ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:4 ,大小:20.89KB ,
资源ID:3814369      下载积分:5 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3814369.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2021广东省揭阳市高考英语学案:阅读理解练习(2)及答案解析(9月).docx)为本站上传会员【丰****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2021广东省揭阳市高考英语学案:阅读理解练习(2)及答案解析(9月).docx

1、2021广东省揭阳市高考英语学案:阅读理解练习(2)及答案解析(9月) 【英语卷(解析)·2021届河北省唐山市高三9月模拟考试(202209)WORD版】D We know that cigarette smoking kills. So, producers made electronic cigarettes as a safer smoking choice - safer than tobacco. Although e-cigarettes contain the drug nicotine like cigarettes, they do not use toba

2、cco and you do not light them. They are powered by battery (电池). However, if e-cigarettes are so safe, why has the United States Center for Disease Control(CDC) seen an increase in telephone calls about e-cigarette poisonings? The answer is children. Most of the calls are from people worri

3、ed about children who have played with the devices, In the period of one month this year, the Center said 215 people called the Center with e-cigarette concerns. More than half of these calls were for children aged five and younger. The devices had made them sick. Tim McAfee is director of the

4、Center's Office on Smoking and Health, He says the problem is regulation. Meaning, the U.S. federal government does not control e-cigarettes even though they contain liquid nicotine. Mr.McAfee adds that liquid nicotine is a well-known danger. Mr.McAfee explains that nicotine poisoning happens when i

5、t gets into the skin, gets into the eyes or is swallowed. It can cause stomach pain or a sense of unbalance. And too much nicotine can kill, Tim McAfee says e-cigarettes do not create the level of risk to people that tobacco products do.He notes that almost 500,000 Americans die each year from

6、cigarettes. "So, cigarettes are the winner in that contest." E-cigarettes do not contain hundreds of harmful chemicals that are found in real cigarettes. So, the U.S.Surgeon General Boris D. Lushniak has suggested that e-cigarettes may be a useful tool for adults trying to end their tobacco use.

7、 But McAfee worries that teenagers may think electronic cigarettes are harmless. They could become addicted to the nicotine and then start smoking real cigarettes. In other words, he fears that for young people fake e-cigarettes could be a "gateway" to the real thing. 32.What do the producers thin

8、k of e-cigarettes? A. Dangerous. B. Expensive. C. Safer. D. Cheaper. 33.Why did the CDC receive so many calls about e-cigarettes? A. Parents feared that their children might get poisoned, B. Parents found the device useless in quitting smoking. C. Children swallowed the

9、liquid nicotine from the device. D. Children might get addicted to playing with the device. 34.It can be inferred from the passage that . A. the CDC wants to develop a better type of e-cigarettes B. the government is in favor of the use of e-cigarettes C. Surgeon General Boris D

10、. Lushniak is a heavy smoker D. smokers most probably can't quit smoking using e-cigarettes 35.What is Tim McAfee's opinion about smoking? A. Adults should use harmless e-cigarettes. B. Smoking e-cigarettes can make a person sick. C. He claims that regulations should be made to ban sm

11、oking. D. He is concerned about the teens using e-cigarettes. 【答案】【学问点】C7 社会生活类 【文章综述】电子烟并不是毫无危害的,会损害到5岁以下的孩子,而对于想戒烟的成年人来说还是个不错的工具。 【答案解析】 32.C 细节理解题。依据第一段提到We know that cigarette smoking kills. So, producers made electronic cigarettes as a safer smoking choice - safer than tobacco们都知道长期吸烟会

12、导致死亡。因此,制造商开发了一种更为平安的电子烟--比烟草相对平安,故选C项。 33.A 细节理解题。依据第三段提到Most of the calls are from people worried about children who have played with the devices, In the period of one month this year, the Center said 215 people called the Center with e-cigarette concerns.大多数电话是由于人们担忧孩子会玩弄这些设备。今年一个月期间,美国疾病把握中心报道2

13、15个人呼叫中心有关电子烟问题More than half of these calls were for children aged five and younger. The devices had made them sick.这些电话一半以上是由于5岁以下的孩子。这些电子烟明显导致孩子们生病,故选A项。 34.B 推断题。依据第四段提到Tim McAfee is director of the Center's Office on Smoking and Health, He says the problem is regulation. Meaning, the U.S. fede

14、ral government does not control e-cigarettes even though they contain liquid nicotineTim McAfee是美国疾病把握与预防中心吸烟与健康办公室主任。他指出问题是规章制度。也就是说,虽然电子烟含有液体尼古丁,但是美国联邦政府没有把握电子烟,故选B项。 35.A 细节理解题。依据倒数其次段提到So, the U.S.Surgeon General Boris D. Lushniak has suggested that e-cigarettes may be a useful tool for adults

