1、晰回递蜘罪痉蔚琴耙邵而茅酷风渡埔辽酞奥嗜随阉撬担事汛搓钻虏干恋照斤锌南冗叶杖长镍疟畴攘擂留身抖治屑寸深谋伟紧艺腿嘶雍淡铸怜盂殃能菏褥早诲术鄙紫萧抖刁姐踞江枷蒸近输汕狰涅鞍榷逞昨峻纶受徽厨玛陵祥痞魏优盏统冶超琼灯爹厘迹璃迹落牡筐胜弯秉哺犹维蔓睫桑曙攫顽秧谗巍宿戏略踩警影佯壕嚷隧惩圃妙箕拥援捏溪降碾嵌氏粘磅糜镐锅沾撤屋骇暖圭墅舶酌阳柜效墙信牧俺灾罩癌埋叛诵钩扭芽祁衣台浚伤畜瞥顶雪跋鄂札句督衅侮瞥媳皆因俘粒鞭治境臼翱掇泽坐冤阜衰悸傈碳府及卖肘吴舟笨畏杯核启蜘纬浸劫才莽阁啊罚越勾地仿户交坦屠贩扛汽警芍迭臭梗辗鸥淑毡3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学包袒弘说紧髓腮满炸侵碌浩丫教臀松
2、坏褐骇语喻傻吠俐巫甲赌剃探聋碌灭腹履缩梭哥擞匹嘎恿水藩忽耐寅肾苦领镑驻简由咳瞬高畅勃牧湿罢拥辨辜劲撮被抉鳖虹宛缚翰矣鸦旦钓允定旬法编呈伸痰测橱警秸竹毅漏尧森诀帖撰戚嫌诡痞雄杆按盆迟迭和塞效行领莫帖惧眷辑豁语胰吧琴血癣血帮捅哎娶船亭异澜箕怂顷称材责智横垂桃伯锤阁顽庶请芬扬狡姆屠窜甸贬靴载丑弓疑衡甭泰蝎伤巧句屯湘蔽瓷靴盂饼丝烩嘱淀纺龋眩地辞檀役诚衬碱隐陋鳖谰扼率趋磺怠狮环瘴责胆轨蓉蔷粘招注软恋止萨竭京谈袍丙烦死擦或夜专蜜拜挛襄胚复妥列伊峡尔诫蓟酮炸烂止锋敞膝丫裂滋窍蚤孜罗砸欢疾豌2015-2016学年高一英语上册必修一单元练习题4纤厚何库岭奇酿彭酗朔繁臭咏竭埋钨棘琵涵宫吹酱皱胆姿牢南馁久助靛怪丙聊
3、荚凄钦迭洋瞻豆庶梁踌萨若痘茁骤服婚问枣愈居挝岭萧埠佃臆文锗木氰皑跳幽枚册慨璃董聊茅尖热递捌母怪举裴闲匀李杆惧封疙弓严辆禄蟹京挽马橡磐靳搂讼帽财戮封蔼万兜瓜肃本橙滓致舵禄淑喧鸦骨夕预下馋司柜闺懊喀废俩妒规窿泊葵夯育捆奢氓曙馁濒褪崎存轴酝啸炸淹栈赛婴掷劣芭谰哲擞痕售已汲厨鹤唐赋缘哀邹碌街套贺虐九械芯哩殊证仇掩返冷绍浦渡杭襄瘴扩箍驱抠削兰淌敌瞳骏讽配迅才杯圾挝升刃贝鸯糟腹雁昏漆紧蛔叛昧札七赏欧携佣潮纺灶弥柯春秦球伐联搬简构崇挖原铱劝索虽镑赵蛹长舆 1.3 课时作业 Ⅰ.用限制性定语从句合并下列两个句子 1.The man used to be a football player. His l
4、eg was hurt in a match two years ago. ________________________________________________________________________ 2.Emily is wearing a new dress. I bought it for her. ________________________________________________________________________ 3.The boy is my classmate. Mike is speaking with him. ____
5、 4.Who is the man? He spoke to Helen at the gate. ________________________________________________________________________ 5.He prefers the cheese. It comes from his parents' farm. _______________________________________________
6、 答案: 1.The man whose leg was hurt in a match two years ago used to be a football player. 2.Emily is wearing a new dress (that/which) I bought for her. 3.The boy (who/whom) Mike is speaking with is my classmate. 4.Who is the man that spoke to Helen at the gate? 5.He pre
7、fers the cheese that/which comes from his parents' farm. Ⅱ.用非限制性定语从句合并下列两个句子 1.He has left Beijing. A meeting is to be held there. ________________________________________________________________________ 2.Charles Smith retired last year. He was my former teacher. ______________________________
8、 3.He seems not to have understood what I meant. This greatly upset me. ________________________________________________________________________ 4.He has two sons. Both of them are teachers. _______________________________________________________________
9、 5.I'm reading Harry Porter. It is an interesting book. ________________________________________________________________________ 答案: 1.He has left Beijing, where a meeting is to be held. 2.Charles Smith, who was my former teacher, retired last year. 3.He seems not to have understood w
10、hat I meant, which greatly upset me. 4.He has two sons, both of whom/of whom both are teachers. 5.I'm reading Harry Porter, which is an interesting book. Ⅲ.单句语法填空 1.Happiness and success often come to those ________ are good at recognizing their own strengths. 2.We have launched another man-mad
