ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:14 ,大小:479KB ,
资源ID:4877563      下载积分:8 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/4877563.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(四年级下册英语期末复习阅读理解试题专项练习阅读理解10题答案解析.doc)为本站上传会员【天****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

四年级下册英语期末复习阅读理解试题专项练习阅读理解10题答案解析.doc

1、 四年级下册英语期末复习阅读理解试题专项练习阅读理解10题答案解析 1.Abingdon School Open Day The Open Day this year will be on Saturday, 3 December. The Open Day is for all the family, with activities and displays(展示)about the school. All the teachers, students and parents will attend(参加). The day starts at 9: 30 a. m. and

2、finishes at 2: 30 p. m. The lessons start from 8 o'clock. The school gate will be open at 10 o'clock. You are welcome to arrive at any time during the lessons in the morning and afternoon. If you can't come to the Open Day, that's all right. There are many other chances(机会)to visit Abingdon School.

3、 You can make an appointment with the class teachers to visit some other day. Parking(停车)at the school on the Open Day may be limited(有限的),so you can also park your cars in the car park nearby. It's just a three-minute walk away. The map of Abingdon School can be found on the school website一www. ab

4、ingdon. edu. 1.Who will attend on Abingdon School Open Day? A.Teachers. B.Parents. C.Students. D.A, B and C. 2.If Tom's parents want to come to the Open Day, they can get in at___________ . A.9:40 B.10:40 C.8:40 D.8:00 3.If parents can't go to the school on the Open Day,______________. A.they

5、can never visit Abingdon School B.they will be scolded(被批评) C.they can go to the school on other days D.their children can't go to school 4.The Open Day is on _____________. A.Saturday B.3 October C.1 December D.Sunday 5.Which of the following states is true? A.Parents can't park cars in Abin

6、gdon School. B.Parents can't drive cars to Abingdon School. C.Parents can park their cars in the car park. D.All the parents can park cars in Abingdon School. 6.Parents can get the map of Abingdon School_____________. A.from the teachers B.on the school website C.in the shops D.at the school g

7、ate 【答案】 1.D 2.B 3.C 4.A 5.C 6.B 【解析】 【分析】 本篇文章难度适中,主要讲述阿宾顿学校开放日的相关事宜,例如日期、开放时间以及停车等事项。 1.细节理解题。根据All the teachers, students and parents will attend“所有的老师、父母和学生都能参加”可知,老师、父母和学生都可以,故选D。 2.细节理解题。根据The school gate will be open at 10 o'clock. You are welcome to arrive at any time during the

8、lessons in the morning and afternoon“校门将会在10点钟打开,欢迎您在上午和下午上课期间随时到达”可知,校门10点打开,所以你可以10:40进入,故选B。 3.细节理解题。根据If you can't come to the Open Day, that's all right. There are many other chances(机会)to visit Abingdon School. You can make an appointment with the class teachers to visit some other day“如果你不能去

9、开放日,没关系,有许多其他的机会来参观阿宾顿学校,你可以和班主任预约一个时间,改天再参观”可知,家长们可以在其他的日子来,故选C。 4.细节理解题。根据The Open Day this year will be on Saturday, 3 December“今年的开放日将会在12月3日星期六”可知,开放日在星期六,故选A。 5.细节理解题。根据Parking(停车)at the school on the Open Day may be limited(有限的),so you can also park your cars in the car park nearby. It's ju

10、st a three-minute walk away“在开放日在学校停车可能是有限的,所以你也可以将你的车停在附近的停车场。步行仅仅有三分钟”可知,父母可以将他们的车停在停车场。故选C。 6.细节理解题。根据The map of Abingdon School can be found on the school website一www. abingdon. edu可知,阿宾顿学校的地图可以在学校网址上找到。故选B。 【点睛】 做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。 例如第1题。根据关键词Who will attend可知,定位至All the te

11、achers, students and parents will attend“所有的老师、父母和学生都能参加”可知,老师、父母和学生都可以,故选B。 2. It is Sunday and it is a nice day. People don't stay at home in such fine weather. They go to the parks and beaches or drive into the country. Now we are at the seaside. There are a lot of people on the beach.

