ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:21 ,大小:189.92KB ,
资源ID:517137      下载积分:8 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/517137.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2022年内蒙古赤峰市中考英语真题(解析版).docx)为本站上传会员【Fis****915】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2022年内蒙古赤峰市中考英语真题(解析版).docx

1、 2022年赤峰市初中毕业、升学统一考试试卷 英语 温馨提示: 1.本试卷分第Ⅰ卷、第Ⅱ卷两部分,共12页,满分150分,考试时间120分钟。 2.答题前,考生务必将姓名、座位号、考生号填写在答题卡的指定位置上,并仔细阅读答题卡上的“注意事项”。 3.答题时,请将答案填涂在答题卡指定位置,写在本试卷上无效。 4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第Ⅰ卷选择题(85分) 一、听力测试(共20个小题,每小题1.5分,共30分) 第一节:听小对话,从A、B、C三幅图片中选择符合内容的一幅。每段对话读两遍。 1. 2. 3. 4. 5. 第二节:听长对话,根据对话

2、内容选择正确答案。每段对话读两遍。 请听下面一段对话,回答第6小题。 6. What’s Maria’s favorite subject? A. Music. B. P. E. C. English. 请听下面一段对话,回答第7、8小题。 7. What will the weather be like tomorrow? A. Windy. B. Rainy. C. Sunny. 8. What are Mike and his brother going to do? A. To go for a walk. B. To go shopping. C. To go for

3、 a picnic. 请听下面一段对话,回答第9、10小题。 9. When is David leaving for Hong Kong? A. Next Monday. B. Next Friday. C. This Tuesday. 10. How long will David stay in Hong Kong? A. For three days. B. For a week. C. For a month. 请听下面一段对话,回答第11、12小题。 11. Who is Betty? A. Albert’s aunt. B. Albert’s classmate.

4、 C. Albert’s sister. 12. Where will they meet? A. At the school gate. B. At Betty’s home. C. In the school hall. 请听下面一段对话,回答第13至15小题。 13. Why does Hellen dislike her new neighbors? A. Because they are new. B. Because they have a cat. C. Because they keep a pet dog. 14. What does Kangkang thi

5、nk of dogs? A. Lovely. B. Dirty. C. noisy. 15. What does Kangkang ask Hellen to do? A. To keep a pet dog. B. To call the police. C. To talk to her neighbors. 第三节:听短文,根据短文内容选择正确答案。短文读两遍。 16. When do the students visit the museum? A. In the morning B. At noon. C. In the afternoon. 17. Where is

6、the museum? A. In the east of China. B. In the west of China. C. In the north of China. 18. Why should they keep quiet in the museum? A. Because there are old people. B. Because there are expensive things. C. Because there are a lot of visitors inside. 19. How long will the visit last? A. One

7、 hour. B. Two hours. C. Three hours. 20. Who is the speaker? A. A driver. B. A guide. C. A tourist. 二、阅读理解(共20个小题,每个小题2分,共40分) 第一节:阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。请将答案序号按要求涂在答题卡指定位置。 (A) Welcome to Austria! Soll is a village in the mountains in western Austria, and the Hotel Post, opened by

8、 a local family, is clean and cheap. From the hotel you can see the whole village, the forest and the mountains. The temperatures in summer are usually 20℃ to 25℃ in the daytime, but much cooler by evening. Have a good trip to Thailand! When you visit Bangkok in Thailand, don’t miss the early morn

9、ing river boat trip to the Floating(漂浮的) Market just outside the city. There you will find many kinds of fruits and vegetables, and you can pay for them when you sit in your boat. Don’t forget your hat—the sun can be strong and it may be as hot as 40℃ about midday! Welcome to Guangzhou! Guangzhou

10、is a wonderful place for traveling and there are a lot of things to do. You will find many large department stores in the city. You will also find small shops near the train station. In the evening, you can take a boat trip to enjoy the beautiful scenery of Guangzhou from the river. At night, travel

11、ers can enjoy eating at food stalls(货摊) on the streets because the food there is cheap and delicious. 1 How is the Hotel Post? A. Expensive and big. B. Clean and cheap. C. Dirty and small. D. Tidy and expensive. 2. What can you buy from the Floating Market? A. Flowers. B. Clothes. C. Fruits. D.

