ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:22 ,大小:1.12MB ,
资源ID:8577432      下载积分:10 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/8577432.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2018年高考英语真题与模拟类编:专题06-七选五(含答案).doc)为本站上传会员【xrp****65】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2018年高考英语真题与模拟类编:专题06-七选五(含答案).doc

1、2018年高考及最新模拟分类汇编之阅读填空 2018年高考阅读填空 【2018·全国I】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Color is fundamental in home design——something you’ll always have in every room. A grasp of how to manage color in your spaces is one of the first steps to creating rooms you’ll love to live in. Do you want a ro

2、om that’s full of life? Professional? Or are you just looking for a place to relax after a long day?____36____, color is the key to making a room feel the way you want it to feel. Over the years, there have been a number of different techniques to help designers approach this important point.____37

3、 they can get a little complex .But good news is that there’re really only three kinds of decisions you need to make about color in your home: the small ones, the medium ones, and the large ones. ____38____. They’re the little spots of color like throw pillows ,mirrors and baskets that most of

4、 us use to add visual interest to our rooms .Less tiring than painting your walls and less expensive than buying a colorful sofa ,small color choices bring with them the significant benefit of being easily changeable . Medium color choices are generally furniture pieces such as sofas, dinner tables

5、 or bookshelves ____39____. They require a bigger commitment than smaller ones, and they have a more powerful effect on the feeling of a space. The large color decisions in your rooms concern the walls, ceilings, and floors .Whether you’re looking at wallpaper or paint, the time, effort and relativ

6、e expense put into it are significant.____40____. A. While all of them are useful B. Whatever you’re looking for C. If you’re experimenting with a color D. Small color choices are the ones we’re most familiar with E. It’s not really a good idea to use too many small color pieces F. So it

7、pays to be sure, because you want to get it right the first time G. Color choices in this range are a step up from the small ones in two major ways 【答案】36. B 37. A 38. D 39. G 40. F 【解析】本文是一篇说明文。文章讲述了室内设计中颜色的选择问题。 36. 36题以逗号结尾,后面另起一个简单句,可以从句子结构排除D,E,F,G项。根据前文的三个问句可知,此处是从中选择一种。故选B(不管

8、你寻找哪一种)。 37. 前文:在过去的许多年里,有许多技术帮助设计者实现这一要点;下文:它们有点复杂。所以A(然而他们都很有用)承上启下。符合题意。 点睛:关键词法解决阅读填空题是一种有效的方法。做题时很重要的一点是保持对一些线索词的敏感,最主要的线索特征词是空白前后的名词和动词,寻找答案时注意在选项中查找同义词、近义词、反义词或表示同一类事物的词语等。其次是代词、数词、表示时间/年代的词、地点/名称等专有名词等。尤其是在读不懂句子的情况下,利用这样的线索词寻找答案是很有效的方法。 37题A选项中的them 指代上文中的 different techniques 和下文中的the

9、y 指代内容相同。 38题上一段末尾提到要介绍三种颜色选择,本段详细介绍第一种small color choice.选项和语段中都有关键词small color choice。 39题本段主要内容是medium color choice, 前半句承接上文中medium是small的升级,后半句引出下文的两种方式。关键词:two major ways和…and …。 【2018·全国II】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 If you are already making the time to exercise, it is good

10、indeed! With such busy lives, it can be hard to try and find the time to work out. ___36___ Working out in the morning provides additional benefits beyond being physically fit. Your productivity is improved. Exercising makes you more awake and ready to handle whatever is ahead of you for the day.__

11、37___ Your metabolism(新陈代谢) gets a head start. ___38___ If you work out in the mornings, then you will be getting the calorie(卡路里)burning benefits for the whole day, not in your sleep. ___39___ Studies found that people who woke up early for exercise slept better than those who exercised in the e

12、vening. Exercise energizes you, so it is more difficult to relax and have a peaceful sleep when you are very excited. ___40___ If you work out bright and early in the morning, you will be more likely to stick to healthy food choices throughout the day. Who would want to ruin their good workout by e

13、ating junk food? You will want to continue to focus on positive choices. There are a lot of benefits to working out, especially in the mornings. Set your alarm clock an hour early and push yourself to work out! You will feel energized all day long. A. You will stick to your diet. B. Your quality

