ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:6 ,大小:21.95KB ,
资源ID:8577344      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/8577344.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(专题04-阅读理解新闻类(解析版)-五年(2017-2021)高考英语真题分项汇编(浙江专用).docx)为本站上传会员【人****来】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

专题04-阅读理解新闻类(解析版)-五年(2017-2021)高考英语真题分项汇编(浙江专用).docx

1、五年(2017-2021)高考英语真题分项汇编(浙江专用) 阅读理解·新闻类 1.(2019年6月,浙江高考) Money with no strings attached. It’s not something you see every day. But at Union Station in Los Angeles last month, a board went up with dollar bills attached to it with pins and a sign that read, “Give What You Can, Take What You Need.”

2、People quickly caught on. And while many took dollars, many others pinned their own cash to the board. “People of all ages, races, and socio-economic(社会经济的) backgrounds gave and took,” said Tyler Bridges of The Toolbox, which created the project. “We even had a bride in her wedding dress come up to

3、the board and take a few dollars.” Most of the bills on the board were singles, but a few people left fives, tens and even twenties. The video clip(片段) shows one man who had found a $ 20 bill pinning it to the board. “What I can say for the folks that gave the most, is that they were full of smiles

4、 Bridges said. “There’s a certain feeling that giving can do for you and that was apparent in those that gave the most.” Most people who took dollars took only a few, but Bridges said a very small number took as much as they could. While the clip might look like part of a new ad campaign, Bridges

5、 said the only goal was to show generosity and sympathy. He added that he hopes people in other cities might try similar projects and post their own videos on the Internet. “After all, everyone has bad days and good days,” he said. “Some days you need a helping hand and some days you can be the one

6、 giving the helping hand.” 1.What does the expression “money with no strings attached” in paragraph 1 mean? A.Money spent without hesitation. B.Money not legally made. C.Money offered without conditions. D.Money not tied together. 2.What did Bridges want to show by mentioning the bride? A.Wom

7、en tended to be more sociable. B.The activity attracted various people. C.Economic problems were getting worse. D.Young couples needed financial assistance. 3.Why did Bridges carry out the project? A.To do a test on people’s morals. B.To raise money for his company. C.To earn himself a good r

8、eputation. D.To promote kindness and sympathy. 【答案】1.C 2.B 3.D 【解析】这是一篇新闻报道。短文报道了上个月在洛杉矶的联合车站,一块牌子上用别针别满了美元,上面写着“给予你所能给与的,拿走你所需要的”。这样的活动吸引了各种各样的人,组织者希望通过这样的活动来提倡仁慈和同情。 1.词义猜测题。根据第一段中But at Union Station in Los Angeles last month, a board went up with dollar bills attached to it with pins and a

9、 sign that read, “Give What You Can, Take What You Need.”可知,但是上个月在洛杉矶的联合车站,一块牌子上用别针别满了美元,上面写着“给予你所能给与的,拿走你所需要的”。所以通过下文的语境,判断出第1段中的money with no strings attached是“无条件提供的钱”的意思。故C项正确。 2.推理判断题。根据第二段照片没给“People of all ages, races, and socio-economic(社会经济的) backgrounds gave and took,” said Tyler Bridges

10、of The Toolbox, which created the project. “We even had a bride in her wedding dress come up to the board and take a few dollars.”可知,发起该项活动的泰勒·布里奇斯说:“所有年龄、种族和社会经济背景的人都会付出和索取。”甚至有一位穿着婚纱的新娘来到了牌子前,拿走了一些钱。所以泰勒·布里奇斯提到新娘是想说明这项活动吸引了各种各样的人。故B项正确。 3.细节理解题。根据倒数第二段While the clip might look like part of a new

11、ad campaign, Bridges said the only goal was to show generosity and sympathy.可知,尽管这段视频看起来像是一项新的广告活动的一部分,但是布里奇斯说这次活动唯一的目标是表现出慷慨和同情。所以布里奇斯开展这个活动是为了提倡仁慈和同情。故D项正确。 2.(2017年11月,浙江高考) It's surprising how much simple movement of the body can affect the way we think. Using expansive gestures with open arms

12、 makes us feel more powerful, crossing your arms makes you more determined and lying down can bring more insights(领悟). So if moving the body can have these effects, what about the clothes we wear? We're all well aware of how dressing up in different ways can make us feel more attractive, sporty or

13、professional, depending on the clothes we wear, but can the clothes actually change cognitive(认知) performance or is it just a feeling? Adam and Galinsky tested the effect of simply wearing a white lab coat on people's powers of attention. The idea is that white coats are associated with scientists,

14、 who are in turn thought to have close attention to detail. What they found was that people wearing white coats performed better than those who weren't. Indeed, they made only half as many errors as those wearing their own clothes on the Stroop Test(one way of measuing attention). The reserchrs cal

15、l the effect "enclothed cognition," suggesting that all manner of different clothes probably affect our cognition in many differnt ways. This opens the way for all sorts of clothes-based experiments. Is the writer who wears a fedora more creative? Is the psychologist wearing little round glasses an

16、d smoking a cigar more insightful? Does a chef's hat make the restaurant food taste better? From now on I will only be editing artcles for PsyBlog while wearing a white coat to help keep the typing error count low. Hopefully you will be doing your part by reading PsyBlog in a cap and gown(学位服). 4.

