ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:553.04KB ,
资源ID:9651333      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/9651333.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2025年高三英语知识点课堂演练.doc)为本站上传会员【精***】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2025年高三英语知识点课堂演练.doc

1、 [课堂演习] Ⅰ. 短语填空 cast down; in favour of; be bound to; pay off; object to; from time to time; in vain; bring back to life; in good condition; pass on 1. He happened to be saved by a kind man and was ________again. 2. I stayed off work, as I didn't want to________my cold to anyone. 3.

2、All the doctors did was ________, and the patient died after three days' treatment. 4. I still see her________ though we live far from each other. 5. I bought the bicycle ten years ago. It still stays ________. 6. Two years of business school really________. He got success in his career. 7. He

3、seemed quite ________when he knew the result. 8. I really ________ being charged for parking. 9. I'm all ________equal pay for equal work. 10. You've done so much work-you________pass the exam. 答案:1. brought back to life' 2. pass on ' 3. in vain ' 4. from time to time'5. in good condition' 6.

4、paid off' 7. cast down' 8. object to ' 9. in favour of' 10. are bound to Ⅱ.单句语法填空 1. Minetta was ________ poor condition last week in hospital; therefore, her parents were ________ favour of performing an operation. 答案:in; in 解析:考察短语搭配中的介词。in poor condition“状况很坏;状况很坏”;in favour of“赞成;支持”。 2.

5、He was in poor health, so the doctor forbade him ________ ________(drink) wine. 答案:to drink 解析:句意:他身体状况不佳,因此医生严禁他喝酒。forbid sb. to do sth.严禁某人做某事。forbade为forbid的过去式。 3. He is a successful businessman; he ________his success more to luck than to ability. 答案:owes 解析:句意:他是个成功的商人,他把他的成功更多地归功于运气而不是能力

6、owe...to... “把……归功于……”,符合句意。 4. This town is so called just ________ ________ ________(honour) a hero in the Anti­Japanese War named Zhao Shangzhi. 答案:in honour of 解析:句意:这个镇子这样叫就是为了纪念抗日战争中的一种叫赵尚志的英雄。in honour of“出于对某人的敬意”。 5. As the road to the airport is under reconstruction, we'd better set__

7、early to avoid the traffic jam. 答案:off 解析:set off“动身,出发”,此处表达早点动身以避免堵车。 6. The reason why I object to ________(work)with Mr. Black in the same office is that he is a heavy smoker. 答案:working 解析:句意:我反对跟布莱克先生在同一种办公室工作的原因是他吸烟很厉害。不及物动词object意为“反对”,常与介词to连用,故此处用动词­ing形式作介词的宾语,work与I之间为积极关系,故用其

8、积极形式。 7. -I'm sorry to ________you, but can you tell me the way to the nearest supermarket? -I will do some shopping, too. Shall we walk there together? 答案:bother 解析:句中I'm sorry to bother you相称于excuse me“对不起;打扰一下”。 8. The forty­storey building is one of the most challenging engineering projects

9、 they ________ ________(undertake). 答案:have undertaken 解析:此处强调对目前的影响,故用目前完毕时。 9. The patient's son asked the doctor the question________his father could survive the big operation. 答案:whether 解析:考察同位语从句。此同位语从句表达一种不确定的状态,故用whether引导同位语从句,表达the question的详细内容。 10.—Mom,I can't see any point in work

10、ing hard at all the subjects at school. —Come on, dear. Years of hard work will surely ________ ________(pay) in the future of your career. 答案:pay off 解析:答句句意:加油吧,孩子。几年的努力一定会在你后来的事业中得到回报。pay off“回报”。 [实战能力·提高] Ⅲ.完形填空 [·辽宁省六校高三年级联合考试] There was once a man who was shipwrecked and stranded(搁浅) o

11、n an island. Every day he prayed, asking God to send someone to rescue him, but to his __1__ no one ever came. Months passed and this man learned how to __2__ on the island. During this time, he __3__ things from the island and stored them in a __4__ that he constructed. One day after hunting for f

12、ood and returning to his hut, __5__ to his dismay(沮丧) he saw that his hut was on fire along with everything else he owned! All of his possessions were __6__ in flames! The only thing he had __7__ were the clothes on his back. __8__ he was in shock, and then he was consumed with anger! In his __9__

13、he threw a fist into the air and began __10__ at God and yelling, “God, how could you let this happen to me? I've been praying every day for months about being __11__ and no one has come, and now everything that I have is on fire! How could you do this to me! Why did you let this happen?” Later the