14、of sleep improves. C. You prefer healthy food to fast food. D. There is no reason you should exercise in the morning. E. You can keep your head clear for 4-10 hours after exercise. F. After you exercise, you continue to burn calories throughout the day. G. If you are planning to do exercise reg

15、ularly, or you’re doing it now, then listen up! 【答案】36. G 37. E 38. F 39. B 40. A 【解析】这是一篇说明文。列举了早晨锻炼对人体的四条好处,号召人们早点起床,进行身体锻炼。 36. 根据空前的内容“生活忙碌没有时间锻炼”和空后的内容“晨练除了身体健康之外,还能带来其他好处”,下文接着列举了晨练的其他好处。由此可知,此处缺一个承上启下句。G项中then listen up!(那么请仔细听!)很好的起到了承上启下的作用。故选G。 37. 根据上一句Exercising makes

16、 you more awake(锻炼能让你更清醒),E项(你可以在运动后保持头脑清醒4-10个小时。)是对上一句的进一步解释。故选E。 38. 空前句子是本段的主题句,晨练是新陈代谢的开始,空后句子说如果晨练,则你会得到卡路里一整天都在燃烧的益处,F项(锻炼之后,你一整天都在燃烧卡路里。)是空后句子的根据,空后句子是对F项的进一步延伸。故选F。 39. 此处缺一个主题句。空后句子解释了早起锻炼的人比晚上锻炼的人睡得更好。B项(你的睡眠质量提高了。)是对后面内容的总述。故选B。 40. 根据空后句子“If you work out bright and early in the morni

17、ng, you will be more likely to stick to healthy food choices throughout the day.(如果你在早晨锻炼身体,你将更有可能坚持健康的食物选择。)”,A项(你将坚持你的饮食。)符合本段内容,是主题句,起到统领下文的作用。故选A。 点睛:七选五题型,要求考生从整体上把握文章的逻辑结构和内容上的联系,理解句子之间、段落之间的关系,所以懂得整篇文章的基本结构或段落的语篇结构对解题很有用。本篇文章采用总分总的结构,第一段和最后一段是总述,中间是分述,中间每段都是主题句加分述句构成。 【2018·全国III】根据短文内容,从短文

18、后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Before there was the written word, there was the language of dance. Dance expresses love and hate, joy and sorrow ,life and death, and everything else in between. ___36___We dance from Florida to Alaska, from north to south and sea to sea. We dance at weddings, birt

19、hdays , office parties and just to fill the time. “I adore dancing,” says Lester Bridges, the owner of a dance studio in Iowa. “I can't imagine doing anything else with my life." Bridges runs dance classes for all ages. "Teaching dance is wonderful. ____37____It's great to watch them. For many of

20、them, it's a way of meeting people and having a social life." ___38___"I can tell you about one young couple," says Bridges. “They're learning to do traditional dances. They arrive at the class in low spirits and they leave with a smile. _____39_____” So, do we dance in order to make ourselves fee

21、l better, calmer, healthier? Andrea Hillier says,“Dance, like the pattern of a beating heart, is life. Even after all these years, I want to get better and better.____40____ I find it hard to stop! Dancing reminds me I'm alive." A. So why do we dance? B. Dance in the U.S.is everywhere. C. If you

22、like dancing outdoors, come to America. D. My older students say it makes them feel young. E. I keep practicing even When I'm extremely tired. F. Dancing seems to change their feeling completely. G. They stayed up all night long singing and dancing. 【答案】36. B 37. D 38. A 39. F 4

23、0. E 【解析】本文为说明文。文章主要介绍了跳舞的好处。 .................................... 40. 根据文章前后句可知,此处人称为第一人称,所以E符合语境,作者结合自己的跳舞经历介绍了跳舞给自己带来的好处。 【点睛】七选五的解题技巧之一是根据上下文词汇来锁定线索。即:要关注空白前后的名词和动词,然后在选项中查找它们的近义词、反义词、同义词、同类词等。其次是一些专有名词,比如说数词、代词、时间、年代、地点/名称等。在本文中,第2小题中的“them”,第5小题中的“I”,第1小题中的from Florida to Alaska,均与上下文或选项中有

24、相呼应的词语。 【2018·浙江卷】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Moving into a new home in a new neighborhood is an exciting experience. Of course, you want to make sure that you become an acceptable and valuable part of your neighborhood . the easiest way to accomplish this is to make sure you conduc

