ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:5 ,大小:32.40KB ,
资源ID:3824516      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3824516.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2021广东省揭阳市高考英语学案:阅读理解练习(6)及答案解析(9月).docx)为本站上传会员【天****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2021广东省揭阳市高考英语学案:阅读理解练习(6)及答案解析(9月).docx

1、2021广东省揭阳市高考英语学案:阅读理解练习(6)及答案解析(9月) 【英语卷(解析)·2021届河北省唐山一中高二下学期期末考试(202207)】C7 D Now Hear This What do former American president Bill Clinton and rock musician Pete Townshend have in common? Both men have hearing damage from exposure to loud music, and both now wear hearing aids as a cons

2、equence. As a teenager, Clinton played saxophone in a band. Townshend, who has the more severe hearing loss, was a guitarist for a band called the Who. He is one of the first rock musicians to call the public's attention to the problem of hearing loss from exposure to loud music. Temporary hear

3、ing loss can happen after only 15 minutes of listening to loud music. One early warning sign is when your ears begin to feel warm while you listen to music at a rock concert or through headphones. One later is that an unusual sound or a ringing is sometimes produced in your head after the concert.

4、 "What happens is that the hair cells in the inner ear are damaged, but they're not dead," says a physician and ear specialist Dr. Sam Levine. According to Dr. Levine, if you avoid further exposure to loud noise, it's possible to recondition the cells somewhat. However, he adds, "Eventually, over

5、 a long period of time, hair cells are permanently damaged." And this is no small problem. What sound level is dangerous? According to Dr. Levine, regular exposure to noise above 85 decibels (分贝) is considered dangerous. The chart below offers a comparison of decibel levels to certain sounds. H

6、ere's another measurement you can use. If you're at a rock concert and the music is so loud that you have to shout to make yourself heard, you' re at risk for hearing loss. That's when wearing protective devices such as earplugs becomes critical. The facts are pretty frightening. But are rock b

7、ands turning down the volume? Most aren't. "Rock music is supposed to be loud," says drummer Andrew Sather. "I wouldn't have it any other way. And neither would the real fans of rock. " Continued exposure to loud music and the failure to wear earplugs can lead to deafness, according to Dr. Levine.

8、He states, "There's no cure for hearing loss. Your ears are trying to tell you something. That ringing is the scream of your hair cells dying. Each time that happens, more and more damage is done. " Levels of Common Noises Normal conversation 50 — 65 dB Food blender

9、 88 dB Jet plane flying above a person standing outside 103 dB Rock band during a concert 110 — 140 dB 32. From Paragraph 1, we can learn that . A. loud music is a major cause of hearing loss B. famous people tend to have hearing

10、problems C. teenagers should stay away from school bands D. the problem of hearing damage is widely known 33. In Paragraph 3, the underlined word "recondition" means . A. not to be seen B. to fill with sound C. to become larger in size D. to m

11、ake good again 34. The purpose of the chart at the end of the article is to show . A. a list of harmful sounds B. the effect of rock concerts C. the noise levels of familiar sounds D. relationship between daily activities and hearing loss 35. Which of the following statemen

12、ts will Dr. Sam Levine probably agree? A. When your ears feel warm, your hair cells are dead. B. Drummer Andrew Sather gives good advice. C. Many are taking the risk of losing hearing. D. Doctors know how to cure hearing loss. 【答案】 34.A解析:细节题从第一段的句子:Both men have hearing damage fro

13、m exposure to loud music, and both now wear hearing aids as a consequence.可知嘈杂的音乐是听力丢失的主要缘由,选A 35.D解析:猜词题从第三段的句子:if you avoid further exposure to loud noise, it's possible to recondition the cells somewhat.可知假如你避开进一步暴露于嘈杂的音乐,这些毛发细胞会变好的,选D 36.B 解析:推理题:从第四段的话:regular exposure to noise above 85 decibel

14、s (分贝) is considered dangerous.和表格里面的比较数字:Rock band during a concert110 — 140 dB可知最终的表格是为了表明摇滚音乐会的影响,选B 36。C解析:细节题从文章最终一段的句子:Continued exposure to loud music and the failure to wear earplugs can lead to deafness,可知Dr. Sam Levine可能会同意很多人在冒失去听力的危急,选 C 阅读理解 Are you looking for some new and exciti

15、ng places to take your kids to? Try some of these places: ·Visit art museums. They offer a variety of activities to excite your kids' interest. Many offer workshops for making hand­made pieces, traveling exhibits, book signings(签名) by children's favorite writers, and even musical performances and o

16、ther arts. ·Head to a natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosaur models to rock collections and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up. ·Go to a You

17、theater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Pre­show play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts. Puppet (木偶) making and stage make­up are just a couple of the special offerings you might find.