12、 Shoes. 3. Where can travelers enjoy delicious food at night? A. In Soll. B. In Hotel Post. C. In Bangkok. D. In Guangzhou. 【答案】1. B 2. C 3. D 【解析】 【导语】本文主要讲述了三个旅游地点的信息。 【1题详解】 细节理解题。根据“and the Hotel Post, opened by a local family, is clean and cheap.”可知Hotel Post既干净又便宜,故选B。 【2题详解】

13、细节理解题。根据“don’t miss the early morning river boat trip to the Floating(漂浮 的) Market just outside the city. There you will find many kinds of fruits and vegetables”可知可以买到水果和蔬菜,故选C。 【3题详解】 细节理解题。根据Welcome to Guangzhou中的“At night, travelers can enjoy eating at food stalls(货摊) on the streets because th

14、e food there is cheap and delicious.”可知在广州的夜晚可以享受美味的食物,故选D。 (B) Terry from Kenya, 62 years old, has spent 20 years in the city he now calls home. Having lived in Beijing for more than 20 years, Terry has finally made his Chinese dream come true—becoming a volunteer. He is often seen giving touris

15、ts directions, getting water for a baby and even helping a neighbor sell cold drinks. “I like helping other people.” he said,“This is where I live, where my friends are and where I call home.” Terry became interested in Chinese culture as a teenager when he read the Tao Te Ching by Laozi. In 1981

16、 he went to Shanghai. His first visit to Beijing was six years later on business. Terry and his family moved to Beijing in 1997, since then he has lived and worked in Beijing. Now Terry can make traditional Beijing bean-paste noodles, and when he goes to a restaurant, he usually orders dumplings an

17、d some traditional Beijing dishes. He likes chatting with local people, especially taxi drivers. “I am more familiar with the lives of taxi drivers than most Beijingers,” he said,“when I see their license numbers, I can tell how many years they have worked.” “They are so knowledgeable,” he said,

18、I learned many Chinese from them.”Terry does not want to leave Beijing. He said. “Your home is where your things are. In this sense, Beijing is my home. Now I just enjoy living here.” 4. What’s Terry’s Chinese dream? A. To be a volunteer. B. To eat dumplings. C. To read the Tao Te Ching . D. To

19、live in Shanghai. 5. When did Terry and his family move to Beijing? A. In 1981. B. In 1987. C. In 1997. D. In 2008. 6. Who does Terry especially like to chat with? A. Shop keepers. B. His neighbors. C. His friends. D. Taxi drivers. 7. What’s the meaning of the underlined word “familiar” in Par

20、agraph 7? A. 厌烦的 B. 陌生的 C. 熟悉的 D. 不同的 【答案】4. A 5. C 6. D 7. C 【解析】 【导语】本文主要介绍了62岁的Terry来自肯尼亚,在北京生活了20多年后,他终于实现了成为一名志愿者的中国梦。 【4题详解】 细节理解题。根据“Terry has finally made his Chinese dream come true—becoming a volunteer.”可知Terry的中国梦是成为一名志愿者,故选A。 【5题详解】 细节理解题。根据“Terry and his family moved to

21、 Beijing in 1997”可知Terry和家人在1997年搬到北京,故选C。 【6题详解】 细节理解题。根据“He likes chatting with local people, especially taxi drivers.”可知他尤其喜欢和出租车司机聊天,故选D。 【7题详解】 词义猜测题。根据“when I see their license numbers, I can tell how many years they have worked.”(当我看到他们的驾照号码时,我就能知道他们工作了多少年)可知Terry比大多数北京人更熟悉出租车司机的生活,故选C。

22、C) Chopsticks originated from(起源于) China.Though simple and little, they are a great invention in the history of humans. There are many legends about Chopsticks, Da Yu and Chopsticks is one of them. It is said that during Yao and Shun times, Shun ordered Yu to control the flood. One day, Yu took a

23、 boat to an island, he was so hungry that he used an earth pot to cook meat. After the meat was well-done in boiled water, he didn’t want to waste time to wait for it to cool, so he took two branches to pick up the meat from the soup. After, to save time, he always took small branches to take out fo

24、od from the hot pot. For a long time, he was skilled at picking up food with small sticks. In this way, the first types of chopsticks were born. The chopsticks are made of different kinds of materials including bamboo, wood, animal bone, beautiful stone, and some other materials. There are more tha