14、 man was on his hands and knees weeping __12__ when he happened to look up and __13__ sight of a ship coming in his direction. The man was rescued and as they were heading back to the __14__, the man asked the captain, “How were you __15__ to find me?” The captain responded, “We were __16__across t

15、he ocean when we noticed on the horizon a column of __17__ going up. We decided to __18__it out and when we did, that's when we found you!” In life we are going to be __19__ with challenges, problems, and disasters. But keep it in mind that God can transform what the devil has __20__for bad into yo

16、ur good! What is a catastrophe can sometimes be a blessing in disguise. 1. A. satisfaction      B. disappointment C. delight D. embarrassment 2. A. survive B. entertain C. defend D. escape 3. A. consumed B. operated C. distinguished D. accumulated 4. A. hut B. house C. tent D. shed 5

17、 A. little B. ever C. much D. even 6. A. going up B. going over C. going down D. going through 7. A. deserted B. stored C. left D. dropped 8. A. Apparently B. Gradually C. Firstly D. Unusually 9. A. anger B. joy C. regret D. excitement 10. A. aiming B. throwing C. laughing D.

18、 swearing 11. A. inquired B. rescued C. fed D. cured 12. A. heavily B. closely C. irregularly D. cautiously 13. A. form B. catch C. lose D. gain 14. A. civilization B. north C. island D. world 15. A. eager B. willing C. surprised D. able 16. A. boating B. swimming C. voyaging

19、 D. flying 17. A. ash B. water C. smoke D. thunder 18. A. check B. set C. rule D. hand 19. A. charged B. delighted C. concerned D. faced 20. A. pressed B. packed C. meant D. charged [文章大意] 本文是一则小故事,描述了一种因船只失事困于海岛的人几经周折被营救的过程。故事告诉我们:有时会因祸得福。 1. B。这个被困于小岛的人每天祷告求上帝派人去救他,但并没有人来,由此可知,他很

20、失望。to one's disappointment“令人失望的是”符合语境。 2. A。几种月过去了,这个人学会了怎样在岛上生存。survive“活下来,幸存”符合语境。entertain“娱乐”,defend“防守”,escape“逃跑”,都不符合语境。 3. D。在这期间,他积累(accumulate)从岛上得来的东西并存储在他建造的小屋里。consume“消耗”,operate“操作”,distinguish“辨别”,都不符合语境。 4. A。下文信息“One day after hunting for food and returning to his hut”是暗示。 5.

21、 C。一天他寻找食物后回到自己的小屋时,沮丧地发现,小屋连同他的一切都着火了!much to one's dismay“让人十分沮丧的是……”符合语境。 6. A。句意:他所有的财产都在大火中化为乌有!go up“被烧毁”,符合句意。 7. C。他唯一剩余的就只有身上的衣服。leave“剩余”符合句意。 8. C。firstly...and then...为常用搭配。句意:他首先惊呆了,继而满腔怒火! 9. A。上文信息“then he was consumed with anger”是暗示。句意:愤怒之下,他在空中挥舞着拳头。 10. D。句意:他开始诅咒上帝,大声喊道:“上帝,你

22、怎么能让这种事发生在我身上……”。swear at“诅咒,咒骂”符合句意。 11. B。第一段中的“Every day he prayed, asking God to send someone to rescue him”有暗示。他一直祈祷能获救,但没人来,目前自己的一切都被火烧毁了! 12. A。后来他跪在地上大哭起来,却在不经意间昂首看见一艘船朝他的方向驶来。heavily“剧烈地,剧烈地”符合语境。closely“仔细地,紧跟地,亲密地”,irregularly“不规则地”,cautiously“谨慎地”,都不符合语境。 13. B。catch sight of“看见,发现”,符

23、合语境。 14. A。那人获救后肯定是回到了文明社会中。civilization“文明的环境”,符合语境。 15. D。这个人问船长,“你是怎样能找到我的?”be able to do sth.“可以做某事”。 16. C。根据常识可知,船长肯定是驾驶船只在跨越大西洋航行(voyage)。 17. C。船长回答说,“……我们注意到在地平线上有炊烟袅袅升起。” 18. A。船长他们决定去看看,于是找到了那个人。check out“检查,核算”符合语境。 19. D。在生活中我们要面对多种挑战、问题和劫难。be faced with sth.“面对……”符合语境。 20. C。不过要