18、·Try hands­on_science. Visit one of the many hands­on science museums around the country. These science play­lands are great fun for kids and grown­ups alike. They'll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building. When everyon

19、e is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums. 1.If a child is interested in the universe, he probably will visit ________. A.a Youtheater B.an art museum C.a natural history museum D.a hands­on science museum 2.What can kids do at a Youtheater?

20、 A.Look at rock collections. B.See dinosaur models. C.Watch puppet making. D.Give performances. 3.What does “hands­on science” mean in the last paragraph? A.Science games designed by kids. B.Learning science by doing things. C.A show of kids' science work. D.

21、Reading science books. 4.Where does this text probably come from? A.A science textbook. B.A tourist map. C.A museum guide. D.A news report. 【要点综述】这是一篇应用文。本文介绍了4则关于博物馆信息的广告。第一则:艺术博物馆;其次则:自然历史博物馆;第三则:木偶剧院;第四则:自己动手科学博物馆。 1.C 细节理解题。假如孩子对宇宙感爱好,那你就得带孩子去“自然历史博物馆”。宇宙的内容是自然历史博物馆的一部

22、分。依据其次则广告中的“This is where kids can discover the past from dinosaur models to rock collections and pictures of stars in the sky.”可知C正确。 2. C 细节理解题。依据第三则广告中的“Puppet(木偶)making and stage make­up are just a couple of the special offerings you might find.”可知C正确。 3. B 词义猜想题。依据文章中最终一则广告中的“They'll keep you

23、r child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building.”可知在这种博物馆中,孩子们通过按按钮、做试验和建东西去体验。所以B正确。 4. C 推理推断题。依据文章的第一句话“Are you looking for some new and exciting places to take your kids to? Try some of these places:”和四则广告全是有关博物馆的内容可知,这是一则博物馆广告介绍,

24、所以这取材于博物馆指南。 【英语卷(解析)·2021届河北省唐山一中高二下学期期末考试(202207)】C7 C Denmark is one of the happiest nations on earth with some of the best quality of life. You don’t need statistics to understand the Dane’s happy lot. Walk around any Danish town and you’ll experience some of the most harmonious civic

25、spaces anywhere. Their intimate scales and perfect transport systems combine the rich history and bold modern lines of the built environment to delight the eye, and the locals’ manners and sense of humor is refreshing. Denmark’s capital Copenhagen is a remarkable city with well-preserved medieval s

26、treets, renowned art galleries, Michelin-starred restaurants and a healthy business center. Finding something to do is never a problem and if all else fails, just admiring the streets with a hotdog in hand is an enjoyable way to spend a few hours . Beyond the capital and the bigger cities, Denmark

27、offers a mix of lively towns such as Ribe and Odense plus rural countryside, medieval churches , Renaissance castles and tidy 18th-century villages. The coastline of Denmark with its sand dunes and greenery is a sight that always attracts visitors. So, no matter what time of year you’re in Denmark,

28、 you shouldn’t miss out on a trip to the nearest beach . It’s hard , in short , to find fault with the place. The visitor’s most heartfelt complaint is usually the cost of visiting Denmark. True, it is not a cheap destination , but no more so than the UK, and which nation’s public transport system

29、would you rather use? Cheer yourself up by thinking of the country’s remarkable organization and clockwork railway timetable as being financed by the extremely high taxes paid by your hosts. When viewed in this way , this first-rate destination seems like good value, and you get the fairy tales thr

30、own in for free: the Danish royal family is genuinely loved and respected by the vast majority of its citizens, not least handsome Prince Frederik , his beautiful Australian-born princess-bride, Mar, and their young family. 28. Which of the following words can best describe Danes ? A. Polite and

31、 humorous . B. Happy and romantic. C. Kind and friendly. D. Out-going and humorous . 29. The writer implies in the last two paragraphs that __________ . A. Visiting the U.K. will cost less than travelling in Denmark . B. The transport system in the UK can’t equal that in Denm

32、ark . C. People in Denmark pay high taxes to welcome visitors . D. The Danish royal family plays an important role in politics . 30. How does the passage mainly develop ? A. By providing examples. B. By making comparisons. C. By giving descriptions. D. By following time order.