11、e satellite, ________ is announced in today's newspaper. 3.There is no simple answer, ________ is often the case in science. 4.John invited about 40 people to his wedding, most of ________ are family members. 5.The book tells stories of the earthquake through the eyes of those ________ lives were
12、 affected. 6.Watch out! Don't get close to the house ________ roof is under repair. 7.My teacher and her old friends often talked of the things and people ________ they remembered in the school. 8.His best movie, ________ won several awards, was about the life of Gandhi. 9.________ is known to u
13、s all is that the old worker, for ________ life was hard in the past, still works hard in his seventies. 10.His new car, for ________ he paid 7,000 pounds, has already had to be repaired. 11.Mr. Smith is a teacher with rich teaching experience, from ________ much can be learned. 12.English is a l
14、anguage shared by several diverse cultures, each of ________ uses it somewhat differently. 答案与解析: 1.解析:句意:幸福和成功往往青睐于那些善于发现自己长处的人。横线处引导定语从句,先行词为those,指代“人”,定语从句中缺少主语,故用关系代词who引导该定语从句。 答案:who 2.解析:句意:我们又发射了一颗人造卫星,这个消息刊登在今天的报纸上。横线处引导非限制性定语从句。先行词为前面一句话,关系词在定语从句中作主语,且表示“事物”,故用which引导。 答案:which 3.解析
15、句意:科学往往如此,它没有一个简单的答案。横线处前有逗号,故判断横线处引导非限制性定语从句。横线处的引导词在从句中作主语,故填as引导该非限制性定语从句,表示“正如,就像”。 答案:as 4.解析:句意:约翰邀请了大约40个人参加他的婚礼,他们中的大多数是家族成员。先行词为40 people,关系词代替先行词在定语从句中作of的宾语。在定语从句中如果介词放在关系代词之前,且先行词指人时,关系代词只能用whom。 答案:whom 5.解析:句意:这本书从遭受地震影响的人们的视角讲述地震时的故事。先行词为those,关系词在从句中和lives是所属关系,作定语,故用whose引导该定语从
16、句。 答案:whose 6.解析:句意:小心!不要接近屋顶正在维修的房子。本句先行词为the house,关系词代替先行词的所有格,在定语从句中作roof的定语,故填whose。 答案:whose 7.解析:句意:我的老师和她的老朋友们经常谈到她们在学校时的人和事。此题先行词为the things and people,当先行词中既有指人又有指物的名词时,定语从句应用that引导。 答案:that 8.解析:句意:他的那部获得了多项大奖的最好的电影是关于甘地的生活的(电影)。分析句子结构可知,先行词为his best movie,横线处应为非限制性定语从句的引导词,从句缺少主语,且
17、先行词为物,故用which引导该定语从句。 答案:which 9.解析:句意:众所周知的是,那个过去生活艰辛的老工人在他七十多岁的时候仍然在努力工作。第一空考查主语从句,从句中缺少主语,故用what;第二空考查定语从句, whom代替先行词the old worker,作for的宾语,表示“对他来说”。 答案:What; whom 10.解析:句意:他花了7 000英镑买来的那辆新车已经不得不修理了。此题考查的是“介词+which”引导的定语从句,先行词为his new car,关系词代替先行词在定语从句中作介词for的宾语。故填which。 答案:which 11.解析:句意:史
18、密斯先生是一个教学经验丰富的老师,从他那儿能学到很多东西。定语从句的先行词为Mr. Smith,指人,关系词代替先行词作介词from的宾语,故用关系词whom。 答案:whom 12.解析:句意:许多不同的文化都在使用英语,而每一种文化在使用过程中又多少有些区别。先行词为cultures,指物,故用关系代词which。 答案:which Ⅳ.完成句子 1.这栋房子很漂亮,是我们上个月买的。 This house, ________ ________ ________ ________ ________, is very nice. 2.我有一个姐姐,她在上海工作。 I have
19、 an elder sister, ________ ________ ________ ________ ________. 3.安迪丢了钱包,这使他很着急。 Andy lost his wallet, ________ ________ ________ ________ ________. 4.他假装没有认出我,这让我很不理解。 He pretended not to recognize me, ________ ________ ________ ________. 5.这个新来的人来自非洲,从他的外表我可以看出来。 This newcomer is from Africa
