ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:5 ,大小:36.07KB ,
资源ID:3813540      下载积分:6 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3813540.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2022高考英语完形填空和阅读理解一轮练习及答案02.docx)为本站上传会员【精****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2022高考英语完形填空和阅读理解一轮练习及答案02.docx

1、 完形填空   In my early childhood, my parents and teachers taught me to be persistent(执着的)in every task I devoted myself to. I was 1 that persistence is the only way towards success. But a small 2 made me change my mind.   One day my two-year-old son,  3 at a dozen of“stood”color marker-pens, cheere

2、d excitedly, “Mummy, look! I did it. ”Afterwards, he collected some ballpoint pens,  4 to do the same. Hard though he tried, the ballpoint pens just lay 5 . He turned to me for help. Noticing they had either sharp or round ends, I said 6 , “Mummy can’t help you. ”To my surprise, he wouldn’t listen a

3、nd continued trying. . . I was dumbfounded by his persistence.   My son’s behaviour reminded me of George who was always 7 in his work and rarely talked to anyone. To him,  8 , there was no such thing called weekends or holidays. Our boss praised 9 about him and 10 us to look up to him as a role m

4、odel.   One day I met George. “Gonna work late again tonight? ” “Probably I can’t leave till midnight, ”he said. “How many hours have you put in here each week, eighty or ninety? ” “ 11 . ” “Don’t you have time to be with your family at all? ”   He shook his head slowly and 12 a sigh. “It’s

5、not what I wanted. But I have worked on it for so long. It’s much too 13 to even think about letting go. ”   A year later I resigned. The 14 thing I heard about him was that his wife divorced him. Since then I’ve never seen him. But occasionally his aged 15 would come to my mind.   Until that day

6、  16 knowing why the ballpoint pens couldn’t stand up, the two-year-old son had 17 the impossibility after many failures. He put aside all the ballpoint pens and kept only those marker-pens for his“game”.  18 , he already learned to let go of his previous 19 attempts.   In our daily life, many he

7、adaches can be avoided if we know how to 20 them and then decisively let them go immediately. 【文章大意】作者自小就被父母和老师训练: 做任何事都要执着, 但一次两岁的儿子试图将圆珠笔竖起来, 结果却没能成功, 这让她想起一个名叫George的伴侣, 他是个工作狂, 心中只有工作, 没有家人, 结果妻子与他离婚。这让作者意识到生活中有很多自己不能做的事, 该放手时就放手, 这样生活才能有乐趣。作者欣慰地看到自己的儿子在玩笔的玩耍中已经学会了这一点。 1. A. confident B. c

8、onsistent C. conscious D. convinced 【解析】选D。前后照应题。由于小时候, 父母和老师训练“我”做每件事时都要执着。所以“我”始终信任(I was convinced)执着是成功的唯一途径。 2. A. event B. incident C. accident D. affair 【解析】选B。词义辨析题。event多指重要、有意义的大大事; incident指平常小事; accident指意外事故; affair泛指大事, 事务。此处语境指儿子玩记号笔, 应为平常小事。 3. A. pointing B. sho

9、uting C. screaming D. laughing 【解析】选A。前后照应题。一天我两岁的儿子指着(point at)一堆竖着的彩色记号笔, 兴奋地欢呼着。 4. A. insisting B. requiring C. intending D. urging 【解析】选C。前后照应题。后来, 儿子又拿了一些圆珠笔, 打算做同样的事, 即把圆珠笔也竖起来。intend to do sth. 打算做某事。 5. A. flat B. silent C. still D. quiet 【解析】选A。背景学问题。依据Hard though

10、 he tried(尽管他费了很大的劲试着将圆珠笔竖起来)可知结果没有成功, 圆珠笔照旧没有竖起来。由于这些圆珠笔要么是尖头, 要么是圆头。lie flat意思是“平躺着”。 6. A. deliberately B. casually C. unintentionally D. enthusiastically 【解析】选B。前后照应题。看到这些圆珠笔要么是尖头要么是圆头, 我不加考虑地(casually)说: “妈妈帮不了你。”但儿子不听, 连续坚持做下去。 7. A. interested B. busy C. devoted D. buried

