ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:6 ,大小:38.44KB ,
资源ID:3823409      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3823409.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(【四川】2020版英语《高考专题辅导》专题检测卷(二十一)-阅读理解-第一节.docx)为本站上传会员【精****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

【四川】2020版英语《高考专题辅导》专题检测卷(二十一)-阅读理解-第一节.docx

1、 温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调整合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。 专题检测卷(二十一) 阅读理解 第一节 (建议用时: 30分钟) A 体裁 说明文 题材 消息的传播 词数 387   Bad news travels fast—when you watch the evening news or read the morning papers, it seems that things that get the most coverage are all tragedies like wars,

2、 earthquakes, floods, fires and murders. This is the classic rule for mass media. “They want your eyeballs and don’t care how you’re feeling, ”Jonah Berger, a psychologist at the University of Pennsylvania, the US, told The New York Times. But with social media getting increasingly popular, info

3、rmation is now being spread in different ways, and researchers are discovering new rules - good news can actually spread faster and farther than disasters and other sad stories. Berger and his colleague Katherine Milkman looked at thousands of articles on The New York Times’ website and analyzed t

4、he “most e-mailed” list for six months. One of his findings was that articles in the science section were much more likely to make the list. Those stories aroused feelings of awe and made the readers want to share this positive emotion with others. Besides science stories, readers were also foun

5、d to be likely to share articles that were exciting or funny. “The more positive an article, the more likely it was to be shared, ”Berger wrote in his new book, Contagious: Why Things Catch On. For example, “stories about newcomers falling in love with New York City”, he writes, tend to be shared mo

6、re than “the death of a popular zookeeper”. The difference between the two is due to the fact that the mass media prefers news that gets attention, while when you share a story with your friends “you care a lot more about how they react”, Berger explained. But does all this good news actually ma

7、ke the audience feel better? Not necessarily. According to a study by researchers at Harvard University, people tend to say more positive things about themselves when they’re talking to a bigger audience, rather than just one person, which helps explain all the perfect vacations that keep showing

8、up on micro blogs. This, researchers found, makes people think that life is unfair and that they’re less happy than their “friends” . But no worries. There’s a quick and easy way to relieve the depression you get from viewing other people’s seemingly perfect lives - turn on the television and watc

9、h the news. There is always someone doing worse than you are. 1. Why do mass media like to report bad news according to the article? A. They want to attract the attention of readers. B. They care a lot about how readers react. C. They think bad news spreads faster than good news. D. They w

10、ant to show concern for people in disaster-hit areas. 2. Which of the following is TRUE about Berger’s and his colleague’s study? A. They found that articles on science are more likely to be shared. B. Sad news tended to arouse the audience’s feelings of awe and sympathy. C. It was aimed at

11、finding out whether mass media should cover more tragedies. D. Good news usually helps the audience relieve their negative emotions. 3. We can conclude from the last three paragraphs that   . A. watching news is good for people’s health B. people shouldn’t be jealous of their friends C. shar

12、ing good news with friends will double your happiness D. people might not be as happy as they suggest on their micro blogs 4. What’s the article mainly about? A. Why bad news is covered most often. B. Why good news spreads faster than bad news. C. How people react differently to bad and good

13、 news. D. Which kind of news makes the audience feel better. B 体裁 广告 题材 介绍图书 词数 443   New Annotated Sherlock Holmes by Arthur Conan Doyle Price: £28. 00 Publication Date: 30/11/2010 Publisher’s Description: Collect Doyle’s fifty-six classic short stories, arranged in the order in whi

14、ch they appeared in late-nineteenth-and-early-twentieth-century book editions, in a set complemented by four novels, editor biographies of Doyle, Holmes, and Watson as well as literary and cultural details about Victorian society. Breaking Ground by Daniel Libeskind Price: £16. 00 Publication Da

15、te: 11/10/2010 Brief Description: This is a book about the adventure life that can offer each of us if we seize it, and about the powerful forces of tragedy, memory and hope. For Daniel Libeskind, life’s adventure has been through architecture, which he has found has the power to reshape human ex

16、perience. Although often relating to the past, his buildings are about the future. This biology of one man’s journey brings together history, personal experience, our physical environment and a fresh international vision. In the Shadow of No Towers by Art Spiegelman Price: £16. 00 Publication Da

