C.Canada. 22.When did Linda come to study in Beijing? A.2 months ago. B.3 months ago.

8、 C.4 months ago. 23.How did Linda feel at the beginning? A.Lonely. B.Tired. C.Excited. 24.Who helps Linda with her study? A.Her neighbors. B.Her teachers. C.Her parents. 25.What did Linda do last Saturday? A.She visited the Great Wall. B.She visited the Summer Palace. C.She visit

9、ed Tian’anmen Square. (五)听短文,填信息。 你将听到一篇短文,请根据短文内容,将所缺信息填入答题卡对应的横线上,每空一词。短文读三遍。 Activities in Our School Clubs Who students of each grade When from 5 p. m. to 26 p. m. on weekdays What Nature Club: 27 the wonder of nature Food and Drink Club: learn to make 28 and dumplings Rea

10、ding Club: know about 29 poems English Club: learn how to 30 words correctly 二、单项选择 (本大题共10小题,每小题1分,共10分。) 1. —Hello, I’m Gina. Glad to meet you. —________ A. I’m sorry. B. Glad to meet you, too. C. Here you are. 【答案】B 【解析】 【详解】句意:——你好,我是吉娜。很高兴认识你。——我也很高兴认识你。 考查情景交际。I’m sorry.很抱歉。Gl

11、ad to meet you, too.我也很高兴认识你。Here you are.给你。根据“Glad to meet you.”可知,此处应回答“我也很高兴认识你”,故选B。 2. Jimmy likes reading, so he often goes to the bookstore to buy some ________. A. rulers B. bags C. books 【答案】C 【解析】 【详解】句意:吉米喜欢读书,所以他经常去书店买书。 考查名词辨析。rulers尺子;bags包;books书。根据“Jimmy likes reading, so he o

12、ften goes to the bookstore to buy some...”可知,喜欢阅读,所以是去书店买书,故选C。 3. —Andy, who are the girls over there? —________ are my sisters, Lily and Lucy. A. They B. We C. You 【答案】A 【解析】 【详解】句意:——安迪,那边的女孩们是谁?——她们是我的姐妹,莉莉和露西。 考查代词辨析。They她们;We我们;You你们。根据“Andy, who are the girls over there?”可知,询问那边的女孩们是谁,

13、答语应该说“她们是……”,故选A。 4. —Henry, ________ is your job? —I’m a policeman A. how B. where C. what 【答案】C 【解析】 【详解】句意:——亨利,你的工作是什么?——我是一名警察。 考查特殊疑问句。how如何;where在哪里;what什么。根据“...is your job?”和“I’m a policeman.”可知,询问工作是什么,故选C。 5. Put on more clothes. It is ________ outside in winter. A. hot B. co

14、ld C. warm 【答案】B 【解析】 【详解】句意:多穿点衣服。冬天外面很冷。 考查形容词辨析。hot热的;cold冷的;warm温暖的。根据“Put on more clothes. It is ... outside in winter.”可知,多穿衣服,因为外面很冷,故选B。 6. You should ________ your car slowly when passing by a school. A. drive B. clean C. repair 【答案】A 【解析】 【详解】句意:当你经过学校时,你应该慢慢开车。 考查动词辨析。drive驾驶;cl

15、ean打扫;repair修理,根据“You should ... your car slowly when passing by a school.”可知,经过学校路段应该慢慢开车。故选A。 7. —What do you think of the chicken soup, Helen? —It ________ really good. I’d like to drink more. A. tastes B. feels C. sounds 【答案】A 【解析】 【详解】句意:——海伦,你觉得鸡汤怎么样?——味道真的很好。我想多喝点。 考查动词辨析。tastes尝起来;fee

16、ls感觉;sounds听起来。根据“It ... really good. I’d like to drink more.”可知,鸡汤尝起来味道很好,故选A。 8. —Dad, let’s ________ early to do exercise tomorrow morning. —OK, no problem. A. look up B. get up C. give up 【答案】B 【解析】 【详解】句意:——爸爸,我们明天早上早点起床做运动吧。——好的,没问题。 考查动词短语辨析。look up查找;get up起床;give up放弃。根据“let’s ... ea