11、解析】选D。前后照应题。be buried in his work认真致志地忙于他的工作。这由后文的“他很少和任何人讲话”可知。 8. A. therefore B. however C. otherwise D. though 【解析】选A。规律推理题。由于他总是忙于自己的工作, 因此(therefore)对他来说没有周末或假日这样的概念。 9. A. high B. highly C. well D. much 【解析】选B。固定搭配题。由于他一心扑在工作上, 所以老板对他高度赞扬。 10. A. promised B. deman

12、ded C. inspired D. appealed 【解析】选C。规律推理题。老板鼓舞我们把他当成模范榜样看待。 11. A. At random B. At times C. At most D. At least 【解析】选D。前后照应题。由于作者的伴侣George是个工作狂, 所以每周至少工作80或90小时。 12. A. let off B. let out C. sent off D. sent out 【解析】选B。前后照应题。依据shook his head slowly(渐渐摇头)可知此处他发出(let out)一声叹息。

13、 13. A. encouraging B. comfortable C. painful D. ashamed 【解析】选C。前后照应题。依据George讲的话可知“他心中只有工作, 没有家人”, 所以“他认为即使想(在工作方面)放手也是很苦痛的(painful)”。 14. A. latter B. later C. last D. lately 【解析】选C。前后照应题。依据后面一句“Since then I’ve never seen him. ”可知此空填last, 说明“这是我听到有关他的最终一件事”。 15. A. picture B

14、 figure C. reflection D. image 【解析】选D。前后照应题。依据come to my mind可知此处选image。虽然后来我再也没见到过他, 但他年迈的形象还会毁灭在我的脑海中。 16. A. for B. with C. without D. besides 【解析】选C。前后照应题。直到那一天, 我两岁的儿子虽然并不知道为何圆珠笔竖不起来, 但是在多次失败后学会了接受这种不行能。 17. A. received B. accepted C. refused D. rejected 【解析】选B。词语辨析题。a

15、ccept指“主观接受”, 而receive指“客观上收到”。C、D两项指“拒绝”。 18. A. Generally B. Eventually C. Additionally D. Obviously 【解析】选D。前后照应题。儿子将不能竖起来的圆珠笔放在一边, 只留下可以站起来的记号笔用来玩玩耍。很明显(obviously), 他已经学会了对以前无用的(useless)尝试选择放弃。 19. A. useless B. endless C. hopeful D. meaningful 【解析】选A。规律推理题。上文中的many failures已提示,

16、可推知他做了一些无用的尝试。useless无用的。 20. A. clarify B. distinguish C. identify D. acknowledge 【解析】选C。前后照应题。在我们的日常生活中, 很多令人头疼的事是可以避开的, 只要我们知道如何鉴别(identify)它们并坚决地做出放弃的打算。 阅读理解。 Love, success, happiness, family and freedom----how important are these values to you? Here is one interview which explo

17、res the fundamental questions in life. Question: Could you introduce yourself first? Answer: My name is Misbah, 27 years old. I was born in a war-torn area. Right now I'm a web designer. Q: What are your great memories? A: My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields

18、 For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories. Q: Does your childhood mean a lot to you? A: Yes. As life was very hard, I used to work to help bring money in for the family. I spent my childhood working, with responsibilities beyond my age

19、 However, it taught me to deal with problems all alone. I learnt to be independent. Q: What changes would you like to make in your life? A: If I could change something in my life, I'd change it so that my childhood could have taken place in another area. I would have loved to live with my family in

20、 freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesn't matter as long as I can live with my family and we are safe. Q: How do you get along with your parents? A: My parents supported me until I came of age. I want to give back what I've got. That's our way.