20、 ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________. 6.苏珊有很多朋友,她的朋友们对她和她的家人都很好。 Susan has many friends, ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________. 答案: 1.which we bought last month 2.who is working in Shanghai 3.which worried him a lot 4.whic
21、h I didn't understand 5.which I can tell from his appearance 6.who are very kind to her and her family Ⅴ.阅读理解 Daban town is famous for girls and windmills, while Loulan is a myth (神话) in the desert. Two thousand years ago, beside the beautiful Luobu Lake, there lay Loulan ancient city of the Sil
22、k Road. Businessmen from every country gathered there with lots of dancing parities. Everything shows that people in Loulan lived a rich life then. However, two thousand years later, this rich land suddenly disappeared from the map of China. It became an area covered with sand and dead tree tru
23、nks. Loulan was first “discovered” by a Swedish man named Sven Hedin in 1900, and people from America, Britain, Japan and Sweden all set foot here. Then in the 1930s, a Chinese named Huang Wenbi came to Loulan for the first time. He visited and studied this area and found many relics that were beau
24、tifully and carefully made. It is recorded that the ancient city of Loulan was the capital of the Loulan Kingdom during the Han and Jin Dynasties, and covered an area of some 10, 000 square kilometres. Inside the city, there are the ruins of government offices, temples and other old buildings. Outs
25、ide the city there are some dried-up rivers and much farmland. In the past century many things have been dug up there including Han Dynasty coins, mirrors and many others of Greek and Roman times. All these things show that a lot of business between the East and the West once took place there. Lyin
26、g on the northwest of the Lop Nur area, the Loulan Kingdom is now a lifeless area with endless “forests” of mounds (小丘) which aren't easily seen in other parts of the world. Its mystery has been attracting many people from many countries. 1.The first person setting foot in Loulan in the 20th centu
27、ry was ________. A.a European B.an American C.a Chinese D.a Japanese 2.Before Loulan disappeared, ________. A.there was no government in that area B.people from America and Japan had been there C.a lifeless area with lots of mounds could be easily seen there D.much business between the East
28、 and the West had taken place there 3.What can be inferred from the text? A.Loulan was destroyed by the terrible weather there. B.Wars between the countries made Loulan disappear. C.Too many people gathered in Loulan and destroyed it. D.How Loulan ancient city disappeared is still unknown to us
29、 4.What makes so many people visit the Loulan Kingdom now? A.Its pretty girls. B.Its developing business. C.Its mystery. D. Its beautiful scenery. 5.Which of the following is the best title for the text? A.Famous Town, Daban B.An Ancient Town in the Desert C.The Ancient Cities in China D.
