ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:5 ,大小:38.52KB ,
资源ID:3827070      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3827070.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(【四川】2020版英语《高考专题辅导》专题检测卷(二十)-阅读理解-第一节.docx)为本站上传会员【精****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

【四川】2020版英语《高考专题辅导》专题检测卷(二十)-阅读理解-第一节.docx

1、 温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调整合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。 专题检测卷(二十) 阅读理解 第一节 (建议用时: 30分钟) A (2021·绵阳模拟) 体裁 谈论文 题材 禁止用动物进行 试验 词数 294   In an ideal world, people would not test medicines on animals. Such experiments are stressful and sometimes painful for animals, and expensi

2、ve and time—consuming for people. Yet animal experimentation is still needed to help bridge vast gaps in medical knowledge. That is why there are some 50 to 100 million animals used in research around the world each year. Europe, on the whole, has the world’s most restrictive laws on animal experi

3、ments. Even so, its scientists use some 12 million animals a year, most of them mice and rats, for medical research. Official statistics show that just 1. 1 million animals are used in research in America each year. But that is misleading. The American authorities do not think mice and rats are wort

4、h counting and, as these are the most common laboratory animals, the true figure is much higher. Japan and China have even less comprehensive data than America. Now Europe is reforming the rules governing animal experiments by restricting the number of animals used in labs. Alternatives to animal

5、testing, such as using human tissue or computer models, are now strongly recommended. In addition, sharing all research results freely should help to reduce the number of animals for scientific use. At present, scientists often share only the results of successful experiments. If their findings do n

6、ot fit the hypothesis being tested, the work never sees the light of day. This practice means wasting time, money, and animals’ lives in endlessly repeating the failed experiments. Animal experimentation has taught humanity a great deal and saved countless lives. It needs to continue, even if that

7、 means animals sometimes suffer. Europe’s new measures should eventually both reduce the number of animals used in experiments and improve the way in which scientific research is conducted. 1. What is the main idea of this passage? A. The success of animal experiments should be ensured. B. A b

8、an on the use of animals in the lab should be enforced. C. Greater efforts need to be taken to reduce the number of lab animals. D. Scientists should be required to share their research results with each other. 2. Which of the following statements is TRUE about animals used in the lab? A. Am

9、erica uses only about 1. 1 million lab animals per year. B. Europe does not use mice and rats as lab animals at all. C. Britain does not use as many lab animals as China does. D. Japan has less comprehensive data on the number of lab animals used each year. 3. Which of the following is menti

10、oned as an alternative to replace animal experiments? A. Statistical studies. B. Computer models. C. DNA planted in animals. D. Tissue from dead animals. 4. What usually happens to unsuccessful animal experiments? A. They are not revealed to the public. B. They are made into teaching m

11、aterials. C. They are collected for future publication. D. They are not removed from the research topic list. B 体裁 记叙文 题材 第一次欧洲旅行 词数 326   As a boy growing up in India, I had longed to travel abroad. I used to listen to the stories my father would tell me about his stay in Canada and to

12、urs to Europe in the 1970s, with great interest. My big moment finally came in the summer of 1998 when I was able to accompany my parents to Europe, where my father was to attend a meeting. We planned to travel to Belgium, Netherlands and West Germany. I have vivid memories even today of going t

13、o Mumbai airport at night all excited about finally going abroad. I had heard several great things about Lufthansa till then but now I finally got to experience them first hand, during the flight to Frankfurt. We flew business class and even today I can remember the excellent service by the Lufthans

14、a crew. The flight was really smooth and thoroughly enjoyable, even for someone like me, who is otherwise scared of flying. After spending almost two weeks in Europe, we took the Lufthansa airport express from Dusseldorf to Frankfurt airport, for our return flight. What a journey that was! All alo

15、ng the Rhine(莱茵河), it was simply an unforgettable experience. I was in a somber mood on the flight back to Mumbai as it marked the end of a wonderful vacation, but the Lufthansa crew members were able to change it into a most enjoyable experience yet again, with the quality of their service. Being

16、 the first airline to take me overseas, Lufthansa will always hold a special place in my heart. Even today, I continue to enjoy flights on Lufthansa and simply cannot dream of choosing any other airline. Flying, in general, for me, has always been an ordeal(terrible and painful experience). Flying o

17、n Lufthansa, however, is something I always have and always will look forward to. 5. Which country does the author live in now? A. India. B. Canada. C. Belgium. D. Germany. 6. Which of the following is TRUE about the author’s trip to Europe in 1998? A. The author traveled wi

18、th one of his parents. B. Both their going and return are by air. C. They traveled in spring that year. D. They stayed in Europe for nearly two months. 7. It can be inferred from the passage that Lufthansa is   . A. a city in India B. a city in Europe C. an airline company D. a

19、 travel agency 8. The underlined word“sombre”in the 4th paragraph probably means“   ”. A. happy B. sad C. angry D. enjoyable C 体裁 说明文 题材 北京雾霾天气 词数 336   While students in Hainan are quite used to clear skies, Beijing teenagers are not so lucky. As another warm winter appr

20、oaches, the city can expect the normal clouds of smoke caused by air pollution. But things may start to improve soon. The government is co-operating with a US-based environmental protection agency to update existing buses and trucks with clean fuel technology. The new technology could reduce air p

21、ollutants in existing diesel engines(柴油机)by 40 percent. The programme will begin by testing buses in Beijing to see if the technology can be applied to them. “We encourage the development of public transports. But at the same time we need to reduce pollution from them, ”said an official. Efforts

22、 are being made to improve the capital’s environment with tighter controls on emissions(排放). Some heavily polluting factories and construction sites, such as those owned by the steel giant Shougang Group, have been asked to cut production in November and December or be closed. Beijing was the thir

23、d polluted city in the world at the end of last century, according to the UN. But thanks to recent measures, the capital has made some progress. Last year 224 clear days were rated as having good air quality. In 1998 the air quality index(指数)gave just 100 days as good. “I am glad to see an improve

24、ment, ”said a senior 1 boy living in the northwest of Beijing. “Compared to other places, the air quality of Beijing is still worrying though. I hate pollution. Once I was riding my bike in the morning when I almost had a traffic accident because I couldn’t see a car only metres away from me in fog.

