ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:19 ,大小:234.50KB ,
资源ID:516927      下载积分:8 金币
验证码下载
登录下载
邮箱/手机:
验证码: 获取验证码
温馨提示:
支付成功后,系统会自动生成账号(用户名为邮箱或者手机号,密码是验证码),方便下次登录下载和查询订单;
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/516927.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  
声明  |  会员权益     获赠5币     写作写作

1、填表:    下载求助     索取发票    退款申请
2、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
3、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
4、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
5、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前自行私信或留言给上传者【Fis****915】。
6、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
7、本文档遇到问题,请及时私信或留言给本站上传会员【Fis****915】,需本站解决可联系【 微信客服】、【 QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【 服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【 版权申诉】”(推荐),意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:4008-655-100;投诉/维权电话:4009-655-100。

注意事项

本文(四川省南充市2021年中考英语试题(解析版).doc)为本站上传会员【Fis****915】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4008-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

四川省南充市2021年中考英语试题(解析版).doc

1、南充市二0二一年初中学业水平考试英语试卷注意事项:1. 考试时间120分钟,试卷满分150分。2. 答题前将姓名、座位号、身份证号、准考证号填在答题卡指定位置。3. 所有解答内容均需涂、写在答题卡上。4. 选择题须用2B铅笔将答题卡相应题号对应选项涂黑,若需改动,须擦净另涂。5. 非选择题在答题卡对应题号位置用0.5毫米黑色字迹笔书写。第一部分:听(共两节;满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段短对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段

2、对话读两遍。1. Which of the following sounds did you hear in the conversation?A. / bk/ B. / bk/ C. / bak/2. Whats Elizas favorite subject in her new school?A. Math. B. Geography. C. Science.3. When will Cathy go to bed?A. At 10:20. B. At 10:00. C. At 9:40.4. How many books can Bob borrow at most today?A.

3、One. B. Two. C. Three. 5. The boy feels unhappy because his father _.A. is strict with him B. doesnt love him C. doesnt understand him第二节(共15小题;每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段长对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听材料,回答下列小题。现在你有1

4、0秒钟的时间阅读下面小题。 6. Whats wrong with Tony?A. He has a headache. B. His leg hurts. C. He has a sore throat.7. Whats the relationship between the two speakers?A. Mother and son. B. Teacher and student. C. Doctor and patient.听材料,回答下列小题。现在你有10秒钟的时间阅读下面小题。 8. Where does the woman want to go?A. To City Mall.

5、 B. To Green Bank. C. To Panda Bank. 9. Which is the right map?A. B. C. 10. How will the woman get there?A. By car. B. By bus. C. On foot. 听材料,回答下列小题。现在你有15秒钟的时间阅读下面小题。 11. When will the visitors come?A. On March 21st B. On April 12th. C. On April 22nd. 12. What will the visitors do on the second da

6、y?A. Have a party. B. Give a talk. C. Visit the factories. 13. Which of the following is TRUE?A. There will be 18 visitors. B. The visit will last for 5 days. C. Mr. Goodman will show them around Nanchong. 听材料,回答下列小题。现在你有15秒钟的时间阅读下面小题。 14. Where are they talking?A. At home. B. In a radio station. C.

7、 In the classroom. 15. What problem are they talking about?A. Students dont have much free time. B. Students dont do well in their study. C. Students dont get on with their parents. 16. Who does Dr. Hunt advise the students lo talk lo?A, Their teachers. B. Their parents. C. Their friends. 听材料,回答下列小题

8、。现在你有20秒钟的时间阅读下面小题。 17. What was inside the bottle in the beginning?A. Water. B. Earth. C. Plastic. 18. How did the bottle feel when it woke up?A. Happy. B. Empty. C. Afraid. 19. The bottle wanted to be _ in the end. A. thrown into a bin B. used again C. covered with earth20. What does the material

9、mainly talk about?A. The journey of a plastic bottle. B. The ways lo recycle plastic bottles. C. The influence of plastic pollution. 第二部分:读(共三节;满分70分)第一节 完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)先通读下面短文,掌握其大意,然后从短文后面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AFifteen wild Asian elephants that left their home in Xishuangban

10、na last year are continuing to march north, according to China Daily on June 4th, 2021, which attracts much attention _1_ the public. The endangered Asian elephant enjoys Class-A _2_ in China, the same level as the giant panda does. The number of Asian elephants in China has _3_ from 170 in the 1970

