ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:4 ,大小:19.14KB ,
资源ID:3699498      下载积分:5 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3699498.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2022北京市高考英语一轮阅读理解专题训练及答案6.docx)为本站上传会员【w****g】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2022北京市高考英语一轮阅读理解专题训练及答案6.docx

1、阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 What is so amazing about giving blood? The National Blood Service, which covers all of England and North Wales, needs nearly two and a half million blood donations each year. When you give blood, you’ll be doing one of the most amazing things anybody could dr

2、eam of — saving a life. ___________________________ All types of blood are needed —not just rare ones. In fact, the commoner the blood type, the more are needed. So even if your blood is one of the most common types — group O for example — you can be sure that by donating three times a year, you r

3、eally are doing something amazing. What is the donation process? The donation will last about an hour in all. When you arrive, you will be asked a few questions about your health. Then a drop of blood will be taken and tested just to make sure you’re not anemic(贫血). If all is well, your donation

4、will be taken. This only takes about ten minutes, during which time 470ml of blood will be collected. Most people hardly feel a thing. After a short rest, a drink and biscuits, you’ll be up and ready to go. All equipment used in the collection of your blood is new and is never reused, so you don’t

5、 have to worry about risks to your health in the collection of your blood. Who can become a blood donor? Becoming a blood donor really is very simple. As long as you’re in good health and aged between 17 and 60, you can become a blood donor. If you would like more information or advice, or you wan

6、t to become a blood donor, ring the donor helpline on 0845 7711. The donor helpline is open 24 hours a day — every day of the year. 1. Which is the subtitle of Paragraph 2? A. Why should you donate blood? B. What types of blood are needed? C. What should you consider before donation?

7、 D. How many times a year can you donate blood? 2. Before giving blood, you will ________. A. rest for a while B. wait for one day C. fill in a form D. take a blood test 3. What does the passage tell us about the donation process? A. It takes many hours. B. It’s done

8、 on computer. C. It doesn’t need equipment. D. It won’t affect donors’ health. 4. The purpose of the writing is to _______. A. introduce the National Blood Service B. show the importance of donation C. call on people to donate blood D. remind people of the danger 【参考答案】1.B

9、 2.D 3.D 4.C 【2022高考英语陕西省一模联考试题】B. Homework and stress are rarely reduced inside the classroom. Meanwhile, outside the classroom, the pressure is on to find scholarships for college. According to Braintrack, a higher education database with worldwide reach, more than 3 billion US dolla

10、rs (18 billion yuan) in private scholarships are awarded to college students annually. Average awards range from $2,000 to $3,000. The scholarship application process is similar to the college application process: forms to be completed, test scores and transcripts to be sent, essays to be written a

11、nd often interviews to be prepared for. A few great places to start looking for scholarships are: , www.finaid.org and .Check out the annual scholarship guidebooks Scholarships, Grants & Prizes by Peterson’s and the Ultimate Scholarship Book: Billions of Dollars in Scholarships, Grants and Prizes b

12、y Gen Tanabe and Kelly Tanabe. Be selective. Thoroughly research the qualifications required by each of the scholarships. Don’t waste your time applying for those that are need-based if you can’t produce the appropriate documents. Research past recipients (接受者). Check out the websites of the organ

13、izations sponsoring the scholarships. Many post the biographies of past recipients. You don’t need to have cured cancer, but if you don’t think your résumé (履历) measures up to the past winners’, you might be better served by moving onto the next scholarship on your list. Prepare for the interview.