17、te: 02/09/2010 Brief Description: On 11th September 2001, Art Spiegelman raced to the World Trade Center, not knowing if his daughter Nadja was alive or dead. Once she was found safe—in her school at the foot of the burning towers—he returned home, to mediate(反省)on the trauma(创伤), and to work on

18、a comic strip(连环漫画). In the Shadow of No Towers is New Yorker Art Spiegelman’s extraordinary account of “the hijacking(劫机)on 9. 11 and the following hijacking of those events” by America. Light on Snow by Anita Shreve Price: £14. 00 Publication Date: 07/10/2006 Publisher’s Description: This i

19、s the 11th novel by Anita Shreve, the critically accepted bestseller. A moving story of love and courage and tragedy and of the ways in which the human heart always seeks to heal itself. Last Child in the Woods by Richard Louv Price: £20. 99 Publication Date: 11/08/2010 Brief Description: Cam

20、ping in the garden, riding bikes through the woods, climbing trees, picking wildflowers, running through piles of autumn leaves. . . these are the things childhood memories are made of. But for a whole generation of today’s children the pleasures of a free-range childhood are missing, and their indo

21、or habits contribute to obesity, attention disorder and childhood depression. This book shows how our children have become increasingly distanced from nature, why this matters and how we can make a difference. Richard Louv is chairman of the Children and Nature Network and co-chair of the National F

22、orum on Children and Nature. He is the author of seven other books and has written for newspapers and magazines including the New York Times and the Washington Post. 5. If one wants to know something about Victorian society, he or she may read   . A. Light on Snow B. In the Shadow of No Towers

23、 C. Breaking Ground D. New Annotated Sherlock Holmes 6. Which of the following refers to tragedies? A. Light on Snow& Breaking Ground B. Light on Snow &In the Shadow of No Towers C. In the Shadow of No Towers &Breaking Ground D. New Annotated Sherlock Holmes &In the Shadow of No Towers 7. Wh

24、ich book is based on a real big event? A. Breaking Ground B. In the Shadow of No Towers C. Light on Snow D. Last Child in The Woods 8. Who has also written for newspapers and magazines according to the text? A. Arthur Conan Doyle    B. Daniel Libeskind C. Art Spiegelman D. Richard Louv

25、 C 体裁 新闻报道 题材 陨石降落带来的 危害 词数 323   CHELYABINSK, Russia—A meteorite(陨石)moved quickly across the sky and exploded over central Russia on Feb. 15, 2021, raining fireballs over a vast area and causing a shock wave that smashed windows, damaged buildings and injured 1, 200 people. People head

26、ing to work in Chelyabinsk heard what sounded like an explosion, saw a bright light and then felt the shock wave, according to a Reuter’s journalist in the industrial city 1, 500 km(950 miles)east of Moscow. The fireball, travelling at a speed of 30 km(19 miles)per second according to Russian spac

27、e agency Roscosmos, had blazed(燃烧)across the horizon, leaving a long white trail that could be seen as far as 200 km(125 miles)away. Car alarms went off, thousands of windows were broken and mobile phone networks were interrupted for a short time. The Interior Ministry said the meteorite explosion,

28、a very rare spectacle, also released a great explosive sound. “I was driving to work. It was quite dark, but it suddenly became as bright as if it were day. ”said Viktor Prokofiev, 36, a resident of Yekaterinburg in the Urals Mountains. “I felt like I was blinded by headlights. ” The meteorite, w

29、hich weighed about 10 tons and may have been made of iron, entered the Earth’s atmosphere and broke apart 30-50 km(19-31 miles)above ground according to Russia’s Academy of Sciences. The energy released when it entered the Earth’s atmosphere was equal to a few kilo tons, the power of a small atomi

30、c weapon exploding, the academy said. No deaths were reported but the Emergencies Ministry said 20, 000 rescue and clean-up workers were sent to Urals Region after President Vladimir Putin told Emergencies Minister Vladimir Puchkov to ease and help the victims. The Interior Ministry said about 1