17、rly to do exercise tomorrow morning”可知,早点起床做运动,故选B。 9. Listen! The birds ________ in the tree now. A. sing B. sang C. are singing 【答案】C 【解析】 【详解】句意:听!鸟儿正在树上唱歌。 考查动词时态。根据“Listen!”可知,时态是现在进行时,结构为:am/is/are doing。故选C。 10. —Could you please tell me ________? —In my hometown. A. how you usually

18、go to school B. where you usually spend your holiday C. when you usually have breakfast at school 【答案】B 【解析】 【详解】句意:——你能告诉我你通常在哪里度假吗?——在我的家乡。 考查宾语从句。根据答语“In my hometown.”可知,对地点提问,故选B。 三、补全对话(本大题共5小题,每小题1分,共5分。) 根据对话内容,从下面选项中选出恰当的句子补全对话,有一个选项是多余的。 ( Today is June 3. Xiaoming and Linlin are t

19、alking about the news on CCTV. ) A: Hello, Xiaoming. B: ____11____ A: Did you watch CCTV News last night? B:____12____ Any exciting news? A: Yes. It’s about Chang’e-6. It landed on the moon. B: Wow! When did it land on the moon? A:____13____ B: We have got a lot of success in space technolog

20、y! I want to know more about it. A: I’ve got some books about space. B: ____14____ A: Of course. B: Thank you A: ____15____ A. No, I didn’t. B. Hello, Linlin. C. You’re welcome. D. Good luck to you. E. At 6:23 p.m. on June 2. F. May I borrow the books? 【答案】11. B 12. A 13. E 14.

21、F 15. C 【解析】 【导语】本文主要是小明和琳琳正在谈论中央电视台的新闻的对话。 【11题详解】 根据“Hello, Xiaoming.”可知,空处应是回应对方的问候,B项“你好,琳琳。”符合语境,故选B。 【12题详解】 根据“Any exciting news?”可知,空处应是否定回答,A项“不,我没看。”符合语境,故选A。 【13题详解】 根据“When did it land on the moon?”可知,空处应是回答的时间,E项“6月2日下午6点23分。”符合语境,故选E。 【14题详解】 根据“I’ve got some books about s

22、pace.”和“Of course.”可知,空处应是表示请求的句子,与书籍有关,F项“我可以借这些书吗?”符合语境,故选F。 【15题详解】 根据“Thank you.”可知,空处应回答不客气,C项“不客气。”符合语境,故选C。 四、完形填空(本大题共10小题,每小题1分,共10分。) 阅读下面语篇,从各小题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项。 My name is Daniel. I live in Tennessee. When I was 7, I found some plastic (塑料的) bottles on a riverbank. I felt worrie

23、d because I knew plastic bottles and other rubbish could be ___16___ to animals in rivers. Now I’m 13, and I work to keep rubbish out of rivers. The Tennessee River is ___17___ polluted with plastics and other rubbish. And I want to do something to help stop more ___18___. I do some ___19___ cleanu

24、ps with others. We go along the riverbanks. Sometimes we go to places that we can only reach by boat. We often find plenty of ___20___, such as broken toys and plastic bags. Doing cleanups makes me really ___21___. I know I’m making a difference and ___22___ lives—not just animal lives, but human l

25、ives as well, because it continues up the food chain (链条).What happens to them happens to us. Last year, I set up the Cleanup Kids with my friends to call on kids all around the world to ___23___ rubbish. People take pictures of the rubbish ___24___ send them to us, so we can know how many pieces t

26、hey found. We will ___25___ our goal (目标) of 1,000,000 pieces at the end of this month. We’re never too young to change the world. Kids are a small part of the population, but we are 100% of the future. 16. A. good B. helpful C. harmful 17. A. badly B. hardly C. carefully 18. A. invention B. pol

27、lution C. attention 19. A. sea B. lake C. river 20. A. rubbish B. fruit C. fish 21. A. nervous B. bored C. happy 22. A. studying B. saving C. creating 23. A. pick up B. look after C. throw away 24. A. or B. and C. but 25. A. find B. set C. hit 【答案】16. C 17. A 18. B 19. C 20. A

