ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:7 ,大小:689.74KB ,
资源ID:4198848      下载积分:10 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/4198848.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(北京专版2020中考英语复习方案第一篇话题分层复习话题19完形阅读高频词汇试题.docx)为本站上传会员【胜****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

北京专版2020中考英语复习方案第一篇话题分层复习话题19完形阅读高频词汇试题.docx

1、 话题19 完形、阅读高频词汇  主题语篇阅读 Ⅰ.[2019·大兴一模] 完形填空 A Boy with Great Courage I have two jobs—as a teacher and a health-care doctor.I have worked with plenty of children infected(感染)with the virus(病毒)that causes AIDS.The relationships that I have had with these special kids have been  1  in my life. They

2、have taught me so many things, but I have especially learned that great  2  can be found in the smallest of packages.Let me tell you about Tyler.  Tyler was born infected with HIV; his mother was also infected. From the very beginning of his life, he was dependent on medicines to enable him to live

3、 on. When he was five, he had a tube put in a vein(静脉) in his chest. This tube was connected to a pump, which he carried in a small backpack on his back. Medicines were connected to this pump and were continuously supplied through this tube to his bloodstream. At times, he also needed more oxygen (O

4、2) to  3  his breathing.  Tyler wasn’t willing to  4  one single moment of his childhood to this deadly disease.It was not unusual to find him playing and running around his backyard, wearing his special medical backpack and dragging his tank of oxygen behind him in his little car. All of us who kn

5、ew Tyler admired him for his pure joy in being  5  and the energy it gave him. Tyler’s mom often pleased him by telling him that he moved so fast that she needed to dress him in red. That way, when she looked through the window to check on him playing in the yard, she could quickly see him.  This t

6、errible disease eventually wore  6  even the likes of a little tiger like Tyler. He grew quite ill and, unfortunately, so did his HIV-infected mother. When it became clear that he wasn’t going to live on, Tyler’s mom talked to him about death.She  7  him by telling Tyler that she was dying too, and

7、that she would be with him soon in heaven.  A few days before his death, Tyler called me over to his hospital bed and whispered, “I might die soon. I’m not scared. When I die, please dress me in  8 . Mom promised she’s coming to heaven, too. I’ll be playing when she gets there, and I want to make s

8、ure she can find me.”  (  )1. A.noises B.troubles C.gifts D.memories (  )2. A.pity B.love C.joy D.courage (  )3. A.stop B.support C.break D.make (  )4. A.get up B.give up C.live up D.look up (  )5. A.sad B.funny C.naughty D.alive (  )6. A.down B.up C.on D.by (  )

9、7. A.comforted B.stopped C.punished D.praised (  )8. A.black B.blue C.red D.yellow Ⅱ.[2019·大兴一模] 阅读理解   In 2005, Steve Jobs, CEO of Apple Computers and Pixar Animation Studios, gave a commencement address (毕业典礼演说) to the graduates of Stanford University! The address was simply three stori

10、es about three periods in his life. The final story was on living with his cancer disease. (He died of cancer in October 2011.) Jobs challenged those graduates with ideas like: Have the courage to follow your heart and feelings? And, “Don’t be troubled by dogma, which is living with the results of o

11、ther people’s thinking.” Jobs repeated a message for himself and for the graduates he faced that day: Stay hungry, stay foolish—in other words, stay with your dream and be a risk-taker. For forty years Steve Jobs did just that. Steve Jobs’ creative and beautiful products changed the worlds of educa

12、tion, entertainment, and communication. The highlights of those past forty years go like this: In 1976 Jobs and his best friend Steve Wozniak (Woz) built the first Apple computer. Wozniak was good at engineering and marketing. In 1984, the Mac was introduced to a lot of “Oh wow’s!” In 1986, one year

13、 after Jobs left Apple sadly, he started a new company called NeXT and won Pixar Animation Studios,which went on to produce the hit animated movie, Toy Story (Everyone, including foreigners, must have seen that movie more than once.). In 1998, Jobs returned to Apple to become its CEO and savior by d

14、esigning the colorful, popular, and user-friendly iMacs. Beginning in 2001, and continuing to this day, the iPod in its various forms changed the way people get and listen to their music.In 2007, the iPhone again changed the mobile phone world. Then in 2010, the iPad became the latest celebrated pro

15、duct. Not everyone will own all of these Jobs creations, but statistics(统计) show that the iPod is the favorite with kids like you. So, with all the praises about his creative gifts and artistic style, where was the “hungry and foolish” Steve Jobs through it all? According to Jobs, special

16、 people improved his young life by breaking and feeding his curiosity. This curiosity later turned into interests. His adoptive father(养父) taught him to build and take things apart. He told Steve that things had to look beautiful and perfect on the inside. Even if other people couldn’t see them, Ste

17、ve would know. His fourth-grade teacher stepped in when he turned off the school and got into trouble. She lighted his love for learning again. Even later, when he dropped out of college, he returned to classes that enriched his interests. Perhaps that was the first sign that a risk-taking personali

18、ty was developing. With a great number of dreams and some strategic risk-taking decisions, Steve Jobs didn’t just talk the talk; he walked the walk. As he said to the graduates from Stanford, “Have the courage to follow your heart and feelings. They somehow already know what you truly want to b

19、ecome.”  9. The writer seems to tell us that    . (  )  A.Steve Jobs graduated from Stanford University in 2005 B.Steve Wozniak was Jobs’ elder brother in the family C.Toy Story is one of Jobs’ successful risks D.Jobs’ adoptive father was not kind to him 10. The underlined sentence “Steve Jobs

