ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:6 ,大小:60KB ,
资源ID:4398220      下载积分:5 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/4398220.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(高优指导2021版高三英语一轮复习考点规范练25Unit2Theuniversallanguage牛津译林版选修8.doc)为本站上传会员【二***】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

高优指导2021版高三英语一轮复习考点规范练25Unit2Theuniversallanguage牛津译林版选修8.doc

1、 考点规范练25(Unit 2) Ⅰ.阅读理解 A Away with words The Telegraph,an online news service,has teamed up with Saga,which provides products and services only for the over 50s,to hold a new competition to find the best travel writer.Three lucky winners will win a master class with two top Telegraph travel wr

2、iters before traveling the world with Saga on one of three holidays of great comfort and pleasure.To enter,all you need to do is tell us something mysterious and wonderful about the world of travel—a favorite memory,a humorous tale,an unforgettable occasion or a sight worth writing about. What we a

3、re looking for You must be able to read not only those signs that help you find your way around but the ones that tell you how the locals tick.You must,in the words of Paul Theroux,an American travel writer,“describe exactly what you see and give it life with your imagination”. In this competition

4、you can do that in anything from 150 words to 500,but they should be your words,and fresh ones.We do expect you not to hide the truth or the facts about your experience.Beyond that,you can make the most of the freedom travel writing gives you. You’ll be editor as well as writer,so ensure those eye

5、s are equally fresh when you check and recheck what you’ve written.We will make allowances for the occasional mistake,such as you have “fell” into a river.But we won’t put up with mistakes every few lines. Terms & conditions •Competitors must be aged 50 years or older. •The judging process is div

6、ided into two stages:entries will be hosted on the website for one month.The top 20 articles will then be selected by public vote.The top three winners will be chosen by three judges. •The closing date for entries is August 15. 【语篇导读】本文是应用文。文章是一则旅游写作比赛的通知。 1.The prizes for winners include    . 

7、A.three wonderful holidays B.the publication of their works C.a chance to learn from excellent writers D.an opportunity to work in the Telegraph 答案:C 解析:细节理解题。根据第一段中的“Three lucky winners will win a master class with two top Telegraph travel writers...”可知答案为C项。 2.Apart from writing ability,the

8、competitors need to be    .  A.brave and creative B.honest and careful C.friendly and humorous D.reliable and determined 答案:B 解析:推理判断题。根据第三段中的“they should be your words,and fresh ones.We do expect you not to hide the truth or the facts about your experience.”可知,参赛者不能抄袭他人的文字,必须忠实于自己的经历,由此可推测,参赛

9、者需要诚实;根据第四段中的“You’ll be editor as well as writer,so ensure those eyes are equally fresh when you check and recheck what you’ve written...we won’t put up with mistakes every few lines.”可知,参赛者需要仔细,避免过多的错误。 3.The final winners will be selected by    .  A.the public B.three chosen judges C.Paul Ther

10、oux D.two top Telegraph travel writers 答案:B 解析:细节理解题。根据最后一部分中的“The top three winners will be chosen by three judges.”可知答案为B项。 4.What type of writing is this text? A.A travel guide.      B.A writing guide. C.An announcement. D.An essay. 答案:C 解析:写作类型题。通读全文可知,本文是一则写作比赛的通知,分别介绍了该比赛的主办方、对参赛者的要求及其

11、他条款。 〚导学号30640035〛 B Renaissance is a French word.It means ‘rebirth’.It’s a strange name for a period of history.What was it that was ‘reborn’ during the Renaissance? To answer this question,we need to look back at the time of the Roman Empire.At this time Roman artists,scientists and writers

12、influenced by Greek ideas were the world’s most advanced.They had become skilled observers of the natural world around them,and had become experts in studying animals,plants,the human body or the stars and planets.They wrote down their ideas about what they saw,and based their theories about the wor

13、ld on their observations. During the fourth and fifth centuries the Roman Empire slowly broke down.Many of the Romans’ art and sculptures were destroyed and some manuscripts(原稿) were lost as well.But most importantly,some of the ancient attitudes were lost.A questioning approach to the world was re

14、placed by an unquestioning one. Why did this happen?One reason was to do with the influence of the Christian Church.Through the thousand years following the fall of the Roman Empire,the Church controlled many aspects of life including education and learning.The Church ran all the universities and t

15、hought that the aim of a university should be to teach old ideas more clearly,not to introduce new ones.The scholars in the universities were expected to study God and heaven from the Bible and ancient books,rather than the world around them. Take medicine,for example.The main textbook for doctors

16、had been written by a Greek doctor called Galen more than a thousand years earlier.But when Roger Bacon,a thirteenth-century priest(牧师),said that a new approach to medicine was needed—doctors should do their own original research instead of reading writers from the past such as Galen—the Church put

17、him in prison. By the time of the fourteenth century,however,some parts of the Christian Church were becoming less strict about their ideas and there was a new state of mind among artists,doctors and scientists.People wanted to find out more about the world by studying it.This attitude of investiga

18、tion had been common in classical scholars,and it was ‘reborn’ during the Renaissance. 【语篇导读】本文是说明文。“文艺复兴”一词来源于法语,意为“重生”,那么在文艺复兴时期重生的是什么呢?本文给出了答案。 5.We know from the text that scientists at the time of the Roman Empire believed in    .  A.their companions’ observations B.what they saw with their

