ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:21 ,大小:317.50KB ,
资源ID:516980      下载积分:8 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/516980.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(浙江省湖州市2020年中考英语试题(解析版).doc)为本站上传会员【Fis****915】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

浙江省湖州市2020年中考英语试题(解析版).doc

1、 湖州市2020年初中学业水平考试 英语试题 说明:本卷共三大题,43小题,满分61分 卷I 一、听力 注意:听力共分三节,答题时,请先将答案标在试卷上,听力部分结束后,请将答案转涂到客观题答题卷上。听每段对话或独白前,你都有五秒钟的时间阅读这一小题,听完后你将有五秒钟的时间回答这一小题。 第一节:听下面五段对话,每段对话后有1个小题,请从题中所给的A、B、C三个选项中选择正确的选项。每段对话仅读一遍。 1. What does the man order? A. Tomato soup. B. Beef noodles. C. Cabbage dumplings

2、 2. What does Helen look like? A. She has short hair. B. She has black hair. C. She has curly hair. 3.How do the speakers feel about the summer vacation? A. Excited. B. Bored. C. Nervous. 4. Who will come to Sophia's graduation ceremony? A. Her mom. B. He dad.

3、 C. Her parents. 5. Where has the woman been? A. Toronto. B. Paris. C. Shanghai. 第二节:听下面两段较长对话,每段对话后有2至3个小题,请从题中所给的A、B、C三个选项中选择正确的选项。每段对话读两遍。 听下面一段较长对话,回答第6—7小题。 6. Who is Candy staying with now? A. Her parents. B. Her friends. C. Her grandparents. 7. What will Candy

4、 do this afternoon? A. Go shopping. B. Clean the house. C. Visit the Palace Museum. 听下面一段较长对语,回答第8—10小题。 8. What is the woman doing? A. Asking the way. B. Giving advice. C. Making a survey. 9.How often does the man travel by bus? A. Once a week. B. Twice a day.

5、 C. Hardly ever. 10. What suggestion does the man give? A. Buses should be on time. B. Drivers should be polite. C. Seats should be comfortable. 第三节:听下面一段独白,独白后有5个小题,请从题中所给的A、B、C三个选项中选择正确的选项。独白读两遍。 11. How can visitors travel around the zoo? A. On foot. B. By bike. C. By tour tr

6、ain. 12. Where can visitors 'see the short film about the zoo? A. In the Visitor Center. B. In the dining room. C. In different areas. 13. What's probably the children's favorite show there? A. The bear show. B. The monkey show. C. The elephant show. 14 How much does the most pop

7、ular show cost for an adult and a kid? A. 80 yuan. B. 120 yuan. C. 160 yuan. 15.In which month is the zoo closed? A. February. B. March. C. September. 二、完形填空 阅读下面短文,理解其大意,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 Most of us like to know where we are and where we're going. It can f

8、eel strange to be ___1___. The words "being lost" make us think of a dark and scary wood or street, ___2___ that's not always the case. Once we were on holiday in Venice. My dad planned to go out to take photos early the next morning. Mum wasn't ___3___ , but I would go with him, only because he __

9、4___ I could have the biggest ever bowl of Italian ice cream if I did. ___5___ else would I get up so early? So at 5 a.m. the next day we left the hotel and started walking in the ___6___ streets. When the sun came up, Dad started taking photos and I ___7___ him, down small streets and over little

10、 bridges. After about an hour, I turned to Dad and asked, "Where are we?" He said, "I have no idea. "I immediately felt a bit ___8___, but Dad just laughed and said, "We're lost!", I told him to ___9___ his map or phone. He said, "I only brought the ____10____. Come on, let’s get more lost!" He lau

11、ghed again. His laughter ____11____ me and made me feel safe. Slowly people were appearing on the streets—shops and cafes began to open. I began to ____12____ that we were lost, and just started watching and taking in everything that was happening around me. ____13____, after about four hours of

12、 walking around, we were back. Mum asked anxiously(担心地), "Where have you been?" I said with a big ____14____, "We got lost!" These days we ____15____ get lost with so many things around us—maps, GPS, apps on our phones, and so on. But Dad showed me that being lost can sometimes simply be something

13、to enjoy. 1. A. alone B. lost C. afraid D. silent 2. A. or B. so C. but D. and 3. A. worried B. touched C. satisfied D. interested 4. A. expected B. realized C. remembered D. promised 5. A. How B. Why C. When D. Where 6. A. modern B. noisy C. empty D. bright 7. A. left B. invited C. guided D.