11、s to about 300 nowadays. Why are they on the _4_? Maybe there are two main reasons. First, the growing population of elephants need more space and food to live. Second, some areas where they live often face huge pressure to develop the local economy(经济), making them move to other areas. _5_ the gove

12、rnment is taking action to lead them gradually back to their home.1. A. fromB. inC. forD. to2. A. journeyB. trainingC. protectionD. welcome3. A. raisedB. reducedC. fellD. increased4. A. vacationB. moveC. InternetD. watch5. A. SuddenlyB. SurprisinglyC. InterestinglyD. Luckily【答案】1. A 2. C 3. D 4. B 5

13、. D【解析】【分析】本文主要讲述了亚洲象不断地迁移的原因,以及中国政府正在采取措施来让它们回到自己的家园。【1题详解】句意:引起了公众的极大关注。from从;in在里;for为了;to到。根据“attracts much attentionthe public”可知,是吸引了来自公众的关注,故选A。【2题详解】句意:濒临绝种的亚洲象在中国受到一级保护。journey旅行;training训练;protection保护;welcome欢迎。根据“the same level as the giant panda does”及常识可知,大熊猫在中国是受到一级保护,所以这种亚洲象跟它一样,故选C。

14、【3题详解】句意:中国的亚洲象数量已从20世纪70年代的170头增加到现在的300头左右。raised提升;reduced减少;fell跌落;increased增长。根据“from 170 in the 1970s to about 300 nowadays”可知,数量增长了,故选D。【4题详解】句意:它们为什么在迁移?vacation假期;move移动;Internet因特网;watch手表。根据“Fifteen wild Asian elephants that left their home in Xishuangbanna last year are continuing to mar

15、ch north”可知,尽管数量增长了,它们还是要移动到别的地方,故选B。【5题详解】句意:幸运的是,政府正在采取行动引导它们逐渐回到自己的家。Suddenly突然;Surprisingly惊讶地;Interestingly有趣地;Luckily幸运地。根据“ the government is taking action to lead them gradually back to their home”可知,政府要采取措施让它们回到自己的家,这是一件幸运的事,故选D。BYuan Longping a Chinese scientist and educator, died at the a

16、ge of 91 in Hunan last month. He was called the “Father of Hybrid Rice(杂交水稻)”and he helped _6_ people around the world. Yuan Longping was the first person to develop a kind of hybrid rice which helped fight _7_ in China. Food was a big problem in China in the past. This was because China had 22 perc

17、ent of the worlds population, but only 7 percent of its _8_. In the 1960s, Chinese people had a difficult time. Millions of people died because they had no food. As an agronomy teacher, Yuan was very _9_ to see this. “How can I help them have enough food?” he thought. He decided to work on a kind of

18、 hybrid rice. It has a high output(产量).At that time, other scientists didnt think hybrid rice was worth _10_. But Yuan and his team worked on it every day. They took very good care of their rice seeds. At last, in 1973, they grew a new kind of hybrid rice. This rice is _11_. Farmers can grow it in m

19、any different kinds of farmland and in bad _12_. It can also fight disease. Its output was much _13_ than common kinds of rice. With the new kind, about 70,000,000 people could have food every year!Yuan solved the food problem in China. But he was _14_ working on rice when he was very old. Before he

20、 retired, he hoped to grow rice in the sea!Yuan once said he had two dreamsto “enjoy the _15_ under the rice crops(庄稼)taller than men” and that hybrid rice could be grown all over the world to help solve the global food problem.6. A. supportB. guardC. feedD. educate7. A. floodB. hungerC. earthquakeD

21、. nature8. A. farmlandB. mountainsC. grasslandD. forests9. A. angryB. interestedC. hopefulD. sad10. A. discussingB. studyingC. eatingD. reporting11. A. expensiveB. newC. healthyD. strong12. A. seaB. villagesC. weatherD. gardens13. A. greaterB. smallerC. lessD. slower14. A. stillB. againC. hardlyD. e

22、ven15. A. heatB. coolC. wealthD. fame【答案】6. C 7. B 8. A 9. D 10. B 11. D 12. C 13. A 14. A 15. B【解析】【分析】本文主要介绍了“杂交水稻之父”袁隆平在农业上对国家和人民做出的贡献。【6题详解】句意:他被称为“杂交水稻之父”,他帮助养活了世界各地的人们。support支持;guard守卫;feed喂养;educate教育。根据常识,他发明的杂交水稻,养活了许多人,避免了饥饿的问题,故选C。【7题详解】句意:袁隆平是第一个培育杂交水稻的人,这种杂交水稻帮助中国对抗饥饿。flood洪水;hunger饥饿;