21、But I am working in another city. My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters(过滤) out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. ( ) 1. In Misbah's childhood, _______________. A. h

22、e was free from worry B. he liked living in the countryside C. he was fond of getting close to nature D. he often spent holidays with his family ( ) 2. What did Misbah desire most in his childhood? A. A colorful life. B. A beautiful house. C. Peace and freedom. D. Money for his

23、family. ( ) 3. How would Misbah prefer to communicate with his parents? A. By chatting on the Internet. B. By calling them sometimes. C. By paying weekly visits. D. By writing them letters. ( ) 4. If there were only one question left, what would it most probably be? A. What was

24、 your childhood dream? B. What is your biggest achievement? C. What is your parents' view of you? D. What was your hardest experience in the war? 【语篇解读】本文通过一个采访,把 Misbah 这个人的生活,成长呈现给我们. 1. 答案 C 【解析】细节理解题.由 My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For m

25、e it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories.可知,Misbah 宠爱大自然.所以答案选 C 项. 2. 答案 C 【解析】 推理推断题. 依据文中 I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesn't matte

26、r as long as I can live with my family and we are safe.可知,作者憧憬和平自由的生活.故选 C 项. 3. 答案 C 【解析】 细节理解题. 依据 My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing an

27、d touch. 可知, Misbah 厌烦在电话里与父母联系,由于它只剩 下了声音,而 Misbah 想要的是与父母面对面的沟通.四个选项中只有 C 项能够让 Misbah 与父母面对面.由此推断选 C 项. 4. 答案 B 【解析】推理推断题.其它三个问题在上文中都有所涉及,只有 B 项没有.所以假如还剩 一个问题,很有可能就是 B 项. 阅读理解。 When Mary Moore began her high school in 1951, her mother told her, "Be sure and take a typing course so wh

28、en this show business thing doesn't work out, you'll have something to rely on." Mary responded in typical teenage fashion. From that moment on, "the very last thing I ever thought about doing was taking a typing course," she recalls. The show business thing worked out, of course. In her caree

29、r, Mary won many awards. Only recently, when she began to write Growing Up Again, did she regret ignoring her morn," I don't know how to use a computer," she admits. Unlike her 1995 autobiography, After All, her second book is less about life as an award-winning actress and more about living w

30、ith diabetes (糖尿病). All the money from the book is intended for the Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), an organization she serves as international chairman. "I felt there was a need for a book like this," she says." I didn't want to lecture, but I wanted other diabetics to know that thing

31、s get better when we're self-controlled and do our part in managing the disease." But she hasn't always practiced what she teaches. In her book, she describes that awful day, almost 40 years ago, when she received two pieces of life-changing news. First, she had lost the baby she was carrying,

32、 and second, tests showed that she had diabetes. In a childlike act, she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts (甜甜圈). Years would pass before she realized she had to grow u p ---again---and take control of her diabetes, not let it control her. Only then did she kick her three-p

33、ack-a-day cigarette habit, overcome her addiction to alcohol, and begin to follow a balanced diet. Although her disease has affected her eyesight and forced her to the sidelines of the dance floor, she refuses to fall into self-pity. "Everybody on earth can ask, 'why me?' about something or ot

34、her," she insists. "It doesn't do any good. No one is immune (免疫的) to heartache, pain, and disappointments. Sometimes we can make things better by helping others. I've come to realize the importance of that as I've grown up this second time. I want to speak out and be as helpful as I can be." ( )

35、1. Why did Mary feel regretful? A. She didn't achieve her ambition. B. She didn't take care of her mother. C. She didn't complete her high school. D. She didn't follow her mother's advice. ( ) 2. We can know that before 1995 Mary A. had two books published B. receive

36、d many career awards C. knew how to use a computer D. supported the JDRF by writing ( ) 3. Mary's second book Growing Up Again is mainly about her . A. living with diabetes B. successful show business C. service for an organization D. remembrance of her mother ( ) 4.