24、记住,魔鬼意欲使坏时,上帝能将坏事变成好事。有时会因祸得福。mean“打算,意欲”,符合语境。 Ⅳ. 阅读理解 [·河南省一般高中高三毕业班适应性测试] The United States Department of Agriculture has a program called Wildlife Services. Its job is to help protect agricultural and other resources from threats and damage by wildlife. Often that means helping farmers deal

25、with unwelcome visitors. This organization has experts from different fields and it has set up thousands of inquiry agencies all over the country where farmers can explain their difficulty and get practical help. One example from Wildlife Services of its work involved a farmer in Washington State,

26、in the Pacific Northwest. Several years ago, thousands of Canada geese landed on his fields. The geese began to eat his carrot crop. Biologists from the program suggested that the farmer use noise­making devices and other measures to scare the large birds away. These efforts apparently succeeded, wh

27、ich made the farmer quite happy. Wildlife Services also has a livestock(牲畜) protection program. The program just offers suggestions to keep those unwelcome visitors away instead of killing them. Experts suggest providing secure shelter for chickens, sheep and other animals that could be attacked.

28、They also suggest using lights above places where animals are kept. And they advise people who see coyotes around their property to chase them away by shouting, making loud noises or throwing rocks. For home gardeners, a two­meter fence might help keep out deer. To keep out rabbits, a wire fence has

29、 to be only about a half­meter high. It should extend fifteen centimeters underground to keep rabbits from digging under it. If snakes are a problem, remove dead trees and cut high grass to destroy their hiding places. And to protect livestock, consider using guard animals such as dogs and donkeys

30、 which are very effective. Due to its effective work, ever since the Wildlife Services was started, it has been well received by farmers all over the States and neighboring countries such as Canada and Mexico. 1. The underlined phrase “unwelcome visitors” in the first paragraph refers to

31、 ________. A. animals that attack the farmers B. people who don't care about wildlife C. animals that do harm to the crops or livestock D. people who pollute the environment of the farms 2. It can be inferred from the second paragraph that ________. A. the farmer di

32、dn't have a gun to kill those Canada geese B. Wildlife Services involves some biologists in its group C. the carrot crop was eaten up by the Canada geese D. the farmers like to eat Canada geese very much 3. What is mainly discussed in the last paragraph? A. Ways to protect livestock.

33、 B. Ways to deal with coyotes. C. How to protect crops. D. How to find wildlife. 4. How is the program getting along? A. It remains to be improved. B. It is very popular among experts. C. It is well received by the local government. D. Farmers

34、 in the U.S., Canada and Mexico think it effective. [文章大意] Wildlife Services在保护农业方面卓有成效的工作使其受到了农民的欢迎。 1. C。考察名词指代。由第一段第二句话“Its job is to help protect agricultural and other resources from threats and damage by wildlife.”可知,Wildlife Services是协助农民驱走危害农作物和家畜的动物的一种组织。 2. B。考察推理判断。由第二段中的“Biologists fr

35、om the program suggested that the farmer use noise­making devices and other measures to scare the large birds away.”可知,B项对的。 3. A。考察段落大意。第三段首句“Wildlife Services also has a livestock(牲畜) protection program.”是主题句,下面的内容都是围绕这一主题进行的。 4. D。考察细节理解。由文章最终一句“Due to its effective work, ever since the Wildlif

36、e Services was started, it has been well received by farmers all over the States and neighboring countries such as Canada and Mexico.”可知答案。 Ⅴ. 书面体现 假如你是李华。今日,你看到一幅以环境保护为主题的图片,意在呼吁我们大家要保护好环境。请你根据图片内容,写一篇英语短文。 规定: 1.涵盖图中的所有信息; 2.注意内在的逻辑性; 3.体现意思要明确。 注意:1.短文标题和开头已给出,不计入总词数; 2.考生合适发挥,使文章内容愈加充实

37、连贯; 3.词数120左右; 4.文中不能出现真实姓名和学校名称。 Environmental Protection Starts from Me As we all know, the environment is ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ _____________________________________

38、 ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ One possible version: Environmental Prot

39、ection Starts from Me As we all know, the environment is very important to everyone where we can live comfortably and happily. But now, the environmental pollution worries me all the time. What draws my attention is that everywhere is rubbish, especially the white waste lying on the ground and swin

40、ging in the tree, as is shown in the picture. It even causes air pollution and water pollution, thus damaging our health. Considering making our life more convenient, the shopping plastic bags came into being. But unfortunately, we always throw away the rubbish as we like. Therefore, I would say to make our life much better, we should have a strong responsibility to protect the environment. So take action from me. 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 午夜凉初透。 东篱把酒傍晚后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服