ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:21 ,大小:238.04KB ,
资源ID:5159995      下载积分:10 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/5159995.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(【英语】中考英语阅读理解试题集.doc)为本站上传会员【丰****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

【英语】中考英语阅读理解试题集.doc

1、英语】中考英语阅读理解试题集 一、初三英语阅读理解(含答案详细解析) 1.根据短文内容出选择正确答案。 B       Do you want to live a happier, less stressful life? Try laughing for no reason at all. That's how thousands of people start their day at Laughter (笑声) Clubs around the world and many doctors now think that having a good laugh might

2、 be one of the best ways to stay healthy.       The first Laughter Club was started in Mumbai, India, in 1995 by Dr. Madan Kataria. "Young children laugh about 300 times a day. Adults laugh between 7 and 15 times a day," says Dr. Kataria. "Everyone is naturally good at laughing-it's the universal l

3、anguage. We want people to feel happy with their lives." There are now more than 500 Laughter Clubs in India and over l,300 in the world.       Many doctors are also interested in the effects (效果) of laughter on our health. According to a 5-year study at the UCLA School of Medicine in California, w

4、ith laughing there is less stress in the body. Laughter improves our health against illness by about 40%.       So what happens at a Laughter Club? I went along to my nearest club in South London to find out. I was quite nervous at the beginning of the class, to be honest, I wasn't interested in la

5、ughing with a group of strangers, and I was worried about looking stupid. Our laughter teacher told us to clap our hands and say “ho ho ho, ha ha ha.” while looking at each other. However, our bodies can't tell the difference between real laughter and unreal laughter, so they still produce the same

6、healthy effects.       Surprisingly, it worked! After ten minutes everybody in the room was laughing for real and some people just couldn't stop! At the end of the class I was surprised by how relaxed-and comfortable I felt. So if you're under stress, then start laughing. You might be very pleased

7、with the results! (1)The first Laughter Club was started in __________. A. India                                B. America                                C. Britain                                D. China (2)How many Laughter Clubs are there in the world today?   A. Over 300.                

8、       B. Over 500.                       C. Over 800.                       D. Over l,300.   (3)How did the writer feel at the beginning of the class?   A. Surprised.                           B. Pleased                           C. Nervous.                           D. Tired.   (4)When did th

9、e people in the club begin to laugh for real? A. After ten minutes.         B. After ten hours.         C. After ten seconds.         D. After ten days. (5)The article mainly tells us __________. A. young children laugh much more often than adults in a day B. laughing is one of the best ways

10、 to stay healthy C. many-doctors are also interested in the effects of laughter on our health D. real laughter and unreal laughter are both good for health 【答案】 (1)A (2)D (3)C (4)A (5)B 【解析】【分析】你想过一个快乐的,没有压力的生活?尝试毫无理由的大笑?全世界每天有成千上万的人在笑声俱乐部开始他们的一天。医生认为开怀大笑是最好的保健方式。 (1)细节理解。根据第二段The firs

11、t Laughter Club was started in Mumbai, India, in 1995 by Dr. Madan Kataria. 可知在印度,故选A。 (2)细节理解。根据第二段There are now more than 500 Laughter Clubs in India and over l,300 in the world. 可知选D。 (3)细节理解。根据第四段 I was quite nervous at the beginning of the class可知作者开始紧张。故选C。 (4)细节理解。根据最后一段Surprisingly, it wo

12、rked! After ten minutes everybody in the room was laughing for real and some people just couldn't stop! 可知10分钟后房间里的人都是在真笑。故选A。 (5)主旨大意。本文讲笑声俱乐部给人们的生活带来的变化,通过大笑来减少压力,过更快乐更健康的生活。故选B。 【点评】阅读理解考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。 2.根据短文内容选择正确答案。 B      Shu Pulong has helped at least 100

13、0 people bitten by snakes. “It was seeing people with snake bites that led me to this career,” he said.       In 1963, after his army service, Shu entered a medical school and later became a doctor of Chinese medicine. As part of his studies he had to work in the mountains. There he often heard of

14、people who had their arms and legs cut off after a snake bite in order to save their lives.       “I was greatly upset when they told me the story of an old farmer I met. It was a very hot afternoon. The old man was pulling grass in his fields when he felt a pain in his left hand. He at once realiz

15、ed he had been bitten by a poisonous snake. In no time he wrapped(缠绕)a cloth tightly around his arm to stop the poison(毒)getting to his heart. Running home he shouted, `Bring me the knife' Minutes later the man lost his arm forever.”      “The heartbroken story touched me so much that I decided to

16、devote myself to helping people bitten by snakes.” Shu added, “I worked very hard and tried my best to make a good snake doctor.” And at last he made it. (1)The best headline(标题)for this newspaper article is            . A. Amazing Medicine         B. Farmer Loses Arm         C. Dangerous Bites 

17、        D. Snake Doctor (2)Shu decided to devote himself to snake medicine because          . A. he wanted to save people's arms and legs    B. he had studied it at a medical school C. he had seen snakes biting people                  D. his army service had finished (3)Why did Shu go into the