23、earthquake地震;nature自然。根据“develop a kind of hybrid rice”可知,这种食物是可以抵抗饥饿,故选B。【8题详解】句意:但只有7%的农田。farmland农田;mountains山;grassland草原;forests森林。根据“Food was a big problem in China in the past”及“This was because China had 22 percent of the worlds population”可知,在过去中国食物是一个大问题,人口多,农田少,故选A。【9题详解】句意:作为一名农学教师,袁隆平看到

24、这一幕非常难过。angry生气的;interested感兴趣的;hopeful有希望的;sad难过的。根据“Millions of people died because they had no food”可知,看到这么多人死于饥饿,他感到难过,故选D。【10题详解】句意:当时,其他科学家认为杂交水稻不值得研究。discussing讨论;studying研究;eating吃;reporting报告。根据“But Yuan and his team worked on it every day”可知,其他人觉得不值得研究,而袁隆平每天和团队每天都在研究,故选B。【11题详解】句意:这种水稻很坚强

25、的。expensive昂贵的;new新的;healthy健康的;strong坚强的。根据“Farmers can grow it in many different kinds of farmland ”可知,这种水稻生命力很顽强,故选D。【12题详解】句意:农民可以在许多不同种类的农田和恶劣的天气中种植它。sea大海;villages村庄;weather天气;gardens花园。根据“in bad”可知,此处指在恶劣的天气中,故选C。【13题详解】句意:它的产量远远高于普通品种的水稻。greater更大的;smaller更小的;less更少的;slower更慢的。根据“With the ne

26、w kind, about 70,000,000 people could have food every year”可知,它的产量比普通的水稻要大的多,故选A。【14题详解】句意:但当他很老的时候,他还在从事研究水稻的工作。still仍然;again再;hardly几乎不;even甚至。根据“Yuan solved the food problem in China”及“But”可知,虽然他已经解决了食物问题,但他还仍然在做研究水稻的工作,故选A。【15题详解】句意:袁隆平曾有两个梦想享受比人高的稻谷下的清凉。heat高温;cool凉快;wealth财富;fame名声。根据“under th

27、e rice crops(庄稼)taller than men”可知,在高高的稻谷下享受清凉,故选B。第二节 阅读理解(共15小题;每小题2分, 满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAlleyns SchoolTownley Road, Dulwich, UKofficewww.alleynes.org.ukWelcome to Alleyns School. Our school is big and it has 600 students aged 1315. However, it only had 100 student

28、s and four teachers when it was open on September 10th, 1961. Main Teaching BuildingThe school has a huge yard and next to it is the main teaching building. The building has two floors, with six classrooms on each. In each classroom there is a computer, an overhead projector, and a smart white board

29、. It also has a small reading area with different kinds of books offered by the students. LibraryOur school library is used for all the reading classes weekly. The members of the reading club can meet here and do some reading after school.School HallWe have a fantastic school hall. It is used for gy

30、m, meetings and having lunch. It is the place where we hold many events, such as school plays, concerts, indoor games and so on. Other roomsWe have a well-equipped music room for music lessons, a computer room of thirty-two computers and a large staffroom for teachers to have a rest during lunch lim

31、e. 16. The school has a history of _ years.A. 600B. 100C. 60D. 1517. A school talent show can be held in the _.A. classroomB. school hallC. libraryD. computer room18. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The school has 700 students now.B. The school has 6 classrooms.C. Everyone

32、 can read in the library after school.D. Teachers can have a rest in the staffroom.19. The missing part at the end of the passage may talk about the _.A. addressB. playgroundC. P. E. teachersD. music room20. You can read the passage in a/an _.A. newspaperB. diaryC. novelD. invitation【答案】16. C 17. B

33、18. D 19. B 20. A【解析】【分析】本文主要介绍了Alleyn的学校的师生情况及校园布局。【16题详解】细节理解题。根据“1961-2021”可知,这个学校已经有60年的历史了,故选C。【17题详解】细节理解题。根据“It is the place where we hold many events, such as school plays, concerts, indoor games and so on”可知,学校才艺演出可以在学校礼堂举行,故选B。【18题详解】推理判断题。根据“a large staffroom for teachers to have a rest d

