1、 Unit 3 第三课时 Ⅰ.单词拼写 1.The people all ________ (鞠躬) down before the Emperor. 2.Conditions in the prison camp were ________ (难以置信的). 3.He went to the post office to buy writing paper and ______ (信封). 4.Why are you so ________ (粗鲁的) to your mother? 5.The ________ (方式) in which the decision wa
2、s made was hard to accept. 6.Could you tell us what's for ________ (甜点)? 7.He covered her mouth to stop her from ________ (尖叫). 8.A large ________ (数量) of water has been wasted by the factory. 9.It's wellknown that his father is a very ________ (真诚的) person. 10.I was very sad ________ (真正地) to
3、 hear of your father's death. 答案:1.bowed 2.unbelievable 3.envelopes 4.rude 5.manner 6.dessert 7.screaming 8.amount 9.genuine 10.indeed Ⅱ.单项填空 1.(2022·安徽蚌埠二中高一下期中)My parents always let me have my own ________ of living. A.way B.method C.manner D.fashion 答案:A 句意:我的父母始终让我拥有自己的生活方式。a way of doin
4、g sth做某事的方式。 2.________ you, I wouldn't like to hear you gossip behind others. A.As from B.As of C.As for D.As if 答案:C 句意:至于你,我不想听到你在别人背后说三道四。as for至于;关于。 3.(2022·福建三明一中高一下第一次月考)Studying abroad needs ________ money, which is impossible for his parents to afford. A.a large number of B.a great m
5、any of C.a large amount of D.quite a few 答案:C 句意:出国学习需要大量的钱,他的父母不行能负担得起。A、B、D项都意为:很多,修饰可数名词复数;C项“很多”,修饰不行数名词。 4.(2022·吉林松原油田高中高一下学期期初月考)College students are free to study ________ them. A.no matter what interests B.no matter which interests C.whatever interest D.whatever interests 答案:D 句意:高校生可
6、以自由学习他们感爱好的东西。此处whatever引导宾语从句,whatever在从句中作主语;A、B项不引导名词性从句;whatever作主语,是单数,故C项不对。 5.(2022·浙江,14)Brown said he was by no means annoyed; ________, he was glad to be able to make himself clearly understood. A.all in all B.for one thing C.on the contrary D.by the way 答案:C 本题考查介词短语的用法。句意:
7、布朗说,他绝不苦恼,恰恰相反,他很兴奋能够让别人理解自己。all in all总的来说; 大体而言; for one thing首先, 一则; on the contrary恰恰相反;by the way 顺便地, 附带说说,顺便提一下,捎带说一声,附带问一句。 6.(2022·江苏,31)________ an important decision more on emotion than on reason, you will regret it sooner or later. A.Based B.Basing C.Base
8、 D.To base 答案:B 考查非谓语动词。you与base之间是规律上的主谓关系,故用现在分词作状语,表主动。句意:假如凭情感而不是理智作出这个打算,你迟早会懊悔的。 7.It is what you do rather than what you say____matters. A.that B.what C.which D.this 答案:A 此处为强调句型结构:It is/was...that...。 8.—May I ask you a question please, sir? —________. I'm not busy now. A.Come
9、 on B.It depends C.Go ahead D.That't great 答案:C 考查交际用语。问句是征求意见,结合应答语的后一句“I'm not busy now.”可知,所填部分应是表示同意:“可以;请便”;用go ahead,选C。 9.You can eat food free in my restaurant________you like. A.whenever B.wherever C.whatever D.however 答案:A 句意:你什么时候都可以到我的餐馆免费就餐。 10.The place________the bridge is supp
10、osed to be built should be________the cross river traffic is the heaviest. A.which; where B.at which; which C.at which; where D.which; in which 答案:C 考查定语从句及状语从句的用法。第一个从句应当是定语从句,先行词为the place,从句中缺状语,意为“在这个地方建桥”,故排解A、D。其次个从句作be的表语,从句中缺状语,故排解B。此处at which=where。 Ⅲ.完形填空 (2022·江西临川一中下学期期中) The futur
11、e belongs to those who believe in the beauty of their dreams. —Eleanor Roosevelt My home is a place of great beauty and agricultural richness, as well as of war and natural disasters. When I was only fourteen years old, I was filled with __1__ in spite of the terrible surroundings. The families liv
12、ing here, who tried to make their living from the land, __2__ great losses. For the __3__ I felt sorry especially, but I __4__ to be hopeless. I decided that where I was,I could do __5__ to help them. I began knocking on every door and saying to each person who __6__ my knock,“I know that you are _
13、7__ and give the birds that come to your yard a little __8__. Please consider me your bird. Give me only a handful of rice each week when I come to your __9__. I will take it to the temple where it can be given to the __10__ children.” No one seemed to __11__ giving me a handful of rice, even __12
14、 they had little themselves. On Sunday, I would go to the __13__ and give my handfuls of rice to the monks to __14__ to the children. One day,I came to a house that had __15__ to give. I told my story and asked if I could be their bird. The woman called her daughters, and __16__ gave me fifty cen
15、ts, as well as the handful of rice! I began to ask for __17__ and rice from the other “bird feeders”, and they gave them to me. Everyone was happy to be helping those who were suffering, even __18__ only this small way. The temple was soon able to help everyone who came to it for food and clothing.