33、 31. What is the author’s purpose in writing this passage ? A. To introduce Danish culture . B. To show the attractions of Denmark . C. To share experiences of travelling in Denmark . D. To describe the happy life people live in Denmark . 【答案】 28 A 解析 细节理解题,依据第一段提到Denmark is one of th

34、e happiest nations on earth with some of the best quality of life.丹麦是个欢快的国度,Their intimate scales and perfect transport systems combine the rich history and bold modern lines of the built environment to delight the eye, and the locals’ manners and sense of humor is refreshing可知体现了礼貌,故选A项。 29 B 解析:

35、细节理解题。依据倒数其次段提到True, it is not a cheap destination , but no more so than the UK, and which nation’s public transport system would you rather use?的确,这不是一个廉价的目的地,但远远超过了英国,你更宠爱用哪国的交通呢?可知选B项。 30 C 解析: 细节理解题。以第一段为例,第一句话提到Denmark is one of the happiest nations on earth with some of the best quality of li

36、fe.丹麦是个幸福的国度,下方通过描述来进行证明,故选C项。 31 B 解析: 细节理解题。依据最终一段提到When viewed in this way , this first-rate destination seems like good value,,用这种方式看,这是一流的有价值的目的地,故选B项。 【英语卷(解析)·2021届广东省广州市海珠区高三摸底考试(202208)】C Google has started Google Science Fair (GSF) 2022, its annual online competition for bright,

37、creative and ambitious teenagers who want to change the world with science. While the project is led by Google, it also has the support of the Lego Group and world-famous publications National Geographic and Scientific American. The competition is open for students aged 13 to 18, who can sign-up now

38、 form a team and begin working on a submission(提交申请). The winner will be rewarded with a ten-day exploration to the Galapagos Islands aboard the National Geographic Endeavor, as well as a VIP tour of “Spaceport America” in New Mexico. Google is also throwing in a $50,000 scholarship and $10,000 fo

39、r the winner’s school to purchase cutting-edge science lab equipment. Google suggests that each project should be “an in-depth investigation of a science question or engineering problem” but otherwise, it’s up to students to pick and develop an idea that follows the competition rules. Completed pr

40、ojects need to be submitted by May 12, 2022 at 11:59 PDT. Google will announce the regional competitors in June, ahead of global finalists in August and the competition winners in September. Interested? Here are the rules. If you want to enter the competition as an individual, you should register

41、first. Complete requested information about yourself and your project in the registration section before creating your project. You may edit this later. Click the box stating that you have read, accept, and agree to be bound by these Official Rules and Terms. Upon completion of registration you may

42、 begin working on your project. The project must follow the technical, creative, and legal entry requirements set out in these Official Rules and the G Site. You will be required to complete all sections of the Project Site. You may begin working on your project after completing the registration p

43、rocess, however, you may not submit it for judging until you have requested and received parental consent (允许). Once you have done this, your parent or guardian will receive an email from Google with instructions on how they can give their consent for you to participate. The project will not be judg

44、ed unless this consent is received. 36. From the first paragraph, we can learn that . A. GSF is a science competition B. teenagers should form a team C. every teenager can take part in it D. GSF is organized by Google alone 37. If you win in the competition, you will

45、get the following except . A. a ten-day exploration to the Galapagos Islands B. a tour of “Spaceport America” in New Mexico C. a sum of scholarship of $50,000 D. a school equipped with advanced science labs 38. If you plan to enter GSF alone, . A. you should creat

46、e your project as the first step B. you needn’t follow the official rules at all C. you should provide some personal information D. you should start your project before registration 39. What is mainly discussed in the last paragraph? A. Parental consent. B. Submission time. C. Registrati

47、on process. D. Project requirements. 40. The main purpose of the passage is to . A. explain problems on how to enter GSF B. provide information about GSF C. persuade teenagers to enter GSF D. tell us the importance of GSF 【答案】【解析】C7 社会生活类 解析:文章叙述了关于GSF的相关信息 36, 选A,第一段中第

48、一句最终 change the world with science可知 37,选D,D项错在 原文是 cutting-edge lab equipment 38, 选C,排解法 39 选A,通过读最终一段 能很简洁的知道 中心是parental conset 40, 选B,A,C,D太片面 【阅读理解】 An idea that started in Seattle's public library has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a

49、sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same tome. In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched (发起)the "If All of Seattle Read the Same Book " project in 1998. Her original program used author visits,study guides and book discussion groups to bring people together with a book, but the

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服