25、n 200 types of chopsticks now, among them, the bamboo chopsticks are most widely used. “A chopstick can be broken easily, ten pairs of chopsticks hold each other tightly(紧紧地)...”The song is popular with many people, and it always encourages people to work together. 8. What does the underlined word

26、 “them” in Paragraph 1 refer to? A. Chopsticks. B. Humans. C. Legends. D. Branches. 9. How did Da Yu go to an island? A. On foot. B. By boat. C. By bike. D. By bus. 10. Why did Da Yu always take out food with small branches? A. To save time. B. To save food. C. To save chopsticks. D. to save m

27、oney. 11. Which of the following is right? A. Chopsticks aren’t a great invention. B. Yu ordered Shun to control the flood. C. Ten pairs of chopsticks are easy to break. D. The song encourages people to unite as one. 【答案】8. C 9. B 10. A 11. D 【解析】 【导语】本文主要介绍了大禹和筷子的传说。 【8题详解】 细节理解题

28、根据“There are many legends about Chopsticks,Da Yu and Chopsticks is one of them.”可知关于筷子有很多传说,大禹和筷子就是其中之一。所以此处的them是指legends,故选C。 【9题详解】 细节理解题。根据“One day, Yu took a boat to an island,”可知大禹是坐船去岛上的,故选B。 【10题详解】 细节理解题。根据“After, to save time, he always took small branches to take out food from the ho

29、t pot”可知为了节省时间,故选A。 【11题详解】 细节理解题。根据“The song is popular with many people, and it always encourages people to work together.”可知这首歌鼓励人们团结一致。故选D。 (D) We all know that rice, wheat and corn are staples, but do you know there is another kind of staple food—potatoes? Potatoes have many advantages. The

30、y are a good source of vitamin C and potassium(钾). A potato’s vitamin C is as rich as 10 apples. What’s more,potatoes are low in calories(卡路里)-only three fourths of the same amount of wheat and corn, according to People’s Daily. Potatoes are easy to grow. It can be grown in both the north and the so

31、uth during winter, spring and autumn. The plant is also able to bear drought(干旱). Some areas of China are facing water shortages, so the potato is safe to grow. With these advantages, having potatoes as a staple food will make our menu more balanced. Now, many Chinese people treat potatoes more lik

32、e vegetables, and eat them in the form of potatoes cooked with beef. But being a staple food, potatoes can be cooked differently. Scientists have succeeded in making potato flour(粉), noodles and other staple foods similar to those made of rice or wheat. 12. Which staple is mentioned in the passage?

33、 A. Milk. B. Beans. C. Fish. D. Rice. 13. What can we know from People’s Daily? A. Potatoes are low in calories. B. China is facing water shortages. C. The potato is safe to grow. D. Potatoes can be cooked differently. 14. According to the passage, potatoes can NOT be grown in. A. spring. B. s

34、ummer. C. autumn. D. winter. 15. What’s the best title for the passage? A. Potato planting. B. Potatoes and tomatoes. C. The advantages of potatoes. D. The disadvantages of potatoes. 【答案】12. D 13. A 14. B 15. C 【解析】 【导语】本文主要介绍了土豆的优点。 【12题详解】 细节理解题。根据“We all know that rice, wheat and

35、 corn are staples,”可知文中提到了大米这种主食,故选D。 【13题详解】 细节理解题。根据“What’s more,potatoes are low in calories(卡路里)-only three fourths of the same amount of wheat and corn, according to People’s Daily.”可知根据《人民日报》我们知道了土豆的热量很低。故选A。 【14题详解】 细节理解题。根据“It can be grown in both the north and the south during winter, s

36、pring and autumn. ”可知土豆可以在春、秋、冬种植,不能在夏季种植,故选B。 【15题详解】 最佳标题题。根据“With these advantages”以及通读全文可知本文主要介绍了土豆的优点,故选C。 第二节: 根据短文内容,从六个选项中选择五个恰当的句子完成短文。 Every year there are endless talks and suggestions on how to protect the environment. As for students, what should we do? ____16____ Plant Trees T

37、he most important method to protect the environment is to plant trees. Trees may take longer to grow, but they serve the next generation(一代). ____17____ Save water Water is life. What we should do is to save water. ____18____ The more time we take, the more water we are likely to use. As we brush