25、t yourself as a good neighbor should. _____31_____ Perhaps one of the most important things you can do as a good neighbor is to keep your property(房产) neat, clean, and in good repair. ____32____ By choosing to keep the outside of the home in great shape, you will help to improve the look and feel o

26、f the area. Second, take the overall appearance of the neighborhood seriously,. When going for a walk. Take a small garbage bag. _____33_____ This small act will let your neighbors know that you care about the area. ______34______ If a neighbor is going to be out of town, offer to collect mail and

27、 newspapers. If a neighbor suffers an illness, offer to do the grocery shopping . Let them know you are there to help in any way this acceptable, while still respecting the privacy of your neighbor. ______35______ By following the basic rules of respecting others, taking care of what belongs to you

28、 and taking pride in the appearance of the neighborhood in general, you will quickly become a good neighbor that everyone appreciate. A. In general, keep an eye on their property while they are gone. B.A good neighbor is also one who likes to help out in small ways. C. Being a good neighbor is m

29、ore or less about considerate behavior. D. Sometimes neighbors may go to the supermarket together to do shopping. E. Should you come across waste paper thrown out of a passing car, pick it up. F. People tend to lake pride in keeping everything in their street fresh and inviting. G. Here are a fe

30、w tips to help you win over everyone in the neighborhood quickly 【答案】31. G 32. F 33. E 34. B 35. C 【解析】怎样成为一个邻居都喜欢的人,作者给了几点建议。 31. 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲如果你想成为邻居中一个可以接受和有价值的部分,最简单的方法就是确保你的行为举止像一个好邻居。下文是具体做法,G项:这里有一些技巧,可以帮助你迅速赢得邻居的信赖。承上启下,故选G。 32. 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段介绍和邻居关系融洽最重要的是保持

31、干净整洁的户内户外环境,F项中keeping everything in their street fresh and inviting. 保持街上的一切新鲜和诱人,与本段意思一致,故选F。 33. 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段主要建议要重视社区的整体面貌,出门拿上一个垃圾袋,E项:遇到从路过的汽车里扔出的废纸,把它捡起来。与上句连接,是拿垃圾袋的作用。故选E。 34. 考查对上下文的理解和推理判断能力。本段是建议用邻居可以接受的方式帮助他们,同时尊重邻居的隐私。B项:好邻居就是喜欢在小的方面帮助别人的人,符合本段内容,故选B。 35. 考查对上下文的理解和推理判断能力。最后一

32、段是总结,只要我们考虑周到,尊重他人,照顾好属于自己的东西,为周围的人感到自豪,很快就会成为一个大家都喜欢的好邻居。C项中considerate behavior是下文内容的概括,故选C。 【点睛】 七选五题型要求考生从整体上把握文章的逻辑结构和内容上的联系,理解句子之间、段落之间的关系,对诸如连贯性、一致性等语段特征有较强的意识和熟练的把握。所以懂得整篇文章的基本结构或段落的语篇结构对解题很有用。 分析本文的语篇结构,可以知道第一段先引出话题,本段最后一句是文章的主题句,然后接下来各段都是阐述一种方法,是总分总结构。每段开头都是本段的主题句,要弄清每段主题句和段落内容的联系,判断正确答

33、案。小题3本段主要建议要重视社区的整体面貌,出门拿上一个垃圾袋,E项:遇到从路过的汽车里扔出的废纸,把它捡起来。与上句连接,是拿垃圾袋的作用。故选E。 【2018·北京卷】根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Why Do We Get Angry? Anger seems simple when we are feeling it, but the causes of anger are various. Knowing these causes can make us examine our behavior, and correc

34、t bad habits. The main reasons we get angry are triggering(触发)events, personality traits(特征), and our assessment of situations. 51 Triggering events for anger are so many that to describe them all would take hundreds of pages. However, here are some examples: being cut off in traffic, a dea

35、dline approaching, experiencing physical pain, and much more. ____52____ The reason why someone is triggered by something and others are not is often due to one’s personal history and psychological traits. Each person, no matter who they are, has psychological imbalances. People who have personali

36、ty traits that connect with competitiveness and low upset tolerance are much more likely to get angry. 53 Also, sometimes pre-anger does not have to do with a lasting condition, but rather a temporary state before a triggering event has occurred. 54 Sometimes even routine occurrences b