28、 21. C 22. B 23. A 24. B 25. C 【解析】 【导语】本文作者介绍自己的环保经历,告诉我们小孩子也可以改变世界。 【16题详解】 句意:我很担心,因为我知道塑料瓶和其他垃圾可能对河里的动物有害。 good好的;helpful有帮助的;harmful有害的。根据“I felt worried because I knew plastic bottles and other rubbish could be...to animals in rivers.”可知,塑料瓶和其他垃圾可能对河里的动物有害,故选C。 【17题详解】 句意:田纳

29、西河被塑料和其他垃圾严重污染。 badly坏地;hardly几乎不;carefully仔细地。根据“The Tennessee River is...polluted with plastics and other rubbish.”可知,田纳西河被严重污染。故选A。 【18题详解】 句意:我很担心,因为我知道塑料,我想做点什么来帮助阻止更多的污染。 invention发明;pollution污染;attention关注。根据“ And I want to do something to help stop more...”可知,想阻止更多的污染。故选B。 【19题详解】 句意:我

30、和其他人一起清理河流。 sea海;lake湖;river河。根据“We go along the riverbanks.”可知,是清理河流。故选C。 【20题详解】 句意:我们经常发现大量的垃圾,如破碎的玩具和塑料袋。 rubbish垃圾;fruit水果;fish鱼。根据“such as broken toys and plastic bags”可知,破碎的玩具和塑料袋都是垃圾,故选A。 【21题详解】 句意:打扫卫生让我很开心。 nervous紧张的;bored无聊的;happy开心的。根据“I know I’m making a difference...”可知,作者对自己的

31、行为感到高兴,故选C。 【22题详解】 句意:我知道我正在做出改变,拯救生命——不仅仅是动物的生命,还有人类的生命,因为它会持续到食物链的上游。 studying学习;saving拯救;creating创造。根据“and...lives—not just animal lives, but human lives as well”可知,是在拯救生命,故选B。 【23题详解】 句意:去年,我和朋友们成立了“清洁孩子”组织,号召世界各地的孩子们捡起垃圾。 pick up捡起;look after照顾;throw away扔掉。根据“I set up the Cleanup Kids w

32、ith my friends to call on kids all around the world to...rubbish.”可知,是捡起垃圾,故选A。 【24题详解】 句意:人们把垃圾拍下来发给我们,这样我们就能知道他们发现了多少垃圾。 or或者;and和;but但是。前后两句构成并列关系,用and连接,故选B。 【25题详解】 句意:我们将在这个月底达到100万件的目标。 find发现;set设置;hit达到。根据“We will...our goal (目标) of 1,000,000 pieces at the end of this month.”可知,达到100万

33、件的目标。故选C。 五、阅读理解(本大题共20小题,第56~60小题,每小题1分;第61~75 小题,每小题2分,共35分。) A Last July, my family took a holiday in a village. We stayed there for five days and enjoyed ourselves every day. However, when we went home by train, my 6-year-old son found his favorite ball was lost. The ball was a gift from his

34、best friend, so I knew what it meant to him. I called the hotel which we stayed in, but they said, “Sorry. No one has found a lost ball here.” My son was very sad. One week later, we received a box from the hotel. My son couldn’t wait to open it. He was very happy to see his ball in the box. I was

35、glad that the hotel helped us find the ball in the end. 根据语篇内容,判断下列句子正误,正确的填“T”,错误的填“F”。 26. My family took a holiday in a village last July. 27. My son’s favorite ball was a gift from his teacher. 28. We received a box from the hotel one week later. 29. My son was very happy to see his ball in

36、 the box. 30. I was glad that I found the ball by myself in the end. 【答案】26. T 27. F 28. T 29. T 30. F 【解析】 【导语】本文作者介绍去年七月跟家人去村庄度假的经历。 【26题详解】 细节理解题。根据“Last July, my family took a holiday in a village.”可知,去年七月,我们全家去一个村庄度假。故选T。 【27题详解】 细节理解题。根据“The ball was a gift from his bes

37、t friend”可知,这个球是他最好的朋友送他的礼物,而不是老师送的,故选F。 【28题详解】 细节理解题。根据“One week later, we received a box from the hotel.”可知,一个星期后,我们从旅馆收到了一个箱子。故选T。 【29题详解】 细节理解题。根据“He was very happy to see his ball in the box.”可知,他很高兴看到他的球在盒子里。故选T。 【30题详解】 细节理解题。根据“I was glad that the hotel helped us find the ball in the