14、 You’ll want to dazzle them with your personality, but above all you’ll want to be prepared. Find someone you trust to conduct a similar interview with you – someone who will be honest with you and provide valuable suggestions. Let your personality shine through in your essays. The essays are the b

15、est way for students to share who they are, where they’ve come from, what they’ve overcome and so on. Tell your story in an interesting and persuasive way. And if you do have an interview, send a thank-you note afterward. By Lee Bierer 50. What is the author’s main purpose in writing the articl

16、e? A. To explain where to find scholarships for US colleges. B. To inform readers of the scholarship application process. C. To introduce some typical scholarships offered by US colleges. D. To give tips on applying for US college scholarships. 51. If you want to learn about past recipients of

17、a scholarship, you can use __. A. B. the annual scholarship guidebooks published by Peterson’s C. the websites of the organizations sponsoring the scholarships D.The Ultimate Scholarship Book: Billions of Dollars in Scholarships, Grants and Prizes 52. The underlined word “dazzle” in Paragraph

18、7 is closest in meaning to ___. A. influence B. impress C. guide D. present 53. To increase your chance of winning a scholarship, you are advised to ____. A. apply for as many scholarships as you can B. tell an interesting story in your essay C. do a similar interview to he

19、lp you prepare for the real one D. have a talk with past recipients and try to talk like they do 【参考答案】DCBC 阅读理解。 George Gershwin, born in 1898, was one of America's greatest composers. He published his first song when he was eighteen years old. During the next twenty years he wrote more tha

20、n five hundred songs. Many of Gershwin's songs were first written for musical plays performed in theatres in New York City. These plays were a popular form of entertainment in the 1920s and 1930s. Many of his songs have remained popular as ever. Over the years they have been sung and played in ever

21、y possible way — from jazz to country. In the 1920s there was a debate in the United States about jazz music. Could jazz, some people asked, be considered serious music? In 1924 jazz musician and orchestra leader Paul Whiteman decided to organize a special concert to show that jazz was serious musi

22、c. Gershwin agreed to compose something for the concert before he realized he had just a few weeks to do it. And in that short time, he composed a piece for piano and orchestra which he called Rhapsody in Blue. Gershwin himself played the piano at the concert. The audience were thrilled when they he

23、ard his music. It made him world-famous and showed that jazz music could be both serious and popular. In 1928, Gershwin went to Paris. He applied to study composition (作曲)with the well-known musician Nadia Boulanger, but she rejected him. She was afraid that classical study would ruin his jazz-infl

24、uenced style. While there, Gershwin wrote An American in Paris. When it was first performed, critics (评论家)were divided over the music. Some called it happy and full of life, to others it was silly and boring. But it quickly became popular in Europe and the United States. It still remains one of his

25、most famous works. George Gershwin died in 1937, just days after doctors learned he had brain cancer. He was only thirty-nine years old. Newspapers all over the world reported his death on their front pages. People mourned the loss of the man and all the music he might have still written. 61.Many

26、of Gershwin's musical works were ________. A.written about New Yorkers B.composed for Paul Whiteman C.played mainly in the countryside D.performed in various ways 62.What do we know about the concert organized by Whiteman? A.It attracted more people to theatres. B.It proved jazz could be s

27、erious music. C.It made Gershwin leader of the orchestra. D.It caused a debate among jazz musicians. 63.What did Gershwin do during his stay in Paris? A.He created one of his best works. B.He studied with Nadia Boulanger. C.He argued with French critics. D.He changed his music style. 64.W

28、hat do we learn from the last paragraph? A.Many of Gershwin's works were lost. B.The death of Gershwin was widely reported. C.A concert was held in memory of Gershwin. D.Brain cancer research started after Gershwin's death. 65.Which of the following best describes Gershwin? A.Talented and prod

29、uctive. B.Serious and boring. C.Popular and unhappy. D.Friendly and honest. 【要点综述】 这是一篇人物传记。文章主要叙述了美国出名作曲家乔治·格什温的生平以及他在音乐方面的巨大贡献。 61.D 考查细节理解。从其次段的“Over the years they have been sung and played in every possible way—from jazz to country.”可知,乔治·格什温的音乐作品是以各种形式演唱或演奏的。故选D。 62.B 考查推理推断。依据第三段的“Ger