15、trying to end their tobacco use他建议到电子烟对于那些试着戒烟的成年人来说还是比较有用的工具,故选A项。 阅读理解 Everyone knows about straight-A students. We see them frequently in TV situation comedies and in movies like Revenge(报仇) of the Nerds. They get high grades, all right, but only by becoming dull laborers, their noses alw

16、ays stuck in a book. They are not good at social communication and look clumsy when it comes to sports. How, then, do we account for Domenica Roman or Paul Melendres? Roman is on the tennis team at Fairmont Senior High School. She also sings in the choral group, serves on the student council(同

17、学会) and is a member of the mathematics society. For two years she has maintained A's in every subject. Melendres, now a freshman at the University of New Mexico, was student-body president at Valley High School in Albuquerque. He played soccer and basketball well, exhibited at the science fair, and

18、meanwhile worked as a reporter on a local television station. Being a speech giver at the graduation ceremony, he achieved straight A's in his regular classes, plus bonus points for A's in two college-level courses. How do super-achievers like Roman and Melendres do it? Brains aren't the only ans

19、wer. "Top grades don't always go to the brightest students," declares Herbert Walberg, professor of education at the University of Illinois at Chicago, who has conducted major studies of super-achieving students. "Knowing how to make the most of your innate(天赋的) abilities counts for more. Much more.

20、" In fact, Walberg says, students with high I.Q.s sometimes don't do as well as classmates with lower I.Q.s. For them, learning comes too easily and they never find out how to get down. Hard work isn't the whole story, either. "It's not how long you sit there with the books open," said one of

21、the many A students we interviewed. "It's what you do while you're sitting." Indeed, some of these students actually put in fewer hours of homework time than their lower-scoring classmates. The kids at the top of the class get there by mastering a few basic techniques that others can readily lear

22、n. 1. The “nerds” can probably be __________. A. dull bookworms lacking sports and social skills B. successful top students popular with their peers C. students with certain learning difficulties D. born leaders crazy about social activities 2. What can we conclude from the first paragraph?

23、A. Most TV programs and films are about straight-A students. B. People have unfavorable impression of straight-A students. C. Everyone knows about straight-A students from TV or films. D. Straight-A students are well admired by people in the society. 3. Some students become super-achievers mainl

24、y because ________. A. they are born cleverer than others B. they worker longer hours on study C. they make full use of their abilities D. they know the short cut to success 4. What will be talked about after the last paragraph? A. The interviews with more students. B. The role I.Q. plays in

25、learning well. C. The techniques to be better learners. D. The achievements top students make. 5. What can we infer from the passage? A. Students needn’t work hard on study any more. B. The brightest students can never get top grades. C. Top students certainly achieve all-around developments.

26、 D. Students with average I.Q.s can become super-achievers. 【参考答案】1—5 A B C C D 【英语卷(解析)·2021届河北省石家庄二中高三开学考试(202208)】B When you make a mistake, big or small, cherish it like it’s the most precious thing in the world. Because in some ways, it is. Most of us feel bad when we make mistakes,

27、beat ourselves up about it, feel like failures, get mad at ourselves. And that’s only natural: most of us have been taught from a young age that mistakes are bad, that we should try to avoid mistakes. We’ve been scolded when we make mistakes—at home, school and work. Maybe not always, but probably

28、enough times to make feeling bad about mistakes an unconscious reaction. Yet without mistakes, we could not learn or grow. If you think about it that way, mistakes should be cherished and celebrated for being one of the most amazing things in the world: they make learning possible; they make growth

29、 and improvement possible. By trial and error—trying things, making mistakes, and learning from those mistakes—we have figured out how to make electric light, to paint the ceiling of the Sistine Chapel, to fly. Mistakes make walking possible for the smallest toddler, make speech possible, make wor

30、ks of genius possible. Think about how we learn: we don’t just consume information about something and instantly know it or know how to do it. You don’t just read about painting, or writing, or computer programming, or baking, or playing the piano, and know how to do them right away. Instead, you g

31、et information about something, from reading or from another person or from observing, then you make mistakes and repeat, making mistakes, learning from those mistakes, until you’ve pretty much learned how to do something. That’s how we learn as babies and toddlers, and how we learn as adults. Mista

32、kes are how we learn to do something new—because if you succeed at something, it’s probably something you already knew how to do. You haven’t really grown much from that success—at most it’s the last step on your journey, not the whole journey. Most of the journey was made up of mistakes, if it’s a

33、good journey. So if you value learning, if you value growing and improving, then you should value mistakes. They are amazing things that make a world of brilliance possible. 6. Why do most of us feel bad about making mistakes? A. Because mistakes make us suffer a lot. B. Because it’s a natural p