31、 200 people had been injured, at least 200 of them children, and most from broken pieces of glass. 9. What do we learn about the meteorite from the passage? A. It is a very huge ball made of iron. B. It quickly broke apart on the ground. C. It exploded over Russia’s Urals Region. D. It’s

32、similar to an A-bomb in weight. 10. The underlined word “smashed”(in Para. 1)is closest in meaning to“    ”. A. broke  B. melted  C. swallowed D. cleared 11. We can know from the passage that    . A. Moscow is 1, 500 kilometers away from the east of Chelyabinsk B. many houses were destroyed,

33、 with lots of people reported missing C. Viktor Prokofiev became blind after seeing the rare spectacle D. the shock wave briefly influenced the mobile phone networks 12. Which of the following can serve as the best title of the passage? A. “Meteorite Rush” Begins in Russia B. President Putin O

34、rders Assistance C. Meteorite Hits Russia, 1, 200 Hurt D. Meteorite Flies Quickly Across Russia 【拓展训练】 阅读A篇文章, 回答下列问题。 1. According to the passage, why do readers prefer science articles? (no more than 15 words) ____________________________________________________________________ 2. What doe

35、s Paragraph 9 mainly tell about? (no more than 8 words) ____________________________________________________________________ 答案解析   【文章大意】介绍新的争辩发觉人们乐于传播好的正面的消息, 并分析了其中的缘由。 1. 【解析】选A。细节理解题。依据其次段的“They want your eyeballs”和第七段的“the mass media prefers news that gets attention”可以得知答案。 2. 【解析】选

36、A。细节理解题。由第五段可以得此答案。B、C、D文中都没有提到。 3.【解析】选D。推理推断题。最终三段的大意是: 面对更多人的时候, 人们倾向于共享自己更乐观正面的东西, 所以在微博上呈现的一般都是假期过得多么完善等, 但是共享这种欢快可能会让他们的伴侣们觉得生活不公正或者感觉自己不欢快。 4. 【解析】选B。主旨大意题。这篇文章的中心内容是介绍新的争辩发觉人们乐于传播好的正面的消息, 并分析了其中的缘由, 故选B。   【文章大意】本文是几本书的广告, 介绍了作者, 出版日期, 价格方面的信息和书的梗概。 5. 【解析】选D。细节理解题。从第一则广告的句子: Watson as w

37、ell as literary and cultural details about Victorian society可知想知道维多利亚社会的人应当读New Annotated Sherlock Holmes。 6. 【解析】选A。细节理解题。从其次则广告的句子: about the powerful forces of tragedy和第四则广告的句子: A moving story of love and courage and tragedy可知选A。 7. 【解析】选B。细节理解题。从第三则广告的句子: In the Shadow of No Towers is New York

38、er Art Spiegelman’s extraordinary account of “the hijacking on 9. 11 and the following hijacking of those events” by America. 可知这本书是以真实的大大事为基础的。 8. 【解析】选D。细节理解题。从最终一则广告的句子: He is the author of seven other books and has written for newspapers and magazines including the New York Times and the Washin

39、gton Post. 可知Richard Louv也为报纸和杂志写文章。   【文章大意】一颗陨石在俄罗斯的上空爆炸, 虽没有造成死亡, 但其威力巨大, 也带来不少损害。 9. 【解析】选C。细节理解题。依据第四段可知, 目击者Viktor Prokofiev是当地居民, 可推知陨石在俄罗斯的Urals Region上空爆炸。 10. 【解析】选A。词义猜想题。依据第三段陨石在爆炸降落过程中带来的地面的反应: thousands of windows were broken可推知选A项。 11. 【解析】选D。推理推断题。依据其次段的内容可知Chelyabinsk位于Moscow东部,

40、 A项错误; 依据最终两段可知并没有人失踪, B项错误; 依据第四段中I felt like I was blinded by headlights. 可知C项错误; 依据第三段中的mobile phone networks were interrupted for a short time可知D项正确。 12. 【解析】选C。主旨大意题。本文是新闻报道, 其主题一般都会在第一段呈现出来, 所以依据第一段的内容可知主要讲了陨石的降落给俄罗斯带来的危害, 故选C项。 【拓展训练】 1. Because they aroused feelings of awe and made readers share this positive emotion. 2. Good news may make others worse. 关闭Word文档返回原板块

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服