17、What is the main idea of the text? A.Body movements change the way people think. B.How people dress has an influencee on their feelings. C.What people wear can affect their cognitive performance. D.People doing different jobs should wear different clothes. 5.Adam and Galinsky's experiment teste

18、d the effect of clothes on their wearers'______. A.insights B.movements C.attention D.appearance 6.How does the author sound in the last paragraph? A.Academic. B.Humorous. C.Formal. D.Hopeful. 【答案】4.C 5. C 6. B 【解析】本文讲述了Adam和Galinsky所做的一个关于穿着白大褂人们注意力的实验。实验显示穿白大褂的人表现更为出色,他们的错误率是穿普通衣服

19、的人的一半。得出结论:着装影响人的认知表现。 4.主旨大意题。根据第二段but can the clothes actually change cognitive performance or is it just a feeling及下文所做的实验可知,本文主要讲述着装对人认知表现的影响。故选C。 5.事实细节题。根据第三段Adam and Galinsky tested the effect of simply wearing a white lab coat on people’s powers of attention.中的attention及第四段Indeed, … on the

20、 Stroop Test (one way of measuring attention)的attention.可知,Adam和Galinsky的实验是测试着装对人们注意力的影响。A. insights 洞察力; B. movements 移动;C. attention 注意力; D. appearance 外表。故选C。 6.推理判断题。作者全文在讲述着装影响人的认知表现这一理论,最后一段作者说自己以后要穿白大褂上班编辑文章,以减少打字错误。他希望读者也能带上学士帽、穿上学位服阅读PsyBlog的文章。由此可推断出作者是用一种幽默的语气调侃着装认知理论。A. Academic 学士

21、的; B. Humorous 幽默的;C. Formal 正式的; D. Hopeful 有希望的。故选B。 3.(2017年6月,浙江高考) FLORENCE, Italy—Svetlana Cojochru feels hurt. The Moldovan has lived here seven years as a caregiver to Italian kids and elderly, but in order to stay she’s had to prove her language skills by taking a test which requires

22、 her to write a postcard to an imaginary friend and answer a fictional job ad. Italy is the latest Western European country trying to control a growing immigrant(移民) population by demanding language skills in exchange for work permits, or in some cases, citizenship. Some immigrant advocates worry

23、that as hard financial times make it more difficult for natives to keep jobs, such measures will become more a vehicle for intolerance than integration(融合). Others say it’s only natural that newcomers learn the language of their host nation, seeing it as a condition to ensure they can contribute to

24、society. Other European countries laid down a similar requirement for immigrants, and some terms are even tougher. The governments argue that this will help foreigners better join the society and promote understanding across cultures. Italy, which has a much weaker tradition of immigration, has wi

25、tnessed a sharp increase in immigration in recent years. In 1990, immigrants numbered some 1.14 million out of Italy’s then 56.7 million people, or about 2 percent. At the start of this year, foreigners living in Italy amounted to 4.56 million of a total population of 60.6 million, or 7.5 percent, w

26、ith immigrants’ children accounting for an ever larger percentage of births in Italy. Cojochru, the Moldovan caregiver, hoped obtaining permanent residence(居住权) would help her bring her two children to Italy; they live with her sister in Moldova, where salaries are among the lowest in Europe. She w

27、as skeptical that the language requirement would encourage integration. Italians always "see me as a foreigner," an outsider, even though she’s stayed in the country for years and can speak the local language fluently, she said. 7.Why does Cojochru have to take a language test? A.To continue to s

28、tay in Italy. B.To teach her children Italian. C.To find a better job in Italy. D.To better mix with the Italians. 8.Some people worry that the new language requirement may ____________. A.reduce Italy’s population quickly B.cause conflicts among people C.lead to financial difficulties D.put

29、 pressure on schools 9.What do we know about Cojochru? A.She lives with her sister now in Italy. B.She enjoys learning the Italian language. C.She speaks Italian well enough for her job. D.She wishes to go back to her home country. 【答案】7.A 8.B 9.C 【解析】这是一篇新闻报道。首先向我们呈现出这样一种现象:一位叫Svetlana Coj

30、ochru的摩尔多瓦人移民到意大利,但为了能够继续留在意大利,她必须进行语言测试;接着向我们阐述对外来民进行语言测试的原因以及对此的不同声音,然后介绍了意大利的移民史,最后告诉我们Cojochru的居住现状:工资水平很低,而且虽然在意大利生活多年,但意大利本地居民仍会把她当作外国人来看。 7.细节理解题。根据第一段第二句“but in order to stay she’s had to prove her language skills by taking a test…”可知,Cojochru为了能够继续留在意大利才要参加语言考试的。故选A。 8.推理判断题。根据第三段第一句“such measures will become more a vehicle for intolerance than integration”,可知一些人担心对语言水平的要求可能会造成人与人之间的不包容。由此判断出有些人担心新的语言要求可能会引起人与人之间的冲突。故选B。 9.细节理解题。根据最后一段最后一句“even though she ‘s stayed in the country for years and can speak the local language fluently”可知Cojochru的意大利语已经说的很流利了,足够应付工作。故选C。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服