20、 didn’t just talk the talk; he walked the walk.” is similar meaning as “    ”. (  )  A.Jobs didn’t just talk; he also walked. B.Jobs wasn’t good at talking but walking. C.Jobs not only talked about his dream but also worked on it. D.Jobs didn’t just know how to talk well; he also knew how to wor

21、k well. 11. What’s true about Steve Jobs? (  ) A.In the commencement address he talked about his whole life. B.The products made by him were both creative and artistic. C.When young, he was educated by many famous people. D.He died at a very old age. 12. What’s the passage mainly about? (  )

22、A.Steve Jobs’ college life. B.Different products Steve Jobs made in his life. C.How Steve Jobs led Apple company to success. D.Steve Jobs’ success came from his dream and courage. Ⅲ.[2019·海淀期末] 回答问题 All Together Now!   Have you ever heard of homemade music? That’s right—homemade music. Music t

23、hat is made at home can be lots of fun. And all of the family can take part in it. You don’t have to have good voices. And you don’t need to buy a musical instrument. What a family needs is the willingness to make music.   A singing game my family like is Crazy Voices. Each person sings a different

24、 song. But everybody sings at the same time! We do sound a little crazy. But the tunes (曲调) all fit together. Sometimes we get all mixed up. Then we just hum the songs. Or we put our hands over our ears. Then we try it again. And crazy voices fill the air.   We really have homemade music when we pl

25、ay the Tap-a-Glass. Why? We make the instrument—that’s the Tap-a-Glass. This takes some time. First, we hunt for drinking glasses that have a good ring to them. We tap them with a spoon to find out. We need eight glasses—one for each tone (音调) of the scale. How do we get different tones? By putting

26、different amounts of water in the glasses. The more water, the lower the tone. After a while, we have all eight tones of the scale. Now the Tap-a-Glass is ready. One person takes the spoon and taps out a simple tune. We always give the player time to practice a little bit first. Then we try to gue

27、ss the name of the song.   Sometimes we do echo (回声) singing. In echo singing, we sing the same song. We pick a simple tune. One person begins to sing. Then a second person starts—right after the first singer! Sure enough,we have homemade music with a homemade echo!   My family have fun with homem

28、ade music. We enjoy the time being together. Sometimes we get all mixed up. Sometimes we have to stop because we are laughing so hard. But more importantly, we can make music ourselves. To us, it sounds great. 13.What does a family need to have homemade music?

29、   14.Which singing game do the writer’s family like?   15.How do the writer’s family get different tones with the glass?

30、   16.In echo singing, do they sing the same song?   17.Why do the writer’s family have fun with homemade music?

31、   【参考答案】 Ⅰ.[主旨大意]本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Tyler勇敢面对HIV,即使面对死亡也不畏惧,与母亲相约在天堂相见。 1.C 考查名词辨析。根据下文“They have taught me so many things…”可知,和这些特殊孩子的关系已经成为“我”生命里的礼物。gifts意为“礼物”,符合语境。故选C。 2.D 考查名词

32、辨析。根据下文Tyler的故事可知,Tyler面对死亡并不畏惧。他打算穿上红色的衣服,确保到了天堂妈妈可以找到他。作者从Tyler身上看到了巨大的勇气。故选D。 3.B 考查动词辨析。根据语境及常识可知,人需要氧气来支持呼吸。support意为“支持”,符合语境。故选B。 4.B 考查动词短语辨析。根据下文“It was not unusual to find him playing and running around his backyard, wearing his special medical backpack…”可知,Tyler不愿意放弃他童年的每一刻。故选B。 5.D 

33、考查形容词辨析。根据语境可知,Tyler对活着的纯粹的快乐让所有认识他的人都钦佩。alive意为“活着的”,符合语境。故选D。 6.A 考查副词辨析。根据下文“He grew quite ill…”可知,这种可怕的疾病最终拖垮了像小老虎一样的Tyler。此处wear down有“拖垮”的意思。故选A。 7.A 考查动词辨析。根据下文“…telling Tyler that she was dying too, and that she would be with him soon in heaven.”可知,Tyler的母亲用她也很快就会死去,然后和Tyler在天堂相见来安慰Tyler。故

34、选A。 8.C 考查名词辨析。根据上文“Tyler’s mom often pleased him by telling him that he moved so fast that she needed to dress him in red.”及“…she could quickly see him.”可知,Tyler去世的时候想要穿红色的衣服是为了确保妈妈能找到他。故选C。 Ⅱ.[主旨大意]本文是一篇说明文。文章主要通过Steve Jobs在斯坦福大学的演讲告诉我们,Steve Jobs的成功来自于梦想和敢于冒险的勇气。 9.C 推理判断题。根据第二段中的“…Toy Story

35、Everyone, including foreigners, must have seen that movie more than once.).”可知,每个人,包括外国人,一定看过不止一次,所以这是乔布斯很成功的一次冒险。故选C。 10.C 句意理解题。根据“With a great number of dreams and some strategic risk-taking decisions…”可知,Steve Jobs有很多梦想和战略风险决策,所以Steve Jobs不仅谈论他的梦想,还努力去实现梦想。故选C。 11.B 推理判断题。根据第四段第一句“So, with a

36、ll the praises about his creative gifts and artistic style, where was the ‘hungry and foolish’ Steve Jobs through it all?”可推知,Steve Jobs创造的产品都具有创造性和艺术性。故选B。 12.D 主旨大意题。根据最后一段中的“With a great number of dreams…”及“Have the courage to follow your heart and feelings. They somehow already know what you truly want to become.”可推知,Steve Jobs的成功来自梦想和敢于冒险的勇气。故选D。 Ⅲ.13.The willingness to make music. 14.Crazy Voices. 15.By putting different amounts of water in the glasses. 16.Yes./Yes, they do. 17.Because they enjoy the time being together and make music themselves. 7

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服