14、 followed 8. A. scared B. hurt C. hungry D. tired 9. A. pick up B. think of C. take out D. pay for 10. A. map B. bowl C. phone D. camera 11. A. saved B. relaxed C. stopped D. warned 12. A. doubt B. forget C. imagine D. regret 13. A. Finally B. Recently C. Certainly D. Suddenly 14. A. surprise

15、 B. shame C. smile D. fear 15. A. hardly B. often C. nearly D. always 【答案】1. B 2. C 3. D 4. D 5. B 6. C 7. D 8. A 9. C 10. D 11. B 12. B 13. A 14. C 15. A 【解析】 你迷路过吗?当你迷路的时候,你会不会感到害怕?这篇短文中作者介绍了他的一次迷路的经历,他觉得这次经历不但不害怕,还挺好玩儿。 【1题详解】 句意:迷路会感觉很奇怪。 考查形容词辨析及

16、语境。alone独自的;lost迷路的,失去的;afraid害怕的;silent沉默的。根据下文“The words "being lost" make us think of a dark and scary wood or street”可知,文章中作者介绍的是一次迷路的经历,文章都是围绕“迷路”展开的。故选B。 【2题详解】 句意:“迷路”一词会让我们想到黑暗可怕树林或街道,但情况并非总是如此。 考查单词辨析及语境。or或者;否则;so因此,所以;but但是;and和,而且。根据空前后“make us think of a dark and scary wood or street

17、 …that's not always the case.”可知,前后是转折的关系。故选C。 【3题详解】 句意:妈妈不感兴趣,但我愿意和他一起去,只是因为他答应我,如果我去的话,会吃到最大碗的意大利冰激凌。 考查形容词辨析及语境。worried担心的;touched受触动的;satisfied满意的;interested感兴趣的。根据空后“but I would go with him”“我”愿意和爸爸一起去,but表示转折,由此可知,妈妈不愿意去,即“对此不感兴趣”,故选D。 【4题详解】 句意:妈妈不感兴趣,但我愿意和他一起去,只是因为他答应我,如果我去的话,会吃到最大碗意大

18、利冰激凌。 考查动词辨析及语境。expected期望,期待;realized意识到;remembered记得;promised答应。根据句意可知,这里表示“我”之所以愿意跟爸爸一起去,是因为爸爸答应让我吃冰激凌。D选项符合语境,故选D。 【5题详解】 句意:不然我为什么要起这么早?! 考查疑问词辨析及语境。How怎样,如何;Why为什么;When什么时候;Where在哪里。根据上文“but I would go with him, only because he ___4___ I could have the biggest ever bowl of Italian ice cr

19、eam if I did.”可知,这句话说的是“我”愿意和爸爸一起去的原因,因此这里表示“我为什么要起这么早”,故选B。 【6题详解】 句意:所以第二天早上5点,我们离开了酒店,开始在空旷的街道上行走。 考查形容词辨析及语境。modern现代的;noisy吵闹的;empty空的,空旷的;bright明亮的。根据句中的时间点at 5 am可知,这个时间的街道上人应该比较少,因此empty符合语境。故选C。 【7题详解】 句意:当太阳升起的时候,爸爸开始拍照,我跟着他,走过小街小桥。 考查动词辨析及语境。left离开;invited邀请;guided指导;followed跟随。根据文意

20、可知,“我”和爸爸一起出去拍照,按照常识,应该是“我”跟着爸爸走,D选项符合语境,故选D。 【8题详解】 句意:我马上感到有点害怕,但爸爸只是笑着说,“我们迷路了!” 考查形容词辨析及语境。scared害怕的;hurt受伤的;hungry饥饿的;tired累的。根据文意可知,“我”和爸爸迷路了,再根据上文“The words "being lost" make us think of a dark and scary wood or street”和下文“His laughter ___11___ me and made me feel safe.”可知,“我”感到有点害怕。故选A。

21、9题详解】 句意:我让他拿出地图或电话。 考查动词短语辨析及语境。pick up拾起,捡起;think of想起;take out拿出;pay for支付。根据文意可知,“我”和爸爸迷路了,所以“我”让爸爸拿出地图或电话。故选C。 【10题详解】 句意:他说:“我只带了照相机。” 考查名词辨析及语境。map地图;bowl碗;phone电话;camera照相机。根据上文“When the sun came up, Dad started taking photos”可知,爸爸和“我”出去是拍照,所以他带着的是照相机。故选D。 【11题详解】 句意:他的笑声让我放松,让我感到安全。