12、Some are swimming. Some are lying(平躺)on the sand and bathing in the sun. Over there a group of men and women are sitting under a big umbrella. They look happy. A young lady is carrying her baby in the sea. The baby is playing with water. People like the seaside because there is a lot of water, suns

13、hine and fresh air there. 1.People don't like to ___________ on a fine day. A.go to the parks B.stay at home C.go to the beaches D.drive into the country 2.Many people are on the beach. Some are __________and bathing in the sun. A.lying on the sand B.playing with water C.swimming D.building

14、mountains with sand 3.A group of men and women are sitting ______________. A.beside the river B.under the trees C.beside an umbrella D.under an umbrella 4.A young lady is carrying her _____________ in the sea. A.cousin B.baby C.sons D.daughters 5.People _______at the seaside, because there is

15、much water, sunshine and fresh air there. A.feel proud(自豪的) B.talk and laugh C.have a good time D.are not afraid of water 6.People enjoy themselves at the seaside for the following reasons EXCEPT(除了) ___________. A.fresh, air B.close to the water C.bath in the water D.sunshine 【答案】 1.B 2.A

16、 3.D 4.B 5.C 6.C 【解析】 【分析】 短文大意:短文描述了人们星期天在海边休假的场景,表现了人们的喜悦之情。 1.题意:天气好的时候,人们不喜欢呆在家里。考查细节理解。根据People don't stay at home in such fine weather. 天气这么好,人们不愿呆在家里,可知People don't like to stay at home符合题意,故选B。 2.题意:许多人在海滩上。有些人躺在沙滩上晒太阳。考查细节理解。A. 躺在沙滩上;B. 玩水;C. 游泳;D. 用沙子堆山。根据There are a lot of people

17、on the beach. Some are swimming. Some are lying on the sand and bathing in the sun. 有些人游泳,有些人躺在沙滩上晒太阳,可知lying on the sand and bathing in the sun符合题意,故选A。 3.题意:一群男男女女坐在一把伞下。考查细节理解。根据Over there a group of men and women are sitting under a big umbrella.可知一把大伞下有一群男人和女人,故选D。 4.题意:在海里有一位年轻的女士抱着她的孩子。考查细节

18、判断。根据A young lady is carrying her baby in the sea.可知她抱着孩子,故选B。 5.题意:人们在海边玩得很开心,因为那里有很多水、阳光和新鲜的空气。考查细节理解。根据People like the seaside because there is a lot of water, sunshine and fresh air there. 人们喜欢海边是因为那里有很多水、阳光和新鲜的空气,可知人们玩得很开心,have a good time符合题意,故选C。 6.题意:除了在水中洗澡,人们在海边玩得很开心有以下几个原因。考查细节判断。A. 新鲜空

19、气;B. 靠近水;C. 在水里洗澡;D. 阳光。根据People like the seaside because there is a lot of water, sunshine and fresh air there.可知人们喜欢海边是因为那里有很多水、阳光和新鲜的空气,没有提到bath in the water,故选C。 【点睛】 本文篇幅较短,内容简单,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。主要考查细节理解,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。例如小题1,考查细节理解,根据People don't stay at hom

20、e in such fine weather. 天气这么好,人们不愿呆在家里,可知People don't like to stay at home符合题意,故选B。 3. Every country has its favourite food. It's because of their different eating habits and lifestyles. In America people usually work hard and keep busy. They think, "Time is money." They wouldn't like to spe

21、nd much time eating. You can find that they eat fast food on weekdays quite often. There are lots of ways of cooking Western food. They think meat and milk are important. So the ways of cooking meat and products from milk are also important. Chinese food have different tastes, too. For example, the