37、ecome sources of pre-anger, or anger itself. Sometimes ignorance and negative (消极的) outlooks on situations can create anger. 55 However, anger can easily turn violent, and it is best to know the reasons for anger to appear in order to prevent its presence. With these main reasons in mind, we

38、 can evaluate our level of anger throughout the day and prevent cases of outbursts by comprehending the reasons for our feelings. A. Our attitude and viewpoint on situations can create anger within us as well. B. But some types of situations can help us to get rid of the occurrence of anger. C. A

39、nger is rarely looked upon as a beneficial character trait, and is usually advised to reduce it. D. Anger is a particularly strong feeling and maybe people think that they have reasons to feel angry. E. Having these personality traits implies the pre-anger state, where anger is in the background o

40、f your mind. F. Understanding these reasons will control our own anger if we are willing to evaluate ourselves with a critical eye. G. Not everyone acts the same in response to events, and that is why what triggers one person may or may not trigger another. Q1[2018·北京卷] 【要点综述】 本文是一篇说明文。文章按照总-分-总

41、的结构讲述了人愤怒的三个原因——触发事件、个人特征和对环境的评估。希望通过了解这三个原因,我们能更好地控制自己的情绪。 51. F 本句作为第一段中的最后一句话,显然应该是总括性的句子。F选项中对于了解这些原因对我们控制情绪的好处恰好符合这一特征,故选F。 52. G 根据下一句中“why someone is triggered by something and others are not”可知,前文中提到了每个人的触发事件都各不相同,G选项中“what triggers one person may or may not trigger another.”恰好提到了这一点,符合语境。

42、故选G。 53. E 根据后文“Also, sometimes pre-anger does not have to do with a lasting condition, but rather a temporary state before a triggering event has occurred”可知,前一句也提到了pre-anger这一状态,E选项中“pre-anger state”恰好符合。除此之外,上一句中的“personality traits”在此句中也出现了。故选E。 54. A 本文为总-分-总结构,按照第一段的顺序,此段应该讲assessment of sit

43、uations,故选A。 55. D 根据后文“However, anger can easily turn violent, and it is best to know the reasons for anger to appear in order to prevent its presence.”可知,前面一句应该是说生气有其存在的合理性。故选D。 2018最新模拟阅读填空 【山西省太原市2018届高三第二次模拟】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 We were high in the mountains of Xishuang

44、banna, as far south as you can get in Yunnan, skirting the borders of Myanmar and Laos. The drive was typical, textbook beauty: mountains thick with rubber tree forests, pu’er tea plantations and banana palms and tiny Dai villages. Hidden among the fields of green, I spotted an odd collection of woo

45、den boxes near a tent on the side of the road. ___16___ We had run into the current home of Wei Dajing, a 17-year-old apprentice (学徒) beekeeper who was manning his hives. Wei was fresh to the beekeeping life, and had been on the job for just two months and was here to learn from a master beekeeper.

46、 Their tent and hive set-up is always temporary.___17___ This particular spot was stationed at a sunny patch of yellow flowers. Once these flowers die, the rubber trees will be flowering, so we will move toward them,” he told Sam. Like thieves in the night, the beekeepers will stealthily pack up th

47、eir hives in the dark once the bees go to sleep. “They are most active around midday when they are collecting their nectar (花蜜).___18___ ” Wei explained. The hives were humming, and bees were invasively buzzing around Wei as he spoke to us. Pieces of fruit lay drying among the hives, used to feed t

48、he bees and give them an extra boost of energy once Wei bottles up their hard-earned honey. Sam, who also has a couple of his own small hives in his backyard, tells us you must always leave a little bit of honey in the hive.___19___ We waved goodbye to Wei. Back at Sam’s house, he gave us a bowlful

49、 of local honey.___20___ Lacking the usual sweetness of honey but instead rich with a more savory, spiced flavor, it tasted just like China. A. It was smooth, thin and runny. B. Wei skillfully collected honey from the hives. C. Otherwise the bees get fed up and abandon you. D. Maybe it is the fl

50、owers that give such unique taste to the honey. E. By 10 pm they are asleep in their hives, which is when we move. F. I asked our excellent guide and new best friend, Sam, to pull over. G. Wei and his master move their camp as the flowers bloom and die. 【答案】16. F 17. G 18. E 19. C

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服