ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:4 ,大小:24.03KB ,
资源ID:3810555      下载积分:5 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3810555.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2022高考英语阅读理解一轮精炼(14)及解析.docx)为本站上传会员【a199****6536】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2022高考英语阅读理解一轮精炼(14)及解析.docx

1、2022高考英语阅读理解一轮精炼(14)及解析 A [2022·甘肃省部分示范校高三班级调研考试] Travellers to developing countries should start with long­term basic health protection. This means vaccinations(疫苗接种) against polio, tetanus and hepatitis A. Other vaccinations will depend on where you are going, local conditions and your possibl

2、e environment. Visitors to Yellow Fever areas such as West Africa should certainly be vaccinated against it. Check links for the latest news and don't forget your travel insurance. It's really worth the money. Water: In developing countries avoid drinking or even brushing your teeth with tap wate

3、r. Drink bottled water and check that the cap is well sealed(封闭) when you buy it. Turning it upside down and watching for drops is one method of checking. If you can't buy it, purify it by boiling. Do not take ice in your drinks, unless it is frozen mineral water. Tea, coffee,and soft drinks are

4、 fine from the bacteria point of view, though not so fine from a thirst point of view. Don't share water bottles with other travellers unless you want to share their bacteria too. Water filters (过滤器) are OK in theory but can break easily and usually don't filter some serious bacteria, such as hepa

5、titis A and E. Force yourself to drink clean water, lots of it, if you want to avoid headaches and tiredness from a thirst. Water requirements at home are 6 glasses per day, so increase that figure by at least 3 times in tropical environment. Food: Avoid ice cream from unhealthy sources, raw fis

6、h, salad and uncooked food — unless you can peel it yourself. Most cases of diseases come from unclean food, not unclean water. Eat where it's busy. This means that the food is good or cheap or safe to eat! 1.When you plan to travel to developing countries you should first ________. A.choose coun

7、tries where you will feel it convenient to travel B.make a good preparation to avoid being harmed or injured C.consider taking as much healthy food and clean water as possible D.check links for the latest news and buy your travel insurance 2.Which of the following is NOT TRUE about traveling in

8、developing countries? A. Salad is a kind of good food to eat when you are hungry. B. You'd better choose a busy restaurant to eat in. C. Soft drinks, coffee and tea are suitable to drink. D. Drinking more water is reasonable when in a hot country than at home. 3.In which section of a newspaper

9、can you read this passage? A. Education.     B. Sports. C. International News. D. Health &Travel. [文章大意] 文章就到进展中国家旅游给出了一些关于饮食健康方面的建议。 1.B。细节理解题。从文章的第一句话“Travellers to developing countries should start with long­term basic health protection.”可知,答案为B。 2.A。细节理解题。Food 部分的第一句中的“Avoid ice cream from

10、 unhealthy sources, raw fish, salad and uncooked food”可知,应避开食用色拉。 3.D。文章出处题。从文章的内容可以看出其主题是旅游时的健康问题,所以D项正确。 B [2021·江西高考] Many people think that listening is a passive business. It is just the opposite. Listening well is an active exercise of our attention and hard work. It is because they

11、 do not realize this, or because they are not willing to do the work, that most people do not listen well. Listening well also requires total concentration upon someone else. An essential part of listening well is the rule known as “bracketing”. Bracketing includes the temporary giving up or settin

12、g aside of your own prejudices and desires, to experience as far as possible someone else's world from the inside, stepping_into_his_or_her_shoes. Moreover, since listening well involves bracketing, it also involves a temporary acceptance of the other person. Sensing this acceptance, the speaker wil

13、l seem quite willing to open up the inner part of his or her mind to the listener. True communication is under way. The energy required for listening well is so great that it can be accomplished only by the will to extend oneself for mutual growth. Most of the time we lack this energy. Even though

14、we may feel in our business dealings or social relationships that we are listening well, what we are usually doing is listening selectively. Often we have a prepared list in mind and wonder, as we listen, how we can achieve certain desired results to get the conversation over as quickly as possible

15、or redirected in ways more satisfactory to us. Many of us are far more interested in talking than in listening, or we simply refuse to listen to what we don't want to hear. It wasn't until toward the end of my doctor career that I have found the knowledge that one is being truly listened to is freq

16、uently therapeutic (有疗效的). In about a quarter of the patients I saw, surprising improvement was shown during the first few months of the psychotherapy (心理疗法), before any of the roots of problems had been uncovered or explained. There are several reasons for this phenomenon, but chief among them, I b