22、most famous four tastes: Chuan, Lu, Su, Yue. People not only want to eat healthy food but also want to see the beautiful colours. The food should smell nice and taste delicious, too. There are many vegetables in Chinese food. In China, eating is a kind of culture. You can study it and enjoy yourself

23、 1.People in every country have their own eating habits. 2.There are four tastes all over the world. 3.There aren't lots of ways of cooking Western food. 4.American people like fast food because they work hard and keep busy. 5.In China, eating is a kind of culture. 6.Only western food is hea

24、lthy food. and has beautiful colours, nice smell and delicious tastes. 【答案】 1.T 2.F 3.F 4.T 5.T 6.F 【解析】 【分析】 本篇文章难度适中,主要讲述不同的国家有不同的饮食习惯和风格,并以中国和美国为例来说明这一观点。 1.细节理解题。根据Every country has its favourite food. It's because of their different eating habits and lifestyles“每个国家有它最喜欢的食物,这是因为他们不同的

25、饮食习惯和生活方式”可知,每一个国家的人有他们自己的饮食习惯,故填T。 2.细节理解题。根据Chinese food have different tastes, too. For example, the most famous four tastes: Chuan, Lu, Su, Yue“中国的食物也有不同的味道,例如最著名的四个口味:川菜、鲁菜、苏菜和粤菜”可知,在中国最出名的四大菜系为川菜、鲁菜、苏菜和粤菜,所以世界上不止四种口味,故填F。 3.细节理解题。根据There are lots of ways of cooking Western food可知,有许多制作西餐的方法,

26、故填F。 4.细节理解题。根据In America people usually work hard and keep busy. They think, "Time is money." They wouldn't like to spend much time eating. You can find that they eat fast food on weekdays quite often“在美国,人们通常努力工作和保持忙碌,他们认为“时间就是金钱”,他们不想花费很多时间在吃上,你可以发现他们在工作日经常吃快餐”可知,美国人喜欢吃快餐因为他们努力工作并且保持忙碌,故填T。 5.细

27、节理解题。根据In China, eating is a kind of culture可知,在中国,吃是一种文化,故填T。 6.细节理解题。根据People not only want to eat healthy food but also want to see the beautiful colours. The food should smell nice and taste delicious, too“人们不仅想吃健康的食品,而且他们也想要看这种美丽的颜色。也要闻起来香,吃起来可口”可知,中国的食物也是有美丽的颜色、香的味道以及品尝可口。故填F。 【点睛】 “正误判断型阅读

28、理解题”解题思路: (1)阅读原文,捕捉信息。理解大意。先通读原文,捕捉文中所提供的信息,抓住文章大意,理清全文脉络。 (2)审读题目,找出相关的依据。读懂短文内容再读题目,把握每一个待判定句子的含义,通过寻读法在原文中找出每一个问题相关的段落与词句,然后依据短文内容对试题所给出的句子进行是非判断。 (3)重读短文,逐题复核,检查无误。完成正误判断后必须将短文重复一遍,以加深对短文的理解,在此基础上再对每一道题进行复查,对一些似是而非的句子,一定要重新认真识别。 例如第3题,题干含义为“做西餐没有许多方法”。 根据There are lots of ways of cooking We

29、stern food可知,有许多制作西餐的方法,故填F。 4. 1.Rudy's Restaurant is open 24 hours a day. 2.There are four kinds of soups on the menu. 3.The French fries with sandwiches or hamburgers are free. 4.Coffee and tea are the cheapest in this restaurant. 5.Peter wants an apple pie and a small green salad. He mu

30、st pay 5.45 dollars. 6.Cola is dearer than bottled water. 【答案】 1.T 2.F 3.T 4.T 5.F 6.F 【解析】 【分析】 这是一篇广告介绍了Rudy餐馆的一个菜单。 1.细节理解。根据这个广告中最后一句可知,这里是说这个餐馆是24小时营业。这个说法是正确的。故选T。 2.细节理解。根据这个广告中,可知,这里是介绍了两种汤:西红柿和鸡蛋汤。这个说法是正确的。故选F。 3.细节理解。根据广告信息可知,带有三明治或汉堡的炸薯条是免费的,这个没有说价格,这个说法是正确的。故选T。 4.细节理解。Cof