18、 mountains? A. He wanted to study snake bites.                     B. He wanted to help the farmers. C. He was being trained to be a doctor.             D. He was expected to serve in the army. (4)Which of the following can explain the word upset in the third paragraph? A. sad               

19、             B. surprised                            C. interested                            D. frightened 【答案】 (1)D (2)A (3)C (4)A 【解析】【分析】这篇文章主要介绍了著名蛇医苏普隆的故事,文中介绍了他从医的经历和原因,1963年他服完兵役以后,上医学院,稍后成为一名中医,无意中他听说当地很多农民被蛇袭击,为了保全性命,切断胳膊或大腿,因此他决定研究蛇药,取得了巨大成就。 (1)考查主旨大意题。短文主要介绍了著名蛇医苏普隆的故事。故选D。

20、2)考查细节理解题。句意为什么决定从事研发蛇药的事业。根据文中There he often heard of people who had their arms and legs cut off after a snake bite in order to save their lives.描述可知。故选A。 (3)考查细节理解题。句意他为什么进山?根据文中As part of his studies he had to work in the mountains.描述可知。作为学习的一项内容他不得不进山。故选C。 (4)词义猜测。句意:当他们跟我讲了老农的故事后我非常的不安。sad伤心

21、的;surprised吃惊的;interested感兴趣的;frightened害怕的。故选A。 【点评】阅读理解考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。 3.阅读理解     There are few families in the United States that do not have either a radio or a television set. Both of them have become necessary parts of our daily life, keeping us Americans fi

22、lled with the news of the day, teaching us in many fields of interest, and making us happy with singing, dancing and acting.     Marconi, the Italian inventor, who gave us the radio, probably didn't know how much his great invention would have done for the world in the years to come. Radio had, per

23、haps done as much as any other communication tool. Things of the world can be reported to people everywhere a few seconds after they happen. Travellers in out-of-the-way places, ships at sea and even astronauts around the Earth are able to keep in touch with each other by radio.     Television is a

24、nother important invention. It lets us see as well as hear the actor. Since its appearance, TV has done a great deal in the daily life of people everywhere. Many programmes are now televised in colour. Perhaps the most modern invention is "Telstar", a "star" moving around the Earth. It makes it pos

25、sible for people all over the world to be closer than ever before. Now a family in Chicago can watch a motorcar race in Italy, a table tennis competition in Beijing or a volleyball match in Japan on TV as these events are actually happening! (1)The passage tells us that        in the USA have no ra

26、dios or television sets. A. a large number of homes                                B. all the families C. a small number of families                              D. quite a few homes (2)Why does the passage say radio and TV have become necessary parts of our daily life? A

27、 Because they have included nearly everything in our life. B. Because man would not live happily without them. C. Because they are the only ways to spread information. D. Because no communication means no life. (3)What is the use of a "Telstar" according to the passage? A. To recei

28、ve and store information only. B. To move around the Earth just like the Moon. C. To give light onto the Earth at night. D. To help broadcast radio or TV information to the world. (4)Who do you think the writer of the passage is? A. An Italian.                B. A Japanese.         

29、       C. An American.                D. A Chinese reporter. 【答案】 (1)C (2)A (3)D (4)C 【解析】【分析】本文介绍了电视在美国生活中的重要性。 (1)细节题。根据There are few families in the United States that do not have either a radio or a television set,可知在美国少数家庭没有收音机或电视机 , 故选C。 (2)推理题。根据Both of them have become necessary

30、 parts of our daily life可知, 因为它们几乎包含了我们生活中的一切所以广播和电视已经成为我们日常生活中不可或缺的一部分 , 故选A。 (3)推理题。根据It makes it possible for people all over the world to be closer than ever before这使得全世界的人比以往任何时候都更亲近可知Telstar 帮助向世界广播电台或电视信息 ,故选D。 (4)推理题。根据keeping us Americans filled with the news of the day使我们美国人充满了一天中的新闻可

31、知作者是美国人,故选C。 【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。 4.阅读理解     Wang Yan, a 15-year-old Chinese girl, likes eating snacks very much. She prefers cream biscuits, McDonald's hamburgers and KFC chicken. As a result, she has become overweight.     Today in China, there are man

32、y children like Wang Yan. Health experts say children should have healthy eating habits. First, they must eat regular meals and begin with a healthy breakfast. Second, they should have different kinds of foods such as fruit, vegetables, grain, eggs, milk and meat. Third, children shouldn't eat too m

33、uch junk food. It is delicious, but eating it often is bad for their health. If children do as the experts say, they won't become overweight. They will be healthier. Students won't become tired at school, and they will have enough energy to study hard. (1)Why has Wang Yan become overweight?

34、 A. Because she doesn't like sports.                      B. Because she likes eating vegetables. C. Because she likes eating snacks.                     D. Because she likes eating fruit. (2)How many pieces of advice do the health experts give in this passage? A. Two.           

35、                        B. Three.                                   C. Four.                                   D. Five. (3)What kinds of food are good for our health according to the passage? A. Milk, fruit and KFC chicken.    B. Cream biscuits, McDonald's hamburgers and KFC chicken.