17、elieve, was the patient's sense that he or she was being truly listened to, often for the first time in years, and for some, perhaps for the first time ever. 4. The phrase “stepping into his or her shoes” in Paragraph 2 probably means________. A. preparing a topic list first B. focusing on one's

18、own mind C. directing the talk to the desired results D. experiencing the speaker's inside world 5. What is mainly discussed in Paragraph 2? A. How to listen well. B. What to listen to. C. Benefits of listening. D. Problems in listening. 6. According to the author, in communication people te

19、nd to________. A. listen actively B. listen purposefully C. set aside their prejudices D. open up their inner mind 7. According to the author, the patients improved mainly because________. A. they were taken good care of B. they knew they were truly listened to C. they had partners to talk

20、to D. they knew the roots of problems 8. What type of writing is the article likely to be? A. Science fiction. B. A news report. C. A medical reports. D. Popular science. [文章大意] 本文是一篇说明文。文章主要讲的是认真倾听别人的好处以及如何认真倾听别人,并且作者发觉认真倾听病人对他们的病也有确定的疗效。 [长难句解读] Even though we may feel in our business deal

21、ings or social relationships that we are listening well, what we are usually doing is listening selectively. 分析:本句为主从复合句。主句是what we are usually doing is listening selectively,主句中的主语是主语从句what we are usually doing;Even though引导的是让步状语从句,从句中又包含一个that引导的宾语从句。 译文:即使我们可能在商业交易或者社会交往中觉得自己在认真地倾听别人,但我们通常做的事情

22、是有选择地倾听别人。 4. D。考查句意理解。从上文中的“to experience as far as possible someone else's world from the inside”可知,画线部分指的是要理解说话者的内心世界。所以选D项。 5. A。考查段落大意。从其次段中的“Listening well also requires total concentration upon someone else.”及“Bracketing”,“Moreover”等关键信息可知,本段主要讲的是如何认真倾听,故选A项。 6. B。考查细节理解。从第三段中的“Even though

23、 we may feel in our business dealings or social relationships that we are listening well, what we are usually doing is listening selectively.”可知,在沟通中,人们总是有选择、有目的地听别人讲话。所以选B项。 7. B。考查细节理解。从最终一段中的“but chief among them,I believe,was the patient's sense that he or she was being truly listened to, often

24、 for the first time in years,and for some,perhaps for the first time ever”可知,作者认为,病人好转的主要缘由是:有人真正倾听他们。所以选B项。 8. D。考查推理推断。本文主要讲的是认真倾听别人的好处,如何认真倾听别人及认真倾听对病人的作用。这是有关科学的内容。因此可以得知本文可能是科普文。所以选D项。 C [2022·山西省高三班级四校联考] Research suggests that if a woman runs her household without any help, she has

25、less interest in scaling the career ladder. But the reason for this is not quite what you might expect, such as being too tired. According to experts, the satisfaction of being in charge of day­to­day domestic tasks leaves mothers with less of a thirst for success at work. If she were indeed to “ha

26、ve it all”—a family life, a love life and a career —she would need to be prepared to carve up some of the home decisions with her spouse, a study suggests. The study asked 136 men and women aged 18 to 30 whether being in control of household decisions is something they desire. Both sexes agreed tha

27、t being in charge is an advantage. Then, 150 women were asked to imagine being a married mother and either making most of the household decisions or making them jointly with her husband. Those who had imagined being in control at home placed less value on things such as earning a high salary than th

28、ose who had imagined sharing the running of the household. Then, almost 650 men and women were asked to imagine one of the same two scenes but with division of household chores. The men's interest in work was not affected by thoughts of being in charge at home. And if a woman imagined having to do

29、all the chores, without making the decisions at home, she was still hungry for power in the workplace. Researcher Professor Serena Chen said,“This suggests it is the power aspect of household control that reduces women's interest in power outside of the home. To realise true gender equality in both

30、 private and public fields, our results suggest women may need to at least partially give up the role of household directors and men must share such decision­making.” 1.What could be learned from the text? A. Women are fond of doing household tasks. B. Women have no interest in the office work.