31、fee的价格是0.75; tea的价格是0.75,这两个是最便宜的,这个说法是正确的。故选T。 5.数字计算。根据表格apple pie是2.45;a small green salad是2,2.45+2=4.45。这个说法是错误的。故选F。 6.细节理解。根据文中Cola是1;bottled water.是1.25可知,这个说法是错误的。故选F。 5.Choose the best answer (根据短文内容,选择恰当的答案) Some people have very big families, with lots of brothers and sisters, and a

32、unts and uncles. Some people's families are very small, with no brothers or sisters. Betty has got a big family. There are seven people in her family. She has got four brothers, Alex, Sammy, Leon and Ken, but she has not got a sister. Betty lives with her parents in a house, It has got four rooms

33、and it has got a garden. It is not big but it is beautiful. Her parents haven't got a car because they can't drive. They go to work by bicycle. Tom hasn't even got a brother or sister. There are only four of them-his mother, father and Tom-and Grandma of course. They have a small family. Tom's par

34、ents work in the same company. They go to work by car. Tom walks to school because the school is near his house. 1.Some people have _______ families, with lots of brothers and sisters. A.small B.big C.happy D.unhappy 2.Betty has ___________ brothers, but ___________sister(s). A.three, two B.fo

35、ur, one C.four, no D.seven, one 3.Tom has __________ sisters and ___________ brothers. A.two, one B.no, no C.one, two D.three, no 4.Tom goes to school _____________. A.by bicycle B.by car C.on foot D.by bus 5.Betty's parents go to work by ____________. Tom's parents go to work by __________. A

36、bicycle, car B.car, bicycle C.taxi, car D.car, bus 【答案】 1.B 2.C 3.B 4.C 5.A 【解析】 【分析】 有些人有一个大家庭,他们的家里有很多人;还有些人有一个小家庭,家里的人很少。这篇短文分别给我们介绍了有一个大家庭的Betty和有一个小家庭的Tom。 1.细节理解题。根据短文的开头Some people have very big families, with lots of brothers and sisters, and aunts and uncles.可知,有些人有一个大家庭,家里有很多兄弟姐

37、妹、叔叔、姑姑。由此可知应选B。 2.细节理解题。根据短文第二段中She has got four brothers, Alex, Sammy, Leon and Ken, but she has not got a sister.可知,Betty有四个兄弟,但是她没有姐妹。由此可知应选C。 3.细节理解题。根据短文第三段中Tom hasn't even got a brother or sister.可知,Tom既没有兄弟,也没有姐妹。由此可知应选B。 4.细节理解题。根据短文最后一句话Tom walks to school because the school is near his

38、 house.可知,Tom每天步行去上学,因为学校离他家很近。C选项中on foot意为“步行”,故选C。 5.细节理解题。根据短文第二段中Her parents haven't got a car because they can't drive. They go to work by bicycle.可知,Betty的父母骑自行车去上班;根据短文第三段Tom's parents work in the same company. They go to work by car.可知,Tom的父母开车去上班。由此可知应选A。 【点睛】 这篇短文给我们介绍了Betty和Tom两人各自的家庭

39、情况。短文主题明确,内容贴近教材主题和学生们的日常生活,容易理解。题型是阅读理解,考查学生们快速阅读概括大意、搜索文章细节信息以及根据文意进行合理的推测和判断的能力。题目设置以细节理解题为主,考查学生们对文章事实信息的理解。做题时,应先通读短文,了解文章的大意和主题;然后根据题目所问,或利用关键词,锁定文章相关语句,结合选项作答。例如第2小题,根据题干中关键词Betty可定位到第二段,根据这一段中She has got four brothers, Alex, Sammy, Leon and Ken, but she has not got a sister.可知,Betty有四个兄弟,但是她