36、C. Packages of biscuits.                D. Fruit, vegetables, grain, eggs, milk and meat. (4)If we do as the experts say, we will be            . A. overweight                     B. healthier                     C. tired at school                     D. confident 【答案】 (1)C (2)B (3)

37、D (4)B 【解析】【分析】中国女孩王艳非常喜欢吃小吃,她更喜欢奶油饼干、麦当劳食品、肯德基鸡肉,结果她变的超重。健康专家建议孩子们应该有健康的饮食习惯,并提出了三点建议。 (1)细节理解题。根据第一段 She prefers cream biscuits,McDonald's hamburgers and KFC chicken. 可知,王艳变胖的原因是她吃了很多零食、汉堡和炸鸡。故选C。 (2)细节理解题。根据第二段 First…… Second ……Third…… 可知,专家给了三条建议:1.一日三餐有规律并且吃健康的早餐,2.吃各种各样的食物,3.不吃太多的垃圾食品

38、故选B。 (3)推理判断题。根据 they should have different kinds of foods such as fruit, vegetables, grain, eggs, milk and meat.  可知,水果、蔬菜、粮食、鸡蛋、牛奶和肉但是健康食品。故选D。 (4)细节理解题。根据 If children do as the experts say, they won't become overweight. They will be healthier,可知,听专家的话我们就会更健康。故选B。 【点评】考查阅读理解。细节题要注意仔细阅读,从文中寻

39、找答案,推理判断题需要根据短文内容介绍,并联系上下文,推出需要的信息。 5.阅读理解     Abdul Sadiq, an Afghanistan's only professional cyclist, began by training his daughter. And when she competed successfully abroad, he set up the team. It is the world's most unlikely sporting team, because the sport breaks taboos in a country w

40、here in many traditional communities, women are not allowed out of the house.     The head coach faces frequent threats and the girls' families do not always approve "If it's not their fathers trying to stop them, it's a brother or uncle."     Two members of the team, Massouma, 18, and Zarab, 17,

41、are sisters. Their father and their brothers approve, but they know that their uncles complain to their father. "They will never come in front of us to say ‘Why are you cycling?', but they say bad words to our father," she said. His team have, however, competed and won regionally against Bangladesh

42、and Pakistan.     "We want to go cycling because we want to be heroes one day," said 16-year-old Jella, one of the latest riders. In one of the mildest and driest winters for many years, training has gone on without stopping. And next spring, the girls will go up into the mountains. "We say that wo

43、men should not sit at home, they need to come out and do sports," said Abdul Sadiq, And 18- year-old Zainab said she wished that she could just go cycling alone on the street one day. "It's my ambition, and I hope that one day girls will be allowed to go cycling on the streets, not having a coach, o

44、r anyone with them, and they will not have problems," she said. (1)What does Abdul Sadiq do? A. A teacher.                          B. A cyclist.                          C. A reporter.                          D. A driver. (2)What does the underlined word "taboos" mean in Chinese?

45、 A. 禁忌                                     B. 警告                                     C. 符号                                     D. 风俗 (3)From the third paragraph, we can know A. Massouma and Zarab's parents approve of their joining the team B. Massouma and Zarab's uncles are

46、against their cycling C. Massouma and Zarab don't want to join the team D. Massouma and Zarab are both very old (4)What was Zainab's dream? A. Her mother approving her cycling.                 B. Going cycling alone on the street. C. Joining the team.                                

47、             D. Winning against Bangladesh and Pakistan. (5)Where may you see the passage? A. In a storybook.                                                 B. In a fashion magazine. C. In a travel guide book.                                    D. In a sports newspaper. 【答案】 (1)B (

48、2)A (3)B (4)B (5)D 【解析】【分析】主要讲了阿卜杜勒·萨迪克是阿富汗唯一的职业自行车手,他从训练女儿开始。当她在国外比赛成功时,他组建了这个队。这是世界上最不可能的运动队,因为这项运动打破了许多传统社区禁止妇女出门的禁忌。 (1)细节题。根据Abdul Sadiq, an Afghanistan's only professional cyclist可知阿卜杜勒·萨迪克是阿富汗唯一的职业自行车手,故选B。 (2)细节题。根据where in many traditional communities, women are not allowed out o

49、f the house.可知许多传统社区禁止妇女出门,所以是打破了禁忌,故选A。 (3)细节题。根据Two members of the team, Massouma, 18, and Zarab, 17, are sisters. Their father and their brothers approve, but they know that their uncles complain to their father.可知Massouma和Zarab的叔叔反对他们骑自行车,故选B。 (4)细节题。根据And 18- year-old Zainab said she wished

50、 that she could just go cycling alone on the street one day.可知Zainab希望一天独自在街上骑自行车,故选B。 (5)细节题。根据全文可知与骑自行车有关,所以在体育报纸上看到,故选D。 【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。 6.阅读理解     Cross- country skier Man Dandan won the women's 1.4 km individual sprint here on Monday, earning China's first gold at th

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服