16、 “Consider me your bird.” My __19__ idea had not stopped the war, but anyway, it was __20__ some peace. 1.A.sorrow B.hope C.comfort D.happiness 答案:B 尽管环境恶劣,但我布满了期望。 2.A.suffered B.survived C.covered D.made 答案:A suffer losses“患病损失”。 3.A.farmers B.citizens C.villagers D.children 答案:D 本句意:对于孩子
17、们,我特殊难过。 4.A.wanted B.failed C.refused D.stopped 答案:C 承接上文,“但我拒绝无望”;refuse to do... “拒绝做……”。 5.A.something B.everything C.anything D.nothing 答案:A 我能做些什么来挂念他们。 6.A.said B.replied C.answered D.spoke 答案:C 对回应我敲门的人说……;answer“回应”。 7.A.glad B.kind C.rich D.friendly 答案:B “我知道你们很和善……”;kind“和善的”。
18、 8.A.water B.money C.nest D.rice 答案:D 给来到你们院子的鸟儿一点儿米吃。 9.A.kitchen B.room C.door D.garden 答案:C 每周我来到你们家门口时你们也给我一把米。 10.A.brave B.hungry C.promising D.nervous 答案:B 给那些挨饿的孩子们。hungry“饥饿的”。 11.A.mind B.escape C.practice D.enjoy 答案:A 没有人好像介意给我一把米。mind“介意”。 12.A.so B.that C.as D.when 答案:D 承
19、接上文,“即使他们自己有很少的米时”。 13.A.village B.hometown C.temple D.house 答案:C 由上文可知,作者是去庙里。 14.A.give in B.give up C.give away D.give over 答案:C give away“赠送,分发”。 15.A.much B.little C.many D.few 答案:A 一天,我来到了要给我很多米的一家门前。 16.A.every B.each C.neither D.none 答案:B 每人给我50美分。 17.A.help B.advice C.food D.c
20、hange 答案:D 我开头要零钱……;change“零钱”。 18.A.by B.with C.on D.in 答案:D in a...way“用……的方式”。 19.A.clever B.childish C.foolish D.effective 答案:B 我的孩子气的想法……;childish“孩子气的”。 20.A.creating B.mending C.developing D.managing 答案:A 但是无论如何,它正在制造和平;create“制造”。 Ⅳ.阅读理解 On Nov. 30, 1835, Samuel Langhorne Clemens
21、 was welcomed into the world as the sixth child of John Marshall and Jane Lampton Clemens. Little did John and Jane know, their son Samuel would one day be known as Mark Twain—America's most famous literary(文学) icon(偶像). Samuel's father was a judge, and he built a twostory frame house at 206 Hill
22、Street in 1844. As a child, Samuel was kept indoors because of poor health. However, at the age of nine, he seemed to recover from his ailments and then attended a private school in Hannibal. When Samuel was 12,his father died of pneumonia(肺炎), and at 13,Samuel left school to become a printer's app
23、rentice(学徒). After two short years, he joined his brother Orion's newspaper as a printer and an editorial assistant. It was there that young Samuel found he enjoyed writing. At 17, he left Hannibal for a printer' s job in St. Louis. While in St. Louis,Samuel became a river pilot' s apprentice. He b
24、ecame a licensed river pilot in 1858. Samuel's pen name, Mark Twain,comes from his days as a river pilot. It is a river term which means, 12 feet when the depth of water for a boat is being measured. “Mark Twain” means that is safe to navigate(航行). In 1861,Samuel began working as a newspaper report
25、er for several newspapers all over the United States. In 1870, he married Olivia Langdon. Mark Twain began to gain fame when his story, The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County appeared in The New York Saturday Press on November 18, 1865. Mark Twain's first book, The Innocents Abroad, was pu
26、blished in 1869, The Adventures of Tom Sawyer in 1876, and The Adventures of Huckleberry Finn in 1885. He wrote 28 books and numerous short stories, letters and other articles. Mark Twain passed away on April 21, 1910, but has a following still today. His childhood home is open to the public as a m
27、useum in Hannibal. Walking tours are given in New York City of places that Mark Twain visited near his birthday every year. 文章大意:本文主要介绍了马克·吐温的人生经受。 1.What does the underlined word “ailments” refer to? A.Injury. B.Pressure. C.Sadness. D.Illness. 答案:D 词义猜想题。从其
28、次段其次、三句推想这里指他的疾病痊愈了,能去上学了,故选D。 2.Which of the following is the correct order according to the passage? a.Samuel Clemens left school to become a printer' s apprentice. b.Samuel Clemens became a licensed river pilot. c.Samuel Clemens attended a private school in Hannibal. d.Samuel Clemens' first
29、book The Innocents Abroad was published. e.Samuel Clemens began working as a newspaper reporter. f.Samuel Clemens married Olivia Langdon. A.a,b,c,d,e,f B.c,a,b,e,d,f C.c,a,b,e,f,d D.a,c,b,e,f,d 答案:B 大事排序题。分析全文可知,马克·吐温先后经受了:读学校;辍学当印刷学徒工;当水手;当报社记者;第一本书出版;与Olivia Langd
30、on结婚。 3.What can we know from the passage? A. Samuel Clemens' parents had found his great talent for writing. B.Samuel Clemens had good health in his childhood. C.Before his first book,Mark Twain published his writing. D.Mark Twain wrote 28 short stories in total. 答案:C 细节理解题。依据第一段其次句可知A项与原文内容不
31、符;马克·吐温童年身体不健康,B项与原文内容不符;马克·吐温在第一本书出版前,就在《纽约周六报刊》发表了《卡城名蛙》,C项与原文内容相符;马克·吐温写了28本书和很多短篇小说以及其他作品等,D项与原文内容不符。 4.Which of the following is NOT mentioned in the passage? A. How “Mark Twain” came about. B.Samuel Clemens' main works during his life. C.What jobs Samuel Clemens ever did. D.The person who encouraged Samuel Clemens to write. 答案:D 细节理解题。文章第四段第四、五、六句提到马克·吐温笔名的来历;第六段提到他的主要作品;第三、四、五段均提到他做过的工作,只有D项在文中没有提及。