38、our teeth, turn off the tap. Limit Car Use ____19____ It may not be as comfortable as the car, but we will make a significant contribution to protecting the environment. Reduce Food Waste Research shows that food that goes to waste in the world every year, is enough to feed almost a billion hun

39、gry people. ____20____ We can make a list of the food we are going to buy, and never order much more than we need in the restaurant. We depend on the environment for living, and the environment depends on us for living as well. As long as we keep on doing the simple things, we can protect the envir

40、onment better. A. Reduce the time we take a bath. B. Turn off computers and lights which are not in use. C. Luckily, there are measures we can take to reduce food waste. D. Here are four amazing ways about protecting the environment. E. Trees provide shade (阴凉处) and reduce the need for air cond

41、itioner. F. We can choose biking, walking or public transport instead of a personal car. 【答案】16. D 17. E 18. A 19. F 20. C 【解析】 【导语】本文主要讲述了学生应该如何保护环境。 【16题详解】 根据“Plant Trees;Save water;Limit Car Use;Reduce Food Waste”可知,此处是介绍四条保护环境的方法,选项D“这里有四种保护环境的神奇方法。”符合语境,故选D。 【17题详解】 根据“Tree

42、s may take longer to grow, but they serve the next generation”可知,此处是介绍树带来的好处。选线E“树木提供遮荫,减少对空调的需求。”符合语境。故选E。 【18题详解】 根据“The more time we take, the more water we are likely to use.”可知,此处是介绍如何节约水资源。选项A“减少我们洗澡的时间。”符合语境。故选A。 【19题详解】 根据“It may not be as comfortable as the car, but we will make a signi

43、ficant contribution to protecting the environment.”可知,此处是介绍了一种对环境好的交通方式。选项F“我们可以选择骑自行车、步行或公共交通工具来代替私家车。”符合语境。故选F。 【20题详解】 根据“We can make a list of the food we are going to buy, and never order much more than we need in the restaurant.”可知,此处是介绍如何减少食物浪费。选项C“幸运的是,我们可以采取一些措施来减少食物浪费。”符合语境。故选C。 三、完形填空(

44、共15个小题,每小题1分,共15分) 通读下面短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。请将答案序号按要求涂在答题卡指定位置。 After the winter vacation,I had to move to a new city with my parents. On the first day to my new school, it was cold and ____21____. I was walking alone slowly ____22____ worrying about something in my new school. It

45、 was early and there weren’t many people on the road. ____23____ a girl who was riding a bike in the snow fell down. She was ____24____ hard to stand up but fell again. ____25____ thinking, I went over to help her quickly. She said “thank you” with a ____26____ and then rode away. Her smile warmed m

46、e a lot. After I got to school, the teacher led me to the classroom and ____27____ me to the class. Then he asked me to ____28____ down beside a girl. I felt so ____29____ that I didn’t dare to look at her. Soon the first class, English, started. Their textbooks were____30____from those in my old s

47、chool. As I was ____31____ what to do, an English book appeared in front of me. “Let’s ____32____ it.” The girl beside me said, “Hi, I’m Carrie,” I looked up. To ____33____ surprise, it was the girl I helped this morning. From ____34____ on, we became good friends. From that I learned: to help ___

48、35____ is actually to help ourselves! 21. A. cloudy B. snowy C. foggy D. rainy 22. A. so B. because C. but D. and 23. A. Firstly B. Finally C. Suddenly D. Luckily 24. A. trying B. starting C. getting D. walking 25. A. Without B. With C. For D. About 26. A. joke B. smile C. laugh D. cry 27. A

49、 introduced B. carried C. showed D. sent 28. A. fall B. lie C. sit D. turn 29. A. sad B. happy C. nervous D. excited 30. A. easy B. difficult C. same D. different 31. A. doing B. writing C. wondering D. dreaming 32. A. share B. sing C. dance D. play 33. A. her B. my C. his D. its 34. A. toda

50、y B. later C. now D. then 35. A. any other B. another C. the other D. others 【答案】21. B 22. D 23. C 24. A 25. A 26. B 27. A 28. C 29. C 30. D 31. C 32. A 33. B 34. D 35. D 【解析】 【导语】本文主要讲述了作者去新学校第一天发生的事情, 同时让作者懂得了帮助别人其实就是帮助自己的道理。 【21题详解】 句意:在我去新学校的第一天,天气

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服