34、uring lunch lime”可知,老师可以在员工休息室休息,D表述正确,故选D。【19题详解】推理判断题。根据“Main Teaching Building”“Library”“School Hall”“Other rooms”可知,此处主要介绍了校园的布局,缺少的部分应是操场,故选B。【20题详解】推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了Alleyn的学校的师生情况及校园布局,这可能在报纸上看到,故选A。BIt was Saturday again. Lily and Lucy disliked Saturdays. That was another thing the twins h

35、ad in common. They shared the same clothes and tied their hair in the same manner. In fact, it was hard for their classmates and teachers to tell them apart sometimes. Unlike their classmates, they had to get up early at seven every Saturday to prepare for their lessons. Lily had to attend the art l

36、esson and Lucy had to attend her ballet lesson. “How I wish I could do something different today,” said the twins with one voice. All at once, an idea came to Lily and Lucy at the same time. “Do you have the same idea as me?” they asked each other and laughed. It seemed like a wonderful plan to them

37、. After giving each other a description of their own friends, Lily put on Lucys ballet dress while Lucy put Lilys brushes and paints into her bag. Then they left for their classes. When the art lesson started, Lucy couldnt understand the art teacher. Unlike Lily, Lucy was poor at drawing. When the a

38、rt lesson finally ended, Lucy didnt dare to hand in her work. Meanwhile, Lily was struggling in the ballet class as well. As she had no idea about the dance steps, she had to follow her classmates blindly. As a result, she kept knocking into them . Their ballet teacher became impatient with her, “Lu

39、cy, you should remember the basic steps. You cant depend on copying what others are doing.”When Lily and Lucy arrived home, they were tired out. They decided that they would never try to be someone else that they were not.21. What was the twins plan?A. To have a day off.B. To be each other for a day

40、.C. To wear the same clothes.D. To have a normal day like their classmates.22. How did Lucy feel at the beginning of the art lesson?A. Lost.B. Excited.C. Mad.D. Sleepy.23. What does the underlined word them refer to?A. The teachers.B. The classmates.C. The dance steps.D. The ballet dresses.24. The b

41、allet teacher became impatient because _.A. she wasnt herself that dayB. “Lucy” wasnt patient that dayC. “Lucy” did very badly that dayD. she had discovered the twins plan25. What did the twins learn from the experience?A. Dont try to run before you can walk.B. A good beginning makes a good ending.C

42、. Saying is one thing and doing is another.D. The grass is not always greener on the other side.【答案】21. B 22. A 23. B 24. C 25. D【解析】【分析】本文主要讲述了一对双胞胎姐妹想做一些不同的事情,于是她们就假扮成对方的样子,去参加彼此的兴趣班,经历过后发现还是做回自己最好。【21题详解】细节理解题。根据“After giving each other a description of their own friends, Lily put on Lucys ballet

43、 dress while Lucy put Lilys brushes and paints into her bag”可知,她们的主意就是扮成彼此一天,故选B。【22题详解】细节理解题。根据“When the art lesson started, Lucy couldnt understand the art teacher”可知,美术课开始时,Lucy很迷茫,听不懂老师说的话,故选A。【23题详解】词义猜测题。根据“ she had to follow her classmates blindly. As a result, she kept knocking into them”可知,

44、她不断地撞到同学们,所以them指代“The classmates”,故选B。【24题详解】细节理解题。根据“As she had no idea about the dance steps, she had to follow her classmates blindly. As a result, she kept knocking into them”可知,她在舞蹈课上表现得很差劲,所以老师失去了耐心,故选C。【25题详解】推理判断题。根据“They decided that they would never try to be someone else that they were n

45、ot”可知,从这段经历中让她们明白了不要总觉得对方的东西是好的,还是做自己最好,D选项“不要这山望着那山高”符合文意。故选D。COne cannot discuss Chinese music without mentioning the guqin, one of the four artsalong with go, calligraphy(书法)and painting. It first appeared over 3,000 years ago and stands for Chinas solo musical instrument tradition. At first, the

46、 guqin had only five strings(弦), meaning the five elements(元素)of metal, wood, water, fire and earth. Later, in Zhou Dynasty, King Wen of Zhou added a sixth string for his son. King Wu of Zhou, added a seventh string to encourage his army to fight with the Shang. Ambience was important in playing the guqin. Usually, it was practiced in a qui

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        获赠5币

©2010-2024 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:4008-655-100  投诉/维权电话:4009-655-100

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :gzh.png    weibo.png    LOFTER.png 

客服