25、 ” In early October, the skies were covered by such a thick fog that a display show by the visiting French Air Force was called off. Rapid development, industry, traffic fumes and sandstorms from the desert all contribute to the city’s bad air. 9. The passage is mainly about   . A. a programm

26、e aiming at improving Beijing’s air quality B. progress made in Beijing’s air quality C. Beijing’s air pollution D. the differences between Hainan and Beijing 10. Which of the following is NOT the measure taken or to be taken to improve Beijing’s air quality? A. Clean fuel technology will be u

27、sed in public transports. B. Some factories have been asked to cut production. C. Some construction sites have been told to be closed. D. A display show of airplanes has been called off. 11. We can infer from the passage that, with the aim of being an ecological(生态的)city,    . A. far more

28、still needs to be done B. nothing else needs to be done C. all traffic has to be closed D. the development of the city has to be slowed down 12. Which of the following is NOT correct according to the passage? A. Beijing’s air quality is getting worse and worse. B. Rapid development, industry

29、 traffic fumes and sandstorms are all the causes of bad air quality. C. People see clouds of smoke in the sky in the winter of Beijing. D. The government is making efforts to stop air pollution. 【拓展训练】 1. 阅读B篇文章, 写出下列单词和短语的含义。 (1)thoroughly adv.     _____________ (2)somber adj. _

30、 (3)long to do _____________ 2. 阅读B篇文章, 回答下面问题。 What made the author so interested in traveling abroad? ____________________________________________________________________ 答案解析 【文章大意】该不该用动物做试验呢? 欧洲国家正努力实行新措施, 削减用动物做试验, 同时又能改善科学试验方法。 1. 【解析】选C。主旨大意题。文章第一段指出, 用动物进行试验

31、难以杜绝的缘由, 其次段提到欧洲对用动物进行试验的法律限制效果并不抱负; 第三段讲了欧洲为限制动物试验所做出的努力; 最终一段提到欧洲的新措施应当既能削减用于试验的动物的数量, 又能够改善科学争辩的方法。所以C项最能概括文章大意。 2. 【解析】选D。推理推断题。其次段最终一句提到与美国相比, 日本和中国有关动物试验的数据更不全面。由此可推知, 日本对每年用于试验的动物的数据记录有限。 3. 【解析】选B。细节理解题。依据第三段其次句的内容可知, 可以使用“人体组织”或“电脑模型”来取代动物试验。 4. 【解析】选A。推理推断题。依据第三段倒数其次、三句可知, 科学家们只共享成功的试验,

32、 假如结果与假设不符, 所做的工作将永不公开。由此可推知, 不成功的试验不会呈现给公众。故A项正确。   【文章大意】本文是一篇记叙文。作者给我们叙述了他第一次去欧洲的难忘旅行。 5. 【解析】选A。细节理解题。依据第一段首句以及最终一段“Being the first airline to take me overseas”可分析, 作者生活的国度是印度(India)。 6. 【解析】选B。细节理解题。A项错在与事实“和父母双亲一起去的”不符; C项错在与事实“他们是在夏季去的”不符; D项错在与事实“在欧洲待了两个星期”不符。B项与文章吻合。 7.【解析】选C。推理推断题。通过后三

33、段内容不难看出, 此为一家航空公司的名称(德国汉莎航空公司)。 8. 【解析】选B。词义猜想题。想到开心的旅行就要结束, 其心情自然不好, 故选B项。依据后半句“但德国汉莎航空公司却以其高质量的服务使得‘我’这一返程旅行转变为a most enjoyable experience”也可推知。   【文章大意】文章叙述的是北京的空气污染现状和政府为此而实行的措施。 9. 【解析】选C。主旨大意题。纵观全文可知文章叙述的是北京的空气污染现状, 故选C。 10. 【解析】选D。细节理解题。依据其次段其次句话可知A项正确; 依据第四段其次句话可知B、C两项正确; 依据倒数其次段可知航空飞行表演

34、是由于浓雾被取消, 不是治理空气污染的措施而是空气污染造成的结果, 故选D。 11. 【解析】选A。推理推断题。依据倒数第三段其次句话可知尽管北京在治理空气污染方面取得了一些进展, 但仍旧令人担忧, 所以要达到生态城市的目标, 治理工作任重道远, 故选A。 12. 【解析】选A。细节理解题。依据第五段其次句话可知A项错误; 依据最终一段可知B项正确; 依据第一段其次句话可知C项正确; 依据其次段可知D项正确。只有A项与原文内容相悖, 故选A。 【拓展训练】 1.(1)彻底地 (2)阴沉的; 愁闷的 (3)渴望做某事 2. His father’s stories about his traveling experiences. 关闭Word文档返回原板块

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服