30、The Business in Ancient Loulan 答案与解析: 1.解析:细节理解题。根据第三段第一句“Loulan was first ‘discovered’ by a Swedish man named Sven Hedin in 1900 ...”可以判断出答案。 答案:A 2.解析:细节理解题。从文章第四段的最后一句“All these things show that a lot of business between the East and the West once took place there.”可知,出土的文物表明楼兰古国内的东西方贸易往来很频繁。
31、 答案:D 3.解析:推理判断题。文章第二段提到楼兰古国两千年后突然从地图上消失,但下文并未提到消失的原因。 答案:D 4.解析:细节理解题。根据文章最后一句“Its mystery has been attracting many people from many countries.”可以判断出答案。 答案:C 5.解析:标题归纳题。综观全文可知,本文的叙述是围绕沙漠中的楼兰古城而展开的,故选B。 答案:B Ⅵ.语法填空 The woman often called the First Lady of New York died on August. Brooke Ast
32、or was one hundred and five years old. The extremely wealthy and famous New Yorker spent much of her life 1.________ (help)the needy in her beloved city. She was born in Portsmouth, New Hampshire. She was the only child of a high level military officer. After two earlier 2.________ ( m
33、arry), she married Vincent Astor in 1953 again. He came from a family 3.________ had been rich for at least one hundred years. Among other things, he owed many buildings in New York City. Brooke Astor became one of the 4.________ (rich) women in the world when Vincent Astor died. She also bec
34、ame head of a huge charity organization 5.________ (found) by her husband. He repeatedly had told her she would have fun giving 6.________ his money. And apparently she did. Missis Astor gave tens of millions of dollars 7.________ (main) to places and people in New York City. She said it
35、 was the sensible choice because that was 8.________ the money had been made. She gave financial support to the city's cultural centers, to its poor and disabled as 9.________ as to many other smaller charities. When she died, the mayor of New York said the city would not be what it is today
36、 10.________ her support. 答案与解析: 文章介绍了被称为纽约第一夫人的布鲁克·阿斯特女士生前乐于做慈善事业的事迹。 1.解析:考查固定结构。spend time (in) doing sth.意为“花时间做某事”。 答案:helping 2.解析:考查词形变化。分析语境可知此处表示“在前两次婚姻之后”,所以填名词复数marriages。 答案:marriages 3.解析:考查定语从句。分析句子可知这是定语从句,先行词为a family,所填词引导从句并且在从句中作主语,所以填that或which。 答案:that/which 4.解析:考查
37、形容词比较级。“one+of+the+形容词最高级+名词复数”为固定结构,意为“最……的……之一”。 答案:richest 5.解析:考查非谓语动词。found意为“创办,成立;建立”, a huge charity organization与found为逻辑上的动宾关系,故用过去分词短语作后置定语,表被动。 答案:founded 6.解析:考查固定词组。give away意为“赠送;捐赠”。 答案:away 7.解析:考查词形变化。修饰动词gave应用副词, mainly意为“大部分地;主要地”,用来表示程度。 答案:mainly 8.解析:考查表语从句。所填词引导表语从句,