37、When Mary received the life-changing news, she . A. lost control of herself B. began a balanced diet C. Med to get a treatment D. behaved in an adult way ( ) 5. What can we know from the last paragraph? A. Mary feels pity for herself. B. Mary has recovered from her

38、disease. C. Mary wants to help others as much as possible. D. Mary determines to go back to the dance floor. 【语篇解读】本文为人物介绍说明文。主要介绍了玛丽·摩尔的职业生涯及抗病之争。 1. 答案D。考点:细节理解题。 解析:依据其次段“Only recently,when she began to write Growing Up Again,did she regret ignoring her mom,‘I don’t know how to us

39、e a computer,’ she admits.”可推断选D项。 2. 答案B。考点:细节理解题。 解析:依据其次段“The show business thing worked out,of course. In her career,Mary won many awards.”可推断选B项。 3. 答案A。考点:细节理解题。 解析:依据第三段“her second book is less about life as an award winning actress and more about living with diabetes (糖尿病).”可推断选A项。 4. 答

40、案A。考点:细节理解题。 解析:依据第四段“In a childlike act,she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts (甜甜圈).Years would pass before she realized she had to grow up again—and take control of her diabetes,not let it control her.”可推断选A项。 5. 答案C。考点:推理推断题。 解析:依据最终一段中的Mary Moore 所说的话“I’ve come to re

41、alize the importance of that as I’ve grown up this second time. I want to speak out and be as helpful as I can be.”可推断她想尽可能地去挂念他人,故选C项。 阅读理解。 Every day we experience one of the wonders of the world around us without even realizing it. It is not the amazing complexity of television, nor the i

42、mpressive technology of transport. The universal wonder we share and experience is our ability to make noise without mouths, and so transmit ideas and thoughts to each other's minds. This ability comes so naturally that we tend to forget what a miracle (奇迹) it is. Obviously, the ability to talk is

43、something that marks humans off from animal. Of course, some animals have powers just as amazing, Birds can fly thousands miles by \observing positions of the stars in the sky in relation to the time of day and year. In Nature's talent show, humans are a species of animal that have developed their o

44、wn special act. If we reduce it to basic terms, it's an ability for communicating information to others, by varying sounds we make as we breathe out. Not that we don't have other powers of communication. Our facial expressions convey our emotions, such as anger, or joy, or disappointment. The way w

45、e hold our heads can indicate to others whether we are happy or sad. This is so-called "body language". Bristling (直立的) fur is an unmistakable warning of attack among many animals. Similarly, the bowed head or drooping tail shows a readiness to take second place in any animal gathering. Such a mean

46、s of communication is a basic mechanism that animals, including human beings, instinctively acquire and display. Is the ability to speak just another sort of instinct? If so, how did human beings acquire this amazing skills ? Biologist can readily indicate that particular area of our brain where spe

47、ech mechanisms function, but this doesn't tell us how that part of our bodies originated in our biological history. 本文是介绍关于人类使用语言的力气的说明文, 主要阐述人区分动物的特殊力气及其相像性。 ( ) 1. According to the passage, the wonder we take for granted is . A. our ability to use language B. the miracle of technology

48、 C. the amazing power of nature D. our ability to make noises with mouth 答案:A 考点:细节理解题。 题目: 依据文章, 我们认为理所当然的奇迹是: A: 我们使用语言的力气 B: 技术的奇迹 C: 自然的惊人力气 D: 我们用嘴制造噪音的力气。 解析:依据第一段倒数其次句话The universal wonder we share and experience is our ability to make noise without mouths, and so transmit ideas and

49、 thoughts to each other's minds.可知: 我们把使用语言的力气这个奇迹当做理所当然。B, C选项与文章不符, 在第一段其次句话中可得知。D选项易误导同学, 在文章中虽然有原话, 但一句话没有说完, 关键是通过嘴巴发出的声音去给其他人传递信息。故D选项也是错误的。 ( ) 2. What feature of "body language" mentioned in the passage is common to both human an animals? A. Lifting heads when sad. B. Keeping long faces

50、when angry. C. Bristling hair when ready to attack. D. Bowing heads when willing to obey. 答案:D 考点:细节理解题。 题目: 文章中提到的"肢体语言"的什么特征对于人类和动物都是共同的: A: 难过时抬头 来源:21世纪训练网 B: 生气时拉长脸 C: 预备攻击时直立毛皮 D: 乐意听从时低头 解析: 依据第三段最终一句话"Similarly, the bowed head or drooping tail shows ....."可知答案。A和B选项描绘的是人的肢体语言特征。C 选

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服