40、没有姐妹。由此可知应选C。再如第5小题,题目问及的是Betty的父母和Tom的父母,分别在第二段和第三段中,注意关键词parents以及表示交通工具的名词,就可以快速找到答案。 6. In the world today, all of the people need to have fun when they are free. We can’t work all the time if we are going to keep healthy and enjoy life. Everyone has his own way of relaxing. Perhaps the

41、most popular form (形式) is to take part in sports. There are team sports, such as basketball and football. There are also individual(个人的) sports, such as swimming and running. Skating and mountain climbing are the most popular recreation (消遣) for people who like to be outdoors. Not everyone who enj

42、oys sports likes to take part in them. Many people like watching them on TV or listening to them on the radio. So many people like some indoor relaxation, such as watching TV, singing and dancing. It doesn’t matter if we like indoor recreation or take part in outdoor sports. It is important for ev

43、eryone to relax from time to time, and enjoy some themselves. 1.Which is the most popular form of recreation? A.Sleeping. B.Watching TV. C.Sports. D.Singing and dancing. 2.People want to take part in sports to . A.make friends B.keep healthy and enjoy life C.find a good job D.make more mon

44、ey 3.Outdoor sports include . A.watching TV B.singing and dancing C.listening to the radio D.skating and mountain climbing 4.Why do many people like watching sports on TV or listening to them on the radio? A.Because they don’t enjoy life. B.Because they don’t enjoy sports. C.Because they

45、 like sports but they don’t like to take part in them. D.Because they don’t need recreation. 5.The passage (文章) mainly (主要) tells us that . A.basketball is a kind of team sports B.indoor recreation is not as important as outdoor sports C.different people have different ways of relaxing D.

46、everyone who enjoys sports should take part in them 【答案】 1.A 2.A 3.D 4.A 5.C 【解析】 【分析】 试题分析:短文大意:所有的人都需要娱乐。如果我们要保持健康,享受生活,我们就不能一直工作。每个人都有他自己的放松方式。也许最流行的形式是参加体育运动。 1.A细节理解题。根据第二段中Everyone has his own way of relaxing. Perhaps the most popular form (形式) is to take part in sports.可知每个人都有他自己的放松

47、方式。也许最流行的形式是参加体育运动。所以该选A。 2.A细节理解题。根据生活常识可知人们参加体育活动主要是为了保持健康享受生活,所以该选A。 3.D细节理解题。根据第二段中Skating and mountain climbing are the most popular recreation for people who like to be outdoor.可知滑冰和爬山是最受人们欢迎的户外运动,所以该选D。 4.A细节理解题。根据第二段中Not everyone who enjoys sports likes to take part in them. Many people l

48、ike watching them on TV or listening to them on the radio.可知许多人喜欢在电视上看或听收音机是因为他们喜欢运动但不想参加运动,所以该选A。 5.C主旨大意题。仔细读短文可知所有的人都需要娱乐,但每个人都有他自己的放松方式,所以该选C。 考点:考查健康保健类短文阅读。 7.Daniel comes from Sydney. He is now staying in Beijing with his family. He usually gets up at about 6:30 am and has breakfast at 7

49、00 am. Then he leaves home at 7:15 am. He gets to school at 7:45 am. His first class begins at 8:00 am. There are four lessons in the morning. Morning classes are over at 11:50 am, and he has lunch 10 minutes later. Afternoon classes begin at 1:30 pm. There are two lessons in the afternoon. They

50、are over at 3:10 pm. Daniel usually stays at school for another hour to play soccer, and then goes home. 1.Where is Daniel living now? A.Sydney. B.Beijing. C.New York. D.Shenzhen. 2.When does Daniel’s first class begin? A.At 7:15 am. B.At 7:45 am. C.At 8:00 am. D.At 8:15 am. 3.What time does Da

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服