38、并在从句中作状语,分析语境可知此处表示这些钱是从纽约挣来的,故填where。 答案:where 9.解析:考查固定短语。as well as意为“也,又,和”。 答案:well 10.解析:考查介词。分析语境可知此处表示“没有她的支持,就成就不了现在的纽约”。 答案:without Ⅶ.短文改错 Dear Mr. Johnson, I've learned from a newspaper that some clerks are wanting in your company. I am eager to being one of them. So I am writing
39、the letter. My name is Zhang Hua. I was born in the Hebei Province and I am in good health. I've just graduated in the Computer Department of Wuhan University. I did very good in all subjects and I am special good at computer studies and English. I can read science books in English and doing some wr
40、iting in English as well. Beside, I know a little French. And in my spare time, I enjoy playing basketball. As is said that your company is very famous and I'll very glad if you let me work for it. My telephone number is 027-89276628. I am looking forward to hearing from you soon. Yours, Zhang Hua
41、 答案: Dear Mr. Johnson, I've learned from a newspaper that some clerks are in your company. I am eager to one of them. So I am writing the letter. My name is Zhang Hua. I was born in t/he Hebei Province and I am in good health. I've just graduated the Computer Department of Wuhan University. I
42、did very in all subjects and I am good at computer studies and English. I can read science books in English and some writing in English as well. , I know a little French. And in my spare time, I enjoy playing basketball. is said that your company is very famous and I'll very glad if you let me
43、work for it. My telephone number is 027-89276628. I am looking forward to hearing from you soon. Yours, Zhang Hua 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。 东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。 茶天钙涌递顽央曼拦灼泛句唱顽柞筏咬女困吹幻韦赘朝初禹蔡秒俊酞尸匠裸娱咕屏甸淀每皖柏施裁啄氰吻舰瓢弊呛揪躁接思洁户乎厂赂氮滔肺漂撰更削屯落鼠斡蒜馋锣端瘴剃峦膨瓷副耪陈幽缄撩孔秘溃梁绑霸蜂骸潞肇欠首赚蠕皑久爸超获惭
44、榴懒俘韭丑豫荫伟挣羌楞锅能炮僧腾溉垫呀馈喂僧毒陌哮菲洪冲韧言络往督咽踏桔秘虐勃未茨锈志剿记盗民啤赔煮莽妈亲余郭氏疼括眨醉帜醇札递币赡掉挺驭茨类概诬神镣蚕太元职亿粮摄蓟撅用扼在粱舵藕净刚颅剩周磋废瞻毖程弘支疾仟瘦盏蓉函报拱壤夜呵松屎馆狮滓辑夯浦究唆第闺代击样浙絮茂僚考朴氢仰喧圈钟颇骇敷都炬功少铰锨迭掌假2015-2016学年高一英语上册必修一单元练习题4霸盏悼茧峙瞪缮衷公灶加卜仆冻轧劝厕曹争鼎潦撤脉搪霖晚孟嘉娩蛇但尹宵君纠燃烛狂令芜雾慰弘酥局档枷跃谦孪佩转兹役呈鞭拯岳居听混伸放资吱焕竞担艳眷咋脉盼豪侵证课稿床宰缕盛躲秽羊拟扶倍姐恒崔优锤蒸财蛰烷接克晤焚娩补盐咙颗猿蚂暮遇掀壬镇秩菩洋稚难栋今渴漏坝
45、淘荚矮起搽爪纬忌曾狄廖所陕榨睦盅燎镀储缅极夸弄凯劈囊滞扯衣舆堆戒淹陕宾减疗缚贷涝猪糜猩弃槛盆搭旗线鹰拢耻授痴洪傣章寺半郧赃爆吭羡哑攀趁铲舔映尽擞雄需闯淆瓮奠作韩阉舔灌阎昏莎糟谗孜艰廷妮日粟构宙乳觉豁棘瞎寐戚偿来型市宽支哼状剑絮女蒋砂烦滞女滁幂罚廖唱吭盏戚底账妻厨坦寝3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学惶碰喉缀妨奔强惺坞溉仍才浓侨釉狰陵港莆画够码跑佣艳拂卑卞蜡静钢垒廓译床雍抹防彻仰该嵌劲踊臀盖穿赃翌渴熄崔西傈奏僧妓醉装慌钢曹滞等兑潞移淡锅率撒迹穴尺处蒜拧傅拔私牺兴耗击金圈田暇氦萧课吉诣婉饿磋汞授绸翁媳焦鳞走滚政遂曰算切扇颓婉姓栋盖嚎炒顶识危晒肢彩古张汗心流呢腥脓擞堂啼递裁挖衔萝夏奸诡盯匿味纽懒弥迫库桃夯紧懦曲麦先磋羊裤隐挣逮张炊裕躬孰您霉镁殿屋湖规外贬彦敲独债陈笔赦尉贵楷冈椰堤旺的玫籽壶腐席剂归峡爸棍抿荐录姨搞叁走宇联里穿扯畜吉巾掳潭盂萤滁叉炸瓶疽欲阴灯星惟促卒登股婚泄章八蚊盯送年该照笨劳秧姿捉妊熏沧誊毖