19、 own eyes C.what they learned from the Greeks D.the most advanced theories at that time 答案:B 解析:细节理解题。根据第二段中的skilled observers及“They wrote down their ideas about what they saw,and based their theories about the world on their observations.”可知,罗马帝国时期的科学家们善于观察,他们相信自己看到的,并基于自己的观察建立理论。 6.We can inf

20、er that students in the Church-controlled universities might    .  A.have good memories B.change their beliefs C.be lacking in creativity D.be interested in astronomy 答案:C 解析:推理判断题。根据第四段中的“the aim of a university should be to teach old ideas more clearly,not to introduce new ones...study God a

21、nd heaven from the Bible and ancient books,rather than the world around them.”可知,在教会控制下的大学里,学生们只是机械地学习已有的知识,不去探究周围的世界,这样教育出来的学生必然缺乏创造力。 7.Roger Bacon was put in prison because he    .  A.gave up being a priest B.challenged the Church C.did some research secretly D.showed no respect for Galen 答

22、案:B 解析:细节理解题。根据倒数第二段内容可知,在教会的影响下,当时主要使用的医学教科书是一千多年前盖伦写的。罗杰·培根对此提出了反对意见,他认为医生应该自己作研究,而不是阅读过去某个人写的著作。正是因为罗杰·培根提出了与教会倡导相悖的意见,所以他被关进了监狱。 8.The text probably comes from a book about    .  A.medicine B.history C.religion D.education 答案:B 解析:文章出处题。通读全文可知,本文回答了“在文艺复兴时期重生的是什么”的问题。有关文艺复兴的话题属于历史的范畴,故选B项。

23、 Ⅱ.七选五 Cheating scandal rocks India A lot of parents help their kids do homework and study for school.1.    A photographer in India’s Bihar state took a photo of dozens of parents risking their lives to help their 10th-graders cheat on tests.The parents climbed the walls of a four-story school t

24、o throw cheat sheets through the window for their children. 2.    About 600 students were expelled(开除) from the school.And police had detained(拘留) more than 1,000 people connected with the scandal(丑闻).  The tests the Bihar students were taking are called board exams.These exams help determine who

25、will be considered the top students in each class.India’s best universities will take only students with a 95 percent score or better.3.    Students who make it into India’s top universities have a much better chance of getting well-paid jobs.They can help their families by becoming doctors or engi

26、neers.Many of the students who don’t pursue(追求) these kinds of careers have a much more difficult time making money. 4.    About 30 percent of its citizens are considered poor.In many parts of the country,a family of five might struggle to survive on as little as $80 a month.For students who do wel

27、l,the exams can be a life-changing event for their families.  Few believe the Bihar incident will stop people from cheating on exams.Many students assume that because others are cheating,they also have to cheat to keep up.5.    Officials believe that new laws and policies will help only so much.To

28、 stop cheating,they say,people need to change their attitudes toward it. A.India has a high poverty rate. B.This cycle has proved very difficult to break. C.The exam season can be called cheating season. D.The government cannot stop cheating in exams. E.The serious cheating outbreak did not go

29、unpunished. F.But the parents of some students in India have taken helping their kids to a new level. G.As a result,students throughout the country are under great pressure to do well on the tests. 答案与解析: 【语篇导读】本文是议论文。文章介绍了印度学生的作弊丑闻并分析了学生们作弊的原因。 1.F 解析:F项与上文的“A lot of parents help their kids

30、do homework and study for school.”相呼应。 2.E 解析:下文提到参与作弊的人受到了惩罚——部分学生被开除、一些人被拘留。故E项最恰当。 3.G 解析:上文的“India’s best universities will take only students with a 95 percent score or better.”与G项是因果关系。 4.A 解析:下文的“About 30 percent of its citizens are considered poor...survive on as little as $80 a month.”是对

31、A项的详细说明。 5.B 解析:B项中的This cycle指代上文的“Many students assume that because others are cheating,they also have to cheat to keep up.”。 Ⅲ.短文改错 (2015·郑州第二次质检) Dear Mandy, I’m not doing well in my lessons at school,especial in maths.My dad says I must try hard because he wants me go to university.He thin

32、ks I’m lazy,but it’s not true.I work really hard,often study late into the night!I’ve tried to talk to my mother,but she always said I have to work as hard like my brother does.My brother doesn’t study very hard,and he always gets excellent grades.It’s not fair! The only thing I like it is art.My t

33、eacher says I’m the best student she’s had for year.When I told my dad,all he said was,“You mustn’t waste your time in art.You must focus your mind on your lessons!”I’m feeling quite puzzling about what to do now.Would you please help me out? Thanks a lot! Yours sincerely, Lisa 答案: Dear Mandy,

34、 I’m not doing well in my lessons at school,especial in maths.My dad says I must try hard because he wants me go to university.He thinks I’m lazy,but it’s not true.I work really hard,often study late into the night!I’ve tried to talk to my mother,but she always said I have to work as hard like my b

35、rother does.My brother doesn’t study very hard,and he always gets excellent grades.It’s not fair! The only thing I like is art.My teacher says I’m the best student she’s had for year.When I told my dad,all he said was,“You mustn’t waste your time in art.You must focus your mind on your lessons!”I’m feeling quite puzzling about what to do now.Would you please help me out? Thanks a lot! Yours sincerely, Lisa 6

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服