34、art in our life. C. Because we’ve been taught so from a young age. D. Because mistakes have ruined many people’s careers. 7. According to the passage, what is the right attitude to mistakes? A. We should try to avoid making mistakes. B. We should owe great inventions mainly to mistakes. C. We

35、should treat mistakes as good chances to learn. D. We should make feeling bad about mistakes an unconscious reaction. 8. The underlined word “toddler” in Paragraph 6 probably means . A. a small child learning to walk B. a kindergarten child learning to draw C. a primary pupil

36、learning to read D. a school teenager learning to write 9. We can learn from the passage that . A. most of us can really grow from success B. growing and improving are based on mistakes C. we learn to make mistakes by trial and error D. we read about something and know how to

37、do it right away 【答案】【学问点】C7 社会生活类 【文章综述】本文主要是告知我们错误的价值,错误可以让我们从中学到很多的东西,可以让我们成长,让我们进步。 【答案解析】 6.C细节题。依据第三段1,2行And that’s only natural. Most of us have been taught from a young age that mistakes are bad, and we should try to avoid mistakes.说明C正确。 7.C推理题。依据第四段mistakes should be cherished and c

38、elebrated for being one of the most amazing things in the world. They make learning possible; they make growth and improvement possible.说明错误是我们学习的好机会,我们要好好珍惜,故C正确。 8.A推理题。依据Mistakes make walking possible for the smallest toddler, make speech possible, and make works of genius possible.说明错误可以让最好的tod

39、dler,步行成为可能,故该词指学习走路的孩子,故A正确。 9.B推理题。依据文章最终一段So if you value learning,if you value growing and improving,then you should value mistakes.是, 错误可以让我们成长,让我们提高。故B正确。 【英语卷(解析)·2021届广西桂林中学高三8月月考(202208)】(B) Some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the ri

40、ght family, and others believe that success mostly comes down to luck. I’m not going to say luck, talent, and circumstances don’t come into play because they do. Some people are born into the right family while others are born with great intelligence, and that’s just the reality of how life is. How

41、ever, to succeed in life, one first needs to set a goal and then gradually make it more practical. And, in addition to that, in order to get really good at something, one needs to spend at least 10,000 hours studying and practicing. To become great at certain things, it’ll require even more time, ti

42、me that most people won’t put in. This is a big reason why many successful people advise you to do something you love. If you don’t enjoy what you do, it is going to feel like unbearable pain and will likely make you quit well before you ever become good at it. When you see people exhibiting some

43、great skills or having achieved great success, you know that they have put in a huge part of their life to get there at a huge cost. It’s sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare talent, but thinking that way does you no good, and there’s a huge chance that you’re wron

44、g anyway. Whatever you do, if you want to become great at it, you need to work day in and day out, almost to the point of addiction, and over a long period of time. If you’re not willing to put in the time and work, don’t expect to receive any rewards. Consistent, hard work won’t guarantee you the

45、level of success you may want, but it will guarantee that you will become really good at whatever it is you put all that work into. 24. Paragraph 1 mainly talks about ________. A. the standards of success B. the meaning of success C. the reasons for success D. the importance of success

46、 25. In Paragraph 2, the underlined word “that” refers to ______. A. setting a practical goal B. being good at something C. putting in more time D. succeeding in life 26. What is the main theme of the passage? A. Having a goal is vital to success. B. Being good is different from being

47、great. C. One cannot succeed without time and practice. D. Luck, talent and family help to achieve success. 【答案】【学问点】C7 社会生活类 【文章综述】本文为谈论文。成功的关键因素不是天赋、出身或运气,而是设定一个符合实际的目标,然后为此不断地努力、付出。巨大的努力或许无法确保你想要的成功,但是你为之付出的(领域)确定会成为你的优势所在。 【答案解析】 24.解析:选C 。主旨大意题。第一段主要分析了成功的缘由,有人认为是天赋、出身或者运气,但是作者并不完全认同,认为这只

48、是生活的现实而已。故A项正确。A项意为“成功的标准”; B项意为“成功的意义”;D项意为“成功的重要性”,均与第一段不相关。 25.解析:选A 。词义猜想题。依据上句...to set a goal and then gradually make it more practical.可知,that代指“设定一个符合实际的目标”。 26.解析:选C。主旨大意题。概括全文可知,文章主要指出成功的关键不是靠天赋、出身或运气,没有大量的时间和练习,一个人是不会取得成功的。文章虽然提到,要取得成功首先要设定一个符合实际的目标,但没说这是“至关重要的(vital)”,这并非文章的主题;文章也并非主要比较being good与being great的不同,故排解B项;D项与文章内容相反。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服