31、C. Women can do well at home or beyond if they share household decisions with men. D. Women can do well at home as well as in the workplace. 2.What leaves women with less of a thirst for a successful career? A. Pressure from household tasks. B. Lack of working experience. C. Poor physical and

32、mental state. D. Satisfaction of being in charge of household tasks. 3.Professor Serena Chen suggested that ________. A. it was hard to realize true gender equality B. men must work as household directors C. men and women should share household decisions D. women should be as wise as men 4.Wh

33、o would be most interested in the text? A. Researchers.     B. Breadwinners. C. Employers. D. Working mothers. [文章大意] 女性假如想在事业上有所建树,她们就得把管理家庭事务的权力放一放。 1.C。考查文意理解。从全文对争辩内容和结果的论述可知,妻子想在事业上成功,她就得和丈夫共同决策家庭事务。其次段最终一句也有明确提示。 2.D。考查细节理解。从其次段中信息“the satisfaction of being in charge of day­to­day domest

34、ic tasks leaves mothers with less of a thirst for success at work”可知,女性从掌管家庭事务中获得的满足感导致她们对成功事业的渴望削减。 3.C。考查细节理解。从最终一段中的“To realise true gender equality in both private and public fields, our results suggest women may need to at least partially give up the role of household directors and men must sh

35、are such decision­making.”可知,Professor Serena Chen 认为夫妻应当共享家庭决策权。 4.D。考查推理推断。文章争辩妇女怎样才能在事业上成功,因此对该文章最感爱好的应当是职业妈妈,所以D项正确。 D [2022·河南省一般高中高三毕业班适应性测试] The United States Department of Agriculture has a program called Wildlife Services. Its job is to help protect agricultural and other resource

36、s from threats and damage by wildlife. Often that means helping farmers deal with unwelcome visitors. This organization has experts from different fields and it has set up thousands of inquiry agencies all over the country where farmers can explain their difficulty and get practical help. One exam

37、ple from Wildlife Services of its work involved a farmer in Washington State, in the Pacific Northwest. Several years ago, thousands of Canada geese landed on his fields. The geese began to eat his carrot crop. Biologists from the program suggested that the farmer use noise­making devices and other

38、measures to scare the large birds away. These efforts apparently succeeded, which made the farmer quite happy. Wildlife Services also has a livestock(牲畜) protection program. The program just offers suggestions to keep those unwelcome visitors away instead of killing them. Experts suggest providing

39、 secure shelter for chickens, sheep and other animals that could be attacked. They also suggest using lights above places where animals are kept. And they advise people who see coyotes around their property to chase them away by shouting, making loud noises or throwing rocks. For home gardeners, a t

40、wo­meter fence might help keep out deer. To keep out rabbits, a wire fence has to be only about a half­meter high. It should extend fifteen centimeters underground to keep rabbits from digging under it. If snakes are a problem, remove dead trees and cut high grass to destroy their hiding places. A

41、nd to protect livestock, consider using guard animals such as dogs and donkeys, which are very effective. Due to its effective work, ever since the Wildlife Services was started, it has been well received by farmers all over the States and neighboring countries such as Canada and Mexico. 1. The un

42、derlined phrase “unwelcome visitors” in the first paragraph refers to ________. A. animals that attack the farmers B. people who don't care about wildlife C. animals that do harm to the crops or livestock D. people who pollute the environment of the farms 2.

43、 It can be inferred from the second paragraph that ________. A. the farmer didn't have a gun to kill those Canada geese B. Wildlife Services involves some biologists in its group C. the carrot crop was eaten up by the Canada geese D. the farmers like to eat Canada geese very much 3. What is mai

44、nly discussed in the last paragraph? A. Ways to protect livestock. B. Ways to deal with coyotes. C. How to protect crops. D. How to find wildlife. 4. How is the program getting along? A. It remains to be improved. B. It is very popul

45、ar among experts. C. It is well received by the local government. D. Farmers in the U.S., Canada and Mexico think it effective. [文章大意] Wildlife Services在疼惜农业方面卓有成效的工作使其受到了农夫的欢迎。 1. C。考查名词指代。由第一段其次句话“Its job is to help protect agricultural and other resources from threats and damage by wildlife.”

46、可知,Wildlife Services是挂念农夫驱走危害农作物和家畜的动物的一个组织。 2. B。考查推理推断。由其次段中的“Biologists from the program suggested that the farmer use noise­making devices and other measures to scare the large birds away.”可知,B项正确。 3. A。考查段落大意。第三段首句“Wildlife Services also has a livestock(牲畜) protection program.”是主题句,下面的内容都是围绕这一主题进行的。 4. D。考查细节理解。由文章最终一句“Due to its effective work, ever since the Wildlife Services was started, it has been well received by farmers all over the States and neighboring countries such as Canada and Mexico.”可知答案。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服