30、shwin himself played the piano at the concert. The audience were thrilled when they heard his music. It made him world-famous and showed that jazz music could be both serious and popular.”可知,这个音乐会充分证明爵士音乐流行的同时,也可以庄重、严峻 。 63.A 考查细节理解。从第四段的其次句可知B项不正确;从第四段的“When it was first performed, critics were di

31、vided over the music.”可知,不是格什温与评论家争辩,故C项不正确;没有提到他音乐风格的转变,故D项不正确;从第四段的最终一句“It still remains one of his most famous works.”可知A项是正确的。 64.B 考查推理推断。从最终一段的“Newspapers all over the world reported his death on their front pages.”可知,世界各地的报纸对格什温的去世进行了广泛的报道。故选B。 65.A 考查推理推断。从全文看乔治·格什温创作了很多的音乐,其演奏的形式多样化,并得到观众

32、观赏,这体现了他是一位很有才华,且多产的作曲家。故选A。 阅读理解------C2 [2021·福建卷] When I was 12, all I wanted was a signet (图章) ring. They were the “in” thing and it seemed every girl except me had one. On my 13th birthday, my Mum gave me a signet ring with my initials(姓名首字母) carved into it. I was in heaven. What made i

33、t even more special was that it was about the only thing that wasn't being “replaced”. We'd been burnt out in fires that swept through our area earlier that year and had lost everything—so most of the “new” stuff (东西) we got was really just to replace what we'd lost. But not my ring. My ring was new

34、 Then, only one month later, I lost it. I took it off before bed and it was missing in the morning. I was sad and searched everywhere for it. But it seemed to have disappeared. Eventually, I gave up and stopped looking for it. And two years later, we sold the house and moved away. Years passed, a

35、nd a couple of moves later, I was visiting my parents' when Mum told me that she had something for me. It wasn't my birthday, nor was it Easter or Christmas or any other gift-giving occasion. Mum noticed my questioning look. “You'll recognize this one,” she said, smiling. Then she handed me a small

36、 ring box. I took it from her and opened it to find my beautiful signet ring inside. The family who had bought our house 13 years earlier had recently decided to do some redecorations, which included replacing the carpets. When they pulled the carpet up in my old bedroom, they found the ring. As i

37、t had my initials carved into it, they realized who owned the ring. They'd had it professionally cleaned up by a jeweler before sending it to my mother. And it still fits me. 56.The underlined word “in” in the first paragraph probably means “________”. A. fashionable B. available C. practical

38、 D. renewable 57.When she got the ring back, the writer was about ________. A. 13 years old B. 15 years old C. 26 years old D. 28 years old 58.Which of the following is TRUE according to the passage? A.The writer's family moved several times. B.The writer never stopped looking for her ring.

39、 C.The writer's ring was cleaned up by the new house owner. D.The writer lost her ring in the morning when she took it off. 59.What would be the best title for the passage? A. My New Ring B. Lost and Found C. Lost and Replaced D. An Expensive Ring 【要点综述】 本文是一篇记叙文。 作者通过描述自己小时候渴望得到一枚戒指,愿

40、望得到满足后的欢快心情,以及不慎丢失后的懊丧心情和多年后失而复得的欣喜,表达了作者怀旧和敝帚自珍的生活态度。 56.A 词义猜想题。依据后一句“…every girl except me had one…” 可知,每个女孩都有一枚有自己符号的戒指,说明这类戒指很流行。故答案选A。 57.D 推理推断题。 依据原文我们得知,作者在13岁生日时得到那枚戒指,一个月后丢失,两年后卖掉房子,新居东买房13年之后换新地毯时重新找到戒指,即十五年之后,故答案为D。 58.A 细节理解题。依据第三段末尾和第四段开头可知答案A正确。 59.B 主旨大意题。只有B项才能概括全文大意。 本文主要叙述了戒指的失而复得。

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服