38、end.”可知,我很高兴酒店最后帮我们找到了球,而不是我自己找到的。故选F。 B 根据语篇内容,选择最佳选项。 31. What is the article on Page 3 about? A. Science. B. Culture. C. History. 32. Who is the writer of the article “How to take notes”? A. Paul Miller. B. Judy Dean. C. Alex Black. 33. How many famous nature parks are mentioned in the a

39、rticle “Nature parks”? A. Five. B. Seven. C. Nine. 34. On which page can you find the article “Chinese gardening”? A. Page 8. B. Page 15. C. Page 22. 35. When should we drink a glass of water according to Kate Brown? A. Before each meal. B. During each meal. C. After each meal. 【答案】31. C 32

40、 B 33. A 34. B 35. A 【解析】 【导语】本文是一份目录。 【31题详解】 细节理解题。根据“History.....Page 3”可知,第三页是历史,故选C。 【32题详解】 细节理解题。根据“How to take notes By Judy Dean”可知,“How to take notes”的作者是Judy Dean。故选B。 【33题详解】 细节理解题。根据“Nature parks By Alex Black Five famous nature parks in the world are mentioned in this

41、 article.”可知,提到了五大著名自然公园,故选A。 【34题详解】 细节理解题。根据“Culture.....Page 15 Chinese gardening By Grace Smith”可知,“Chinese gardening”在15页,故选B。 【35题详解】 细节理解题。根据“Drink more water By Kate Brown Drink a glass of water before each meal. It’s good for health.”可知,Kate Brown认为我们应该在每餐前喝一杯水。故选A。 C Betty lived in a

42、 small town. Beautiful flowers were seen everywhere in the town. Because of the shyness, Betty just stood with few words in public. The shy girl hardly talked to people in social activities. She was often considered as a quiet girl in the community. She felt like a wallflower and wondered if she wou

43、ld go unnoticed all the time. However, her closest friend, Fiona, was completely different. Fiona loved to communicate with others and she encouraged Betty to change. She told Betty that life wasn’t always as beautiful as roses and that everyone was able to make it full of roses. With the encourag

44、ement of Fiona, Betty began to change. Instead of being a wallflower, she started attending a community theater class. She took an active part in acting in the theater group. Her gift for acting began to shine. However, new difficulties were never far away. One of Betty’s classmates became a thorn (

45、刺) in her side. The classmate was not satisfied with her achievements, but Betty continued to deal with the situation. She managed to show herself and became friends with the classmate. All the changes made her feel fresh every day. Betty’s hard work paid off when the town’s famous director, Mr. Jo

46、hnson, watched one of her plays. He liked her acting so much that he offered her the lead role in his new play. Betty’s moment arrived. People were happy to watch her show. Finally, Betty became a confident (自信的) girl. Her change was like a beautiful rose in full flower. She encountered many diffic

47、ulties which taught her that there’s no rose without a thorn. But those thorns helped her develop her abilities. Betty proved (证明) that personal changes were possible for anyone. 根据语篇内容,选择最佳选项。 36. Why did Betty stand with few words in public? A. Because she was shy. B. Because she was great. C.

48、Because she was tidy. 37. What is Paragraph 3 mainly about? A. Betty’s encouragement. B. Betty’s changes. C. Betty’s gift for acting. 38. What can we infer (推断) from Paragraph 4? A. Johnson was good at writing. B. Directors often act in plays. C Betty did well in her show. 39. What does the u

49、nderlined word “encountered” probably mean in Paragraph 5? A. Gave. B. Met. C. Forgot. 40. What does Betty’s story tell us? A. The more changes we make, the more confident we are. B. Friendship makes it possible for everyone to change. C. It’s possible for everyone to make a change. 【答案】36. A

50、 37. B 38. C 39. B 40. C 【解析】 【导语】本文主要介绍了贝蒂从害羞到变得自信的经历,告诉我们:改变对任何人来说都是可能的。 【36题详解】 细节理解题。根据“Because of the shyness, Betty just stood with few words in public.”可知,是因为害羞。故选A。 【37题详解】 段落大意题。根据第三段“With the encouragement of Fiona, Betty began to change....All the changes made her feel fr

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服