22、 考查动词辨析及语境。saved拯救;relaxed放松;stopped停止;warned警告。根据主语His laughter以及空后“made me feel safe”可知,爸爸的笑让“我”放松下来,故选B。 【12题详解】 句意:我开始忘记我们迷路了,只是开始观察和接受发生在我周围的一切。 考查动词辨析及语境。doubt怀疑;forget忘记;imagine想象;regret后悔,遗憾。根据空后“and just started watching and taking in everything that was happening around me.”可知,“我”开始观察周

23、围的一切,所以暂时忘记了迷路的事。故选B。 【13题详解】 句意:经过大约四个小时的四处走动,我们终于回来了。 考查副词辨析及语境。Finally最后;Recently最近;Certainly当然;Suddenly突然。根据空后“after about four hours of walking around, we were back.”可知,这里表示在经过了四个小时之后,终于回来了。故选A。 【14题详解】 句意:我笑着说:“我们迷路了!” 考查名词辨析及语境。surprise吃惊,惊奇;shame羞愧;smile微笑;fear害怕,恐惧。根据下文“But Dad showed

24、 me that being lost can sometimes simply be something to enjoy.”可知,作者描述的这次迷路的经历,让他感觉很有趣,所以这里是“笑着说”。故选C。 【15题详解】 句意:如今,因为身边有这么多东西——地图、GPS、手机上的应用程序等等,我们几乎不会迷失方向。 考查副词辨析及语境。hardly几乎不;often经常;nearly将近,几乎;always总是。根据句意可知,有了像地图、GPS以及手机应用程序这些东西,我们现在几乎不会迷路了。故选A。 三、阅读理解 阅读下面短文;从各题所给的A/B、C、D四个选项中选出最佳选项。

25、 A Top Global Cities What makes a city great? To answer this question, the creators of The Global Cities Index(全球城市指数) look at the following areas: The Global Cities Index Business People Media (information) Entertainment (museums, sports, music...) Politics(政治) The 2018 Global Cities In

26、dex The Global Cities Index is a list of the world’s most powerful and important cities. Here are the top 10 cities on the 2018 index. Some top cities are strong in five areas. 2018 rank City Scoring breakdown 1. New York 2. London 3. Paris 4. Tokyo 5. Hong Kong

27、 6. Los Angeles 7. Singapore 8. Chicago 9. Beijing 10. Brussels Future Leaders Which cities will become more powerful in the future? Creators of the Global Cities Index predict the most growth in the following places: • Asia: Beijing and Shanghai are both business centers and will c

28、ontinue to grow. In a few years, they will be as powerful as New York. Some Indian cities have a lot of business potential(潜力), too. • South America: Some cities in Brazil and Colombia will become more powerful. In these cities, life for many people is improving. • The Middle East: Istanbul in Tur

29、key, Cairo in Egypt, etc. will hold more power in international politics and business—especially in helping East and West work together. In 10 years, the top cities on the index may be different, but one thing is certain: tomorrow’s global cities will be more powerful than ever. 16. Which is the

30、 most powerful city in 2018 from the Global Cities Index? A. Beijing. B. New York. C. London. D. Paris. 17. According to the reading, which part of the world will grow most in the area of politics? A. Asia. B. South America. C. The Middle East. D. Europe. 18. The writer most probably agrees that

31、 ________. A. a top global city needs to be strong in several areas B. Brazil will be the world’s fastest-growing country in 10 years C. tomorrow’s global cities will probably be less powerful than today’s D. the Global Cities Index will probably list the same top cities 10 years from now 【答案】1

32、6. B 17. C 18. A 【解析】 本文罗列了2018年世界顶级城市排名前十的城市,同时列出了未来有发展潜力的城市和地区。 【16题详解】 细节理解题。根据文中“2018 rank City”可知,纽约在全球城市指数中排名第一,所以纽约是2018年最强大的城市。故选B。 【17题详解】 细节理解题。根据文中“• The Middle East: Istanbul in Turkey, Cairo in Egypt, etc. will hold more power in international politics and business—especial

33、ly in helping East and West work together.”可知,中东地区在政治领域将会发展得最快。故选C。 【18题详解】 观点态度题。根据文中“What makes a city great? To answer this question, the creators of The Global Cities Index(全球城市指数) look at the following areas:”可知,作者认为,一个世界级的城市需要在几个方面都很强大,分别是:商业,人民,信息,娱乐和政治。故选A。 B Dear Sir/Madam, ①It is now

34、common to go online in the home, yet a recent survey showed that ninety-five percent of parents do not know what websites their children visit. I strongly believe that a training project should be started to help parents to improve their Internet and computer skills so that they can better monitor a

35、nd guide their children. ②One advantage of providing training is that it would get parents to pay more attention to their children's online activities. If they had a better understanding of the Internet, they would see the need to make sure that their children use it properly and responsibly. ③Ano

36、ther argument for providing training to parents is that it would allow parents to help their children with their schoolwork. These days, a lot of homework needs to be done on computers. If parents have poor computer skills, they will be of little or no help with homework, which can make them upset.

37、Some people argue that it is good that students can work independently on computers. However, it is clear that students, especially young students, often need this kind of home support. ④Improving parents' Internet and computer skills might also be a good way or parents to improve their relationsh

38、ips with their children. These days, children spend a lot of their free time on computers. If parents want to be part of that free time, they need to see that playing on computers can be a fun family activity. Joining their children can help parents bridge the generation gap(代沟) between them and the

39、ir children. ⑤I strongly believe that children need to be helped and guided to use the Internet in a proper and responsible way, and so training is extremely important. Yours faithfully. Pat Chan 19. In the letter, the writer ________. A. thinks parents should improve their Internet and compute

40、r skills B. advises children not to spend a lot of their free time on computers C. tries to make children less worried about their online schoolwork D. explains why parents should pay more attention to their children 20. Which of the following best shows the structure of the passage? A. B. C

41、 D. 21. The letter is probably from the part of ________ in a newspaper. A. culture B. sports C. health D. education 【答案】19. A 20. C 21. D 【解析】 本文主要叙述开始一个培训项目来帮助父母提高他们的网络和电脑技能的好处和原因。 【19题详解】 细节理解题。根据第一段中“I strongly believe that a training project should be started to help parents to

42、improve their Internet and computer skills so that they can better monitor and guide their children.”可知,作者坚信应该开始一个培训项目来帮助父母提高他们的网络和电脑技能,这样他们就可以更好地监督和指导他们的孩子。故选A。 【20题详解】 篇章结构题。分析文章内容可知,第一段总述作者认为应该开始一个培训项目来帮助父母提高他们的网络和电脑技能;第二、三、四段分别说明这样做的原因和好处;第五段总结培训的重要性。故选C。 【21题详解】 推理判断题。A:文化;B:运动;C:健康;D:教育。分析

43、文章内容可知,本文主要叙述开始一个培训项目来帮助父母提高他们的网络和电脑技能的好处和原因。内容与教育孩子相关。故选D。 C Stephen Hawking, one of the world's most famous scientists, believed that humans will one day have to move into space, "Once we step into space, our future should be safe," he said. Today, many countries are all planning to send astron

44、auts to Earth's closest neighbor: the moon. Some of these countries want to create space stations there within the next 10 years. These stations will prepare humans to visit and later live on Mars or other earthlike planets. __①__ Robert Zubrin, a rocket scientist, thinks humans should colonize(殖民

45、) space. He wants to start with Mars. Why? He thinks sending people to Mars will allow us to learn a lot of things—for example, the ability of humans to live in a very different environment. Besides, any progress we make in the fields of science, technology, medicine. and health will do good to peop

46、le here on Earth. __②__ Elon Musk, the CEO of Space X also believes we should colonize Mars. His long-term goal is to put one million people there if something bad happens to us here on Earth. __③__ Many people say it's too expensive. Also, most space trips are not short. A one-way trip to Mars,

47、for example, would take at least six months. People traveling this kind of distance could face many health problems. Besides, these first people would find life especially difficult in space. On the moon's surface, for example, the sun's rays are very dangerous. People would have to stay indoors mos

48、t of the time. __④__ No matter what different concerns there are, sending people into space seems certain. In the future, we might see cities on the moon or even new human cultures on other planets. First stop: the moon. 22. According to the passage, why are some countries planning to build space

49、stations? A. To develop space travel. B. To learn more about the moon's surface. C. To prepare humans to live on other planets. D. To cut down the number of people living on Earth. 23. Which is the best place for the sentence "Not everyone thinks sending humans into space is a smart idea. "? A.

50、① B. ② C. ③ D. ④ 24. What is the purpose of this passage? A. To give reasons for and against colonizing space. B. To describe what life would be like on the moon. C. To compare the environments of Mars and the moon. D. To introduce progress in space science and technology. 【答案】22. C 23. C

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服